Şimdi Ara

NİSSAN PRİMERA (98. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2.228
Cevap
45
Favori
415.082
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 96979899100
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    maalesef baskı balata ve debriyaj bitmiş. sportur nissan servisinde yaptırdım. toplamda 1100 TL küsür bir rakam tuttu.
    araba kendine geldi resmen. yakıtta çok fark etti, şehiriçi ortalaması 8.1

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi guvencakin -- 14 Ekim 2014; 15:29:59 >
  • guvencakin kullanıcısına yanıt
    Hangi marka taktıl servis, dikkat ettiniz mi.
    Özel bir servis te daha ucuza mal edebilirdiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bozdogan3865

merhabalar. 97 model primera 1.6 slx sahibiyim. dün yaptığım kontrolde direksiyon hidrolik yağının eksildiğini farkettim. acaba hangi marka ve renk yağ ile tamamlamalıyım. aracın kitapçığında dexron yağ kullanınız yazıyor. bu konuda hiç bilgim yok. yardımcı olursanız sevinirim. internetten biraz araştırdım fakat net bir cevap bulamadım. kazasız sürüşler dilerim

http://forum.donanimhaber.com/m_31215941/mpage_6/tm.htm
    üstteki linkte bu konuyla ilgili tecrübelerini paylaşmış arkadaşlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bozdogan3865

merhabalar. 97 model primera 1.6 slx sahibiyim. dün yaptığım kontrolde direksiyon hidrolik yağının eksildiğini farkettim. acaba hangi marka ve renk yağ ile tamamlamalıyım. aracın kitapçığında dexron yağ kullanınız yazıyor. bu konuda hiç bilgim yok. yardımcı olursanız sevinirim. internetten biraz araştırdım fakat net bir cevap bulamadım. kazasız sürüşler dilerim

Kırmızı atf koyabilirsiniz.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • FelixCrail kullanıcısına yanıt
    teşekkürler felix crail. bir arkadaşım da sizin dediginizin aynısını söyledi. peki primeralarin orjinal direksiyon yağı kırmızı atf mi ? yoksa aynı işlevi gördüğü için mi tavsiye ettiniz
  • orjinal direksiyon yağı kırmızı atf.
  • Merhaba arkadaşlar. Benim 2006 Almera Tekna Sedan aracim var ilk sahibiyim. Uzun zamandir primera tekna dusunuyorum. Merak ettigim bir konu var yardimci olursaniz sevinirim. Düz eğimsiz otoyolda aracin son hizi nedir en son kaçı gördünüz ? 220kmh yapıyor mu veya daha fazla kaç yapabiliyor net son hiz olarak ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bir aracın son hızı onun ne kadar güçlü olduğunun göstergesi midir? almera kaça çıkıyorsa primerada o hıza çıkar
  • Ekranda Secure yazan arkadaşlar bunun sebebi teybinizin akünün bitmesi veya elektrik fişinin çıkarılması nedeniyle kapanıp yeniden açılınca da güvenlik kodu sorması demek yani cep telefonunuzun sim kartı pin soruyorsa telefon pili bitince veya pili çıkardığınızda tekrar açınca pin kodu sorması gibi.Bu kod arabanın faturasında veya kullanma klavuzunda yazar.Bulamazsanız açtırmak için Nissan Servisine sorun
  • Radyo ekranında Secure yazısını düzeltmek için nissan forumlarda akü kutup başını 2 saat sökülü bırakın arabadaki bütün elektrik yükü boşalsın sonra tekrar takın demişler.Radyo sonradan takılmadıysa ecu ile bağlantılıymış ve otomatik olarak secure yazısının kaybolması gerekiyormuş.Birde hoparlörlerde kısa devre olmamalıymış bu da secure yazısının çıkmasına sebep oluyormuş.Ben 98 model p11 aracımda istediğim zaman bir parça tel ile ecu resetlemesi yapıyordum bildiğim kadarıyla p12 primeralarında böyle bir resetleme yöntemi olmalı araştırın bulursunuz nette.Resetleyin ecunuzu secure kaybolur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Çağrı Kendigül- 07 -

Merhaba arkadaşlar. Benim 2006 Almera Tekna Sedan aracim var ilk sahibiyim. Uzun zamandir primera tekna dusunuyorum. Merak ettigim bir konu var yardimci olursaniz sevinirim. Düz eğimsiz otoyolda aracin son hizi nedir en son kaçı gördünüz ? 220kmh yapıyor mu veya daha fazla kaç yapabiliyor net son hiz olarak ?

