Şimdi Ara

NİSSAN MICRA CLUB (21. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6.525
Cevap
106
Favori
908.299
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Evet, akşam saatlerinde aldığım için fazla fotoğrafı yok. Gündüz daha çok çekerim.
  • Hayırlı uğurlu olsun iç ve dış fotolarını ve size göre + ve - yönlerini yazarsanız sevinirim. :))
  • Hayırlı olsun arkadaşım. Kazasız yollar dilerim.
  • İlk aracım olduğu ve teknik detaylar konusunda fazla bilgim olmadığı için yetersiz açıklama yapabilirim. Dün Bursa trafiğinde kullandım. Bursa- Ankara yolundan başlayıp İhsaniye, Ataevler ve dönüşte Altıparmak- Setbaşı gibi trafiğin en yoğun olduğu güzergahlarda kullandım. Yanımda ağabeyim vardı tabi, acemiyim henüz.

Arabanın en sevdiğim yanı, geri kaçırmaması. Parayı buna verdim zaten. Ses yalıtımının güzel olmadığını biliyordum zaten ama beni rahatsız edecek seviyelerde değildi. (Yoldan gelen sesten bahsediyorum) Şehirlerarası yolda şeritf değiştirmelerde sıkıntı yaşadım, malesef dikiz aynada gördüğüm arabanın ne kadar yakınımda olduğunu henüz kestiremiyorum. Bu nedenle mümkün mertebe orta şeritten gittim. Zamanla alışacağım. 1 saniyelik bir dikkatsizlik sonucu frene geç basmam nedeniyle arabanın ABS sistemini test etmek durumunda kaldım. Sert bir frendi ama araba çok rahat durabildi. İstek dışıydı.

Sol tarafta yanımda olan araba varmış, benimle aynı hizada gidiyormuş. Sola işaret verip geçeceğim sırada o beni geçti. Geçmemiş olsaydı kör nokta denen olayla ilk trafik deneyimim acı başlayacaktı. Kazasız belasız arabayı kullandım ve abime emniyetli yolda teslim ettim.

Yokuşlarda araba boğulmuyor. Sadece dik bir yokuşta gaza yüklenmek zorunda kaldım ama dikti bayağı. Sanırım 65 derece diyebiliriz eğimine. 1.2 motor olduğu için hızlanması biraz uzun ama benim için problem değil.

Arabamı çok sevdim. Ama henüz tanışamadım, ön konsolu fazla kurcalayamadım.

Arabanın kaç kilometrede olduğuna nereden baktığımızı yazarsanız sevinirim.

Şimdilik bu kadar, daha çok fotoğraf ve detayla geleceğim inşallah. Bugün ara yollara girme tecrübesini yaşayacağım. Allah yardımcım olsun.

Düzenleme: Dilbilgisi hatası.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ClavicuLa NoX -- 30 Ocak 2011; 17:44:15 >

• Bugün şehrin dar sokaklarına girdim. Cesaret edemeyeceğimi sandığım dar yollarda manevralar yaptım. Sanırım ağabeyimin sinir ve korku katsayısı bayağı yükselmiştir bugün. Arabanın ses sistemi çok iyiydi. Ipod'umu deneyecektim ama almayı unutmuşum yanıma. Ipod destekleyen bir girişi ve kablosu var konsolda. Daha geniş zamanda resimlerini çekeceğim. Şimdilik bu kadar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ClavicuLa NoX

İlk aracım olduğu ve teknik detaylar konusunda fazla bilgim olmadığı için yetersiz açıklama yapabilirim. Dün Bursa trafiğinde kullandım. Bursa- Ankara yolundan başlayıp İhsaniye, Ataevler ve dönüşte Altıparmak- Setbaşı gibi trafiğin en yoğun olduğu güzergahlarda kullandım. Yanımda ağabeyim vardı tabi, acemiyim henüz.

