Şimdi Ara

Nintendo 3DS, patent davasından kurtuldu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
124
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Nintendo 3DS, patent davasından kurtuldu

Nintendo’nun oyunları 3 boyutlu olarak gözlüksüz oynayabildiğiniz 3DS el konsolu, piyasaya çıktığı 2011 yılında oldukça ses getirmiş ve önemli satış rakamlarına ulaşmıştı. Bununla birlikte, patent davaları konsolun yakasını bırakmadı.

Tomita Technologies adlı bir firma, konsolun piyasaya çıkışı ile yaklaşık olarak aynı yıl içerisinde Nintendo aleyhine mahkemeye başvurdu. Tomita iddiasında, konsolda kullanılan gözlüksüz olarak 3 boyutlu görüntüleri izleyebilme teknolojisinin kendisine ait olduğunu belirtti ve Nintendo’dan tazminat talep etti.

2013 yılında ABD’de bir yerel mahkemede görülen davada, Nintendo aleyhine 30 milyon dolarlık bir tazminat kararı verilmişti. Nintendo daha sonra karara itiraz etti ve 2015 yılında New York federal mahkemesinde yeniden ihlal konusu görüşülmeye başlandı.

Ayrıca Bkz.Artık resmi: Nintendo NX konsolu 2017 Mart ayında

Aradan yaklaşık bir yıl geçtikten sonra, federal mahkeme yargıcı Jed Rakoff, Nintendo 3DS konsolunda kullanılan gözlüksüz 3D teknolojisinin, Tomita firmasınınkinden çok farklı olduğu hükmüne vardı. Böylece 30 milyon dolarlık tazminat tamamen geçersiz hale geldi ve 3DS konsolu bir nevi aklamış oldu.

Dünya çapında yaklaşık olarak 60 milyon adet satan Nintendo 3DS konsolunun patent ihlali davasından aklanması, özellikle Nintendo NX konsolunun çıkışı öncesi firmaya büyük bir moral kaynağı olacaktır. 

• gördükçe alasım geliyor şu 3ds leri.

new 3ds xl alacağım bir ara.
    Nintendo 3DS, patent davasından kurtuldu
  • olağan_şüpheli kullanıcısına yanıt
    Çözünürlük çok kötüymüş ama ya

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: OnLiNe MaNaGeR

Çözünürlük çok kötüymüş ama ya

800x240 olması lazım. düşük çözünürlük ama kullanıcı yorumlarında kimse çözünürlükten dert yanmıyor. yani çözünürlük sıkıntı değilmiş. zaten pek çok kişi de vita yerine new 3ds xl tercih ediyor. daha çok ÖZEL oyun ,korsan kurulum imkanı , ucuz hafıza kartı gibi etkenler sayesinde ps vita dan daha başarılı. çözünürlük dert olmasın bence.
  • 3d bu gözlük kullanmaktan kaynaklı baş ağrılarını çözemediler mi hala.
    Sırf bu yüzden soğudum . Bide standart gözlük kullanıyorsan iyice bitik
    oluyorsun. 3d geleceği yok gibi media kullanımında. Evde 3d projektor var
    100 inç düz ekran kullanıyorum. hala 3d izlemedim.

• quote:

Orijinalden alıntı: jubeii

3d bu gözlük kullanmaktan kaynaklı baş ağrılarını çözemediler mi hala.
    Sırf bu yüzden soğudum . Bide standart gözlük kullanıyorsan iyice bitik
    oluyorsun. 3d geleceği yok gibi media kullanımında. Evde 3d projektor var
    100 inç düz ekran kullanıyorum. hala 3d izlemedim.

İncelemelere göre "new 3ds" modelde bu sorun aşılmış. Bu kadar pahalı olmasa bende almak isterim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • nintento 3DS fiyat nedir ?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.