Şimdi Ara

Nissan qashqai airbag zembereği (korna hava yastığı arızası)edit ----sorun çözüldü konu kapandı----

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
2.774
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar herkese merhabalar öncelikle aracım nissan qashqai 2008 1.6 tekna aracımın uzun süredir direksiyonun sol tarafında multimedia düğmeleri çalışmıyor Du pek takılmıyordum idare ediyordum ilerleyen zamanlar da sağ taraf ta ki hız kontrolü düğmeleri de gitti ve peşi sıra korna basmamaya başladı en son olarak airbag lambası aralıksız yanıp sönmeye başladı silsem de yine yakıyor Du biraz araştırdım airbag zembereği tamiri yapılıyor ama sağlıklı değil uzun ömürlü olmuyor dediler servisi aradım inanılmaz ve pahalıya geliyor dahası araç LPG li olunca servis kabul etmiyor yasak mış bulunduğum yerde tamiri yapan zaten yok servis hem pahalı hem girişim yasak tek çarem muadil yan sanayi uyumlu bir ürün almak bunun için n11 de bir satıcı buldum 220 TL ye satıyordu watsap üzerinden şase numarası attım uyumlu diyerek ürünü satın aldım bunu taktıracağım başka alternatif yok maalesef peki bana herhangi bir sıkıntı çıkarır mı Allah korusun kaza anında v.s airbag patlaması engeller mi? Veya bunlar dışında başka sorunlar çıkarır m?

Edit-1: orjinal olan fabrikasyon 10 sene gitti bu ürün 3 5 sene bile idare etse sıkıntı olmaz benim için demek istediğim asla orjinal gibi olmaz elbette ki

@M_aTRa_X @idemo @Josepth @dangerousman

olay-1: öncelikle gitti gidiyor üzerinden alınan parçayı ustama montajını yaptırdım olduğu yerde tam sağ tam sol yaptı herhangi bir sorun olmadı testten geçti takımları topladı ben ayrıldım tam sanayiden çıkıyorum çıt diye bir ses geldi tüm düğmeler yeniden çalışmamaya başladı maalesef ki yeniden koptuğunu ürünün hatalı olduğunu söyledi ustam ertesi gün kargo ile yolladım1 kaç gün sonra iade onaylandı param hesaba 2 gün sonra geçti

olay-2: tekrardan araştırmaya başladım bu sefer bi tık daha pahalı olan aynı ürünü n11 den farklı satıcıdan farklı marka olarak satın aldım ürün 2 gün içerisinde ulaştı haliyle ben hiç kontrol etmeden direk ustamın yanına gittim ürünle beraber yine her şey söküldü tam parçayı takacağız gelen ürün tek fişli tek soketi var benim arabadaki 2 soket li boşu boşuna araç söküldü sökülmüşken çıkan parça ile beraber gelen ürünün fotoğrafını çektim attım satıcıya anlattım şasi numarası dahil attığım halde yanlış gönderilme olmuş dedim değişim için gönderin ürünü dediler iyi güzel gönderdim ücret iadesi kabul etmediler değişim yapılacağını söylediler benim ürünün oraya gitmesi satıcının işleri v.s 5 gün sonra bana doğru ürün yeniden gönderildi

olay-3: bana gelen yeni uyumlu parça araya hafta sonun denk gelmesi sebebi ile 2 gün boyunca bagajda kutu içerisinde bekledi daha sonra hafta başı ilk günü artık gına gelmiş ve illallah etmiş şekilde yeniden sanayi ye doğru yola koyuldum hayırlısı ile araç söküldü azami dikkat ile yeni parça montajı yapıldı 2 tam tur sağa 2 tam tur sola yavaş yavaş direksiyon çevirildi herhangi bir sıkıntı yok diyerekten parça tamamen takıldı montaj yapıldı araç toplandı tüm düğmeler tek tek test edildi her şey aktif sorunsuz bilgisayara bağlanıp airbag lambası söndürüldü en an itibari ile şu anlık bir sorun yok

