Şimdi Ara

NISSAN ALMERA KLÜBÜ (14. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
6 Misafir (3 Mobil) - 3 Masaüstü3 Mobil
5 sn
28.191
Cevap
202
Favori
1.742.416
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    yücel usta dediğine gore nissan servisten ayrılma.2 yıl kadarda istanbulda kurs gormus veya calısmıs..almeraların motorunu cok iyi bildiğini iddia ediyor.ben arabayı alırken gosterdıgımde cekısınde problem vardı..ona gosterdım bazı parcadan bahsetti.bi tanesi değişir,sorun ondandır dedi.100tl civarı dedi.ama arabayı alıp yaptırmaya goturdugumde o kısımdan hıc bahsetmedı.yakıt pompasındaymıs sorun(bilgisayarada baglamıstı halbukı-gozukmuyomu acaba).ayrıca carbon clean yaptı.sana yapılmaz demesi tuhaf geldi.katkı maddesinden falanda hıc bahsetmedi..sohbet esnasında bazı sorularımada kacamak cevaplar verdi,acıklayıcı olmadı.
    ayrıca bikac sefer gittim.bana gore yaptıgı isin ederinden fazla para aldı.ama bilmiyorum tabi..

arkadaslar özelden mesaj atamıyorum sistem kısıtlıyor..o yüzden burdan yazıyorum..cogunuzu ilgilendirmeyen bi konu olabilir.kusura bakmayın.
  • x_DeNon_x,
    bujiler bosch marka ile değişti,lamda sensörü bosch marka ile değişti.İnan aracı ilk aldığım gün şehir içi tüketimi 13-14 lt idi ve şehirler arası yolda 10-11 lt gösteriyordu.Yapılan değişikliklerden sonra 8.15-8.58 lt yi şehir içi tüketim olarak verdi.Uzun yolda da 6 lt ye kadar düşer heralde.

sırada lastikleri 195 ebatla değiştirmek var.yazı 205-55R16 lastiklerimle geçireyim,kışa doğru 195 le düşürürüm..

herkeze kazasız sürüşler
  • Tüketimin şehir içinde 8 lerde olması normal,ben maximum 6.9 Lt ye düşürmüştüm başka da düşmüyor :))
  • Kısmet olursa 5-10 gün içersinde 2000 model 1.8 Luxury otomatik araç alacağım. Sizden ricam, Anadolu yakasında tavsiye edeceğiniz Özel Nissan servisi var mı? İstanbul'da Anadolu yakasında hangi servise gidiyorsunuz? İnternetten baktım. Bostancı'da iki tane var. Güney Oto ve Yalçıntaş Oto. Bunlara giden var mı? Alacağım araç 50.000 km de. 50.000 bakımı yaptırmam gerekiyor. Lpg li değil. Taktırmayı düşünmüyorum. Lpg li araçları kapalı otoparka almıyorlar. Buna sinir oluyorum. Daha önce lpg li aracım vardı. Sırf bu yüzden taktırmayı düşünmüyorum.
  • Bizim bir arkadaşta 2006 model Nissan Almera var.
    Google'da kullanım kılavuzunu bir türlü bulamadık.
    Elinde olan varsa yollayabilir mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: mdy

Lpg li araçları kapalı otoparka almıyorlar. Buna sinir oluyorum. Daha önce lpg li aracım vardı. Sırf bu yüzden taktırmayı düşünmüyorum.

Sizden başka lpg'li olduğunu kim biliyor ki?
  • herkese selamlar

aracı çalıştırmak için anahtarı on pozisyonuna getirdiğimde, immobilizer lambası (el freni ikaz lambasının üzerinde, anahtarın içinde araba simgesi olan lamba) yanıyor.anahtarı yerinden çıkarmak, kapıları tekrar açıp kapatmak gibi şeyler denedikten sonra anahtarı tekrar on pozisyonuna getirdiğimde lamba sönüyor ve araç normal kullanımına müsait oluyor.
    bu problem aracı her çalıştırdığımda değil, aralıklı olarak görünüyor.
    bu konu hakkında bilgisi/tecrübesi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum.

