Şimdi Ara

Nişan: Yahu bir makyaj malzemesi bu kadar mı tutar? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
196
Cevap
0
Favori
25.881
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: hesap01

Aslında ailesi çok iyi ama kızın durumu beni korkutuyor. Büyük ihtimal bugun bitireceğim. Ailesi herşeye razı ilk kızları biraz sorunlu. Kızın istediği cocuğa vermeyince kız da ailesinden gizli o erkekle sevgili hayatı yaşıyor. İkinci kız sorun yaşamayalım diye bir eksiğimiz var mı, şunu da yapalım mı diye soruyorlar. Ki biz de Allahtan anlayışlıyız onların parası bizim paramız. Gerek yok, mütavazi bir şey olsun filan diyoruz.

İlk başta düğün salonu için tartışmıştık yok en kaliteli yerde düğün yapalım, ailem için en iyi yer olsun filan accayip bir lüks düşkünlüğü ve gösteriş merakı var ama kendi cebine dokunduğu yok cimrinin önde gideni geçen bankaya 1 TL 'sini kaptırmış diye deliye dönmüştü. Dedim ki düğün salonuna ne gerek var ya havaya giden para, gösteriş meraklısı olma eve harcarız kendimize harcarız. Giriyor ya bize onun için önemli değil. İyice tartıştık anca kafasına dank etti sanırım kabul etti. Şimdi de bu Allahım ya ben bir an önce kurtulmalıyım bence. Anlayışlı olsun benim olsun ya. Akıllı sandım da Sinsinin önde gidenini alacam nerdeyse.

hocam öncelikle Allah sabır versin, nacizane tavsiyem onu bir kez daha test etme imkanınınz varsa şayet, bu yolu kullanmak olabilir... Yani iş daha da ciddiye binmeden, evinizi düzmeden vs... çünkü artık bazı şeyler için geç olabilir.. Ne biliyim öyle bir oyun oynayın ki ona cebindeki parasını çıkartıp verebilsin, yada verebilmeyi öğrensin.. Anlatabilmişimdir inşallah...

• Hocam sanki seninde gönlün yok gibi bence al karşına açık açık konuş bu durumdan rahasız olduğunu söyle bakalım tepkisi ne olacak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SaW331

aboooow gözümü korkuttun ya şimdi seneye bende nişan fln düşünüyorum(okul bittiğinde) dün haberlerde 5000 tlye bütün ev eşyalarını satan bi mağaza gösterdiler(tv, bulaşuk,çamaşır mak., bız dolabı, yatak odası yemek odası , oturma odası fln) kız arkadaşımla izlerken oo mantıklıymış bu dedi o ara çok sevindim ucuza kurtaracaz diye en kötü ühtimalle 10 yıl sonra bütün eşyalar yenilenir bi diye düşündük daha ucuza gelir artı devamlı yeni eşya kullanmış oluruz dedik ama şimdi senin dediğin korkuttu beni şimdilik iyi amabakalım nişanda bana da kitler mi 1300 tl makyaj malzemesi.

bu arada ayrıl diyenler olmuş da bi laf var g.te giren şemsiye açılmaz açılsada o g.tten hayır gelmez diye nasılsa girmiş giren ayrılsan ne yapacan o kadar makyaj malzemesini iadede almazlar bence madem masraf ettin evlen gitsin zaten herşey imzayı atana kadar değilmi ? sonra herşey senin elinde

dediğimden vaz geçtim sizin ddiğiniz daha mantıklı bir açıldı 2-3 ü de bile bile açtırmaya gerek yok

• quote:

Orijinalden alıntı: candy90

Düğün alışverişine çıktığınız anda mağazaların çalışanları size olabildiğince gerekli gereksiz ne varsa satmaya çalışıyorlar. İnsanoğlu da doyumsuzdur işte fırsat bu fırsat aldırayım demiştir. Yanlış! Dediğiniz gibi eğer "hep daha fazla en fazla ve hep bana" diyen biriyse sözlünüz yolun başındayken ilişkinizi yeniden gözden geçirin derim.Çünkü insanların gerçek yüzü sözlülük/nişanlılık döneminde ortaya çıkıyor. Flört döneminde "ben azla yetinirim" diyen kişi ileride bir bakıyorsunuz gözleri fal taşı açılmış "hep bana" diyen biri haline gelmiş.