satın alınan gelen giden değişim v.s tamamı yan sanayi ürünlerdi günlerce uğraştım git gel yaktığım yakıtlar park yerini sorunu koşturma telaş saniyede sıra beklemeler soğukta ustaları nazını bilen bilir zaten kargolar ile uğraşmalar iadeler değişimler derken anlık olarak şu anlık herhangi bir sorun yok parçaya yorum atmadan ustam 1 hafta bekle dedi kullan daha sonra yorum yazarsın dedi bakalım hayırlısı ile sorun ortadan kalktı bende rahat nefes aldım ilerleyen zamanlarda ne olup ne biter parçanın ömrü ne olur zaman gösterecek hayırlısı olması ile konu kapandı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berke_17. -- 28 Kasım 2020; 17:22:32 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Airbag lambanız söndüğü takdirde hiçbir şekilde sorun olmaz. Zaten qashqai'lerde zemberek kroniktir. Ama bir çok çeşidi var. Hatta modele göre sipariş verdiğimiz halde yanlış gelen ürünler bile oldu. Mecburen söktürüp öyle parça siparişi geçmek en garantisi oluyor. Umarım doğru parçayı almışsınızdır.

• quote:

Orijinalden alıntı: Josepth

Airbag lambanız söndüğü takdirde hiçbir şekilde sorun olmaz. Zaten qashqai'lerde zemberek kroniktir. Ama bir çok çeşidi var. Hatta modele göre sipariş verdiğimiz halde yanlış gelen ürünler bile oldu. Mecburen söktürüp öyle parça siparişi geçmek en garantisi oluyor. Umarım doğru parçayı almışsınızdır.

Evet hocam onuda duymuştum kronik miş yani bi ne aracın hastalığı gibi birşey miş maalesef doğru parça olayına gelirsek dediğim gibi ben şase numarası gönderdim öyle satın aldım adam uyum sağlar dedi sıkıntı olursa ücretsiz kargo ile değişim yapacağını söyledi peki son olarak aldığım parça orjinal olana göre mutlaka daha kısa ömürlü olacaktır muhtemelen ama kısa süre içinde bozulmaz diye tahmin ediyorum ama sizce?

• Airbag sargısı basit bir parça. Silindir şeklinde bir plastiğe bağlı flex kablo iki ucu soketlere bağlı. Zaten kablolar koparsa araç size bunu belli ediyor kafaya takacak bir durum yok.

Tek dikkat edilecek nokta bu ürün merkezlenmiş olarak bağlanıp gönderilir. Açıp sağa sola oynatıp merkezini kaybederseniz araca taktığınızda tam sağ tam sol durumunda flex kopacaktır. Geldiği halini hiç ellemeden araca takın.

• berke_17. kullanıcısına yanıt

Ömrü için bir şey diyemem. Zaten kullanıma bağlı yani direksiyonu çevirdikçe dönen bir parça. Nissan için değil de renault için örnek vericek olursam orjinal taktığımız halde 1 sene içerisinde tekrardan kopup parça değiştirmek zorunda kaldığımız megane’lar oldu. Yani orjinal veya yansanayi biraz şans işi ne kadar gideceği.

• quote:

Orijinalden alıntı: dangerousman

Airbag sargısı basit bir parça. Silindir şeklinde bir plastiğe bağlı flex kablo iki ucu soketlere bağlı. Zaten kablolar koparsa araç size bunu belli ediyor kafaya takacak bir durum yok.

Tek dikkat edilecek nokta bu ürün merkezlenmiş olarak bağlanıp gönderilir. Açıp sağa sola oynatıp merkezini kaybederseniz araca taktığınızda tam sağ tam sol durumunda flex kopacaktır. Geldiği halini hiç ellemeden araca takın.

Anladım hocam zembereğin mantığı çok zor değilmiş ozaman hiç kurcalamadan geldiği gibi direk montajı yaptırırım ayarı v.s bozmadan sonuçları yazarım umarım sorunsuz hallolur

• quote:

Orijinalden alıntı: Josepth

Ömrü için bir şey diyemem. Zaten kullanıma bağlı yani direksiyonu çevirdikçe dönen bir parça. Nissan için değil de renault için örnek vericek olursam orjinal taktığımız halde 1 sene içerisinde tekrardan kopup parça değiştirmek zorunda kaldığımız megane’lar oldu. Yani orjinal veya yansanayi biraz şans işi ne kadar gideceği.

Ozaman işimiz şansa kaldı yine sağlık olsun hocam bakalım parça gelince hiç kurcalamadan geldiği gibi montaj yaptırırım sonuçları yazarım konuya

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Aci sensoru 1mm bile oynarsa esp isigi yanacaktir. Duzgun montaj yapilmasi gerekiyor. Ayriyetten esp yanarsa aci sensorunu cihazla sifirlarsanizda duzelir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu zemberek ile kornanın alakası nedir, açıklayabilir misiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: idemo

Bu zemberek ile kornanın alakası nedir, açıklayabilir misiniz.

direksiyon hareketli bir parça olduğu için direksiyon sargısının içinde genelde 54cm lik bir şerit bulunur. Bu şerit sağa sola hareketlerde kablo kopmasın diye direksiyona aktarım yapar.

