Şimdi Ara

Nissan Qashqai 2012 1.6 CVT Otomatik Benzinli Tekna Pack Arızası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
950
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Öncelikle başlıkta da belirttiğim gibi Nissan Qashqai 2012 model 1.6 CVT Benzinli araca sahibiz. Araç bizim gözlemlediğimize göre her yağmur yağdığında veya yıkandığında arıza veriyor ve araç kuruyunca bu durum düzeliyor. Arızaya gelecek olursak: araba otomatik vites ve yürüyor fakat hızlanmıyor. Kimi yetkili servisin dediğine göre araç yüksek viteste takılı kalıyor ve bu yüzden hızlanamıyor. Eğer bir rampada durursanız ve kalkmaya çalışırsanız araba kalkamıyor (bağırmıyor da) devir almıyor. Düz yolda da az da olsa gidiyor ama yine devir almıyor ve hızlanmıyor. Ancak rampa aşağı yollarda kendi ağırlığı ile ve o az devirli gazla hızlanabiliyor. (Gaza sonuna kadar bastığınızda oluyor bunlar) Arızayı yazarak sanırım en fazla bu şekilde anlatabilirim. "Gaz yemiyor" tabiri de sanırım bu durum için uygun olur. Ama araba giderken "titreme" yapmıyor. Ses falan da gelmiyor, sadece araba devir almıyor ve hızlanmıyor. Ayrıca şöyle de bir durum var araba ne zaman arızalansa aracın arka fren lambaları (bagaj üstündeki dahil) kontak kapalı iken dahi ya açık kalıyor ya yanıp sönüyor yada titreme şeklinde gidip geliyor. Benim fark ettiğim kadarı ile bu 2 arıza birbiri ile bağlantılı çünkü ne zaman biri olsa diğeri de oluyor. Ama tabi ayrı ayrı arızalar da olabilir.

Evet ilk kısımda arızaları anlatmaya çalıştım bu arızaların hepsinin çok ayrıntılı bir biçimde onlarca videosu da bende mevcut. Araç ilk 1,5 ay önce arıza yaptı (en azından biz o zaman fark ettik çünkü araba az kullanılıyor.) ve direkt İstanbul'da Yetkili Nissan Servise bıraktık. Şanzıman arızası dediler. Arkadaşlar bütün arızalanmaları teker teker yazmayacağım sizi de ayrıntılarla sıkmak istemiyorum. Kısacası araç 1 kere İstanbul'da "şanzıman revizyonu" şeklinde onarıldı tekrar arızalandı. Sonra aynı yetkili servise tekrar yolladık "şanzıman beyni" ni değiştirdiklerini söylediler yine arızalandı. Bu sefer Düzce'de Yetkili Nissan servisine çekildi ve araca "sıfır şanzıman" taktıklarını söylediler ve araç yine arızalandı. Şu an araç hala arızalı durumda.

Arıza ile kendi görüşlerimi belirtecek olursam, bence arıza kesinlikle ve kesinlikle su ile ilgili. Bütün arızalarda ya yağmur yağdı ya da araba yıkandı daha sonra arızalandı. Dediğim gibi bu fren lambaları olayı belki de başka bir arızadır ama bu hızlanmama, gaz yememe sorunu ne zaman olsa arabayı kapatınca o lambaları fark ettim. Yani büyük ihtimal bu iki arıza bağlantılı. Yani bence olayın şanzıman ile ilgisi yok. İşin en önemli kısmı arıza sürekli olmuyor. Araç ıslandığı zaman oluyor kuruduğunda düzeliyor. Mesela en son dün arabayı yıkadım; (Yıkamak da öyle ayrıntılı bir şey değil sadece dışarıdan benzinlikte su tutturdum kesinlikle kaput falan açılmadı) araba bozuldu, bugün kurudu ve bindim canavar gibiydi. Ayrıca araç çok fazla arızalanmasına rağmen arızaların hepsi birbiriyle tıpa tıp aynı ve aynı bu anlattığım gibi.

Gördüğünüz gibi arabadan anlayan biri değilim. Gerçi 1,5 aydır arabadan anlayan nissan yetkili servisleri dahi bu sorunu çözemedi. Yabancı siteler dahil bütün sitelerde böyle bir problem arıyorum fakat bulamadım. Bu konuda yardımınıza ihtiyacım var. Dediğim gibi elimde çok fazla video var ve gerçekten sorunu anlayabiliyorsanız gerekli videoları yollayabilirim. Yazımda hatalar olduysa kusura bakmayın acele yazmak zorunda kaldım şimdiden affola.

Şimdiden teşekkür eder, iyi günler dilerim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mertdok -- 23 Temmuz 2018; 18:48:22 >

• Çözüm bulabildiniz mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.