Şimdi Ara

NİSSAN Qashqai (7. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
941
Cevap
6
Favori
303.860
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 14000km lik kullanım sonrası yorumlarım :

model : 1,6 Tekna QQ, 2009 model

kabin içi tıkırtılar var, ön konsol, sağ ön kapı, emniyet kemeri yuvalarından geliyor sesler
    arka süspansiyonlar oldukça gürültülü, çukura girip çıkınca darbe gibi ses yapıyor
    ıslak yollarda arka davlumbaz içinden ciddi yol sesi geliyor (arka cam açık olduğunda gelen ses kadar)
    müzik sistemi ENHANCE equalizer ayarında belli bir ses şiddetine kadar kaliteli, biraz yüksek ses açtığınızda hoparlörler yetmiyor, müzik sizin için önemliyse, modifikasyon şart
    eşya gözü az sayıda mevcut
    kabin gürültüsü 120km hıza kadar D sınıfı araç gibi hissettiriyor
    120km hız ve üzerinde kabin gürültülü
    servis kalitesi yetersiz (henüz tek bir yer deneme fırsatım oldu, 15000 bakımında farklı bir yere gideceğim)
    havalandırmayı komple kapatsanız dahi, ayak bölgesinden hava girişi devam ediyor (hızlandıkça hava geliyor)
    17 jant yerine 16 jant almak iyi olacaktır, kış lastiği ve lastik değişiminlerinde ciddi fiyat avantajı var

yol tutuşu başarılı, ESP olmamasına rağmen kolay kolay izinden çıkmıyor, otoban kasislerinde dikey salınımı çok az, araç çok rijit gidiyor
    koltuk ve direksiyon ayarları çok net yapılabiliyor, uygun sürüş pozisyonunu ayarlamak kolay
    ön far aydınlatma kapasitesi yeterli
    altının yerden 20cm yüksek olması çok işe yarıyor
    silecekler başarılı, yağmur sensörü çok başarılı değil
    yan aynaların görüş açısı ve katlanabilir olması çok güzel
    performansı 1,6 motora göre iyi, bundan önce 124HP yeni kasa corollam vardı, vites aralıklarının kısa olması sebebiyle QQ daha atak bir araba
    ortalama tüketim 8-8,5lt/100km (sakin - agresif arası bir kullanıcıyım)

umarım faydalı bilgiler olmuştur.

• Sayın qqqwweerrtt, yeni aracınız hayırlı olsun iyi günlerde kullanın fiyat konusunda abilgi verebilirseniz sevinirim.

Sayın fastx sizde güle güle kullanın,
    bende henüz 285 km detaylı çok bilgi akaramyıcağım ama şu km ye kadar memnunum , 1.5 dci tekna, son derece sessiz diesel olmasına rağmen, yol bilg. ort yakıtı 6.0 gösteriyor gerçi henüz daha çok erken yakıt tüketimi konusunda, diğer araçımız yaris 1.3 tekna ben sesiz bulurdum yarisi ama şimdi bana çok sesli geliyor.

Sürüş izlenimlerini ilerleyen günlerde devam edeceğim.
  • Birkaç aydır C-max mı Qashqai mi diye düşünüyorum. Bununla ilgili açtığım bir konu var. Bu konunun linkini bilmeyenler ve okumak isteyenler için aşağıda veriyorum..

http://forum.donanimhaber.com/m_29128385/mpage_1/key_/tm.htm

Bu 2 araçla test sürüşü yaptıktan ve detaylı bilgi aldıktan sonra kafam netleşeceğine iyice karıştı.. Durumu kısaca özetlemeye çalışayım..

Qashqai ye ilk kez bindim. Bu nedenle daha çok bu araçtan bahsedeceğim. Cmax dizel daha önce kullanmışlığım olduğu için biliyordum. Qashqai nin donanım sıralaması Focus'taki gibi. Yaklaşık olarak Focus ta Trend = QQ de Visia, Titanium = Tekna, Titanium X Paket = Tekna Executive gibi değerlendirebiliriz.

