Şimdi Ara

iPhone 16 serisinin ilk satış rakamları geldi: Beklenen ilgiyi göremedi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
123
Cevap
1
Favori
5.378
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
23 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • iPhone 16 serisinin ilk satış rakamları geldi: Beklenen ilgiyi göremedi

Apple’ın yeni iPhone 16 serisi, ilk satış sonuçlarına göre beklenen ilgiyi görmedi. Ming Chi-Kuo’nun yaptığı analizler, özellikle iPhone 16 Pro ve iPhone 16 Pro Max modellerinin beklentilerin altında kaldığını ortaya koyuyor. Kuo’nun hem Apple’ın web sitesindeki teslimat sürelerine hem de tedarik zincirindeki verilere dayanan değerlendirmesine göre, Pro modellerinin satışları geçen yılki iPhone 15 serisine göre ciddi bir düşüş yaşadı.

İşte modellerine göre iPhone 16 serisinin satış rakamları

Analizlere göre, iPhone 16 Pro Max’in satışları geçen yıla kıyasla %16 oranında gerilerken, iPhone 16 Pro modeli ise %27’lik bir düşüşle dikkat çekiyor. Buna karşın, standart iPhone 16 ve iPhone 16 Plus modelleri daha iyi bir performans sergiliyor. iPhone 16 Plus’ın satışları bir önceki yıla göre %48 artış gösterirken, iPhone 16 satışlarında da %10’luk bir yükselme kaydedildi. Bu veriler, kullanıcıların bu yıl daha çok standart modellere ilgi gösterdiğini ve özellikle büyük ekranlı iPhone 16 Plus’ın popülerlik kazandığını gösteriyor.

Ayrıca Bkz.Meizu Note 21 serisi global pazar için geliyor: Özellikleri fazlasıyla dikkat çekici

Toplamda, iPhone 16 serisi ilk haftasında yaklaşık 37 milyon adet satıldı. Bu rakam, geçen yılki iPhone 15 serisine göre %12.7 oranında daha düşük. Özellikle iPhone 16 Pro modellerindeki düşüş, standart modellerdeki artışı gölgede bırakıyor ve genel satışlarda bir azalmaya yol açıyor.

Kuo, Apple’ın bu yıl iPhone 16 Pro Max için daha fazla stok hazırladığına dikkat çekiyor. Bu model için üretim adetleri, tetraprizma kamerasının daha yüksek verimle üretilmesi sayesinde geçen yıla göre %106 artışla 6 milyon üniteye ulaşmış durumda. Ancak bu stok artışı, satış rakamlarına aynı oranda yansımış görünmüyor.

Apple’ın, 2025 yılında daha agresif bir ürün stratejisi izleyebileceği de öne sürülüyor. Kuo, iPhone 16 serisinde beklenen talebin oluşmaması durumunda, Apple’ın yeni promosyonlar ve stratejilerle piyasadaki talebi artırmaya çalışabileceğini belirtiyor.

Kaynak:https://9to5mac.com/2024/09/15/lower-iphone-16-pro-demand/

• Artık belki de 2 senede bir tanıtım yapılması gerekiyor (tüm markaların amiral gemileri için geçerli söylediğim) çünkü gerçekten sırf model çıkarmış olmak için çıkarmak gibi bir hal almaya başladı.

Ya da illa belli bir takvim olacak diye bir şey mi var... Notebooklarda var mı örnek olaram böyle bir şey...

Daha temel sorgulamalar yapılabilir gibi görünüyor akıllı telefon ürün gamlarıyla ilgili
    Bu şaka değil gerçek bu arada bazı insanlar statü kisvesi altında varını yoğunu bu telefonlara veriyorlar. (Not: Artık anlayın şunu kimse size iPhone’unuz var diye zengin demeyecek, telefonla statü olmaz- gerçek zenginler göstermeyenlerdir.) Düz Iphone 16 serisinin bu kadar eksiye rağmen hala satış yapıyor olması da bundandır. Aklı olan insan 60hz, Oled ama AOD olmayan telefona 65 bin vermez, neden hala satabiliyor sanıyorsunuz işte bu zatlar sayesinde.
  • Türkiye'de satışta baya ilgi gördüğü için bizi bağlama iPhone 16 serisinin ilk satış rakamları geldi: Beklenen ilgiyi göremedi iPhone 16 serisinin ilk satış rakamları geldi: Beklenen ilgiyi göremedi ...

• Saçmalamayın yeni tuş koydu 60hz göz yormayan ekran koydu

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Satış rakamları iki üç ay sonrası ortaya çıkar ama bir gerçek var fotoğraf tuşu harici gözle görülür elle tutulur bir değişim yoktur.

İphone 17'de değişim bekleyenler 17'de çok fazla bir değişim olmayacaktır.

• Her sene aynı clickbait haberler. Ama satış raporları gelince model bazlı olarak rakibinin 4 katına çıkıyor. 15 pro max vs samsung s24 bunun en güzel örneği.