Slm , bende 2004 primera tekna var. Gazda 170 km/saat , benzinde 190 km/sa gördüm.Düz yolda bu hızların üstüne çıkamadım...
  • quote:

Orijinalden alıntı: FelixCrail

bir aracın son hızı onun ne kadar güçlü olduğunun göstergesi midir? almera kaça çıkıyorsa primerada o hıza çıkar

Bir aracın son hızı ne kadar güçlü olduğunu göstermez... Bir aracın son hızını soruyorsam merakımdan dolayıdır. 1.6 litre 109hp gücünde 1280kg ağırlığındaki bir araç 220-225 gibi hızlara ulaşıyorsa bu ayrodinamik yapısının nasıl olduğunu da düşündürüyor bana. ne kadar ayrodinamik o kadar az sürtünme ve o kadar rahat sürüş ile yakıt tasarrufu demektir. Amacım almera 1.5 98hp 1180kg ile bahsetmiş olduğum primera ile arasındaki ivmelenme ve son hızlar arasındaki farkı öğrenmekten başka birşey değil... 9 - 10 yıldır Nissan'cıyımdır. Bütün modelleri bütün teknik özellikleri ve donanımları konusundaki tüm bilgilere sahibim. Dedim ya 2005 yılında Sıfır almış olduğum almerayı daha kullanmaya devam ediyorum. Sıfır alırken Primera Tekna düşünüyordum 2005 senesinde 2006model almera tekna 32.000tl primera tekna ise 45.000tl idi ben aldığım zaman. kısacası bütçemi o zaman biraz aşıyordu... Ve bir süredir iki araç arasındaki fabrika verisi haricinde gerçek değerler olarak farklarını özelliklerini araştırıyorum... Bütün konuları bütün merak ettiklerimi giderdim sadece Son hız ve ivmelenme (acceleration) verisi tam olarak nedir nasıldır bunu merak ettiğim için sordum sizlere. Şunu da ileteyim Almera ile Primera arasında tahminime göre hızlanmalarda kalkışlarda fark yoktur hatta almera önde olabilir hızlanmalarda. çünkü motor ünitesi tamamen aynı tek fark silindir hacmi 0.1cm3 daha büyüktür ve 10 beygir güç ve 12nm tork kadar fark vardır. Bu değerler İki aracın net ağırlıkları göz önüne alındığı zaman aradaki net 100kg fark ile aynı güç seviyesine dengeliyor... Sonuç olarak ağırlıktan dolayı hızlanma zayıf kalır ancak son hızlarda biraz daha güçlü olduğu için ve aracın aerodinamik yapısı da iyi olduğu için almeraya göre yüksek olması muhtemeldir fakat ne kadar fark olur diye bunu düşündüm. Son olarak hızı seven birisiyim Almera ile 4. vites 6900 devirde 205kmh görebiliyorum ayrıca düz otoyolda hem lpg de hem benzinde 215kmh görebiliyorum 5. viteste... Teknik değerlere göre Primeranın 220 çok rahat görmesini hatta 225-230 arasını görebilmesini umuyorum emin olmak için sordum buraya... Sizin ve sizlerin yapmış olduğunuz son hız nedir veya biliyorsanız ne yapabilir primera... Sorum budur... Tekrar teşekkür ederim.;
    Not: Primera-Almera motor kaputunun altındaki nerdeyse bütün parçalar aynıdır ( Buji-Bobin-Üst kapak-Contalar-Motor iç ünite parçalarının bazıları-Havafiltresi-Yağ filtresi-Akışmetre-Boğaz kelebeği-Motor yardımcı sensör ve diğer parçalar vb.)... Parça sıkıntısı olan arkadaşlar olursa Nissan Almera Klübü forum sayfasından yardıma ulaşabilirler her türlü birlik beraberlik yardımlaşma vardır Klübümüzde. Bilginize...