şimdiden teşekkürler, emniyetli sürüşler.
  • arkadaslar tekrar merhaba,
    farlarınızla alakalı bir şey sormak istiyorum.Benim sol farımım plastik olan camı matlaşmış,kısa farları yaktığım zaman sol sağ bayağı bir fark vardı.Geçen gün pasta ile ovalayıp neredeyse eski haline getirdim fakat gece fark ettim ki sol kısa farım sağ kısa fardan daha dağınık duruyor.sağ tarafın ışığı merceği belli edercesine asfalt üzerine düşerken sol taraf daha dağınık.acaba sol taraf karşıdan gelenin gözünü almasın diyemi merceği bu şekilde yapılmış.yada sol farımın kısa far merceğinde demi matlaşma var?yada merceğin içindeki ampüller mi farklı?sinir olmamak elde değil,sağ tarafta net olarak ışık süzmeleri belliyken sol taraf dağınık..çıkma far sordum 200 tl dediler...sizin farlarınız nasıl?
  • Bir sorum daha var,
    hani derlerya hemen anahtarı kontağa sokup çevirme,ikaz lambalarının sönmesini bekle diye?bende sadece yağ-motor-akü lambası yanıyor.ne bileyim airbag,esp,antipatinaj vs gibi aksamlarında ikaz lambaları yanması gerekmiyor mu?yada 2004 model teknalarda bunlar yokmu?Bu arada 2004 tekna araç kitapçığı olan varsa,fotokopi çektirmek için kargosu bana ait olmak üzere Eskişehire gönderebilir mi?

Teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: vipmail123

quote:

Orijinalden alıntı: mdy

Lpg li araçları kapalı otoparka almıyorlar. Buna sinir oluyorum. Daha önce lpg li aracım vardı. Sırf bu yüzden taktırmayı düşünmüyorum.

Sizden başka lpg'li olduğunu kim biliyor ki?

Ben biliyorum, benim için yeterli. Ayrıca bagajı açıp kontrolde ediyorlar.
  • @zyozkan

farların dağınıklığı için bi yorum yapamayacağım..fakat cıkma far arıyorsan ankara ostimde yıldız sanayi sitesine git..külllün cıkma parca satıyolar.benimde far plastiğinde kırık vardı.cıkma far 100tl demişlerdi.(almera 2000 model).pazarlık etsek 90a alırdık.dolasırken bi dukkanda sadece plastiğinide(koruması) değiştirebilirim dedi biri.70 tl plastik+matlaşmış kısmın eski haline getirilmesi yaprı..gayette memnunum..0 gibi.bu sıralar arka stop koruması için arayacam.o zamanlar yoktu elinde..numarasını da vereyim hatta....
    sarı oto: 0 312 385 58 45 (mustafa diye birine yaptırmıstım yanlıs hatırlamıyosam)
    bu arada reklam yapmıyorum.bi tanışlığım yok o kişilerle :)))
  • 2004+ Almeraların farı cam galiba. Çünkü 6,5 senedir herhangi bir matlaşma görmedim. Bu konuda bilgisi olan var mı?

2000 model Almeraya 2004+ modellerin farı uyar mı?

Bir de lastiğini 195/55/r16 yerine 205/55/r16 lastikle değiştiren arkadaşlar, orjinal alaşım jant ile herhangi bir sıkıntı çıkarıp çıkarmadığı söyleyebilirlerse sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi soğutucu -- 30 Haziran 2010; 10:03:26 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: steelbird1971

herkese selamlar

aracı çalıştırmak için anahtarı on pozisyonuna getirdiğimde, immobilizer lambası (el freni ikaz lambasının üzerinde, anahtarın içinde araba simgesi olan lamba) yanıyor.anahtarı yerinden çıkarmak, kapıları tekrar açıp kapatmak gibi şeyler denedikten sonra anahtarı tekrar on pozisyonuna getirdiğimde lamba sönüyor ve araç normal kullanımına müsait oluyor.
    bu problem aracı her çalıştırdığımda değil, aralıklı olarak görünüyor.
    bu konu hakkında bilgisi/tecrübesi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum.

şimdiden teşekkürler, emniyetli sürüşler.

