Şimdi Ara

Nisan 2017 Yeni Yöneticiler İçin Standartlar Konusu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
160
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Değerlendirme yaparken ufak standartlarımızı belirleme açısından (henüz maillere başlamadan önce) bu konuda bir iki standart belirleyelim istedim.

Değerlendirmeler için öncelikle şunların cevabını istiyorum:

1. Başvuru yapan kişi 2017 üyesi veya yakın tarihli 2016 üyesi. Bunları ne yapalım?

2. Eski üye olsa da foruma yazdığı mesaj sayısı 100 veya 200'den az olan üyeler var. Bunları ne yapalım?

3. Yöneticilerimizin mevcut olduğu bölümlere başvuranlar var bunlara ne yapalım?

4. Uyarı listesi çok uzun olan ancak 2016 yılında uyarı almamışlar var bunlara ne yapalım?

5. Olumsuz sonuçlananalara da olumsuz sonuçlandı diye dönüş yapalım mı? Yapalım dersek hangi mailden yapalım? Bu başvurular modbasvurulari@gmail e geliyor malumunuz.

Bunlara benim cevaplarım:

1. Yeni üyeleri direk elerim.
    2. Mesaj sayısı azları en sona bırakırım. Yani forumda kimse kalmazsa yetki verecek o zaman veririm.
    3. Özellikle bunları not alalım derim, hatta yetki de verebiliriz.
    4. Yöneticiye hakartvari şeyler olmadıktan sonra son 1 yıl içindeki hareket tarzı benim için önemlidir.
    5. Herkese dönüş yapalım. Olumlularla zaten görüşeceğiz ama olumsuzlar içinde standart bir metin oluşturalım, bu şekilde dönüş yapalım.

Sizlerin de cevaplarını istiyorum. Bu gece 23:59 'a kadar süreniz var. Cevap vermeyeni benimle aynı fikirde diye yorumlarım. Yine de cevap verin janlarım. :gro

• Eline sağlık abi konu için.

1 - Bu üyelikler ile alakalı forumda daha fazla vakit geçirdikten sonra başvurmalarını düşünebiliriz.O bakımdan direk elemeliyiz.

2 - Üye eski olabilir mesaj sayısı az olursa ben şunu düşünürüm.Üye ara ara öylesine foruma girip bakınıyordur.Foruma çok hakim değildir.O bakımdan yetki verilmesini doğru bulmam.Ancak üyenin mesaj sayısı az dahi olsa forumu sıklıkla kullanıyordur,çok yazmıyordur ama sıkı takiptedir ve forumla alakalı birçok şeye hakimdir.O zaman yetki verilebilir bulurum.Hatta ve hatta bu şekilde yetkili alanların daha başarılı olacağını düşünürüm.Neden diyecek olursak forumda mesaj yazmaktan ziyade kendini moderatöre adar:)

3 - Yöneticilerimizin mevcut olduğu yerlere başvuranlara kesinlikle hayır demem abi.Alalım.Bir bölümde illa bir mod olacak diye bir kaide yok.Mod sayımız yüksek olsun 300-400 en az olması lazım.Foruma göre çok az sayımız var.Bu birazda bizden kaynaklandı.İlgilenemedik vs.

4 - Uyarı listesi uzun olan üyeler ile alakalı 2016 uyarı almamış olsalar dahi sıcak bakmam abi.Alımlarımızı yaparız çok elzem durumda bakarız yoksa alıncak kişi o zaman düşünebiliriz.

5 - Olumsuz olanlara dönüş yapma işi sıkıntı.Neden diye soracak olursak olumsuz olana mail atarız akabinde bir cevap da yazar mail tekrar aktif olur kafamız karışır.Başka bir mailden yazsak yine mailin cevabı olacaktır.Bu şekilde uğraşmak zor diye düşünüyorum.Bununla alakalı konu içerisinde bir not düşse idik daha uygun olurdu.Mesela 2 hafta içerisinde yada 1 ay içerisinde geri dönüş olmazsa başvurunuz olumsuz olmuştur gibi.

Düşüncelerim bunlar abi.

• Veri nays. Thenk you for yor koperayşın.

Abi son madde hariç diğerleri geçerli. Son madde şu. Olumsuz olanlara modbasvurularından cevap verelim, o bize mail atarsa tekrar, o maili ilk gören o maili olumsuzlara taşısın gitsin. Çünkü insanlar olumlu ya da olumsuz cevap bekliyorlar o yüzden bunu da onlara bilgi verecek şekilde bir standarda bağlamak istiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: rds

Veri nays. Thenk you for yor koperayşın.

Abi son madde hariç diğerleri geçerli. Son madde şu. Olumsuz olanlara modbasvurularından cevap verelim, o bize mail atarsa tekrar, o maili ilk gören o maili olumsuzlara taşısın gitsin. Çünkü insanlar olumlu ya da olumsuz cevap bekliyorlar o yüzden bunu da onlara bilgi verecek şekilde bir standarda bağlamak istiyorum.

Peki abi mail ile alakalı geri dönüş yani cevap yapamama özelliği yok dimi?
  • Bizim cevap verdiklerimiz bize tekrar cevap veremesin onu diyorsun sanırım abi. Engelleriz olumsuz olanları. Mail atamazlar. :gro
  • quote:

Orijinalden alıntı: rds

Bizim cevap verdiklerimiz bize tekrar cevap veremesin onu diyorsun sanırım abi. Engelleriz olumsuz olanları. Mail atamazlar. :gro

• 1. Minimum 2 sene geçirmemişse direk elerim.

