Şimdi Ara

Ninjutsu hakkında?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
3.687
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar karar verdim.njutsuya başlıyorum erenköydeki ercan şarbatın kursu var oraya gidecem.Sizce ninjutsuda kendini koruyabilme durumuna ne zaman gelebilirim.Senelerimi alır mı Yoksa 1-2 sene mi?

• Takip. Ben de merak ediyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aacikcasi daha once savunma sporlari ile ilgilendin mi bilmiyorum. ben bir dalda uzman ya da hoca degilim. ancak ucundan biraz girdim, hani deniz kenarinda bir islanip ciktim derler ya. simdi istedigin seyin ay mertebesinde olmayacagi acik... yani seneler (ki 1-2 sene de seneler icinde zaten)... ben 1.5 sene aikidoya gittim (22 yasinda baslamistim) hic bir sey yoktu bir kac temel hareket disinda. ha ninjalikla farklilardir diyeceksin ama soyle bir durum var. temel vurus sporlarinda gucun, kuvvetin ve kondisyonun yerindeyse senin arzuladigin surede kendini savunacak hale gelebilirsin... yani boks, kick boks, muay thai... karate tekvando hadi bir derece... ama aikido, juijutsu, wing chun, efendim boyle elim elim ustunde kimin eli var gibi okinava teknigi, sangay teknigi, turna teknigi felan olan dallarda yillar akar gider. 24 yasinda boksa basladim ve 1 senede bayaa iyi durumdaydim. (muthis mukemmel demiyorum ama kavga aninda karsi tarafa dayak yiyecek halde bile olsam bir zarar verecegimi biliyor, bilmeyi gec emindim) yani ipi kusagi olan branslarda siyah kusak psikolojik ya sinirdir hani... oyle bir hadise yok bu saydigim temel branslarda... fizik kurallari isler... kutle carpi hiz esittir momentum. zaten bu sporlar dogal vurma refleksi uzerine kurulu. yani kavga aninda tak tak tak gordugun yere saldirisin. ama burada bir arkadasin da belirttigi gibi bir hareketin dusunulmeden yapilmasini birak stress altinda yapilabilmesi icin binlerce tekrara ihtiyac var bu durumda brans icindeki teknik sayisi arttikca ogrenmen icin gereken sure uzuyor. mesela aikido da universiteye yeni baslamis azerbaycanli bir cocuk vardi. 6 mi 8 mi iste o yaslardan beri neredeyse on senedir yapiyormus. yas haddinden dolayi hakama (o siyah samuray pantalonu) vermiyorlardi. ama cocugun kidemi bizim hocadan fazla idi... o yuzden boyle karisik branslar biraz genc isi. yani umudunu kirmak icin demiyorum. herseyi gencken ogrenmek daha iyidir. ancak 8 yasindaki cocuk icin 10 sene ile 22 yasindaki birisi icin 10 sene biraz degisiklik gosteriyor. bu arada biraz satirik bir dil kullansam da su bundan daha iyidir demek istemiyorum. sadece pratiklik soz konusu ise temel vurmali branslardan sasmamak en iyisi. zoru secerim diyorsan kolay olmayacak bunu unutma. bir fikir vermesi acisindan aikido mesela 7 kyulu bu da yaklasik 3.5 sene suruyor hakamaya kadar. sonra danlar basliyor bi o kadar da etti 7 sene. 20 yasindan sonra gelen duraklamalarla 10 sene ugrasanlar vardi yani,,, bir de bunu unutma. su an ogrencisin galiba ama basladigin is cok uzun surecegi icin yarin oburgun bska bir yere gittiginde devam edebilecegin bir seyle ugrasmak uzun vadede verdigin emeklerin bosa gitmemesini saglar....

• Bujinkan'da etkili bir şekilde kendini savunman tamamen sana bağlı. Fakat aklında bazı karate okullarındaki gibi bir kavram oluşmasın. 5 ayda siyah kuşak olup gitmiyorsun. Mu kyu (beyaz kuşak - hiçlik seviyesi) olarak başlıyorsun. Yani teknik olarak adam bile değilsin daha. 1.5 ay gibi bir sürede 9. kyu oluyorsun ve yavaş yavaş taijutsun gelişiyor. Daha karmaşık teknikler, kilitlemeler, yer dövüşü ve farklı silahlar öğreniyorsun. Senin çalışma azminle ilerleme hızın doğru orantılı oluyor bu konuda.

