Şimdi Ara

NİSSAN MICRA CLUB (22. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
6 Misafir (1 Mobil) - 5 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6.525
Cevap
106
Favori
908.307
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: evrennnnnnnn

Ne kusuru sadece sizin görüşünüz(:) Orijinal haliyle bir erkeğin binmek için tercih edebileceği en son araçtır belki K12 Micra'lar. En azından çevremden aldığım tüm tepkiler bu yönde.190cm 120 kg'lık biri olarak orijinal Micra'ya binmem de garip kaçardı sanırım.Amacım aracımı övmek değil ama şimdiye kadar beğenmeyen iki kişiden birisiniz sadece..Evet aracı biraz daha erkeksi bir hale getirmek için aracın üzerinde oynanmayan parça yok! Tamponlar ve marşpiye özel kalıp fiber döküm,çamurluklar orijinal fakat uçlarına fiber ek yapıldı,balata uçlarında 5'er cm'lik flash'lar,kaputta logo iptali vardı düzeltildi sonradan,ön farlarda maske vardı fakat farların temizlenmesi esnasında çıkarıldı ve daha takılmadı..İlaveten vereceğim bir parça yok..Mahvedilmiş dediğiniz aracı ilan verdiğim sitede 1,5 ayda 110 kişi favorilerine ekledi enteresan değil mi mahvedilmiş bir araç için?! Hiçbir görüşmemde de kimse yanında ne vereceğimi sormadı ki birşey verdiğim de yok. Aracın tek şanssızlığı Konya'da kendine hitap eden bir yeni bir sahip bulamaması yoksa diğer şehirlerden özellikle Ankara,İzmir ve İstanbul'dan çok talibi var. Bu haliyle mevsimlik ve keyiflik bir araç haline geldi,geçtiğimiz yaz ilandaki fiyatın üzerinde teklifler aldım ve şunu garanti edebilirim ki nisan-mayıs ayından itibaren ilandaki fiyattan daha yüksek bir rakama çok rahat satarım.Uzun yol yapmaya başladığım için şimdi satıyorum. Şu an 13.000 TL'ye hazır müşterim var kendi aracınıza biçtiğiniz fiyat için yardımcı olmuştur umarım..Teşekkür ederim.

Erkeksi-kadınsı araç hususu tamamen öznel bir görüş, bu ayrı. Fakat madem çok kadınsı görüyordunuz, niçin bu aracı tercih ettiniz merak ettim (: Benim gözümde araç bir tasarım harikası. Kadın-erkek açısından bakma ihtiyacı hissetmedim. İlan verdikten sonra arayan müşterilerin istisnasız hepsi erkekti. İlk araçları olarak Micra'yı layık görmüşlerdi. O yüzden bu kadın-erkek hususunu tamamen psikolojik olarak nitelendiriyorum.

Bu sebepten ötürü aracınızı erkeksi hale getirmek için uyguladığınız işlemlerin hiçbiri benim gibi bir kullanıcı için bir anlam ifade etmiyor, aksine aracın orijinalliğini bozup, değerini düşürüyor.

Aracınızın siyah olması, tek kapı olması, Visia donanım seviyesine sahip olması, 110.000 kilometreye yaklaşmış olması, parçalarına farklı işlemler uygulanmış olması ve benzinli olması nedeniyle o fiyat bana fazla geldi.

2004 model Tekna manuel, 60.000 kilometrede, kazası değişeni olmayan gümüş gri, OMVL sıralı sistem LPG'li aracıma 16.500 lira fiyat biçmiştim. Favorileri bilemem ama meraklısından ölücüsüne kadar her gün epeyce insan arıyordu (: Müşteri de çıkmıştı lakin uygun araç bulamadığım için satmaktan vazgeçtim.

İyi satışlar size de. Umarım istediğiniz fiyattan satarsınız.

mşah;

Yanlışınız olmalı. 1.2 benzinli motorla, hele hele kışın, 20-22 kuruşu bu araçla görmeniz imkansız. Şehiriçinde 6 litreden bahsediyorsunuz. Günümüzde birçok dizel aracın şehiriçi ortalamasına denk gelir bu. Mantıklı gelmiyor bana. Kışın 35-40 kuruşu rahatlıkla görüyordum. Bahsettiğiniz değerlerin altına LPG ile anca inebildim.

Şehirdışıyla falan karıştırdınız sanırım. Bu araçtaki motor, gördüğüm en kötü yakıt performansına sahip benzinli motorlardan biri. Otomatiğini düşünemiyorum bile...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jay jay justified -- 10 Şubat 2011; 6:01:12 >

• Yardımcı olan arkadaşlara teşekkür ediyorum.Aracı ilk aldığımda bu kadar çok yakıt sarfiyatı yapacağını zannetmiyordum.Şu anda yol bilgisayarı 10.4 gibi abes bi rakam gösteriyor.İlk aldığımda 9 lt civarıydı ve her geçen gün yükseldi.Bunda yakın mesafe ve kış şartlarınında etkisi olduğunu biliyorum ama 1.2 motor için bana çok yüksek geldi.Bu araca Lpg taktıran arkadaşlar varsa yakıt tüketimi ne derecede düşüyor,km de ne yakıyor öğrenebilirmiyim?
    Bu arada Mşah arkadaşım Over drive (o/d) düğmesi ekranda yanıyor,bu şekilde kullanıyorum.Başka bir arkadaşım bu şekilde kullanmamı söyledi,sadece yüksek hıza çıkacağın zamanlar o/d yi kullan dedi.Aklım karıştı doğrusu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hatipoglu

quote:

Orijinalden alıntı: cebor
    Arkadaşlar eşimin kullandığı micra aracta geçen cumartesi sabah marş bir türlü basmadı. Marş sesi geliyor ancak motoru çalıştıramıyordum. Aküde bir sorun yok. 10 -15 dakika bekledikten sonra ısrarla çalıştırmaya gayret ettim ara ara motor çalışacak gibi oluyordu ancak bir türlü çalışmıyordu. Sonunda çalıştırmayı başardım. Üzerinden iki gün geçti şu an için herhangi bir sorun yok. İlk çeviriştie çalışıyor.
    Bunun nedeni ne olabilir?
    1) Kirli Benziin mi?
    2) Sulu benzin mi?
    3) tekrar yapabilir mi?
    (Yaklaşık 2 yıldır benzini sürekli aynı yerden alıyorum Shell'den)

Syg.

bizde de benzer arıza oldu. Biz kaç gün uğraştık olmadı ve bu arada akü zayıfladı. Nissan yol yardımı geldi önce zayıflamış aküye takviye yaptı, sonra da biraz gaza fazla mı yüklendi ne yaptı bilmiyorum çalıştırdı. İlk çalıştığında ekzozdan simsiyh duman geldi. En son bakımı nissanda yaptırmamıştık, nissan yol yardımı acaba bakımı iyi yapmadılar mı diye çamur attı :)
    Benim tahminim yakıttaki bir sorun nedeniyle oluştuğu

Bahsettiğiniz arıza ne zaman olmuştu? Merak ettiğim arızadan bu yana nekadar süreyle sorunsuz kullandığınız? Arabanın bakımı geldi. Servise götüreceğim. Nekadar sorunsuz kullanabilirim diye tahminde bulunuyorum. :)
    Syg.

• quote:

Orijinalden alıntı: yawuzhan

Yardımcı olan arkadaşlara teşekkür ediyorum.Aracı ilk aldığımda bu kadar çok yakıt sarfiyatı yapacağını zannetmiyordum.Şu anda yol bilgisayarı 10.4 gibi abes bi rakam gösteriyor.İlk aldığımda 9 lt civarıydı ve her geçen gün yükseldi.Bunda yakın mesafe ve kış şartlarınında etkisi olduğunu biliyorum ama 1.2 motor için bana çok yüksek geldi.Bu araca Lpg taktıran arkadaşlar varsa yakıt tüketimi ne derecede düşüyor,km de ne yakıyor öğrenebilirmiyim?
    Bu arada Mşah arkadaşım Over drive (o/d) düğmesi ekranda yanıyor,bu şekilde kullanıyorum.Başka bir arkadaşım bu şekilde kullanmamı söyledi,sadece yüksek hıza çıkacağın zamanlar o/d yi kullan dedi.Aklım karıştı doğrusu.

LPG ile şehiriçi 18-20 kuruş, şehirdışı 12-15 kuruş arasında değişiyor şartlara göre.

• quote:

Orijinalden alıntı: jay jay justified

quote:

Yardımcı olan arkadaşlara teşekkür ediyorum.Aracı ilk aldığımda bu kadar çok yakıt sarfiyatı yapacağını zannetmiyordum.Şu anda yol bilgisayarı 10.4 gibi abes bi rakam gösteriyor.İlk aldığımda 9 lt civarıydı ve her geçen gün yükseldi.Bunda yakın mesafe ve kış şartlarınında etkisi olduğunu biliyorum ama 1.2 motor için bana çok yüksek geldi.Bu araca Lpg taktıran arkadaşlar varsa yakıt tüketimi ne derecede düşüyor,km de ne yakıyor öğrenebilirmiyim?

LPG ile şehiriçi 18-20 kuruş, şehirdışı 12-15 kuruş arasında değişiyor şartlara göre.

6 litrelik şehir içi yakıt tüketiminde bence de bir yanlışlık olmalı çünkü ben uzun yolda bile bu rakamı tutturmakta zorlanıyorum bazen.Kış şartlarında çok kısa mesafe kullanımda şu an 8.1 lt gösteriyor yol bilgisayarım.Otomatik bile olsa 1200 cc bir araçla 10,4 litrelik yakıt tüketimi ise gerçekten enteresan..jay jay'in verdiği Lpg tüketim değerleri benzine oranlandığı zaman ideal görünüyor..

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: hatipoglu

quote:

Arkadaşlar eşimin kullandığı micra aracta geçen cumartesi sabah marş bir türlü basmadı. Marş sesi geliyor ancak motoru çalıştıramıyordum. Aküde bir sorun yok. 10 -15 dakika bekledikten sonra ısrarla çalıştırmaya gayret ettim ara ara motor çalışacak gibi oluyordu ancak bir türlü çalışmıyordu. Sonunda çalıştırmayı başardım. Üzerinden iki gün geçti şu an için herhangi bir sorun yok. İlk çeviriştie çalışıyor.
    Bunun nedeni ne olabilir?
    1) Kirli Benziin mi?
    2) Sulu benzin mi?
    3) tekrar yapabilir mi?
    (Yaklaşık 2 yıldır benzini sürekli aynı yerden alıyorum Shell'den)

Syg.

bizde de benzer arıza oldu. Biz kaç gün uğraştık olmadı ve bu arada akü zayıfladı. Nissan yol yardımı geldi önce zayıflamış aküye takviye yaptı, sonra da biraz gaza fazla mı yüklendi ne yaptı bilmiyorum çalıştırdı. İlk çalıştığında ekzozdan simsiyh duman geldi. En son bakımı nissanda yaptırmamıştık, nissan yol yardımı acaba bakımı iyi yapmadılar mı diye çamur attı :)
    Benim tahminim yakıttaki bir sorun nedeniyle oluştuğu

Bahsettiğiniz arıza ne zaman olmuştu? Merak ettiğim arızadan bu yana nekadar süreyle sorunsuz kullandığınız? Arabanın bakımı geldi. Servise götüreceğim. Nekadar sorunsuz kullanabilirim diye tahminde bulunuyorum. :)
    Syg.

Bu arıza bir kaç ay önce olmuştu. Bir kaç yıl önce ise ilk defada çalışmamıştı, gaza basarak çalıştırabilmiştim.

Şimdi ise akü tamamen gitti malesef. Takviye yaptırdık çalıştı, iki gün sonra yine gitti. Hem öyle bir gidiyor ki kapılar bile kumandayla açılmıyor.

Şimdi aküyü değiştirme için araştırma yapıyoruz. Bundan bir kaç yıl önce ışıklar açık kaldığından akü bitmişti. O dönemde aküye serviste uzun süreli şarj yapılmıştı, ondan sonra da bir poeblem yaşamamıştık.

Bu arada bizim aküler 12V 50 Amper mi acaba?

• yawuzhan;
    oncelikle over drive ı aktif hale getirin ilk olarak.over drive ı aktif hale getirdiginizde gostergedeki isik soner.bu oncelikle bir miktar tuketimi dusurur.2. olarak over drive kapali oldugunda sanzimandaki balatalari bitirirsiniz.bunlarin erken degisimi masrafli olur.over drive i yokus inislerde arac vites buyutmesin motor frenini kullanmayi gereken durumlarda kullanip geri aktif edin.
    aracinizin km kac?bakim zamanlari yaklastiginda tuketim yukselir.bujileri yenileyin.gaz kelebegini temizletin.hava filtresini degistirin.bunlar eger yapildiysa kullanim tarzindan ,kisa mesafe veya kis sartlarindan oluyor olabilir bu tuketim.bu araclar otomatikse biraz fazla yakabiliyor tam otomatik oldugundan.3 ay onceki benzin fiyatlariyla otomatik 2010 micra ile sehiricinde 100 tl ile 400-450 km yapiyordum cok zorlamadan sakin kullanimla.
  • quote:

arkadaşınız yanlış söylemiş ve bu yüzden tüketiminiz çok yüksek ekrandaki ışık yanmaması gerekiyor bununla ilgili 7 nci sayfada daha önce araç kitapçığından resimler koymuştum ordan bakıp daha ayrıntılı öğrene bilirsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: evrennnnnnnn

quote:

Orijinalden alıntı: jay jay justified

quote:

6 litrelik şehir içi yakıt tüketiminde bence de bir yanlışlık olmalı çünkü ben uzun yolda bile bu rakamı tutturmakta zorlanıyorum bazen.Kış şartlarında çok kısa mesafe kullanımda şu an 8.1 lt gösteriyor yol bilgisayarım.Otomatik bile olsa 1200 cc bir araçla 10,4 litrelik yakıt tüketimi ise gerçekten enteresan..jay jay'in verdiği Lpg tüketim değerleri benzine oranlandığı zaman ideal görünüyor..

arkadaşlar arcım 2004 model şimdiye kadar 7 lt hiç görmadim. geçen ay 200 tl benzin aldım 760 km geçtim bunun 100-150 km si çevre yolunda geçmişimdir gerisi şehir içi çünkü hafta içi çocuğu götürüp getiriyorum git gel toplam 3 km günde 2 sefer ancak hafta sonu bir yerlere gide bilirsek gidiyorum onun dışında hep şehir içi. yol bilgisayarına göre söylemiyorum kırmızı lambadan lambaya. geçen bayram bursadan izmire gelirken 50 tl ile 318 km geçti, bursada kırmızı yandı 50 tl aldım ya manisaya yada akhisara gelmeden yandı hiç benzin almadan izmire kadar geldim. aracı sakin kullanıyorum ve lastik havalarını her hafta kontrol ediyorum 2000-2500 devir arası vites değ. um. ama vitesi boşta bayağı kullanıyorum yokuşlarda. bilmiyorum kullanım tarzım bu şekilde belki bundan kaynaklanıyordur . sorusu olan varsa cevaplamaya çalışırım saygılar

• bu ay 100 tl lik benzin aldım 292 km geçtim ve kalan benzin bukadar

NİSSAN MICRA CLUB
  • bu da ortalama tüketim şu anki

NİSSAN MICRA CLUB
  • arkadaslar tekna pack modeline karar verdim.sormak istedigim glasroof(cam tavan)aciliyormu yoksa qq gibi sadece brandasimi aciliyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: chn06

arkadaslar tekna pack modeline karar verdim.sormak istedigim glasroof(cam tavan)aciliyormu yoksa qq gibi sadece brandasimi aciliyor

Açılmıyor. Qashqai aynısı yanlız perdesi maunel elektirikli değil.
  • 1.2 micra mood kullanıyordum, 2 bucuk yıl kullandım neredeyse 7litrenin altına hiç inmedim geneldede 8 litrede kullandım benzin tüketimi o araca gore cok fazla.
    şimdi yerine yenisini bakıyorum gerçekten micra gibisi yinede yokmuş, 3 haftadır tek bir arabaya bile ısınamadım,
    kullanımı cok kolaydı, görüntüsü bence mükemmeldi, fiyatına gore iyiydi, nissan severdim, park sorunu yoktu.
    Benimki en boşu olan 1.2 mood olmasına ragmen benim her ihtiyacımı karsılıyordu
  • 1.2motor çok sıkışık trafikte manuel vites ile 8lt yakıt tüketimini çok rahat yakalıyor.Ama çok sıkışık olmayan bir trafikte kullanıyorsanız ve aracın ilk hızlanmasında zorlamıyorsanız 6.5lt gibi bir tüketime ulaşıyorsunuz..
  • Arkadaslar renk olarak hangisini onerirsiniz.yesile yogunlastim fakat yesil bir onceki kasa ile ayni renkmi.
  • bence yeşil yada turuncu bu renkler kendini gösteriyor. Yeşil olan 2004 - 2005 modellerin renginden ondan sonra biraz açık oldu. Hayırlısı olsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: mşah
    bence yeşil yada turuncu bu renkler kendini gösteriyor. Yeşil olan 2004 - 2005 modellerin renginden ondan sonra biraz açık oldu. Hayırlısı olsun

Fistik yesili ise gercekten guzel.
  • quote:

Arkadaslar renk olarak hangisini onerirsiniz.yesile yogunlastim fakat yesil bir onceki kasa ile ayni renkmi.

Dostum sen hangi arabayı aldın juke mu yoksa micra mı ? :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: A_R_D_A

quote:

Arkadaslar renk olarak hangisini onerirsiniz.yesile yogunlastim fakat yesil bir onceki kasa ile ayni renkmi.

Dostum sen hangi arabayı aldın juke mu yoksa micra mı ? :D

Sahsim adina juke aracim var.micrayida alicam.sirketimiz adina ise 35e yakin aracimiz var.daha once arkadaslar sordugu icin hyundai forumunda sirketimize ait araclar basligi altinda gerekli aciklamayi yapmistim.her forumda araclarimla ilgili yorumlari gorebilirsiniz o nedenle:)
  • 
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.