QQ nin 17 inç çelik jantlı tekna donanımlısını test ettim. Arabanın dışı ve içi çok güzel görünüyor. Normal arabalara göre oldukça yüksekte yolculuk yapıyorsunuz. Koltuğa otururken sanki masaya oturur gibi oturuyorsunuz. Buda görüş ve sürüşü oldukça kolaylaştırıyor. 6 vitesli 1.5 dci motorun performansı yeterli ama ara hızlanmalarda ve düşük devirlerde cmax daha iyi. Vitesleri biraz kemikli. İçeriye pek ses gelmiyor, oldukça sessiz denilebilir. Cmax biraz daha sesli. Müzik sistemi Cmax ın süper Sony sistemiyle kıyaslanacak gibi değil. Mp3 çalma özelliği yok. 3 şeritli asfalt yolda orta şeritte 120-140 km/saat hızda ilerlerken, sol aynadan arkayı kontrol ettiğimde en sol şeritten oldukça yüksek hızda gelenlerin çoğunun QQ yi görünce yavaşladığını ve orta şerite geçerek arabaya bakmaya başladıklarını gördüm. Bu bana açıkçası çok ilginç geldi. Qashqai nin henüz tanınmasından dolayı ilk defa görenlerin dıştan şöyle bir göreyim düşüncesiyle böyle yaptıklarını tahmin ediyorum..

Nissan ÖTV indirimi yerine bindirim yapmış. Tekna versiyonu 51.000 civarı. Araba iyi hoşta ancak 50.000 TL nin üstünde fiyatı olan bir aracın teybinin mp3 çalmaması ve üst versiyon olan tekna modelinde hız sabitleyicinin olmaması bana garip geldi. Olması lazımdı diye düşünüyorum. En üst versiyonu olan tekna executive de bile mp3 çalar özelliği yok. Hız sabitleyiciyi bu versiyona koymuşlar ama bayinin dediğine göre bu versiyonda mutlaka cam tavan ( sunroof değil ) var yani cam tavansız tekna exutive olmuyor. Bende cam tavan istemiyorum. Ayrıca hız sabitleyici opel ve ford da olduğu gibi sonradan da takılamıyormuş.

Uzun lafın kısası aşağı tükürseniz sakal, yukarısı bıyık durumu oldu bende. Tekna versiyonuna bu kadar para verdikten sonra mp3 çalarının ve hız sabitleyicisinin olması lazımdı diye düşünüyorum. Bugün mp3 çalan sony marka bir cd çaların 250 TL civarlarında olduğunu düşününce daha da garipsiyorum bu durumu. Belki küçük ayrıntı olarak görünebilir ama ben QQ de bunlara takmış durumdayım. C-max da 1 yıl sonra kasa değiştiriyor.

Başta da dediğim gibi kafam netleşeceğine iyice karıştı.. Bende şimdilik bu ikilemi askıya almaya karar verdim..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ege.. -- 20 Mayıs 2009; 22:53:01 >

• merhaba tarçın bey, Mart sonu 1.5 dci visia mp3 soketli gümüş bayinin elinde kalan son qashqai idi. Liste fiyatından 500 TL indirim yaptılar. 45.000 - 500 = 44.500 TL'ye aldım. ilk 150 km'yi otoyolda kullandım Yakıt tüketimi ortalama 5 - 5.1 lt. Şu an 350 km.deyim şehir içi kullanımı ise 5.4 lt. Yol bilgisayarı kalan depo ile 780 - 820 km deha yol yapabileceğimi gösteriyor. Otoyolda 120 km/sa ve üzeri biraz ses var. şehir içi kullanımda 2000 - 2200 deviri geçmezse pek bir ses yok. Bluetooth güzel çalışıyor.

Aksesuar ile ilgilenen arkadaşlar varsahttp://www.kermandisticaret.com/ adresinde aksesuarlar mevcut. Aksesuarlar bir hafta on gün sonra ellerinde olacaklarını belirttiler.