2. Mesaj sayısı artmayan yerlerde aktif olabilir. Forumdaki toplam mesaj sayısına bakarım. 500 altındaysa elerim.

3. Kesinlikle alınmalı. Hatta, mevcut yöneticisi olan bölümlere alınan yöneticiler, eğer eski yetkili aktif ise çok daha çabuk adapte oluyor. Zaten daha sonra yetki genişlemesi/kaydırması yapıyoruz.

4. Son 1 yıl içerisinde önemli bir uyarı almamışsa görüşmeye değer diye düşünülebilir. (Küfür, ağır hakaretler, koyu siyasi yorumlar, yönetime hakaret vs.)

5. Alım konusuna " Başvurunuza X süre içerisinde yanıt gelmezse olumsuz sonuçlanmış sayılır " gibi bir not düşelim.

Tabi bu maddelerin hepsinin istisnaları var. 1 yıl içinde 10 senelik üyeden daha vasıflı olduğunu kanıtlayan üye de var, 300 mesaj atıp hepsini dolu dolu atan da var, çok uyarı alıp daha sonra kendini kanıtlamış da var. İstisnaları dışarıda bırakarak yazdım.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 1- Bu foruma üye olan adam zaten iki senede ancak formu kullanmayı tam anlamıyla öğrenir.yeni uye azcik beklesin sonuçta sabır da bir erdemdir ve bir Yöneticide olması gereken en büyük vasıflardan biridir. Sabırsız olan yönetici olamaz .

2- Bu tarz uyelerin online olma süresi çok önemli adam foruma mesaj yazmayabilir ama sürekli onlinedır iş edebilme kapasitesi varsa ikinci planda değerlendirilebilir

3- yöneticilerimizin olduğu bölüme başvuranları bence ilk bizim elememizden geçtikten sonra o bölümün yöneticilerine de danışmak fikrindeyim. Bölüm yöneticiliğine talip olan kişi muhakkak varolan yönetici tanımak zorundadır eğer tanımıyorsun zaten bu varolan bölüm yöneticisinin en büyük eksikliğidir. Sonuçta bir kişiye bir bölüme yönetici adayı oluyorsa o bölümde kendi adını kendi bilgisini kendi uslu bunu bir şekilde kabul ettirmis olmasi lazimdir. Bir de bu açıdan düşünmek lazım. Ayrıca yönetici adaylarını var olan yöneticilere sorduğumuzda birlik beraberlik duygusu pekişir var olan yöneticiler benim de yönetici aımında sözüm geçiyor ben de bu takımın bir üyesiyim diye düşünüp foruma daha çok sarılır. Bu durumu aleyhte ya da kötü niyetli kullanacak yönetici arkadaşlarımız da olacaktır sanki kendisinin onayı alınmadan herhangi bir şekilde yönetici olunamazmış görüntüsü veren yöneticileri de gormus oluruz. Yanlış anlaşılmasın bu bir aşama değil sanki danışma Meclisi gibi sadece fikir alma diyelim bu işe. Sorumlu hissettirme. Bolumunu ve uyeleri takip etme diyelim.

4- herkesin hataları olabilir son iki yılda çok absürt bir hata yapmayan kişilere kapımız açık tutmalıyız .

5- olumsuz olanları geri dönme işi çok büyük sıkıntı çünkü sen onlara olumsuz olarak geri döndüğünde o sana nedenlerini soracak ve sen bir şekilde bu döngünün içine girmiş olacaksın. Bunun yerine her başvuranı yöneticilik talebiniz yöneticilik alım sürecinde değerlendirilecektir forumumuzda belirli sürelerde belirli aralıklarda periyotlarda yönetici alımı olmaktadır lütfen beklemede kalin. Bu süre içerisinde formdaki tüm davranışlarınız incelenerek yönetim olarak bir karar verecektir . Şeklinde bir mail gönderebiliriz bu maili kesinlikle Donanım Haber.com uzantılı mail adresinden göndermemiz gerekir aksi halde çok amatörce bir iş Olur.

Dip not; yöneticilerimize bir şekilde ödüllendirme yapmamız gerekiyor bunu yapmazsak bütün emeklerimiz her şey boşa gider. İnsanlara bu forumun bu ailenin bir parçası olduğunu hissettirmemiz lazım.

Dipnot2: mobilden yazdım hataları olabilir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Çağrıcım thnx.

1-2-3-4 ok.

5. madde ye de ok. Dediğim gibi düz bir form oluştururuz bunu almadığımız veya beklettiğimiz herkese gönderebiliriz. DH mailinden gitmesi önemli detaylı, güzel oldu hatırlattığın.

Ödül konusu bizim bir türlü çözemediğimiz bir olay. 1 Ocak 2017 için tüm yöneticilere ajanda hayalim vardı. Kaldı. Şubat ayında DH nin kuruluşu vardı, geçti. Artık 16 Nisan'dan sonra bişiler düşünülebilir. Gürkan başkan'a gider bu top.
  • Mert'de yazmış başlığa thnx canım sana da.
  • Sonuç itibariyle ben şöyle düşündüm. Mailleri incelerken kendi fikirlerim ve hepimizin fikirleri aklımda olacak. Direk kestirip atmaktan ziyade profil bazında bir database'imiz olacak. Şu an yetki vermediklerimiz ileride yetkilenebilir gibi düşüneceğiz.

Konu tamamdır.

Yarın değerlendirme konusunu açıyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.