Şimdi Ara

NISSAN ALMERA KLÜBÜ (15. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
13 Misafir (4 Mobil) - 9 Masaüstü4 Mobil
5 sn
28.193
Cevap
202
Favori
1.745.709
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • merhaba,esalm arkadaşım telefon için teşekkür ederim.
    dün aaksam,sol tarafta dağınık gözüken mercekli kısa farın ampülünü sağ tarafta cillop gibi gözüken mercekli kısa farın ampülüyle yer değiştirdim.umuyordum ki dağınık görüntü ampülden kaynaklansın ancak değilmiş.değişikliğe rağmen sol yine dağınık,sağ taraf oldukça net.bu durumda sol far grubunu iyice pastalayıp matlaşmış yerleri düzeltsemde içerde ki optik olan mercekli kısımda da matlaşma var demek ki.farlarımızsın ön camını çıkarıp iç tarafa ulaşabiliir miyiz?bu konuda bilgisi ve deneyimi olan varmı?

ayrıca bende de 205 tabanlı lastikler var.aracımın oldukça sert süspansiyonu olduğunu hatta zaman zaman rahatsız ettiğini söyleyebilirim.ancak ailecek bindiğimizde de sürtme yapmadı.zannedersem kışa doğru değiştirmem gerekecek ve kesinlikle 195 ebat alacağım.bu kadar kullanımı güzel ve yumuşak bir araca bu sertlik yakışmıyor bence.

herkeze kazasız surusler

• quote:

Orijinalden alıntı: vipmail123

2004+ Almeraların farı cam galiba. Çünkü 6,5 senedir herhangi bir matlaşma görmedim. Bu konuda bilgisi olan var mı?

2000 model Almeraya 2004+ modellerin farı uyar mı?

Bir de lastiğini 195/55/r16 yerine 205/55/r16 lastikle değiştiren arkadaşlar, orjinal alaşım jant ile herhangi bir sıkıntı çıkarıp çıkarmadığı söyleyebilirlerse sevinirim.

205 lastikle bir sorun yaşamassın.ben problemsiz kullanıyorum.
  • 2004 nissan almera arabamın airbag lambası yanıp sönmeye başladı, neden olmuştur acaba, bilen var mı?
    Akşam 1. viteste (30 saniye önce kalkış yapmıştım, yani yavaşım) sokak arası hafif rampa fakat keskin virajlı yerden inerken tam sol direksiyon çevirmiş halde iken frene de basınca abs çalıştı 1 saniye gibi (yani sesi ve ayak ile hissedilen etkisi tipik abs çalışması). Ondan sonra mı önce mi oldu, etkisi olmuş mudur bilmiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tiida

1.5 98 hp düz yol 200 km hız az egimli 210 aşagı 225

arkadaslar bu rakamlara standart donanımla yaklasan oldumu hiç. benim aracım175-180 ustu gormuyor duz yolda.
  • -Yanlışlıkla yazıldı-

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi soğutucu -- 3 Temmuz 2010; 9:50:50 >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ataymurat001

quote:

arkadaslar bu rakamlara standart donanımla yaklasan oldumu hiç. benim aracım175-180 ustu gormuyor duz yolda.

4'üncü viteste zorlayın, 5'te hızlanması zor

6300rpm 190km/h gibi 5'e alırsanız; 5200rpm'e düşer, biraz daha hızlanabilirsiniz. Tabi bu söylediklerim araç yüklü değilken. Ve 195/55/r16;185/65/r15;205/50/r16 lastikler için geçerli. 205/55/r16 lastikle göstergede 190km/h okurken aslında 193,4km/h ile yol alırsınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi soğutucu -- 3 Temmuz 2010; 9:54:43 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ataymurat001

quote:

2005 Almera Tekna 1.5 ile otobanda 4 kişi ibre 210 gösterdi.ben çektim artık ayağı pedaldan. :)) çekmesem devam ederdi hızlanmaya sanırım biraz daha...buarada araç lpg'li lpg il bu hıza ulaştım...
  • quote:

Orijinalden alıntı: nidus3

2004 nissan almera arabamın airbag lambası yanıp sönmeye başladı, neden olmuştur acaba, bilen var mı?
    Akşam 1. viteste (30 saniye önce kalkış yapmıştım, yani yavaşım) sokak arası hafif rampa fakat keskin virajlı yerden inerken tam sol direksiyon çevirmiş halde iken frene de basınca abs çalıştı 1 saniye gibi (yani sesi ve ayak ile hissedilen etkisi tipik abs çalışması). Ondan sonra mı önce mi oldu, etkisi olmuş mudur bilmiyorum.

Koltuk altında airbag bağlantı kabloloarı var.Onları bir kontrol ettir arkadaşım.Çıkmış olabilirler...
    Saygılar...
  • merhaba arkadaşlar; bende izmirden sevgilerle

1)bende 2000 model almera 1.5 comfort hb var 6 ay oldu alalı aracımdan çok memnunum fakat yolda giderkene boşa atınca devir birden düşüyor ve ıstop ediyor aynı şey durmaya yakın debriyaj ve frene basınca oluyor boğaz kelebeğini temizletip enjektör temizleyici aldım 40 lt benzinin içine atıp kullan dediler başına gelen oldumu acaba servis 500tl masraf çıkardı bu iş için ne arızası olduğunuda söylemedi;

2)yakıt konusunda baya çok yakıyor şehir içinde sıralı tüp taktırmayı düşünüyorum hangi marka daha uyumlu,performansı çok etkilermi, sizce yorumlarınızı bekliyorum teşekür ederim.
  • quote:

Sizin
    Antenin çubuğu mu kırıktı?
    Yoksa bağlantı yeri mi? Anlayamadım.