Bu paragraf çok doğru .

• 1300 mü hocam naptın yav 1300 tl beyaz eşya takımları var buzdolabı alıyosun televizyon yada çamaşır makinası vs vs vs veriyorlar
  • daha dur be kardeş yolun başındasın hemen pes etme Ben 3 senelik evliyim söz,nişan,düğün ve esası evlendikden sonra giden parayı hesapladım toplam bi evlilik ve bu zamana kadarki harcamalarım 95 milyar Para gidiyo falan çıkar bunları aklından kardeş
  • Dostum Allah sabır versin.

Yani senin kararın karardır ancak ilk önce annenle oturup bir konuş.Bu ilişkiyi bir gözden geçirin beraber ardından da kız ile konuş anlat durumunu.

Aynı şeyleri yaşayıp sonrasında evi,aileyi,eşini beğenmeyen bir tanıdığımın eşi var ve şu anda boşanma aşamasındalar.

Sakın olaki başkalarının gazıyla bir karar alma.Büyüklerinden özellikle anne ve baba nasihatı sonra da kendi kararınla bitireceksen bitir yola devam edeceksen et..

Yine söylüyorum Allah sabır versin zor bir süreç ve hayırlısı neyse o olsun sizin için..
  • makyaj malzemesi alınmış onu geçtimde o para nedir öyle.hadi hergün makyaj yapan biri olsun.böyle biri piyasayı bilmiyor mu da bu kadar paraya makyaj malzemesi aldırabiliyor yada hergün makyaj yapan biride değil desek bu kadar paraya nasıl kıyabiliyor 40 yılın başı kullancağı şeyler için.her türlü saçmalık var bu olayda.demek ki düşüncesiz biri.seninde zaten niyetin yok gibi ne diye hala duruyon.biran önce konuş bu durumu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SpyWar -- 16 Haziran 2010; 12:54:21 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: TuVNeRa

Ben de memurum. Esim Rus.
    Esim sadece nikaha razi oldu. Ne dugun yaptik ne de nisanli kaldik.

Resimdeki esinmi?
  • Hakkaten oha, ben de geçen sene nişanlandım ve evlendim. Biz bütün alışverişi eşimle birlikte yaptık. Eşimin makyaj malzemeleri (cımbız makas vs. dahil) 200 lirayı geçmemiştir. Sizin nişanlınız biraz abartmış olayı. O paraya alınan malzemelerle kuaför dükkanı açılır yani. Markadan markaya da farkediyordur mutlaka ama bizim aldıklarımız da bilindik markalardı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wilusa -- 16 Haziran 2010; 13:05:51 >
  • Birde böyle dönemlerde gelinin yakınları gaz verir. Onu iste, bunu iste, onu da aldır, bu da olacak, en iyisi olsun gibisinden. Bu dönemler çok tehlikelidir, insanın kayış sıyırmazsa bidaha bişey olmaz
  • Annenin boynunu kır çöpe at

VooDoo

Nolur , nokta virgül kullan gadanı aldığım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi judith -- 16 Haziran 2010; 13:01:44 >
  • Nişan bahanesiyle ömürlük ihtiyacını mı karşılamış anlamadım. Nişanda görünsün diye en temel şeyleri alırsın ilerde lazım oldukça az az alırsın ne bu 1300 lira. Kardeşim anlattıklarından şunu anladım. O kız seni sömürür sonrada atar kenara. Seni seven biri senide düşünür sömürmeye bakmaz. Ayıptır yahu eşin olcak adama bu kadar yük bindirilir mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: yse 4 ever

quote:

Resimdeki esinmi?