Lakin unutma ki dünyanın hiçbir yerinde 15 kişinin saldırdığı bir kişi tek başına kendini savunamaz. Size bu tarz bir şey öğreteceğini de iddia eden kişi külliyen yalancı ve para çıkarı güden birisidir. Ülkede çin sanatları adına hiçbir şey yok zaten(seçkin köknar gibi hocalar hariç). Japon sanatlarında ise sahtekar dolu. Doğru bujutsu öğreten 3-4 dojo ya var ya yok. Zamanın ve şansın varken sana tavsiyem doğru yerlere yönelmen. Yanlışı düzeltmek zor oluyor çünkü.

www.bujinkanturkey.com adresinden ayrıntılı bilgi alabilirsin. Erenköy'e bekleriz. Web sitesinde ders saatleri ve yer hakkında bilgi var.

• Bütün uzakdoğu sanatlarında saldırgan kişinin enerjisi kullanılır. Fakat ninjutsu ile aikido'daki temeller tamamen farklı. Kesinlikle vuruş yapılmalı, denge bozulmalı, meseafe ayarlanmalı ondan sonra eklem kilitlerine geçilmelidir. Sadece gyaku waza (kilitleme teknikleri) ile olacak iş değil. Bu yüzden bujinkan'da dakentaijutsu öğretiliyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kakitome

Bujinkan'da etkili bir şekilde kendini savunman tamamen sana bağlı. Fakat aklında bazı karate okullarındaki gibi bir kavram oluşmasın. 5 ayda siyah kuşak olup gitmiyorsun. Mu kyu (beyaz kuşak - hiçlik seviyesi) olarak başlıyorsun. Yani teknik olarak adam bile değilsin daha. 1.5 ay gibi bir sürede 9. kyu oluyorsun ve yavaş yavaş taijutsun gelişiyor. Daha karmaşık teknikler, kilitlemeler, yer dövüşü ve farklı silahlar öğreniyorsun. Senin çalışma azminle ilerleme hızın doğru orantılı oluyor bu konuda.

Lakin unutma ki dünyanın hiçbir yerinde 15 kişinin saldırdığı bir kişi tek başına kendini savunamaz. Size bu tarz bir şey öğreteceğini de iddia eden kişi külliyen yalancı ve para çıkarı güden birisidir. Ülkede çin sanatları adına hiçbir şey yok zaten(seçkin köknar gibi hocalar hariç). Japon sanatlarında ise sahtekar dolu. Doğru bujutsu öğreten 3-4 dojo ya var ya yok. Zamanın ve şansın varken sana tavsiyem doğru yerlere yönelmen. Yanlışı düzeltmek zor oluyor çünkü.

www.bujinkanturkey.com adresinden ayrıntılı bilgi alabilirsin. Erenköy'e bekleriz. Web sitesinde ders saatleri ve yer hakkında bilgi var.

Karate hakkındaki bilginiz nedir?
    Hangi karate dallarını çalıştınız?
    Hangi Karate okulunda çalıştınız?
    Neden karate okulları gibi değil dediniz?
    Karate'de sşyah kuşak olmak sizce ne kadar zaman almaktadır?

Seçkin KÖKNAR konusunda ise haklısınız; bomba adam, iyi hoca, kamilde insandır!

• quote:

Orijinalden alıntı: kuros

aacikcasi daha once savunma sporlari ile ilgilendin mi bilmiyorum. ben bir dalda uzman ya da hoca degilim. ancak ucundan biraz girdim, hani deniz kenarinda bir islanip ciktim derler ya. simdi istedigin seyin ay mertebesinde olmayacagi acik... yani seneler (ki 1-2 sene de seneler icinde zaten)... ben 1.5 sene aikidoya gittim (22 yasinda baslamistim) hic bir sey yoktu bir kac temel hareket disinda. ha ninjalikla farklilardir diyeceksin ama soyle bir durum var. temel vurus sporlarinda gucun, kuvvetin ve kondisyonun yerindeyse senin arzuladigin surede kendini savunacak hale gelebilirsin...