• Ben şikayetleri merak ediyorum acaba nereden patlak verecek

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Yine iyi bile satmış, tüm dünya benimle aynı kafada olsa satış rakamı ‘0’ olurdu. :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MBK3334 VAUVJ -- 16 Eylül 2024; 11:17:1 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ÜMİTKRCN Ü kullanıcısına yanıt
    65 bin’e telefon aldım donuyor gibi. (Sorun yok sadece 60hz ondan) :)

• Tasarım değişmeyince ilgi az olur normal.Yinede çok satacaktır

• Normal, yenilik az denecek kadar az.

• Hadi arkadaşlar, gerekiyorsa evi barkı satıp bir el atın, şahlandıralım satışları. iPhone 16 serisinin ilk satış rakamları geldi: Beklenen ilgiyi göremedi 

• Serciey kullanıcısına yanıt
    Bu şaka değil gerçek bu arada bazı insanlar statü kisvesi altında varını yoğunu bu telefonlara veriyorlar. (Not: Artık anlayın şunu kimse size iPhone’unuz var diye zengin demeyecek, telefonla statü olmaz- gerçek zenginler göstermeyenlerdir.) Düz Iphone 16 serisinin bu kadar eksiye rağmen hala satış yapıyor olması da bundandır. Aklı olan insan 60hz, Oled ama AOD olmayan telefona 65 bin vermez, neden hala satabiliyor sanıyorsunuz işte bu zatlar sayesinde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MBK3334 VAUVJ -- 16 Eylül 2024; 11:37:12 >
  • ***RAMMSTEIN*** kullanıcısına yanıt

Tam bunu yazacaktım hocam siz yazmışınız. Abartısız her sene bunu görüyorum bu sene beklenen ilgiyi göremedi. Sonra kışın Apple bilançosunu paylaştı büyük kâr var bunun yüzde bilmem kaçı bu sene iyi satan iphone modellerine ait :)

Geçen sene 14-15 geçişindede böyleydi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Klasik haberler ya. Yılın en çok satanları listesi geldiğinde tepe seviyeyi tek başına ele geçiriyor adamlar.

• MBK3334 VAUVJ M kullanıcısına yanıt

Biliyorum, onlara sesleniyorum zaten. Zengin/fakir göndermesi yapmıyorum.

• Serciey kullanıcısına yanıt
    İşte ben de diyorum ki bazı insanlar için ev arabadan bile değerli bu telefona erişebilmek aynı şeyden bahsediyoruz da farklı türlü :) , BMW 320 F30 da düz iphone modelleriyle aynı kulvarda, düz İphone modelleri gibi, Bmw olsun da 2013 model olsun kafası da çok ülkede, dünyada başka yerde bulamayacağınız kafalar bunlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MBK3334 VAUVJ -- 16 Eylül 2024; 11:51:16 >
  • Ne ilgisi görecek hepsi birbirinin aynısı. Süreyya hanımın muhteşem değişimi muhabbeti.. Aynısını süslü laflarla yeni diye pazarlamak artık ilgi görmüyor. O ekranı 60hz’den yükseltin önce sonrasına bakarız.

• bir haftada 37 milyon satmış vay anasını bu düşmüş hali mi :)
    öte yandan düşüş normal yeni modeller yeterince heyecanlandırmıyor teknolojik doygunluk uzun zamandır konuşulan bir konu dün evrim ağacı bu konu ile ilgili güzel bir video yayınladı tavsiye ederim.
    %5 daha iyi kamera, % 15 cpu artışı, % 20 daha iyi pil falan bunlar yeni model almak için yeterli sebepler değil eskiler bile halâ iyi iş görüyorlar iPhone 11’den 15’e geçenler bile bir dünya teknik farka rağmen pratikte çok bir fark görmedim diyor

• MBK3334 VAUVJ M kullanıcısına yanıt

bir tek bizim ülkede olduğuna emin misin? sanki dünya genelinde apple’ın rakipleri çok rağbet görüyor, kıyasıya bir yarış var da bir tek TR’de mi iPhone çılgınlığı var sanıyorsun? şu listeye bir bak bakalım

iPhone 16 serisinin ilk satış rakamları geldi: Beklenen ilgiyi göremedi
    iPhone 16 serisinin ilk satış rakamları geldi: Beklenen ilgiyi göremediteknoloji haberleri - log
    2023 yılında en çok satılan akıllı telefon modelleri için yeni liste geldi
    https://www.log.com.tr/2023-yilinda-en-cok-satilan-akilli-telefon-modelleri-icin-yeni-liste-geldi

• Apple tüm dünyada, bmw 320 Türkiyede hahah (farkettiyseniz bu kafa çok ülkede derken 320 nin altına yazmışım, bir de evet Türkiyede Iphone kısmı da çok ama düzeltme dünyada bu tiplerden var tabii ki- ama eski 320 ci yok dünyada o buraya özgü)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MBK3334 VAUVJ -- 16 Eylül 2024; 12:18:7 >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.