MRB Arkadşaım,
    Bu sorun bende de mevcuttu...bahsettiğin simgede immobilizer lambası.hatta bende daha ileri ki boyutlara ulaştı bu arıza.önce bikaç kere senin dediğin gibi oldu aracı çalıştırıp hareket ediorum fakat lamba sönmüyor,bazı zamanlar sürekli yanık kalıyor bazı zamanlar sönüyordu.sonra servise gttim sordum sorun NATS anteni dedi.Nats anteni ne diye soracak olursan immobilizer sensörü diyedebiliriz.anahtarla kontak arasında bağlantıyı bilgi alışverişini yapan kısım...araçta kontak ile anahtar arasında bağlantı kurulmayınca araç anahtarı tanımıyor,tanımadığı içinde araç çalınıo uyarısı verip lambayı yakıyormuş.hatta bende bu ilerleyen düzeylere vardı,öle ki anahtarı kontağa geçirip çevirdiğimde araç hiç çalışmıyordu bile.araçtan ne ses geliyor ne bişe.sadece anahtar boşa dönüyor...tabi bu her zaman olmadı kimi zaman sürekli yappıyor kimi zaman yapmıyor normal görünüo...neyse servis NATS anteni değişcek dedi ve baya masraflı bir parça.1000 TL yi rahatlıkla geçiyor.çıkmalarının bulunduğunu sölediler ankarada oradan 300-400 TL gibi paraya getirilebileceğini belirttiler...Ardından burada sanayide bulunan nissan özel servisine götürdüm aracı.usta tam nissan uzmanı.10 yıl bu işi serviste formen olarak yapmış,aracın inciğini cıncığını bilen birisi.o da iki teşhis koydu araca..birincisi aynen servisin dediği ama ondan önce üzerinde durulması gereken başka bi sorun gördü o sorunu hallederek düzelme imkanı var diye belirtti.Sorun ne diycen.benim aracın kontak yeri oynuyormuş meğersem...anahtarı geçirdiğimiz o yuva yerinin vidaları gevşemiş sağa sola oynatılabiliyor.servis hiç oraya bakmamıştı ve böyle bişe sölemediler bana serviste.usta önce dedi bunu yapalım bu şekilde düzelebilir dedi...çünkü olmaması gereken bi durummuş.diyeceksin ki olsa nolur...kontak yeri oynayınca aralarda boşluk oluşuyor ve içeri ışık giriyormuş bu da aracı çalıştırmak sorun yaratıormuş...neyse verdim arcı 1 saat içerisinde o sorunu halletti.taş gibi sağlam oldu...70 TL DE ücret verdim..çıktım gittim.aynı sorun olursa NATS antenini değişmesinin gerektiğini belirtti.
    SONUÇ : bu işlemi 1 ay gibi bir zaman oldu yaptıralı ve o gün bu gün aracımda bahsettiğimiz sorundan eser kalmadı...ne immobilizer lambası yanıyor ne araç anahtarı tanımayıp çalışmamazlık yapıyor.herşey normal...

TAVSİYE : aracının kontak kısmına bak hareket ediyormu sağa sola oynuyor mu yoksa sabit mi...sağa sola oynuyorsa şanslısın ucuz bir miktara sağlam bir usta eşliğinde sorunun halolur umarımda öledir...yoksa diğer çözüm yolu...

Umarım yardımcı olabilmişimdir..Elimden geldiğince detaylı anlatmaya çalıştım...

• Yedek parça olarak aracın bütün sensörlerini toplasak 1000'er liradan 50000TL'yi geçecek galiba.
  • detaylı açıklama için teşekkür ederim.
    evet anahtar yuvasında bir oynama var, fakat bugün götürdüğüm iki servite de bundan söz edilmemişti.
    dediğiniz gibi %90 immo anteni değşmesi gerekli dediler ama %10 luk bir yanılma payının 700-800tl ye mal olduğunu önemsemediler.
    işin ehlini bulmak maalesef çok zor.
    en kısa zamanda sonucu sizlerle paşlaşacağım.

saygılar
  • quote:

2004+ Almeraların farı cam galiba. Çünkü 6,5 senedir herhangi bir matlaşma görmedim. Bu konuda bilgisi olan var mı?

2000 model Almeraya 2004+ modellerin farı uyar mı?

