Arkadaşlar merhaba, 1 aydır falan arabayı sabahları çalıştırdığımda 20-25 sn gelen hışırtı için bugün yetkili servise götürdüm. Ayrıca 2. ve 3. viteste 2800 devirden sonra filan bir tıkırtı gibi ses geliyordu. Bunları servisteki elemana tarif ettim. Biraz inceledi motoru ve sübap iteceklerinde sorun olduğunu söyledi. Ne kadara patlar dedim 1000-1500 tl arası ama açınca belli olur dedi. Arkadaşlar öncelikle oluşan bu sorun çok sıkıntılı bir durum mu kendimi hırpalamama gerek var mı? Bir de bu ücret sizce de fazla duruyor mu? Özel servise 2 hafta önce gösterdiğimde kayışlardan birine taş girmiş olabileceğini ve sorun olmadığını, 10 000 bakımına geldiğimde halledeceklerini söylediler. Ben ses iyice rahatsız ettiği ve uzun yola gideceğim için gittim yetkili servise. Başka bir özel servise gitsem acaba fiyat çok fazla düşer mi?
Cevap veren olursa saygılar!
Not: Aynı mesaj başka konu içerisine de yazılmıştır, ama moral bozukluğu ve araba konusundaki bilgisizlikten buraya da yazayım dedim.
öncelikle geçmiş olsun, umarım en az maliyetle sorunu halledersiniz, problem hakkında bilgim olmadığı için bir şey söyleyemeyeceğim fakat yetkili servislerin sözlerine fazla önem vermemenizi de tavsiye ederim, 5 tl bile tutmayacak sorunlar sebebiyle binlerce lira masraf çıkar diyen servisleri gördüğüm için ihtiyatlı davranmanızda fayda var diye düşünüyorum, en iyisi düzgün ve güvenilir, daha da önemlisi işinin ehli bir motor ustası bulup şikayeti anlatmanız olacaktır hiç olmadı yetkili servisin koyduğu teşhisi paylaşın ve fiyat alın yine de daha ucuza mal olur.
quote:
Orijinalden alıntı: kadirbilir81
öncelikle geçmiş olsun, umarım en az maliyetle sorunu halledersiniz, problem hakkında bilgim olmadığı için bir şey söyleyemeyeceğim fakat yetkili servislerin sözlerine fazla önem vermemenizi de tavsiye ederim, 5 tl bile tutmayacak sorunlar sebebiyle binlerce lira masraf çıkar diyen servisleri gördüğüm için ihtiyatlı davranmanızda fayda var diye düşünüyorum, en iyisi düzgün ve güvenilir, daha da önemlisi işinin ehli bir motor ustası bulup şikayeti anlatmanız olacaktır hiç olmadı yetkili servisin koyduğu teşhisi paylaşın ve fiyat alın yine de daha ucuza mal olur.
Teşekkür ederim. Yarın arayacaklar servisten inşallah makul bir rakam verirler. Afaki bir rakam çıkarsa olmadı sizin dediğiniz gibi yaparım. Diğer arkadaşlara faydalı olması için olayın seyrini de burada paylaşacağım.
Ve bugün servisten aradılar aşağıdaki şekilde bir fatura çıkardılar;
araba 16 valf olduğu için 16 adet subap itici. Tanesi 120 tl'den 1920, yağ değişimi, yağ filtresi ve yağ pompası 170, işçilik 230, TOPLAM 2320 TL.
Tekrar arayacağımı söyleyerek telefonu kapattım. Uzun bi süre düşünüp etraftan alınan fikirlerle de servisin geçirmeye çalışma ihtimalini göz önünde bulunudurup faturanın da kalabalıklığından dolayı arabaya dokunmamalarını ve teslim alacağımı söyledim.
