Şimdi Ara

Nintendo 3Ds VS Sony Playstation Vita (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
166
Cevap
1
Favori
9.678
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Zelda yla uncharted i karşılaştırmak çok yanlış
    Dunyanın en iyi oyunun olduğu seri ve 70 milyon satmış bir seriyle
    Daha birkaç yil once çıkmış bir seriyi karsilarstirman çok yanlış
    10.0 alan bir oyun
    Zelda gerkirse 200 lira veririm
  • quote:

Orijinalden alıntı: ijustine fan

Zelda yla uncharted i karşılaştırmak çok yanlış
    Dunyanın en iyi oyunun olduğu seri ve 70 milyon satmış bir seriyle
    Daha birkaç yil once çıkmış bir seriyi karsilarstirman çok yanlış
    10.0 alan bir oyun
    Zelda gerkirse 200 lira veririm

Dostum görüşüne saygı duyarım, sonuçta para senin paran. Ama benim para vermemi sağlayacak şey o oyunu oynarken nasıl hissettigimdir. İster 5 yıllık ister 10 yıllık, isterse yeni çıkmış olsun. Tabi sana daha çok zevk veriyor olabilir. Ama bu benim kiyaslayamayacagim anlamına gelmez. Sonuçta forumlar tartışmak icin var ve ben yukarıda uzun uzun paylaştım düşüncelerimi.
  • Nintendonun elinde Zelda,Mario,Resident Evil,Metal Gear Solid,Fatal Frame gibi kitleleri peşinden sürükleyecek oyunlar var.

Bu oyunlardan Zelda haricinde henüz çıkan yok.Asıl curcuna bu oyunlar çıktıktan sonra olacak.

Ben tercihimi kesinlikle Vita'dan kullanmayı düşünüyordum ama şu oyun tablosundan sonra kesinlikle aklım 3ds'de.

Tgs de ve sanırım 13 eylülde Nintendodan peşpeşe sürprizler gelicek.satışlar fırlar.

Zamanında resident evil sevdasına gidip 13-14 yaşımda Gamecube arayıp tarayıp bulamayıp dayıma isviçreden kargolattırmıştım.Yaş oldu 21 hala Resident evil ve Nintendo sempatim devam ediyor.Sony'nin zihniyeti değiştirmesi lazım.Bioshock ve Uncharted ile bu iş yürümez (şimdilik) herşeye rağmen Bioshock fanı bir oyuncuyumdurda.
  • Tgs dedikoduları
    Yeni online sistem psn benzeri(ama güvenli )
    Eshop daha fazla oyun
    Sosyal ağlar
    Ace attroney 5
    Etrian oddsy
    Zone of ender
    Yoshi
    Battlefield
    Zelda
    Pokemom
    Ve dahası
    Tgs 3DS parlayacak
  • IGN'de dedi 13 Eylul'de 3DS yeniden doguyor
  • Güzel oyunlar ama hepsi nintendonun klasik oyunları diyebiliriz Vita içinde duyurulmamış birsürü oyun gelecek deniyo bakalım nolcak.Şimdi o koyduğun listede bir Battlefield varki keşke onu yapmasalarmış :D şimdi insanlar BF3 gördükten sonra onu görmese daha iyi eğer çok yakın grafikte olmayacaksa vita yada gelmesin adamların emeğine yazık o oyunun hakkını yememek lazım
  • 3DS

Resident Evil Revelations 
    Kingdom Hearts 3D Dream Drop Distance 
    Lego City Histories 
    Good People Die 
    Metal Gear Solid Snake Eater 3D 
    Professor Layton VS Ace Attorney   
    Rayman Origins 
    Super Smash Bros 
    Animal Crossing 
    Kid İcarus:Uprising 
    Ninja Gaiden
    Mario Kart 
    Super Mario Land 3D 
    Monster Hunter Tri G
    Sonic Generations 
    Time Travelers 
    Beyond The Labrinth 
    Heroes Ruin
    Tekken
    Persone 3D
    Shing Megami tensei
    Etrian oddsy
    Zone of enders
    Castvania
    Pokemon
    Battlefield( portugese sitesinde yaziyo)
    Paper Mario
    Luigi Mansion
    Gta( ds yapılan bir projeyi 3ds geçirmişler)
    Bunların kaçı Nintendo oyunu
    3dste 3. Parti de çok sıkı
    Ne olursa olsun arada 1 oyun yılı fark olacak
    Ps vita psp gibi 3ds ds gibi