Bilindiği gibi visia modelinde ön sis farları mevcut değil. Sonradan taktırmayı düşünüyorum; fiyat, malzeme kalitesi, işçilik hakkında bilgi ve deneyimi olanlarınların görüşlerini bekliyorum. Bana söylenen servis fiyatı 900 - 1500 TL civarı ve sinyal kolunun değişmesi lazım dediler. ebay.com ve ebay.co.uk'da 50-100 ABD Doları civarı sis farları mevcut. ABD'den alsak bizimkilere uyar mı? Bilindiği üzere orada farklı bir model ve isimde ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi qqqwweerrtt -- 9 Nisan 2009; 16:05:58 >

• Sayın qqqwweerrtt, bende firmanı elinde olan showroomda araç vardı 1.5 dci tekna 17" , sadece bu var dedi tamam dedik 47 dediler,
    kerman ticaret iyiymiş bence oradan temin etmek daha iyi olur,ama sis farı takıldıktan sonra kolu değiştirmekten ziyade ayrı bir anahtar la da açılabilir diye düşünüyorum.

Sayın Egé bende c-max mi demiştim ama QQ bana daha spor gibi geldi ve bu yüzden çok memnunum..
  • arkadaslar bu araclarda ötv indirimi olmamıs gibi sanki ötv den önce de ocakta bu paralara veriyorlardı
  • bu gün 45.500 dediler 1 ayda 1000 tl zam yapmıslar hemen. hatta 46 390 diyorlar bastan sonra fiyatı indiriyorlar
  • quote:

Orjinalden alıntı: baytar17

arkadaslar bu araclarda ötv indirimi olmamıs gibi sanki ötv den önce de ocakta bu paralara veriyorlardı

Nissan da ötv indirimi gerçekten olmadı, hatta Aralık-Ocak-Şubat aylarında bu fiyatlardan daha aşağı fiyatlara satış yaptılar. Yani ötv indiriminden önce bu aracı alanlar daha karlı oldu..
  • Bu topik ne kadar yavaş ilerliyor böyle.. Daha doğrusu ilerleyemiyor.
    Qashqai alanların sayıca çok az olmasındanmıdır, başka bir nedenimi vardır anlayamadım. Sizce neden..
  • Ya kullanıcısı az ya insanlar araç sürmekten zevk aldıklarından foruma giremiyor :) , ya da sadece okuyup paylaşmıyorlar..

Bugün araçta dikkatimi çekti, el freni çekili olarak araç hareket edince zaten el freni ışığı yanıyor birde sesli olarak ta ikaz ediyor...
  • Herkese merhaba
    gecen hafta 1.6 tekna benzinli siyah Nissan Qashqai satın aldım
    aractan simdilik cok memnunum
    yanlız bir iki krom kaplama ekletmek istiyorum.
    arkada bagaj kapagının tutacagı kısmı ile onun alt tarafını krom bant yapmak istiyorum. zaten aksesuar katalogunda da var takım halinde, alt üst olarak
    Servis 500 TL istiyor.. yaptıran var mı bunu acaba ya da fiyat hakkında fikir beyan edebilecek biri? fiyat nasıl sizce? cok deil mi ya 2 parca krom için
  • Arkadaşlar 3 Aylık QQ 1.6 TEKNA kullanıcısıyım.Aracın arka amortisörlerinden felaket ses geliyor.Nissan amortisör siparişi verdi uzunca sayılabilecek bir süredir beklemedeyim daha ne kadar bekleyeceğim hususundada bir bilgi veremiyorlar.QQ kullanıcısı olan arkadaşlar sizlerin aracındada bu gürültüler var mı merak ediyorum.Bugüne kadar çok sayıda farklı araç kullanma şansı buldum.daha önce bu tarz bir gürültü inanın hiç duymadım.acaba bu bir üretim hatasımıdır? lütfen kullandığınız QQ larla ilgili amortisör sesi probleminiz var mı beni bilgilendirir misiniz?
  • Sayın ArAgOrNcHe aracınız hayırlı olsun, iyi günlere kullanın, OTV indirimi ile ne kadara bıraktılar bilgi verirseniz sevinirim.
    Bende siyah almıştım krom gerçekten yakışıyor ama bir kaç ay sonra kısmet olursa, almadam öncehttp://www.kermandisticaret.com/default.asp?sayfa=2&urunid=647 fiyat alırsanız belki faydası olabilir.