yani boks, kick boks, muay thai... karate tekvando hadi bir derece... ama aikido, juijutsu, wing chun, efendim boyle elim elim ustunde kimin eli var gibi okinava teknigi, sangay teknigi, turna teknigi felan olan dallarda yillar akar gider. 24 yasinda boksa basladim ve 1 senede bayaa iyi durumdaydim. (muthis mukemmel demiyorum ama kavga aninda karsi tarafa dayak yiyecek halde bile olsam bir zarar verecegimi biliyor, bilmeyi gec emindim) yani ipi kusagi olan branslarda siyah kusak psikolojik ya sinirdir hani... oyle bir hadise yok bu saydigim temel branslarda... fizik kurallari isler... kutle carpi hiz esittir momentum. zaten bu sporlar dogal vurma refleksi uzerine kurulu. yani kavga aninda tak tak tak gordugun yere saldirisin.

ama burada bir arkadasin da belirttigi gibi bir hareketin dusunulmeden yapilmasini birak stress altinda yapilabilmesi icin binlerce tekrara ihtiyac var bu durumda brans icindeki teknik sayisi arttikca ogrenmen icin gereken sure uzuyor. mesela aikido da universiteye yeni baslamis azerbaycanli bir cocuk vardi. 6 mi 8 mi iste o yaslardan beri neredeyse on senedir yapiyormus. yas haddinden dolayi hakama (o siyah samuray pantalonu) vermiyorlardi. ama cocugun kidemi bizim hocadan fazla idi... o yuzden boyle karisik branslar biraz genc isi. yani umudunu kirmak icin demiyorum. herseyi gencken ogrenmek daha iyidir. ancak 8 yasindaki cocuk icin 10 sene ile 22 yasindaki birisi icin 10 sene biraz degisiklik gosteriyor.

bu arada biraz satirik bir dil kullansam da su bundan daha iyidir demek istemiyorum. sadece pratiklik soz konusu ise temel vurmali branslardan sasmamak en iyisi. zoru secerim diyorsan kolay olmayacak bunu unutma. bir fikir vermesi acisindan aikido mesela 7 kyulu bu da yaklasik 3.5 sene suruyor hakamaya kadar. sonra danlar basliyor bi o kadar da etti 7 sene. 20 yasindan sonra gelen duraklamalarla 10 sene ugrasanlar vardi yani,,, bir de bunu unutma. su an ogrencisin galiba ama basladigin is cok uzun surecegi icin yarin oburgun bska bir yere gittiginde devam edebilecegin bir seyle ugrasmak uzun vadede verdigin emeklerin bosa gitmemesini saglar....

bu yazıda o kadar güzel DOĞRULAR yazılmış ki!
    Bravo;
    bu paylaşım için teşekkür ederim.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • @chief of tabernacle

Karate çalışan pek çok hocayı tanıyorum. Kısa süre de olsa çalıştım, memleketteki vaziyeti de biliyorum. Beşiktaş'ta Haydar Güner hoca, küçükyalıda Karakoç gibi yerlere de gittim. Belgeseller zaten çok sayıda bulunuyor. Fakat tabi ki shodan değilim. Shotokan çalıştım bu arada. Ülkemizdeki karate çalışılan dojoların çoğu malesef FEDERASYON denilen illete bağlı. Sadece para için çalışıyorlar. 6 ayda hemen siyah kuşak veren yerler var. Bu tarz muhabbetleri ve şikayetlerin çoğunu turkdosport isimli sitenin ziyaretçi defterinde bulabilirsiniz. Her gün yüzlerce kişi turnuvalarda adam kaydırmadan ve alakasız insanların hakem veya yönetim kuruluna alınmasından bahsediyor o sayfalarda.

Son sorun ise çalışılan ekolden, hocaya ve öğrenciye göre değişen bir şey. Fakat turnuva ve gösteri odaklı olduğu için, kısıtlı sayıda silah öğrenildiği için diğer sanatlara göre daha hızlı seviye atlanılması muhtemeldir. 6 ayda olacak iş değildir tabi.

• Dostum naptin gittin mi? 2 yil geçmiş aradan merak ettim son durumu

• Ben yeni başladım , yuvarlanmalar dışında coo iyi gidiyor

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.