Pınar Altuğ sanıyodum onu bende.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Arch Enemy`

quote:

Orijinalden alıntı: yse 4 ever

quote:

Resimdeki esinmi?

Pınar Altuğ sanıyodum onu bende.

O avatar bildiğim bileli nuvnera da var, Tuvnera daha geçen sene evlenmiş eşi olamaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: VooDoo

çok detaya girmeden anlatıcam geçe sene yazın kuzenim elektrik mühendisi büyük bir firmada çalışıyor şirketin iş toplantısında gayet güzel modern kültürlü bir bayanla tanışıyor üstüne kızın maddi kazancıda iyi açıkçası her şey dört dörtlük gözüküyor neyse gezmeler tanışmalar vakit geçirmeler derken ailesiyle tanıştırıyor ve evlilik kararı alınıyor 3 ay içinde herşey hazırlanıp güzel bir düğünle evleniliyor ve ardından 2 ay sonra kuzenim boşanma davası açıyor sebepleri tek tek sayamayacağım baştan çok dikkatli gözü kör olmamak bu konuda hatalı olan kuzenim sevdiği için kızın her dediğine evet dedi,düğün istedi düğün yapıldı düğünde çalacak olan orkestra beğenilmedi adını vermeyeceğim ünlü bir orkestra çağırıldı, oturacakları evin yatak odası ve bulaşık makinesi hariç herşeyini perdesine kadar kuzenim yaptı, kuzenim kendi oturduğu semtte bir kiralık ev tutmak istedi eğerki tutsaydı 700 tl kira verecekti kız kabul etmedi gittiler emlakçıya kız emlakçının ilk gösterdiği eve tama bunu tutuyoruz deyip 1500 tl ye bir ev tuttular bunlar yetmedi üstüne evlenmeden tek taş pırlanta istemiş gitmiş 4000 tl ödemiş almış kuzenim, evlendikten sonra kuzenim demiş hafta içleri ikimizde çalışıyoruz yoruluyoruz her hafta sonu cumartesi-pazar günleri çıkar gezeriz demiş her yere götürmüş gezdirmiş yapmış ne yemek ne ev işi yaptırmamış vs vs yapmışta yapmış , kızın yaptıklarına gelince , kuzenimin ailesinin bir kötülüğünü görmedi teyzem onun için neler neler yaptı , onlara son derece soğuk, hadi bunu geçelim evlenirken aileyle evlenilmiyor diyelim , bir ay sonra kuzenimin kızkardeşi de evlendi onun nikanına gittik ikiside çok uyumlu yeni evli bir çift gibi oradaydı nikah kıyıldı takı merasimi başladı kuzenimle eşim takıları taktı, kuzenim kız kardeş abisi olarak nikahın sonuna kadar toplam 30-40 dk orada durdu bu sırada eşi olacak kişi takısını taktıktan sonra bir an bile durmadı atladığı gibi arabasına evine gitti , üstelik bu nikahtan 2 gün önce kına gecesi yapılmıştı o kına gecesine de hastayım diye bahane uydurup canı istemediği için katılmadı ,kız evlenirken onca masrafa sokup herşeyi en iyisiden aldırdı sonra bende ödeyeceğim taksitleri birlikte halladeriz hepsini demiş, ayrıca kuzenim bu birlikte evli oldukları iki ay içinde çok yalanlarını yakalamış bunlar bir yana aşırı derece de kıskanç ve bu kıskançlığı kavgaya dönüştürüyormuş, akşam 7 de kuzenimi arıyor kuzenim araba telefon elinde çıktım yoldayım diyor eve geleceği mesafe 20 dk gelirken migrosa uğrayıp torbaları dolduruyor toplamda eve 10 dk geç geliyor niye geciktin diye tartışma çıkıyor ama kas kafa kıza anlatamazsın alışveriş torbalarını gördüğü halde olay çılkaracak , sonra başka bir gün yine işten çıktığında arıyor kuzenim diyor çıktım işten yoldayım bu sefer hadi oyalanmadan eve gideyim düşüncesiyle çabucak eve geliyor bu sefer sen nasıl bu kadar çabuk eve geldin oluyor sen bence işte değildin başka yerdeydin başka birisiyleydin ondan bu kadar çabuk geldin diye kıyamet kopuyor, başka bir gün kuzenim eve geliyor evde eşi ve eşinin en yakın bayan arkadaşı evde kahkahalar atarak şarap içiyorlar içeri gidip hoş geldiniz diyor yorgun olduğundan odasına çekiliyor eşi gelip yemek ister misin diye sormuyor bile orda arkadaşıyla gece 12 ye kadar şarabı içip içip sarhoş şekilde yatağa yanına yatmasını biliyor, tartıştığı vakit utanmadan kuzenime sen bu gece git annen de kal diyor daha fazla yazmayacağım gerçekten evlenirken çok dikkatli olmak geliyor ilk kuzenim boşanma davasını açtı kız ben boşanmam kocamı seviyorum diye diretiyor ilk duruşma oldu kız da karşı dava açmış 300000 tl tazminat istiyormuş, geçenlerde kız kendi avukatı aracılığıyla aratmış 10000 tl verirse uzatmadan boşanırım demiş,ardından bir hafta sonra kızın avukatı kuzenimin avukatını arayıp soruyor ne oldu 10000 tl hazır mı diye avukatta demiş hazır bankadan çekmiş krediyi mahkemede hakimin önünde ödenecek ve boşanma gerçekleşecek tabi bunu duyan kız hemen kararından dönüyor aklınca parayı açıktan alıp sonra almadım deyip üstüne yatmak ve boşanma davasını uzatmak, bu evlilikte kuzenimin hatası güzelliğine okumuşluğuna maddi gelirine kanıp tam bana denk bir kız deyip iyice araştırmadan tanımadan gerçek yüzünü göremeden 3 ay içinde böyle bir evlilik yapması zaten şimdi kızların çoğu çok uyanık ne mal oldukları evlendikten sonra ortaya çıkıyor ama kuzeniminde bu olayda uywnması gerekirdi en başında kız her dediğini yaptırmak istiyor demekki bunda bir iş var deyip baştan cayması gerekirdi,kız evlendikten 2 gün sonra takılan tüm ziyneti bankada kendi adına kasa açtırıp yatırmış kısaca kuzenim maddi manevi her yönden aşırı bir zarara uğradı ... çok karmaşık bir şekilde anlattım yazım hataları için özür dilerim ama anlayan anlamıştır demek istediklerimi dikkatli ve uyanık uyanık olun seviyorum aşığım deyip körü körüne bağlanmayın kızlar sinsiler erkekleri çok deniyorlar siz de sinsi olun onları deneyin ama çaktırmadan...