Şerit ile aktarılanlar ; direksiyon tuşları , korna , airbag gibi parçalara giden kablolar.

Renault araçlarının genelinde şeritten bağımsız olarak korna aktarımı var.

• quote:

Orijinalden alıntı: M_aTRa_X

direksiyon hareketli bir parça olduğu için direksiyon sargısının içinde genelde 54cm lik bir şerit bulunur. Bu şerit sağa sola hareketlerde kablo kopmasın diye direksiyona aktarım yapar.

Şerit ile aktarılanlar ; direksiyon tuşları , korna , airbag gibi parçalara giden kablolar.

Renault araçlarının genelinde şeritten bağımsız olarak korna aktarımı var.

Alıntıları Göster

Bende kadjar var, kornanın bir tarafı çalmıyor, sorun bu kabloda mıdır o zaman.

• quote:

Alıntıları Göster

sizin sorununuz airbag altındaki anahtarlarla alakalı. 2 tarafta çalmasaydı sargı diyebilirdik.

• @M_aTRa_X @idemo @Josepth @dangerousman

olay-1: öncelikle gitti gidiyor üzerinden alınan parçayı ustama montajını yaptırdım olduğu yerde tam sağ tam sol yaptı herhangi bir sorun olmadı testten geçti takımları topladı ben ayrıldım tam sanayiden çıkıyorum çıt diye bir ses geldi tüm düğmeler yeniden çalışmamaya başladı maalesef ki yeniden koptuğunu ürünün hatalı olduğunu söyledi ustam ertesi gün kargo ile yolladım1 kaç gün sonra iade onaylandı param hesaba 2 gün sonra geçti

olay-2: tekrardan araştırmaya başladım bu sefer bi tık daha pahalı olan aynı ürünü n11 den farklı satıcıdan farklı marka olarak satın aldım ürün 2 gün içerisinde ulaştı haliyle ben hiç kontrol etmeden direk ustamın yanına gittim ürünle beraber yine her şey söküldü tam parçayı takacağız gelen ürün tek fişli tek soketi var benim arabadaki 2 soket li boşu boşuna araç söküldü sökülmüşken çıkan parça ile beraber gelen ürünün fotoğrafını çektim attım satıcıya anlattım şasi numarası dahil attığım halde yanlış gönderilme olmuş dedim değişim için gönderin ürünü dediler iyi güzel gönderdim ücret iadesi kabul etmediler değişim yapılacağını söylediler benim ürünün oraya gitmesi satıcının işleri v.s 5 gün sonra bana doğru ürün yeniden gönderildi

olay-3: bana gelen yeni uyumlu parça araya hafta sonun denk gelmesi sebebi ile 2 gün boyunca bagajda kutu içerisinde bekledi daha sonra hafta başı ilk günü artık gına gelmiş ve illallah etmiş şekilde yeniden sanayi ye doğru yola koyuldum hayırlısı ile araç söküldü azami dikkat ile yeni parça montajı yapıldı 2 tam tur sağa 2 tam tur sola yavaş yavaş direksiyon çevirildi herhangi bir sıkıntı yok diyerekten parça tamamen takıldı montaj yapıldı araç toplandı tüm düğmeler tek tek test edildi her şey aktif sorunsuz bilgisayara bağlanıp airbag lambası söndürüldü en an itibari ile şu anlık bir sorun yok

satın alınan gelen giden değişim v.s tamamı yan sanayi ürünlerdi günlerce uğraştım git gel yaktığım yakıtlar park yerini sorunu koşturma telaş saniyede sıra beklemeler soğukta ustaları nazını bilen bilir zaten kargolar ile uğraşmalar iadeler değişimler derken anlık olarak şu anlık herhangi bir sorun yok parçaya yorum atmadan ustam 1 hafta bekle dedi kullan daha sonra yorum yazarsın dedi bakalım hayırlısı ile sorun ortadan kalktı bende rahat nefes aldım ilerleyen zamanlarda ne olup ne biter parçanın ömrü ne olur zaman gösterecek hayırlısı olması ile konu kapandı

• quote:

Alıntıları Göster
    Kornanin arkasindaki yay- temas eden metal kisimda pislikten temas etmiyor olabilir. Sokup bakmak lazim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.