• Shadow senden bir ricam var su listeyi okurmusun
    http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Nintendo_3DS_games
    Birde su listeyi oku
    http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_PlayStation_Vita_games
    Bana hangisinin iyi olduğunu söyle
    (3ds listesinde yazan oyunların yüzde 90 ni 3ds ilk duyuruldugunda duyuruldu

• quote:

Orijinalden alıntı: ijustine fan

Shadow senden bir ricam var su listeyi okurmusun
    http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Nintendo_3DS_games
    Birde su listeyi oku
    http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_PlayStation_Vita_games
    Bana hangisinin iyi olduğunu söyle
    (3ds listesinde yazan oyunların yüzde 90 ni 3ds ilk duyuruldugunda duyuruldu

Önemli olan bir liste değil, oyundan aldığın zevk. Orada kaç tane oyun var deme bana, hangisi en güzel de. İki aynı exc oyun vita ve 3ds'ye gelecek ve farkı göreceksiniz.
    Misal Uncharted, grafikleriyle beni büyüledi zaten, ps3 kalitesinde. Ama ben 3ds'de oynamaktan zevk almam çünkü ekran küçük geliyor bana vita varken.

• 3ds ekranı bence gayet iyi herkesin kendi görüşdur
    Bence bu tartışmalar da bitsin herkez zevk aldığı konsolu alsın
  • avatarında dediği gibi oyun sayısı çok olabilir ama bende aldığım zevke bakarım 3ds teki oyunlar bana hiç hitap etmiyo ekranıda gözlüksüz 3d olmasada çok daha kaliteli bir oled ekran var ve o iki ekran olayı çok lüzumsuz geliyo bana ds kullanmıştım ve bin yılda bir kez kullanıyosun o ekranı hiç gerek yok.
  • Alt ekran oyunlarda kesinlik çok ise yariyo
  • İşe yarıyor, doğru. Ama bu alt ekran yerine üst ekran büyütülebilirdi. O zaman da çok yer kaplardı, ayrı konu.
  • 3DS Xl cikar 2 sene sonra
    O zaman buyuturler
  • Allah aşkına ne kadar büyüyecek alet? Gördük DSiXL'yi. Ben bu Nintendo'nun tasarımını sevmedim açıkçası. Öte yandan, 2 yıl bekleme niyetinde değilim.
  • Tasarım oynamayı rahatlastiriyo bence
    3ds bir artısı tasarimi
    Dsi XL gayet iyi en Azından ps vitadan daha kucuk ve tasinabilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ijustine fan -- 11 Eylül 2011; 19:29:06 >
  • Vita nin ergonomisini ds ten daha cok begendim simdilik ama bir gelsinde oyle gorelim..sonucta her sekilde vita derim..
  • Vita mı alır 3DS mi alır bilemem, ama ikisininde artıları olduğu doğru. Öncelikle ikisini de çok beğendim, şu an 3DS'im var ve ileride nasip olursa Vita'yı da almayı düşünüyorum.
    İlk olarak donanım olarak bakarsak zaten söylenecek fazla birşey yok, Vita her konuda eziyor. İşlemcisi olsun, grafik işlemcisi olsun hepsi nextgen ve PS3'e yakın grafik verebiliyor. 3DS'in donanımı ise bana sorarsanız şu an için yeterli, fena performans vermiyor ama zaman geçtikçe grafik sorunu olacaktır.
    Sonra oyun desteğine gelirsek: şu an için Vita'ya olan 3.parti destek daha fazla gözüküyor, ileride neler olur bilemem. Exclusive oyunlara bakarsak Vita tarafında Killzone,Uncharted,LBP ve ileride duyuralacak olan God of War vs gibi oyunlar varken, 3DS tarafında Zelda,Mario,Pokemon,Kirby gibi oyunlar var. Benim görüşüm iki tarafında oyunları gerçekten güzel, tabi bazıları Nintendo oyunlarına çocuk oyunu diyecekler ki diyenlerin büyük çoğunluğu da velet ama yine de onlara söylenecek tek bir laf var: omg n00b!
    Neyse konumuza dönecek olursak biraz da 3D olayında bahsetmek istiyorum. Evet bazılarınız 3D'yi sevmiyor hatta nefret ediyor ama gerçekten çok farklı bir dünya bu. Mesela Augmented Reality meselesi. Yanlış bilmiyorsam bu özellik Vita'da da var. Ama bu olayın güzelliği 3D ile çıkıyor. İlk denediğimde kısa çaplı bir şok geçirmiştim. Tabi bir süre sonra sıkabiliyor ama bu onun güzel birşey olduğu gerçeğini değiştirmiyor.
    Sonra Vita'ya dönersek, Vita'nın belki de en büyük artılarından biri 2.controller stick. Özellikle aksiyon oyunlarında neredeyse şart olan birşey, Nintendo ise şuan ki tasarıma bunu koymadı ve bir eklenti ile 2.circle pad'i ekleyecek. Açıkça söyleyeyim, bu gerçekten çok sinir bozucu bir durum. Bize ek masraf çıkartmaktan çok ergonomiyi büyük bir ölçüde bozuyor ve sanırsam bundan sonraki revizyonda CirclePad eklentisi konulmuş olarak gelecek, bu yüzden kendimi biraz kerizlenmiş olarak görüyorum.
    Ve kazananı açıklıyorum: Biz Oyuncular... Herkesin zevkine göre bir konsol var, hangisi cazip geliyorsa onu alırsınız, ikisi de geliyorsa imkan varsa ikisini de alırsınız yoksa imkan yaratmaya çalışırsınız. Gerçi oyun yerine oyuncuk tercih edenler yine telefonda oynamaya devam edeceklerdir, buna bir itirazımız yok, ama hala telefonları oyun konsollarına rakip olarak görenler var...