Arabanın en sevdiğim yanı, geri kaçırmaması. Parayı buna verdim zaten. Ses yalıtımının güzel olmadığını biliyordum zaten ama beni rahatsız edecek seviyelerde değildi. (Yoldan gelen sesten bahsediyorum) Şehirlerarası yolda şeritf değiştirmelerde sıkıntı yaşadım, malesef dikiz aynada gördüğüm arabanın ne kadar yakınımda olduğunu henüz kestiremiyorum. Bu nedenle mümkün mertebe orta şeritten gittim. Zamanla alışacağım. 1 saniyelik bir dikkatsizlik sonucu frene geç basmam nedeniyle arabanın ABS sistemini test etmek durumunda kaldım. Sert bir frendi ama araba çok rahat durabildi. İstek dışıydı.

Sol tarafta yanımda olan araba varmış, benimle aynı hizada gidiyormuş. Sola işaret verip geçeceğim sırada o beni geçti. Geçmemiş olsaydı kör nokta denen olayla ilk trafik deneyimim acı başlayacaktı. Kazasız belasız arabayı kullandım ve abime emniyetli yolda teslim ettim.

Yokuşlarda araba boğulmuyor. Sadece dik bir yokuşta gaza yüklenmek zorunda kaldım ama dikti bayağı. Sanırım 65 derece diyebiliriz eğimine. 1.2 motor olduğu için hızlanması biraz uzun ama benim için problem değil.

Arabamı çok sevdim. Ama henüz tanışamadım, ön konsolu fazla kurcalayamadım.

Arabanın kaç kilometrede olduğuna nereden baktığımızı yazarsanız sevinirim.

Şimdilik bu kadar, daha çok fotoğraf ve detayla geleceğim inşallah. Bugün ara yollara girme tecrübesini yaşayacağım. Allah yardımcım olsun.

Düzenleme: Dilbilgisi hatası.

Arabanız hayırlı olsun,geri kaydırmıyor demişsiniz oysa ben baktığımda bayide bu CVT ler normal otomatik gibi değil geri kaydırıyor demişlerdi.Kullanımı yokuşta dur kalkta rahatmı?

• Hayır, kesinlikle kaydırmıyor.

Yalnız bizim yakıt tüketimi 8.3 litre. 650 km için 250 TL para verdik resmen. Ağabeyimin Yaris'i aynı mesafe için 150 TL yakmış. Normal midir bu?
  • Çok değil mi 8.3 rodaj dönemi var mı dizellerde varda benzinlilerde yok diye biliyorum ben . Resim koymiycakmısınız ? :)
  • Arabası bakımda olduğu için araba hala ağabeyimde. O yüzden henüz koklayamadım. Arabasını almasını bekliyorum.
  • Aracı satmaktan vazgeçtim arkadaşlar. Arayanlara teşekkür ediyorum ve aramayı düşünenlere de kolay gelsin diyorum yeni arayışları için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jay jay justified -- 7 Şubat 2011; 18:15:35 >
  • Arkadaşlar eşimin kullandığı micra aracta geçen cumartesi sabah marş bir türlü basmadı. Marş sesi geliyor ancak motoru çalıştıramıyordum. Aküde bir sorun yok. 10 -15 dakika bekledikten sonra ısrarla çalıştırmaya gayret ettim ara ara motor çalışacak gibi oluyordu ancak bir türlü çalışmıyordu. Sonunda çalıştırmayı başardım. Üzerinden iki gün geçti şu an için herhangi bir sorun yok. İlk çeviriştie çalışıyor.
    Bunun nedeni ne olabilir?
    1) Kirli Benziin mi?
    2) Sulu benzin mi?
    3) tekrar yapabilir mi?
    (Yaklaşık 2 yıldır benzini sürekli aynı yerden alıyorum Shell'den)

Syg.
  • Arkadaşlar yardımcı olursanız sevinirim.Yakın zamanda 2005 model otomatik Micra Visia sahibi olduk.Yalnız aracın motor arıza lambası yanıyordu.Ustamız oksijen sensörü arızasından kaynaklandığını söyledi.Şu an aracımızın yakıt tüketimi çok fazla(40 kuruş civarı),yalnız hep kısa mesafelerde kullanıyoruz ve normali nedir km'de ne yakar onuda bilmiyorum.Oksijen sensörününün yakıt tüketimine etkisi nedir?Bilgisi veya tecrübesi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.Bir de Over Drive düğmesi ne şekilde ve şartlarda kullanılması gerekir.Aracın yakıt tüketimi ile doğrudan ilişkisi varmıdır?Şimdiden teşekkür ederim...
  • bizim de 2005 micramız var bizde de o sensör arızası vardı garantiden değiştirmiştik. Yakıt tüketimini etkileyecek bir arıza değil o. Bizim micra ben kullanırken şehir içi 9lt/100 km yakıyordu. Artık eşim kullanıyor o 7-8lt ortalama ile kullanıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cebor
    Arkadaşlar eşimin kullandığı micra aracta geçen cumartesi sabah marş bir türlü basmadı. Marş sesi geliyor ancak motoru çalıştıramıyordum. Aküde bir sorun yok. 10 -15 dakika bekledikten sonra ısrarla çalıştırmaya gayret ettim ara ara motor çalışacak gibi oluyordu ancak bir türlü çalışmıyordu. Sonunda çalıştırmayı başardım. Üzerinden iki gün geçti şu an için herhangi bir sorun yok. İlk çeviriştie çalışıyor.
    Bunun nedeni ne olabilir?
    1) Kirli Benziin mi?
    2) Sulu benzin mi?
    3) tekrar yapabilir mi?
    (Yaklaşık 2 yıldır benzini sürekli aynı yerden alıyorum Shell'den)

Syg.

bizde de benzer arıza oldu. Biz kaç gün uğraştık olmadı ve bu arada akü zayıfladı. Nissan yol yardımı geldi önce zayıflamış aküye takviye yaptı, sonra da biraz gaza fazla mı yüklendi ne yaptı bilmiyorum çalıştırdı. İlk çalıştığında ekzozdan simsiyh duman geldi. En son bakımı nissanda yaptırmamıştık, nissan yol yardımı acaba bakımı iyi yapmadılar mı diye çamur attı :)
    Benim tahminim yakıttaki bir sorun nedeniyle oluştuğu

• Merhaba arkadaşlar..İlgilenen olursa 2003 Model özel yapım K12 Micra Visia'mı satıyorum.Bakımlı ve arka iki lastik hariç masrafsız bir araç..

• quote:

Orijinalden alıntı: evrennnnnnnn

Merhaba arkadaşlar..İlgilenen olursa 2003 Model özel yapım K12 Micra Visia'mı satıyorum.Bakımlı ve arka iki lastik hariç masrafsız bir araç..

Kusura bakmazsanız; aracı mahvetmişsiniz (: O fiyata satabilirseniz haber verin, ben de geçtiğimiz günlerde aracıma biçtiğim fiyatı gözden geçireceğim. Satacağım zaman yardımcı olacaktır.

Orijinal parçalarını veriyor musunuz bari? Üzerinde oynanmayan parçası kalmamış çünkü.

• quote:

Orijinalden alıntı: jay jay justified

quote:

Orijinalden alıntı: evrennnnnnnn

Merhaba arkadaşlar..İlgilenen olursa 2003 Model özel yapım K12 Micra Visia'mı satıyorum.Bakımlı ve arka iki lastik hariç masrafsız bir araç..

Kusura bakmazsanız; aracı mahvetmişsiniz (: O fiyata satabilirseniz haber verin, ben de geçtiğimiz günlerde aracıma biçtiğim fiyatı gözden geçireceğim. Satacağım zaman yardımcı olacaktır.

Orijinal parçalarını veriyor musunuz bari? Üzerinde oynanmayan parçası kalmamış çünkü.

