Şimdi Ara

Nintendo 3DS modeli Japonya'daki son hafta satışında, toplamda 4 Sony konsolunu geride bıraktı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
0
Favori
3.810
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Nintendo 3DS modeli Japonya'daki son hafta satışında, toplamda 4 Sony konsolunu geride bıraktı

Geçtiğimiz yıl piyasaya sürüldüğünde büyük satış rakamları yakalayan ancak hemen ardından düşüşe geçen, Nintendo'nun gözlüksüz 3D deneyimi sunan 3DS modeli Ağustos ayındaki indirimden sonra toparlandı ve şu anda vgchartz verilerine göre 17 milyon barajına yaklaşmış durumda.

Mario Kart 7 ve Super Mario 3D Land gibi popüler oyunların da desteğiyle 3DS modeli ABD, Avrupa ve Japonya'da halen konsol satışlarında lider.

29 Mart tarihinde Japonya'da piyasaya sürülen Square Enix firmasının Kingdom Hearts 3D : Dream Drop Distance oyunu henüz ilk haftada 213 000 satış yapınca 3DS satışlarına da olumlu katkı yaptı. Bir önceki hafta 94 000 olan 3DS satışları bu hafta 121 000 olarak gerçekleşti. 

Sony'nin iddialı taşınabilir konsolu PS Vita ise son haftada bu üç bölgede ortalama 35 000 civarı bir satış rakamı yakaladı. Lansman ile birlikte dikkat çekici oyunlar da piyasaya sürülmüştü. Ancak yüksek seyreden fiyatlar nedeniyle PS Vita beklenen çıkışı yapamadı. Avrupa'da ilk hafta 380 000 satış yapan PS Vita, PSP modelinin 330 000'lik ilk hafta rekorunu kırmıştı ancak son hafta rakamı 33 000 oldu. Verilere göre PS Vita toplamda 1.7 milyon satış rakamını geçti. 

Son hafta rakamlarına bakıldığında ise sadece bir PS Vita yapımı Japonya'da ilk 20 listesine girdi ve ancak 19. sırada kendisine yer bulabildi. Diğer bölgeler ve global oyun satışları ilk on listesinde de PS Vita yapımlarına rastlanamıyor.

3DS ve PS Vita'nın anavatanı Japonya olmasına rağmen satış rakamları arasındaki müthiş fark düşündürücü. Japonya'da 26 Mart-1 Nisan haftasında PS3 modeli 23 771, PSP modeli 18 356, PS Vita modeli 12 105, PS2 modeli 1 374 satış yaptı. 121 000 satış rakamı ile 3DS modeli 4 Sony konsolunu toplamda da geride bırakmış oldu.

Hem yazılım olarak hem de donanım olarak PS Vita gözle görülür bir satış başarısı henüz yakalayamadı. Analistlerin ortak görüşü Sony'nin zaman kaybetmeden konsolda hatırı sayılır bir indirim yapması. Ülkemizde de PS Vita WiFi modeli 799TL, 3G modeli ise 959TL şeklinde satılmakta. Oyunlar ise 110TL-130TL arasında değişiyor. Konsol ülkemizdeki ilk iki haftasında 2000 adet satılmıştı.

• sony bu cihazı çok şişirdi işi bilen kullanıcı bekliyor. aletin fiyatı dediklerinin 2 katına geliyor umarım aletler ellerinde kalır bi daha milleti enayi yerine koymazlar...
  • sony ii markadır ama cok paragöz herifler özel hafıza kartı yapıyorlar sırf vita için onuda faiş fiyata satıyorlar almazsan makinayı at cöpe gitsin
  • quote:

Orijinalden alıntı: wustti

sony bu cihazı çok şişirdi işi bilen kullanıcı bekliyor. aletin fiyatı dediklerinin 2 katına geliyor umarım aletler ellerinde kalır bi daha milleti enayi yerine koymazlar...

aynen katılıyorum
  • Vita'nın grafik kalitesi Nintendo'nun çok çok önünde ,fakat fiyat olarak acımasızdır Sony...
  • Fiyat indirimi + oyun takviyesiyle vitada yükselecektir ama wii ve ds yakalanamadığı gibi 3ds'de durdulumayacaktır.