Arabayı oradan alıp 300-400 m mesafedeki ÖZEL YETKİLİ SERVİS'e gittim. Usta arkadaş baktığında 7 haziranda tamamlamış olduğumuz yağdan neredeyse hiç kalmadığını farkettik. Ardından arabanın yağ yaktığını hatta neredeyse LPG değil tamamen yağ yaktığını söyledi. Arabanın daha önceden hararet yaptırıldığını bu yüzden sesin gömleklerden gelebileceğini söyledi. Motoru açınca toplam masrafın ortaya çıkacağını ama 1000-1500ü gözden çıkar abi dedi. Ben de tamam dedim ve yarın akşam arabayı bırakıp inşallah salı günü teslim alacağım.
Ayrıca bir noktayı dikkat çekmek isterimki; ben ustaya ısrarla subap iticilerden mi ses geliyor dememe rağmen usta hayır abi bunlar kuru itici yağ ile bir alakası yok sesin gömlek civarından geldiğini söyledi. Ulan yetkili servis mi zırvalıyor yoksa benim özel yetkili servisin kafası mı güzel? Neyse nasıl olsa açıcak motoru yanılıyorsa utanır herhal ama eğer haklıysa nissan yetkili servisine ne demeli? Bir arkadaş da kia aracını servise periyodik bakım için götürdüğünde çıkan faturada triger kayışı da yazıyormuş. Allahtan ordaki bir üst usta olaya hemen müdahele edip araçta triger zincirinin olduğunu kayış yazan ustanın saçmaladığını söylemiş ve özür dilemiş. Acaba buna benzer bir durum mu söz konusu?
Neyse şimdilik bu kadar, Allah sizleri böyle şeylerden korusun!
Sonuç ne oldu hocam? nerden kaynaklanıyormuş?
Hocam yaptırdım aracı. Motor komple yapıldı yani rektifiye denilen işlem yapıldı. Usta bunun sebebinin benden önceki kullanıcının bor katkısı kullanmasının olduğunu söyledi. Bor katkısı yağın reçineleşmesine sebep olmuş ve motor baya bir zarar görmüş. Pistonlardan birinin durumu çok kötüydü diğer üçü ise görece daha iyiydi. Motor içindeki zarar gören bütün parçalar değiştirildi. Üst kapak çıkması ile değiştirildi. Tam detaylarına hakim değilim. Ama bütün bunlar tam olarak 2700 TL'ye patladı.
Şu anda ise gayet memnunum, aracın çekişinde artış olduğunu da hissediyorum. Özellikle yaptırmadan önce son zamanlara doğru iyice zayıfladığını hissediyordum. Ama şu anda herhanhi bir yağ eksiltme gibi bir durum da yok Allaha Şükür tıkır tıkır çalışıyor. Ustaya sorduğum genel bir soru ise lpg ile ilgiliydi. Bana katkısız olanları kullanmamı özellikler Lukoil ya da Shell kullanmamı tavsiye etti.
geçmiş olsun, biraz pahalıya gelmiş ama kafanız rahat, motorunuz sağlıklı..
peki 2. el bir almera alırken motorun sıkıntısız olduğuna nasıl emin olabilirim sizce
Hocam kesinlikle iyi bir usta bulman lazım. Hatta şu kadar söyleyeyim arabadan önce usta bul. Ama tabi genel olarak benim baktığım en azından bundan sonra çok iyi bakacağım noktalar, - Motorun çalışma sesi, kaafana takılan her sesi sor ustaya, gıcık bir ses gelmemesi lazım, - Motor yağ kapağını açtığında motorun içinden duman filan gelmemesi lazım, - Motora genel olarak baktığında altında veya üstünde yağ falan olmaması lazım, - Arabanın devirini 3000 devire sabitleyip egzoz çıkışına bak rengine kokusuna, Yağ yakıp yakmadığı buradan anlaşılır en net, - Kasisli yollara gir en ufak gıcık ses gelmemesi lazım, genelde satıcı ses gelince abi o şundan oluyor 100 tl falan ama yaptırmadım falan derse inanma kesinlikle öle olmuyor, - Bir de imkanın olursa arabayı soğukken çalıştır o ilk çalışmadaki sesleri çok iyi dinle.
Şimdilik aklıma gelenler bunlar. Herhangi bir ustalığım yok sadece iki aylık almera sürecimde acı bir şekilde öğrendiklerim
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme