Yandaki sistemi 1350ye topladım :D 1300tl makyaj malzemesine veren kadın zeki değildir. DÜğün için de bir o kadar alsa o paraya renault toros alınır 73 model :D
quote:
Orijinalden alıntı: TuVNeRa
Ben de memurum. Esim Rus. Esim sadece nikaha razi oldu. Ne dugun yaptik ne de nisanli kaldik.
Hocam merak ettiğim husus var, bir rus bayanla evlendiğiniz için çevrenizden tanıdık veya tanımadık size ve eşinize ne bileyim yanlış anlama beni sakın o tarz düşünen insanlarla karıştırma beni, farklı davrananlar oldu mu? Bu soruyu niye soruyorum, ben de bir süre sonra uzun bir süre yurtdışında yaşayacağım ve günümüzdeki Türk bayanlarının tavırları ve düşünceleri yabancı bayanlarla karşılaştırılmayacak kadar basit şeyler üzerine kurulu.. Bunları bana yurtdışına çıkıp da en beklemediğim adamlar diyor.. Daha karşılaştıracak çok şey varda yeni bir konu başlatmayalım sadece merak ettiğim bir soruyu sordum size umarım yanlış anlamazsınız.
artık şu nişan düğün zımbırtısı rafa kalkmalı, çok çok zenginsen keyiften yap ama orta halli biri için iflas bayrağı çekmekten farkı yok bu gereksiz adetlerin.
Yediğiniz Kazıktan Memnunmusunuz ?
Yeterince konuşmuyorsunuz demek ki. Böyle devam ederse devamında ve evlilik sonrasında yeni problemlerle karşılaşabilirsiniz.
Parayı duyduğun andaki yüz ifadeni düşünemiyorum
quote:
Orijinalden alıntı: SaW331
aboooow gözümü korkuttun ya şimdi seneye bende nişan fln düşünüyorum(okul bittiğinde) dün haberlerde 5000 tlye bütün ev eşyalarını satan bi mağaza gösterdiler(tv, bulaşuk,çamaşır mak., bız dolabı, yatak odası yemek odası , oturma odası fln) kız arkadaşımla izlerken oo mantıklıymış bu dedi o ara çok sevindim ucuza kurtaracaz diye en kötü ühtimalle 10 yıl sonra bütün eşyalar yenilenir bi diye düşündük daha ucuza gelir artı devamlı yeni eşya kullanmış oluruz dedik ama şimdi senin dediğin korkuttu beni şimdilik iyi amabakalım nişanda bana da kitler mi 1300 tl makyaj malzemesi.
bu arada ayrıl diyenler olmuş da bi laf var g.te giren şemsiye açılmaz açılsada o g.tten hayır gelmez diye nasılsa girmiş giren ayrılsan ne yapacan o kadar makyaj malzemesini iadede almazlar bence madem masraf ettin evlen gitsin zaten herşey imzayı atana kadar değilmi ? sonra herşey senin elinde
iyide bu sadece nişanın bir alışverişi , daha düğün var ki asıl o zaman masraflar binmeye başlayacak . evlenmek çok zor birşey , bir çok açıdan gerçekten çok zor . her şey alttan almaya ve saygıda bitiyor. gösteriş ve lüksten uzak durulmalı. birde göç yolda düzelir diye bir söz vardır bazen çok diretmemek lazım herşey zamanla oturur . önemli olan aradaki saygıyı tutan o görünmez ipin altına mum yakmamak . bir kere karşınızdaki sevdiğiniz kişi size "of be " dedirttimi birçok şey düşünmeye başlarsnınz. bir arkadaşın dediği gibi bekara karı boşamak kolaydır. Allah tüm evlenecek olanlara sabır ve mutluluklar versin.
hacı naptınız ya 1300 tl ye makyaj mı alınır Hele şuan ki yaşam şartlarında. çok büyük müsrüflük olmuş. yazık günah. eğer nişan böyleyse düğünde sen bayağı bi bütçeyi gözden çıkar, hatta memurmuşsun emekli ikramiyenin şimdiden iste
quote:
Orijinalden alıntı: Stay In Love
quote:
Orijinalden alıntı: TuVNeRa
Ben de memurum. Esim Rus. Esim sadece nikaha razi oldu. Ne dugun yaptik ne de nisanli kaldik.