Vitada oynanabilecek özel oyun sayısı çok az uncharted ve escape plan bittikten sonra öylece alete bakıp kalıyorsunuz :)
  • Bencede bunun tek nedeni yüksek fiyatlardır, yani yüksek hakkınımı vermiyor elbetde değil ancak yüksek, olduğundan belki bir eksisidir buda ama bence toparlıyıcaktır Vitaa..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • He ya 3,5 inç 3d ye ne gerek var dimi? 3d "gereksiz" dye samsung haberine yorum yapan arkadaşlar burayda gelsin.ADam satıyor işte kullanan ,gerek gören varki alıyor. zevk ve renk meselesi...
  • halen ps 2 bile satılyomus helal olsun bu konsola yaaa ne konsolmus daha reekorunu kıran olmadı
  • Dolar kuru 1,50 nin altına düşecek yada Sony kar marjını %500'lerden %200'lere çekecek hem oyunlarda hem konsolda... Bu mesajıma tepkiler gelecektir fakat bu şekilde düşünüyorum konsoldan zarar ediyor diyen arkadaşlara katılmıyorum hiçbir üretici ürettiği araç gereci zararına satmaz hele hele baştan hiç satmaz kar marjını yüksek tutar kırılınca fiyatlar düşer 1-2 sene sonra yeni konsol dedikoduları çıkar doğrulanır 25-30 dolar daha düşer sürümden kazanılır fakat oyun fiyatlarında ahım şahım indirim olmaz onlarda o zaman oyundan daha çok kazanır konsola göre
    Hatırlayın ilk çıktığında PS3'ler kaçtı şimdi kaç

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 800 tl ye gidip vita alacağım birde üstüne üstün 129 tl ye uncharted . bu oyunlarda bitince 1-2 ekstra özellik ekleyip yeni oyun diye mk9 ve benzeri oyunları "yeni" kategorisinde bana kakalamaya çalışacaklar . kusura bakmayın ama millet vekili oğlu olsam 129 tl ye el konsolu oyunu almam .
  • yaza kadar indirim yapmaz bence sony
  • quote:

Orijinalden alıntı: nedensiz07

halen ps 2 bile satılyomus helal olsun bu konsola yaaa ne konsolmus daha reekorunu kıran olmadı

Resmi olarak ps2 onde gibi gorunuyor ama nintendo ds daha cok satti. Cunku kucuk ulkelerdeki satislar dahil edilmedi resmi satisa
    (ps2 ye laf atmiyorum gercekten harika konsol. Helal olsun )

herneyse konuya gelince bu seferde bahane fiyat pahali eger fiyat duser ve yi ne az satarsa o zaman fanboy larin ne bahane ureteceklerini bilmiyorum. :)

• Vita hem konsol hem oyun olarak çok fazla pahalı bence...nintendo çocuk konsolu gibi...(Mario......)
  • quote:

Orijinalden alıntı: kaansam

He ya 3,5 inç 3d ye ne gerek var dimi? 3d gereksiz dye samsung haberine yorum yapan arkadaşlar burayda gelsin.ADam satıyor işte kullanan ,gerek gören varki alıyor. zevk ve renk meselesi...
    Bu telefon mu? Yanlış yerdesin.
  • Asil sorun konsolun fiyati degil.Tabi ki o da bir etken.Ama burda asil onemli olan,oyun sayisi ve fiyatlaridir.Japon pazari zaten ap ayri bir dunya.Dandik bir canavarli,godzillali bir oyun yaptin mi, satis rakamin garantidir.Bkz. Psp monster hunter japonyada konsolun satisini bir anda ilk siraya koymustu.Vita daha yeni bir konsol.Oyun sayisi cok az ve pahali.Birde japon pazarinda iyi satis yapmasi icin bir iki tane godzillali oyun yapmasi lazim.Monster hunter simdi vitaya yeni bir oyun cikarsin bak o zaman satis rajamlarina
  • Vita yı çok abarttı sony vitayı inceledim almak için bir sebep yok.En azından ben öyle görüyorum oyunlar desen ateş pahası ve ben oyunlarınıda sevmedim.Bence Sony el konsolu işine girmemeliydi.Önünde nintendo gibi firma varken
  • mario yu hala oynayanlar var hemde en tutkun cinsinden valla helal olsu nintendo da işini biliyor bu kesimi kaybetmiyor nediyelim hayırlısı olsun :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: FaruK_26

Vita hem konsol hem oyun olarak çok fazla pahalı bence...nintendo çocuk konsolu gibi...(Mario......)

Evet Mario Cocuk oyunudur! Buyuklerin oynamasi kesinlikle yasaktir. Cunku olumsuz etkenler birakabiliyor. -_-

(nintendocular destek verin bana)

• quote:

Orijinalden alıntı: soniczeki

quote:

Orijinalden alıntı: FaruK_26

Vita hem konsol hem oyun olarak çok fazla pahalı bence...nintendo çocuk konsolu gibi...(Mario......)

Evet Mario Cocuk oyunudur! Buyuklerin oynamasi kesinlikle yasaktir. Cunku olumsuz etkenler birakabiliyor. -_-

(nintendocular destek verin bana)

Çocuklara daha çok hitap ediyor anlamında dedim. Sakin....
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.