• slm 2003 model primeria visia aldım. bidiğiniz gibi üzerinde kaset çalar mevcut. buraya nasıl cd çalar takabilirim. ekranıda arka kamera ve navigasyona dönüştürebilirmiyim. şimdideden teşekkürler..
  • P12 lerin orjinalinde cd çalar var normalde. Resim çekip koyarmısınız. Sonradan takılmış olmasın.visia ekranından görüntü almak masraflı iş olduğundan astarın yüzünden çok pahalıya gelir. O yüzden aracın kendi ekranında görüntü alma konusunda fazla ümitlenmeyin. Tekna olsaydı iş çok basitti oysaki

• Merhaba,2004 primera tekna 101000 km.Debriyaj baskı balata kaçırıyor epeydir.Gaza basınca devir aniden düşüyor...
    Yukarıda "guvencakin"adlı arkadaş yetkili servisinde 1100 TL ye yaptırmış!İnternette parça sitelerini taradığımda baskı balata setinin 200-250 Tl civarında bulunabileceğini gördüm.
    Eskişehir ya da Bursa'da tavsiye edebileceğiniz bir özel servis var mı?"Yardımcı olursanız sevinirim.Teşekkürler.
  • Yetkili servise gerek yok. Aisin yada daikin marka set alıp dışarda takmak en az yarı fiyatına gelir.

• FelixCrail kullanıcısına yanıt
    ben biraz pimpirikli olduğum için nissan servisine yaptırdım, 1100 TL içinde bir de debriyaj kulağı var o da 150, 200 TL bişeydi sanırım. işinde uzman sağlam bir ustanız var ise ona da yaptırabilirsiniz tabi.
    bu değişimden sonra araba çok fark etti her anlamda.
  • 2001 nissan primera sahibiyim.
    Araçta son zamanlarda seyir halindeyken tekleme sorunu başladı. Araç lpg li. hem lpg de hem de benzinde aynı problem oluyor. Tekleme yaptığı zamanlarda gaza ne kadar yüklensem de devir yükselmiyor. Stop edecekmiş gibi oluyor, sonra yine toparlıyor. Böyle yine teklediği bir zaman sağa çektim ve gazı kökledim. Devir 3500-4000 devire kadar yükselip düştü. Bir süre böyle dalgalandı. Sonra aniden vermesi gereken tepkiyi gösterdi motor ve dalgalanmadan normal bir şekilde devir yükseldi. Herhangi bir sebepten dolayı (trafik ışığı veya manevra yapmak amacıyla vb) durmak kabus oldu. Debriyaja bastığım zaman derhal stop etme moduna geçiyor. Problem hakkında fikri olan arkadaş yazarsa sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turabituran -- 29 Ekim 2014; 14:46:25 >
  • Nissan forumunda etap nissan var ona danışırsan net cevabı söyler

• Merhaba,
    P12 Tekna 2004 101350 km.
    Aracımın bugün debriyaj seti değişti.190TL valeo marka. (Fransız diyorlar ama made in korea yazıyordu?)
    Bunun yanında
    2 kayış =45tl
    2 salıncak burcu110tl (sadece burç, tabla yok)
    4 ngk buji 60tl
    2 rotil 50tl
    burç torna40tl
    400tl Ustalık
    rot ayarı:ücretsiz
    Toplam 900tl tuttu.

Içinden çıkan Luk markaydı.460t loldugu için tercih etmedim.
    Bujileri 40000km once degiştirmiştim!

Tamir sonunda aracı çalıştırdı usta.Tekliyor dedi ve buji kablolarını kontrol etti ki biri boştaymış.Tekrar çalıştırdı.Arıza lambası ENGINE! yandı.Buji kablosu takılmadığı için yanmıştır bir müddet sonra söneceğini söyledi ya da bilgisayara takıp arıza uyarısını giderebileceğini söyledi ve giderdi.

Değişimden sonra 50km yolum vardı.Bu yol süresince farkettim ki aracım neredeyse 1 yıldır hiç fırlamıyormuş.Şimdi gaza dokunur dokunmaz uçuyor.
    Ön takımlardaki kaldırımda sürerkenki lakırtı sesi de yok.
    Yakıt tüketimini aynı yolda 7.5 dan aşağı hiç görmemiştim.Şimdi 5.8 i gördüm.

İşçilik fazla mı sizce? Gerçi bursa nissan servisi yalnız balata seti ve değişimine telefonda kaba hesap 950tl fiyat bildirmişti.
    Made in Korea yazan valeonun sahte olması mümkün mü?
    Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sen_y -- 1 Kasım 2014; 21:48:46 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: önceki 96979899100
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.