Hocam merak ettiğim husus var, bir rus bayanla evlendiğiniz için çevrenizden tanıdık veya tanımadık size ve eşinize ne bileyim yanlış anlama beni sakın o tarz düşünen insanlarla karıştırma beni, farklı davrananlar oldu mu? Bu soruyu niye soruyorum, ben de bir süre sonra uzun bir süre yurtdışında yaşayacağım ve günümüzdeki Türk bayanlarının tavırları ve düşünceleri yabancı bayanlarla karşılaştırılmayacak kadar basit şeyler üzerine kurulu.. Bunları bana yurtdışına çıkıp da en beklemediğim adamlar diyor.. Daha karşılaştıracak çok şey varda yeni bir konu başlatmayalım sadece merak ettiğim bir soruyu sordum size umarım yanlış anlamazsınız.
Ben oyle bir farkli davranis gormedim cevremden. Aksina daha ilgili ve yardimsever yaklastilar. Esanafindan komsusuna kadar herkes normal davranisinda. Esimin da bu konuda sikintisi olmadi. Onun tek sikintisi oryantasyon(Alisma) o da zamanla olacak zaten.
Konuyu açan arkadaşım postlarını şimdi okudum da, sen o kızla evlenirsen tarih seni affetmez.. İstemiyorsun ki evlenmeyi zaten bile bile ölüme gidilir mi? Ben sevdiğim biri olsa bile evlenmeye korkarım bu devirde senin yaptığına bak vay be..
quote:
Orijinalden alıntı: SilvéR
Parayı duyduğun andaki yüz ifadeni düşünemiyorum
cidden 1300 fazla bence bi konuş derim hani evlenince insan değişir misali ya öyle çıkmasın
YKM den makyaj mazemasi hata yapmıssın 10tl lik şeyi 80-90tlye satıyorlar ordan 1300tlye aldıgın ürünü dısarıdan aynısını max 500tl ye alırsın
oha...
abi sizin o iş için oraya girmeniz yanlış olmuş...
yok muydu tanıdık bi bayan kuaförü falan, 40-50 lira sıkardın her işi o hallederdi...
yengeye de senin elemanı biraz överdin çok iyi makyaj yapar kimleri makyajladı kimleri vs vs, yenge de bu sayede gönüllü giderdi...
sorun morun kalmazdı....
ama kusura bakma çok afedersin sen kızı oraya koymakla eşşeğin aklına karpuz kabuğu sokmuşsun...
artık geri iade etmek olmaz sevgilinle konuş ama çaktırmadan sor bak ki o da bu kadar fazla para verdiğine pişman olmuş mu? Bi nevi aklındaki düşünceleri okumaya çalış, işi baştan sağlam tut, otoriteni baştan koymazsan seni kukla gibi oynatır. İsteklerine kesin ve net cevaplar ver. Bu şekilde sana daha bağlı olacaktır
quote:
Orijinalden alıntı: hesap01
quote:
Orijinalden alıntı: SaW331
aboooow gözümü korkuttun ya şimdi seneye bende nişan fln düşünüyorum(okul bittiğinde) dün haberlerde 5000 tlye bütün ev eşyalarını satan bi mağaza gösterdiler(tv, bulaşuk,çamaşır mak., bız dolabı, yatak odası yemek odası , oturma odası fln) kız arkadaşımla izlerken oo mantıklıymış bu dedi o ara çok sevindim ucuza kurtaracaz diye en kötü ühtimalle 10 yıl sonra bütün eşyalar yenilenir bi diye düşündük daha ucuza gelir artı devamlı yeni eşya kullanmış oluruz dedik ama şimdi senin dediğin korkuttu beni şimdilik iyi amabakalım nişanda bana da kitler mi 1300 tl makyaj malzemesi.
bu arada ayrıl diyenler olmuş da bi laf var g.te giren şemsiye açılmaz açılsada o g.tten hayır gelmez diye nasılsa girmiş giren ayrılsan ne yapacan o kadar makyaj malzemesini iadede almazlar bence madem masraf ettin evlen gitsin zaten herşey imzayı atana kadar değilmi ? sonra herşey senin elinde
daha düğünü var, evi var, yaşaması var.