• quote:

Orijinalden alıntı: sleepnir

Vita mı alır 3DS mi alır bilemem, ama ikisininde artıları olduğu doğru. Öncelikle ikisini de çok beğendim, şu an 3DS'im var ve ileride nasip olursa Vita'yı da almayı düşünüyorum.
    İlk olarak donanım olarak bakarsak zaten söylenecek fazla birşey yok, Vita her konuda eziyor. İşlemcisi olsun, grafik işlemcisi olsun hepsi nextgen ve PS3'e yakın grafik verebiliyor. 3DS'in donanımı ise bana sorarsanız şu an için yeterli, fena performans vermiyor ama zaman geçtikçe grafik sorunu olacaktır.
    Sonra oyun desteğine gelirsek: şu an için Vita'ya olan 3.parti destek daha fazla gözüküyor, ileride neler olur bilemem. Exclusive oyunlara bakarsak Vita tarafında Killzone,Uncharted,LBP ve ileride duyuralacak olan God of War vs gibi oyunlar varken, 3DS tarafında Zelda,Mario,Pokemon,Kirby gibi oyunlar var. Benim görüşüm iki tarafında oyunları gerçekten güzel, tabi bazıları Nintendo oyunlarına çocuk oyunu diyecekler ki diyenlerin büyük çoğunluğu da velet ama yine de onlara söylenecek tek bir laf var: omg n00b!
    Neyse konumuza dönecek olursak biraz da 3D olayında bahsetmek istiyorum. Evet bazılarınız 3D'yi sevmiyor hatta nefret ediyor ama gerçekten çok farklı bir dünya bu. Mesela Augmented Reality meselesi. Yanlış bilmiyorsam bu özellik Vita'da da var. Ama bu olayın güzelliği 3D ile çıkıyor. İlk denediğimde kısa çaplı bir şok geçirmiştim. Tabi bir süre sonra sıkabiliyor ama bu onun güzel birşey olduğu gerçeğini değiştirmiyor.
    Sonra Vita'ya dönersek, Vita'nın belki de en büyük artılarından biri 2.controller stick. Özellikle aksiyon oyunlarında neredeyse şart olan birşey, Nintendo ise şuan ki tasarıma bunu koymadı ve bir eklenti ile 2.circle pad'i ekleyecek. Açıkça söyleyeyim, bu gerçekten çok sinir bozucu bir durum. Bize ek masraf çıkartmaktan çok ergonomiyi büyük bir ölçüde bozuyor ve sanırsam bundan sonraki revizyonda CirclePad eklentisi konulmuş olarak gelecek, bu yüzden kendimi biraz kerizlenmiş olarak görüyorum.
    Ve kazananı açıklıyorum: Biz Oyuncular... Herkesin zevkine göre bir konsol var, hangisi cazip geliyorsa onu alırsınız, ikisi de geliyorsa imkan varsa ikisini de alırsınız yoksa imkan yaratmaya çalışırsınız. Gerçi oyun yerine oyuncuk tercih edenler yine telefonda oynamaya devam edeceklerdir, buna bir itirazımız yok, ama hala telefonları oyun konsollarına rakip olarak görenler var...