Sinirden elim ayağım titreti yahu. Kuzenini düşünemiyorum bile !

• quote:

Orijinalden alıntı: candy90

Ben de evlilik hazırlığı içinde olan bir bayan olarak şunu söylemek istiyorum.

Nişan alışverişi ihtiyaçların karşılanması için gerekli birşey. Sözlüme ve kayınvalideme makyaj malzemesi vs kozmetik ürünlerinden ihtiyacım olan kadarının alınabileceğini söyledim. yani şuanda kullandığım bir sürü makyaj malzemem var eksik olanları yada bitenleri alalım dedim hem ziyan olmaz hem de boşa masraf olmaz çünkü makyaj malzemeleri 1 yıl içinde bozuluyor. Onlar da olmaz öyle şey dediler olsun olmasın alırız. Siz bilirsiniz dedim geçtim.

Daha sonra nişan kıyafeti için birkaç yer gezdik baktık (Vakko, Home Store,Beymen) fiyatları inanılmaz derecede uçmuş. Bir elbiseye 2 milyar 3 milyar verilmez üstelik hiç bir özelliği olmayan bir elbiseye. Sonra ben kayınvalideme bunun boşa masraf olduğunu söyledim ve diktirmek istediğimi söyledim tanıdık modaevi var diye 600-700 arası bir fiyat verdi bize.