1 şemsiye açılmış razıyım, 2 - 3 şemsiye daha girip de açılırsa ne yaparım.
haklısın tabi 1300 tl 2000 tl gitti diye evlenilirmi ne saçma mantık yürütmüş , karşında koca ömür var bence güzelce bi konuş bakalım tavırları ne olucak .
ykmden 1300tlye aldıgın ürünün dısarıdan 500tl ye alırsın
cok tutmus.evlilik arifesinde sadece makyaj maglzemesine bu kdar para verilmez.bu paraya evinizin bi ihtiyacını karsılaya bilirdiniz.kızın erkek tarafını soyumda nasıl soyarsam soyuyum tarzi bişi olmuş.ykm yi de secmeside baska bi yanlış.cok kazıkcı bi yer.
Dostum sakın ayrıl falan dediğimi sanma ama bankaya 1tl kaptırıp deli olan kız senin parandan 1300tl lik makyaj malzemesi alıyorsa evlendikten sonra senin durumun pek iç açıcı görünmüyor.Bu okuduklarımdan sonra kafamda sizin evlendikten sonra senin bu kız için hala çok para harcamaya devam edeceğin daha sonra bıçak kemiğe dayandıktan sonra ayrılacağınız ve senin paranın ve emeklerinin boşa gideceği düşüncesi oluştu
Kardeş bende nişan arefesindeyim pazar günü nişan var seni az çok anlarım. Ama şükürler olsun ki sözlüm o konuda çok anlayışlı. Herşeyin uygun olanını seçti ve kullanmayacağım gereksiz saçma şeyleri istemem dedi. Aldığı kıyafet ayakkabı takı vs toplam tutarı bazılarının tek elbiseye yada yüzüğe verdiği rakam.
Evlenmeyi düşündüğün insan herşeyden önce insan olacak sevdiğini düşünecek, ha sen çok zengin olursun gider 5 bin Tl'lik makyaj malzemesi alırsın, ama durumunu bildiği halde o kadar çok şey isteyen kızdan sana hayır gelmez.
Ben de evlilik hazırlığı içinde olan bir bayan olarak şunu söylemek istiyorum.
Nişan alışverişi ihtiyaçların karşılanması için gerekli birşey. Sözlüme ve kayınvalideme makyaj malzemesi vs kozmetik ürünlerinden ihtiyacım olan kadarının alınabileceğini söyledim. yani şuanda kullandığım bir sürü makyaj malzemem var eksik olanları yada bitenleri alalım dedim hem ziyan olmaz hem de boşa masraf olmaz çünkü makyaj malzemeleri 1 yıl içinde bozuluyor. Onlar da olmaz öyle şey dediler olsun olmasın alırız. Siz bilirsiniz dedim geçtim.
Daha sonra nişan kıyafeti için birkaç yer gezdik baktık (Vakko, Home Store,Beymen) fiyatları inanılmaz derecede uçmuş. Bir elbiseye 2 milyar 3 milyar verilmez üstelik hiç bir özelliği olmayan bir elbiseye. Sonra ben kayınvalideme bunun boşa masraf olduğunu söyledim ve diktirmek istediğimi söyledim tanıdık modaevi var diye 600-700 arası bir fiyat verdi bize.
Anladığım kadarıyla kız arkadaşınız ailesinin baskısıyla da bu kadar çok masraf yaptırmış olabilir. Çünkü kız anneleri genel de böyledir. "Onu da aldır kızım alsınlar işleri ne" gibisinden bir yaklaşım sergileyebiliyorlar. Çok şükür ne annem ne de ailemden diğer kişiler bana asla böyle bir söylemde bulunmadılar. Annem bana sen kullanacaksın ben niye müdahale edeyim ki diyor.
Düğün alışverişine çıktığınız anda mağazaların çalışanları size olabildiğince gerekli gereksiz ne varsa satmaya çalışıyorlar. İnsanoğlu da doyumsuzdur işte fırsat bu fırsat aldırayım demiştir. Yanlış! Dediğiniz gibi eğer "hep daha fazla en fazla ve hep bana" diyen biriyse sözlünüz yolun başındayken ilişkinizi yeniden gözden geçirin derim.Çünkü insanların gerçek yüzü sözlülük/nişanlılık döneminde ortaya çıkıyor. Flört döneminde "ben azla yetinirim" diyen kişi ileride bir bakıyorsunuz gözleri fal taşı açılmış "hep bana" diyen biri haline gelmiş.