Yorumunu çok beğendim dostum cidden ilk defa iki tarafıda kızdırmayacak bir yorum geldi söylemek istediğim bir şey var oda augment reality bu zaten Sony nin çıkardığının ismi 3ds deki ney bilmiyorum Augment arttırılmış demek yani 3ds dekinden biraz daha kaliteli 3d konusu farklı bişey ama Vita da daha gerçekçi oyunlar var bunda mesela Reality Fighters a bakarsan bu özelliği gayet başarılı kullanmış.3ds le karşılaştırman içinde Little Daviants adlı oyunda shooter oyunu var tıpkı 3ds deki bir oyun gibi ama cidden daha gerçekçi duruyo.

• quote:

Orijinalden alıntı: shadow_170

quote:

Orijinalden alıntı: sleepnir

Vita mı alır 3DS mi alır bilemem, ama ikisininde artıları olduğu doğru. Öncelikle ikisini de çok beğendim, şu an 3DS'im var ve ileride nasip olursa Vita'yı da almayı düşünüyorum.

Yorumunu çok beğendim dostum cidden ilk defa iki tarafıda kızdırmayacak bir yorum geldi söylemek istediğim bir şey var oda augment reality bu zaten Sony nin çıkardığının ismi 3ds deki ney bilmiyorum Augment arttırılmış demek yani 3ds dekinden biraz daha kaliteli 3d konusu farklı bişey ama Vita da daha gerçekçi oyunlar var bunda mesela Reality Fighters a bakarsan bu özelliği gayet başarılı kullanmış.3ds le karşılaştırman içinde Little Daviants adlı oyunda shooter oyunu var tıpkı 3ds deki bir oyun gibi ama cidden daha gerçekçi duruyo.

Teşekkür ederim, elimden geldiğince tarafsız olmaya çalıştım. Augmented Reality olayına dönersek 3DS'de de aynı isimle geçiyor ve bilemiyorum 3D ile kullanıldığında benim gözüme bayağı güzel ve değişik gözüktü. Yani aslında bu kişisel birşey, çünkü 3D bazı kullanıcılarca sevilmiyor veya rahatsız edici bulunuyor, bu durumda Vita'nın grafiksel gücü zaten 3DS'i ezecektir. Reality Fighters ve Little Deviants'ı biliyorum ama aslında açık konuşayım 3DS'de de Vita'da da bu tarz küçük AR oyunlarını alırmıyım bilmiyorum. Sadece 3DS ile önyüklü gelen AR oyunlarına göre yorum yaptım açıkçası. Tabi eShop'a falan düşük ücretli eğlenceli oyunlar gelirse bilemem. Bir de şunu diyeceğim Vita'ya yeni duyurulan oyunları duydukça bayağı bayağı heyecanlanıyorum. Bu sefer Sony tam manasıyla gümbür gümbür geliyor gibi. Belki de gibisi bile fazla. Aslında ilk duyurulduğunda 3DS için de aynı şeyi düşünüyordum, ama pek öyle olmadı. Peki durumu kötü mü derseniz, bence değil kötü de diyemem iyi de. Ayrıca Nintendo da durumu toparlamak için elinden geleni yapıyor. Bir de şuna da eminim PSP nasıl Sony'e ders oldu ve bize Vita denen canavarı sundurduysa, eminim ki sıradaki Nintendo da hatalarından ders çıkartacak sıradaki handheld'ini daha başarılı bir ürün olarak piyasaya sürecektir. Ne diyelim herkes için hayırlısı olsun.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.