Sayın SARDEGNA, sizinde aracınız hayırlı olsun iyi günlerde kullanın, bende 1 aydır kullanmaktayım ama öyle rahatsız edici bir ses duymadım, acaba lastik basınçları da bu seste etkili olabilirmi?
  • merhaba,

arka amörtisörlerdeki ses problemi bende de mevcut (1,6 Tekna)

özellikle çukurlardan geçerken, çukur çok küçük olsa bile, arkadan sanki biri çamurluğa tekme atmış gibi ses geliyor

15000 bakımında servis yeni amörtisör siparişi verdi, garantiden değişecek, şehir içi kullanımlar için Nissan ın önerdiği yeni bir tipmiş

henüz 1 hafta oldu, ne zaman geleceği konusunda bilgi vermediler, gelince arayıp servise çağıracaklarmış
  • Arkadaşlar (özellikle FASTX) benim aracım için amortisör siparişi verileli 23 gün oluyor.nissana yazıyorum geri dönüş olmuyor.servis ne zaman geleceği konusunda soru sorulduğunda YOLDA diyor.sizin amortisörden bir haber var mı?
  • henüz 1 hafta oldu, arayıp sormadım, nissan servis lafını duyunca bile sinirleniyorum, arka emniyet kemeri yuvasından gelen zırıltıyı dahi çözmekten acizler
  • quote:

Orjinalden alıntı: fastx

henüz 1 hafta oldu, arayıp sormadım, nissan servis lafını duyunca bile sinirleniyorum, arka emniyet kemeri yuvasından gelen zırıltıyı dahi çözmekten acizler

hangi servis? gülan mı?
  • Arkadaşlar sizin arka amortisör ve servis problemlerinizi okudukça QQ den buz gibi soğumaya başladım yaa. Servisten memnun olan Nissan sahibi pek yok gibi. Amortisör bile 23 günde gelmezse ciddi bir parça gerekse vay halinize.. Allah sabır versin..

Bu durumda Nissan a hiç bulaşmamak daha mı iyi acaba, ne dersiniz..
  • Ben 1.5 tekna kullanıyorum ama şuanda öyle bir rahatsızlık hissetmedim. Ama lastik hav basınçlarının da kontrol tmekta fayda olacaı kanaatindeyim. Sürücü kapısı kenarında lastik basınç değerleri bulunmakta.

Ve yine memnuniyetsizlik durumu olduğunda Nissan Gnel Müdürlüğü Müşteri İlişkileri merkezini
    0.216 651 84 20 numarayı aramanızı tavsiye ediyorum. Kesinlikle çok faydası olacağını tahmin ediyorum.

(ve son olarak ben QQ ilk çıktığı günden beri çok beğenmiştim ama dizeli gelmemişti, kısmet oldu yeni alabildik çok seviniyor ve beğeniyorum. Şimdiye kadar bir çok aracımız oldu ancak bu kadar beğendiğim ve sahip olmak istediğim bir araç olmamıştı. ( Euro Ncap en yüksek puan, ve 1 depo ile oldukça uzun menzil,....))
  • bugün yakındanr görmüştüm.. web sitelerinde baktım şimdi güzel ar aba.. 4*2 ve 4*4 olarak iki ayrı versiyon var galiba.. estetik olarak güzel araba.. artı fiyatüıda gerçekten uygun.. ben çok d aha yüksek sanmıştım..
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.