Anladığım kadarıyla kız arkadaşınız ailesinin baskısıyla da bu kadar çok masraf yaptırmış olabilir. Çünkü kız anneleri genel de böyledir. "Onu da aldır kızım alsınlar işleri ne" gibisinden bir yaklaşım sergileyebiliyorlar. Çok şükür ne annem ne de ailemden diğer kişiler bana asla böyle bir söylemde bulunmadılar. Annem bana sen kullanacaksın ben niye müdahale edeyim ki diyor.

Düğün alışverişine çıktığınız anda mağazaların çalışanları size olabildiğince gerekli gereksiz ne varsa satmaya çalışıyorlar. İnsanoğlu da doyumsuzdur işte fırsat bu fırsat aldırayım demiştir. Yanlış! Dediğiniz gibi eğer "hep daha fazla en fazla ve hep bana" diyen biriyse sözlünüz yolun başındayken ilişkinizi yeniden gözden geçirin derim.Çünkü insanların gerçek yüzü sözlülük/nişanlılık döneminde ortaya çıkıyor. Flört döneminde "ben azla yetinirim" diyen kişi ileride bir bakıyorsunuz gözleri fal taşı açılmış "hep bana" diyen biri haline gelmiş.

Allah sevdiğinize bağışlasın. Anlayışlı olmanız gerçekten her iki taraf içinde çok iyi bir şey. Bana da çok kaliteli bir pijama takımı alacaklarmış, dedim saten mi, yok pamuklu dedi şimdi ben ne yapim. Tamam benim gözüm yok. Haklısın öyle marka takıntımız yok ama işte Annem de oldu mu iyisi olsun diyor tek oğlan diye. Az olsun ama kalitelisi olsun da öyle toptan toptan aldırmaya ne gerek var değil mi.

Bu kaçıncı kaç defa konuştum, anlattım, benim bitirmem lazım bu yürümez böyle. Allahım ben de ne vicdan var ağlıyor sızlıyor içim acıyor gene dönüyorum gene dönüyorum :(((

• quote:

Orijinalden alıntı: hesap01

Arkadaşlar özellikle nişan olayını aşmış görmüş arkadaşlar yardımınıza ihtiyacım var.....

Dün annemle beraber sözlüm makyaj malzemesi alış verişine çıkmışlar. Öncelikle belirteyim ben güzelliğe öyle çok önem veren birisi değilim, sözlüm de kısa boylu zayıf öyle çok da güzel birisi değil. Huyu iyi diye düşünüyorum, düşünüyordum. Bilemiyorum.

Şimdi sözlümle annem YKM'nin makyaj bölümüne geçmişler makyaj malzemesi alacaklar. Ordaki elemanlar zaten insana şu da lazım bu da lazım diyerekten gereksiz boş boş ürünleri kakalamayı çok iyi biliyorlar ama yani Annem fazla müdahale etmemiş yine de yani nasıl bir huy Allahım 5 tane göz farı mı alınırmış tam 17 parça ürün (annem 6 'sını da anca iptal edebilmiş) toplam 1300 TL tutmuş. Bu nasıl bir huydur arkadaşlar bu huya sahip birisi alınır mı? Ben kendi halinde sıradan bir memurum. Biliyorum çok belirleyici bir durum değil ama sanki ben bu kızı doyuramam gibi geliyor. Daha şimdiden bu nasıl bir alışveriştir.

Ne yapmam lazımmm.

Evlenmemen lazım, 1300 lira makyaja para mı verilir be

ekleme; Muhtemelen estetik ameliyatı olsa bu kadar tutmazdı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Real RocknRolla -- 16 Haziran 2010; 13:10:50 >

• bence normal tutmuş bi fondöten sipariş ediyorum 140 tl. alışılması lazım ki bunun içinde kremi var allıgı var kapatıcısı var varda var
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.