Benim antenin çubuğu kırıktı ve değiştiremedim hiçbiryerde. TAbiiki Nissan Yetkili servisi hariç :))

Şimdilik metal japon yapıştırıcısıyla yapıştırdım idare ediyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: onurphl

arkadaşlar ben de aynı dertten muzdariptim...bugün yaptırayım dedim artık...servisi aradım fiyatını sordum tam tamına altı üstü bi antene 145 lira fiyat biçtiler...ömürboyu antensiz sürerim ama 145 TL vermem bi araca kimse kusura bakmasın :)) gittim sanayide girişleri aracıma uygun aynı montaja sahip bi anten aldım 20 TL dedi pazarlık yaptım 15 TL verdim...montajı içinde elektrikçiye gittim 10 TL verdim etti mi 25 TL...Servis 145 TL die dursun :))

ALIN SİZE FOTOĞRAFLARI...

NISSAN ALMERA KLÜBÜ

Onur Arkadaşım

Dün Ankara'nın en meşhur Sanayi bölgesi olan İskitler'de 2-3 yedek parçacı ve elektrikçiye sordum. Aldığım cevap

" Bu vidalı olmadığı için senin işini ancak Nissan Yetkili servisi yapabilir"

Lafına bayıldım. Ömür boyu antensiz sürerim yine 80 Lira bayılmam bir antene

• X_DeNoN_X Çalışmalarından dolayı ellerin dert görmesin. Daha değişik modlarını sabırsızlıkla bekliyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: celtic_frost

quote:

arkadaşlar ben de aynı dertten muzdariptim...bugün yaptırayım dedim artık...servisi aradım fiyatını sordum tam tamına altı üstü bi antene 145 lira fiyat biçtiler...ömürboyu antensiz sürerim ama 145 TL vermem bi araca kimse kusura bakmasın :)) gittim sanayide girişleri aracıma uygun aynı montaja sahip bi anten aldım 20 TL dedi pazarlık yaptım 15 TL verdim...montajı içinde elektrikçiye gittim 10 TL verdim etti mi 25 TL...Servis 145 TL die dursun :))

ALIN SİZE FOTOĞRAFLARI...

NISSAN ALMERA KLÜBÜ

Onur Arkadaşım

Dün Ankara'nın en meşhur Sanayi bölgesi olan İskitler'de 2-3 yedek parçacı ve elektrikçiye sordum. Aldığım cevap

" Bu vidalı olmadığı için senin işini ancak Nissan Yetkili servisi yapabilir"

Lafına bayıldım. Ömür boyu antensiz sürerim yine 80 Lira bayılmam bir antene

Özelden cevapladım ama burada da belirtmek fayda görüyorum...Anten sorunu olan arkadaşlar sanayide direkt Nissan Almera anteni var mı diye aramayın bulunmuyor hiçbir yerde..Anteni yuvasından komple söküp gidin parçacılara aynı girişte anten var mı yok mu onu sorun... bu şekilde aynı girişe sahip başka araçların antenlerini bulabiliyoruz...benim taktığımda yanlış hatırlamıosam ford'un araç anteniydi..ki emin olun almeranınkinden çok daha çık duruyor...

• quote:

Anteni yuvasından komple söküp gidin parçacılara aynı girişte anten var mı yok mu onu sorun...

Anten nasıl sökülüyor? Ben baktım da bir yolunu bulamadım.
  • quote:

quote:

Anteni yuvasından komple söküp gidin parçacılara aynı girişte anten var mı yok mu onu sorun...

yukardaki gözlük kabının ordaki vidalardan
  • quote:

quote:

Aynen celtik_frost'un dediği gibi :)))
  • İşin garibime giden tarafı 2005 öncesi makyajlanmamış kasada Anten arkada ve istediğimiz gibi kısa ve şık
  • quote:

Orijinalden alıntı: celtic_frost

İşin garibime giden tarafı 2005 öncesi makyajlanmamış kasada Anten arkada ve istediğimiz gibi kısa ve şık

evet yaaa öyle bir tutarsızlık var maalesef...bu ne perhiz ne lahana turşusu dedirten cinsten :)))
  • Arkadaşlar ben de şu anda anteni söktüm(celtik_frost ve onurphl e teşekkür ederim). Fotoğraflarını çektim. Arayan arkadaşlara faydası olsun.

Anten tabanının fotoğrafları:

NISSAN ALMERA KLÜBÜ

NISSAN ALMERA KLÜBÜ

NISSAN ALMERA KLÜBÜ

Ve bize sorun çıkartan küçük parça:(Eğer antenin aynısından bulamazsam, içinde bu parça bulunan bir anteni parçalayıp bu parçayı kendi antenime takacağım.)

NISSAN ALMERA KLÜBÜ

NISSAN ALMERA KLÜBÜ

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi soğutucu -- 5 Temmuz 2010; 13:09:31 >

• Çok iyi yapmışsın fotoğrafları koyarak vipmail eline sağlık senin de...
  • 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.