Bir de lastiğini 195/55/r16 yerine 205/55/r16 lastikle değiştiren arkadaşlar, orjinal alaşım jant ile herhangi bir sıkıntı çıkarıp çıkarmadığı söyleyebilirlerse sevinirim.

selamlar,
    lastik ebatları konusunda bende sıkıntı çekmekteyim.
    nissan servislerine orjinal ebat olan 195/55/16 yerine 205/55/16 takıldığında herhangi bir sıkıntı/sürtmenin olup olmayacağını sorduğumda hepsinden farklı yanıtlar aldım keza lastik bayilerinden de.benim aracımında (2005almera sedan) lastiklerinin değişme vakti geldi ama hala karar verebilmiş değilim.
    orjinal ebat daha pahalı ama 205/55/16 takıldığında araca nasıl bir etki yapacağı, orjinal ebadı almayıp (200-300tl fazla vermeyeyim diye) ileride daha büyük masraflarla karşılaşmaktan çekiniyorum.
    saygılar

• quote:

selamlar,
    nissan servislerine orjinal ebat olan 195/55/16 yerine 205/55/16 takıldığında herhangi bir sıkıntı/sürtmenin olup olmayacağını sorduğumda hepsinden farklı yanıtlar aldım keza lastik bayilerinden de.

Şu andaki kanaatim; 205/55/r16'nın sürtme sıkıntısı yaratabileceği(çünkü sıkıntı yaşayanlar mevcut), bunun yerine 205/50/r16 alınması gerektiği yönünde.

Ekleme: Eğer jant değiştirirseniz, Almera'nın sert süspansiyonları için, yol tutuşundan biraz taviz verip konforu ön plana alarak, 195/60/r15 daha uygun olur. Veya visia modelinde standart olan 185/65/r15'i düşünebilirsiniz.

Bu iki lastikte de çap farkı %1'in altında.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi soğutucu -- 1 Temmuz 2010; 13:58:54 >

• quote:

detaylı açıklama için teşekkür ederim.
    evet anahtar yuvasında bir oynama var, fakat bugün götürdüğüm iki servite de bundan söz edilmemişti.
    dediğiniz gibi %90 immo anteni değşmesi gerekli dediler ama %10 luk bir yanılma payının 700-800tl ye mal olduğunu önemsemediler.
    işin ehlini bulmak maalesef çok zor.
    en kısa zamanda sonucu sizlerle paşlaşacağım.

saygılar

Yeniden Mrb Steelbird
    Oynama olduğundan bahsediosun.sorunun benimkiyle aynı durumda ve çözümü belirtiğim gibi oldu..nerede 1000 e yakın para nerede 70-80 TL...Karar senin...
    Saygılar....
  • quote:

quote:

selamlar,
    nissan servislerine orjinal ebat olan 195/55/16 yerine 205/55/16 takıldığında herhangi bir sıkıntı/sürtmenin olup olmayacağını sorduğumda hepsinden farklı yanıtlar aldım keza lastik bayilerinden de.

Şu andaki kanaatim; 205/55/r16'nın sürtme sıkıntısı yaratabileceği(çünkü sıkıntı yaşayanlar mevcut), bunun yerine 205/50/r16 alınması gerektiği yönünde.

Ekleme: Eğer jant değiştirirseniz, Almera'nın sert süspansiyonları için, yol tutuşundan biraz taviz verip konforu ön plana alarak, 195/60/r15 daha uygun olur. Veya visia modelinde standart olan 185/65/r15'i düşünebilirsiniz.

Bu iki lastikte de çap farkı %1'in altında.

Benimki de 205/50/R16 herhangi bi sürtme mevcut değil.fakat yanak payı 50 ye düştüğünden,maalesef ülkemizdeki yollarından durumu vahim olduğundan her çukuru çok rhat hissediosun...zaten süpansiyonları sert bir araç almera bi de yanak payı azalınca 55'ten 50'ye bu daha çok hissetmelere sebep oluyor...aslında çok şık duruyor onu da belirtmek siterim 50 yanak payı fakat ülkemiz yollarına pek te uygun olduğu söylenemez...tavsiye etmem açıkçası ve bende değişceğim zaman 55'e çıkarcam yanak payını...
    Saygılar...

• selam herkese..
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.