Ne kusuru sadece sizin görüşünüz(:) Orijinal haliyle bir erkeğin binmek için tercih edebileceği en son araçtır belki K12 Micra'lar. En azından çevremden aldığım tüm tepkiler bu yönde.190cm 120 kg'lık biri olarak orijinal Micra'ya binmem de garip kaçardı sanırım.Amacım aracımı övmek değil ama şimdiye kadar beğenmeyen iki kişiden birisiniz sadece..Evet aracı biraz daha erkeksi bir hale getirmek için aracın üzerinde oynanmayan parça yok! Tamponlar ve marşpiye özel kalıp fiber döküm,çamurluklar orijinal fakat uçlarına fiber ek yapıldı,balata uçlarında 5'er cm'lik flash'lar,kaputta logo iptali vardı düzeltildi sonradan,ön farlarda maske vardı fakat farların temizlenmesi esnasında çıkarıldı ve daha takılmadı..İlaveten vereceğim bir parça yok..Mahvedilmiş dediğiniz aracı ilan verdiğim sitede 1,5 ayda 110 kişi favorilerine ekledi enteresan değil mi mahvedilmiş bir araç için?! Hiçbir görüşmemde de kimse yanında ne vereceğimi sormadı ki birşey verdiğim de yok. Aracın tek şanssızlığı Konya'da kendine hitap eden bir yeni bir sahip bulamaması yoksa diğer şehirlerden özellikle Ankara,İzmir ve İstanbul'dan çok talibi var. Bu haliyle mevsimlik ve keyiflik bir araç haline geldi,geçtiğimiz yaz ilandaki fiyatın üzerinde teklifler aldım ve şunu garanti edebilirim ki nisan-mayıs ayından itibaren ilandaki fiyattan daha yüksek bir rakama çok rahat satarım.Uzun yol yapmaya başladığım için şimdi satıyorum. Şu an 13.000 TL'ye hazır müşterim var kendi aracınıza biçtiğiniz fiyat için yardımcı olmuştur umarım..Teşekkür ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: yawuzhan

Arkadaşlar yardımcı olursanız sevinirim.Yakın zamanda 2005 model otomatik Micra Visia sahibi olduk.Yalnız aracın motor arıza lambası yanıyordu.Ustamız oksijen sensörü arızasından kaynaklandığını söyledi.Şu an aracımızın yakıt tüketimi çok fazla(40 kuruş civarı),yalnız hep kısa mesafelerde kullanıyoruz ve normali nedir km'de ne yakar onuda bilmiyorum.Oksijen sensörününün yakıt tüketimine etkisi nedir?Bilgisi veya tecrübesi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.Bir de Over Drive düğmesi ne şekilde ve şartlarda kullanılması gerekir.Aracın yakıt tüketimi ile doğrudan ilişkisi varmıdır?Şimdiden teşekkür ederim...

arkadaşım kısa mesafe kullanıyorsan ve özellikle kış aylarında tüketim yaza göre 1 lt falan yükselir motor geç ısındığı için. bende kısa mesafe kullanıyorum 6 lt yakıyor düz vites. owerdrive gelince bununla ilgili 7 sayfada bilgileri bula bilirsin. ekrandaki o/d lambası yanmaması gerekiyor normal kullanımlarda. yokuş çıkarken ve inerken kullana bilirsin fazla vites geçişi olmaması için. saygılar

• Yeni ve ikinci el aldığım 2006 model micra passion aracı eşime öğretmek amacıyla mahalle arası ve sahil yollarında kullandık. Şu ana kadar iki kere 100 TL lik yakıt koyduk ve anca 305km ve 307km yol yapabildik. Bu da 8,3 litre veya 33 Kuruş 'a denk geliyor. Önceki sahibi bakımını bosch yetkili servisinde yeni yaptırdığını söyledi bunun yalan olduğunu varsayıp bakımlarını yaptırsam dahi tecrübelerime göre bu değerler fazla oynamayacak. Hernekadar otomatik bir araba olsa dahi micra 1.2 motoru ve hafifliği ile çok daha az yakması gerekirdi diyorum. Neyseki eşim şehir içinde fazla yol yapmayacakda araç çoğunlukla kapının önünde yatacak ...
  • otomatik bir raç için normal bundan daha az yakanı bulmak zor tabi şehir içi kullanımlarda benim duz vites 6 lt yakıyor o da arasıra boşa atıyorum 100 tl ile 400- 450 arası gidiyor.
  • 
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.