Şimdi Ara

nissan xtrail mi yoksa honda crv mi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
66
Cevap
2
Favori
18.669
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: cihangirx

quote:

Orijinalden alıntı: ugurozer

crv yi biraz anlatabilirim, yeni kasa çıkaçağından oturu 10 bin tlye varan indirim vardı o yuzden biz bu aracı aldık;

araç çok sessiz, ne yol ne motor sesi neredeyse hiç yok gaza yuklendiğinizde tatlı bir hırıltı geliyor bu pek iyi değil biraz gaza getirip seri kullanmanıza sebep veriyor,

0-100 e bakıldığında araç hantal gibi anlaşılıyor ancak yola çıkıldığında çok net anlaşılıyorki şanzıman oranları ilk hızlanmaya değil tamamen ara hızlanmalara yönelik ayarlanmış her hızda gaza değdiğiniz anda araç şahlanıyor bu cusseye rağmen,

yakıt tuketimini şehirdışı 100 km/saat hızlarda 6,4 lere düşürmek mumkun ancak birkaç dur kalk ve şehiriçinde birkaç gezinmeden sonra ortalamada 8 litreleri buluyor, şehiriçi tuketimim 9 ila 11 litre arası değişebiliyor.

şanzıman çok başarılı eğimlerde hafif gerektiğinde vites düşürerek freni fazla kullanmanıza olanak vermiyor, gazada basmanız gerekmeyecek oranda vites dusurduğu için rampa inişlerde ekonomi yapmanıza olanak sağlıyor bu ince denge diğer otomatik araçlara göre çok iyi ayarlanmış,

necvox marka gps navigasyon geri görüş kamerası ile opsiyon alabiliyorsunuz ancak imkan varsa başka bir marka alın derim, ben geri görüş kamerası haricinde hiçbir özelliğini beğenmedim bu cihazın, tam bir çin malı dandik urun izlenimi verdi bana,

fren pedalı daha once honda kullandıysanız zorlanmazsınız ancak diğer markalara göre ayakta doluluk hissi veriyor yani biraz sert gelebilir,

aklıma gelenler bunlar merak ettikleriniz varsa sorun, cevaplarım, forumlarda cr-v kullanan bulmak biraz zor...

verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. sizin anlattığınız crv kaç model acaba.

2012
    2010-2011 ler ile aynı olmalı

• quote:

quote:

quote:

crv yi biraz anlatabilirim, yeni kasa çıkaçağından oturu 10 bin tlye varan indirim vardı o yuzden biz bu aracı aldık;

araç çok sessiz, ne yol ne motor sesi neredeyse hiç yok gaza yuklendiğinizde tatlı bir hırıltı geliyor bu pek iyi değil biraz gaza getirip seri kullanmanıza sebep veriyor,

0-100 e bakıldığında araç hantal gibi anlaşılıyor ancak yola çıkıldığında çok net anlaşılıyorki şanzıman oranları ilk hızlanmaya değil tamamen ara hızlanmalara yönelik ayarlanmış her hızda gaza değdiğiniz anda araç şahlanıyor bu cusseye rağmen,

yakıt tuketimini şehirdışı 100 km/saat hızlarda 6,4 lere düşürmek mumkun ancak birkaç dur kalk ve şehiriçinde birkaç gezinmeden sonra ortalamada 8 litreleri buluyor, şehiriçi tuketimim 9 ila 11 litre arası değişebiliyor.

şanzıman çok başarılı eğimlerde hafif gerektiğinde vites düşürerek freni fazla kullanmanıza olanak vermiyor, gazada basmanız gerekmeyecek oranda vites dusurduğu için rampa inişlerde ekonomi yapmanıza olanak sağlıyor bu ince denge diğer otomatik araçlara göre çok iyi ayarlanmış,

necvox marka gps navigasyon geri görüş kamerası ile opsiyon alabiliyorsunuz ancak imkan varsa başka bir marka alın derim, ben geri görüş kamerası haricinde hiçbir özelliğini beğenmedim bu cihazın, tam bir çin malı dandik urun izlenimi verdi bana,

fren pedalı daha once honda kullandıysanız zorlanmazsınız ancak diğer markalara göre ayakta doluluk hissi veriyor yani biraz sert gelebilir,

aklıma gelenler bunlar merak ettikleriniz varsa sorun, cevaplarım, forumlarda cr-v kullanan bulmak biraz zor...

verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. sizin anlattığınız crv kaç model acaba.

2012
    2010-2011 ler ile aynı olmalı

ben 2005 2007 arası bakıyorum.

• quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: greencher

CR-V ye LPG de sıkıntı oluyor muş. Bende şu anda sizin gibi bir araç aramaktayım. Yeteri kadar araştırdığımı düşünüyorum. CR-V den LPG nin subapları erittiğinden dolayı vazgeçtim. Subaplarda 1000-1500 arası değişince sıkıntı olmuyormuş :) Honda nın genelinde olan sorun... LPG ile alakalı yani.. Bu yüzden RAV4 e yöneldim. Ancak tatmin olamadım. Hala bakınıyorum. X-trail ön konsolunun ortada olmasından dolayı biraz uzak durmuştum. Ancak bir daha inclemekte fayda var sanırım :)

bende x-trail için lpg de subapları eriyor diye okumuştum cr*v içinde sizden duydum. RAV4 küçük olduğundan dolayı hiç araştırmadım. baktıklarım bunların haricinde subaru froster turbo devamlı 4 çeker oldugu için çok yakıyor ve küçük. mıtsubişi outlander turbo fakat bununda ikinci eli hiç yok gibi ve biraz pahalı suzuki grand vitara motoru zayıf ve küçük. kia sportage fazla incelemedim. dacia duster bunlara göre saglamlık açısından zayıf ve küçük olduğu için araştırmadım. o yüzden honda ve nissan arasında bir tercih yapsammı diye düşünüyorum. galiba x-trail in de çekişi pek iyi değilmiş rampalarda bayılıyormuş.

honda magnezyum subap kullanmıyor chevrolet ile karıştırdımış olabilirsiniz, her modeli lpg ye uyumludur subaplar çelik ve motorlar atmosferiktir, cr-v de sıkıntı yapmıyor hatta subap koruma dahi kullanmadan kit takılıyor..

Enteresan. Ancak forumda bir kaç kişide subaplardan şakırtı geldiğinden falan bahsetmiş hondalarda. O yüzden bende uzak durdum açıkcası. Şu anda CR-V den vazgeçmemin inanın tek sebebi o.

Cihangirx hocam .

Aynı benim baktığım modellere bakıyorsunuz sizde :) Hemen hemen hepsini inceledim :) Subaruları yakından bizzat görerek incelemenizi isterim. :) Şahsen ben yakından görünce biraz uzak durdum. Bir de sürekli 4 çeker olması ve servis olayı da dezavantaj o yüzden vazgeçtim. Aynı şekilde Mitsubishi nin tipinden , Suzuki nin ise motor+lpg sinden korktuğum için uzak durdum. Kimisi uyum sağlamıyor dedi uzak durduk.. Sorentoları çok fazla inceledim. Gürültüsünden kabalığından vergisinden kaçtım. Sportagelerin ise ön konsol bomboş olduğundan dolayı direk eliyorum . Çok basit geliyor araç malesef... Isınamadık bir türlü :)

Ben en son Rav4 te karar kıldım ve gerçekten çok yorulmaya başladım artık. Rav4 yeni kasalara bakmanızı tavsiye edeirm. Bütçeniz el veriyorsa. 2006 ve üstü. Bagajda aynı CR-V lerde olduğu gibi tüpü saklamak için güzel bir yer var :) Eski kasa RAV4 lerin bagajına tüp koyduğumuzda, bagajda yer kalmıyor malesef. O yüzden yeni kasaya yöneldim... Yeni kasaların pertleri 37 civarı başlıyor :) Her daim RAV4 takibindeyim :) Yakında ALINIK diye ilana bile çıkasım var :D

Kolay gelsin...

• quote:

quote:

quote:

quote:

CR-V ye LPG de sıkıntı oluyor muş. Bende şu anda sizin gibi bir araç aramaktayım. Yeteri kadar araştırdığımı düşünüyorum. CR-V den LPG nin subapları erittiğinden dolayı vazgeçtim. Subaplarda 1000-1500 arası değişince sıkıntı olmuyormuş :) Honda nın genelinde olan sorun... LPG ile alakalı yani.. Bu yüzden RAV4 e yöneldim. Ancak tatmin olamadım. Hala bakınıyorum. X-trail ön konsolunun ortada olmasından dolayı biraz uzak durmuştum. Ancak bir daha inclemekte fayda var sanırım :)

bende x-trail için lpg de subapları eriyor diye okumuştum cr*v içinde sizden duydum. RAV4 küçük olduğundan dolayı hiç araştırmadım. baktıklarım bunların haricinde subaru froster turbo devamlı 4 çeker oldugu için çok yakıyor ve küçük. mıtsubişi outlander turbo fakat bununda ikinci eli hiç yok gibi ve biraz pahalı suzuki grand vitara motoru zayıf ve küçük. kia sportage fazla incelemedim. dacia duster bunlara göre saglamlık açısından zayıf ve küçük olduğu için araştırmadım. o yüzden honda ve nissan arasında bir tercih yapsammı diye düşünüyorum. galiba x-trail in de çekişi pek iyi değilmiş rampalarda bayılıyormuş.

honda magnezyum subap kullanmıyor chevrolet ile karıştırdımış olabilirsiniz, her modeli lpg ye uyumludur subaplar çelik ve motorlar atmosferiktir, cr-v de sıkıntı yapmıyor hatta subap koruma dahi kullanmadan kit takılıyor..

Enteresan. Ancak forumda bir kaç kişide subaplardan şakırtı geldiğinden falan bahsetmiş hondalarda. O yüzden bende uzak durdum açıkcası. Şu anda CR-V den vazgeçmemin inanın tek sebebi o.

Cihangirx hocam .

Aynı benim baktığım modellere bakıyorsunuz sizde :) Hemen hemen hepsini inceledim :) Subaruları yakından bizzat görerek incelemenizi isterim. :) Şahsen ben yakından görünce biraz uzak durdum. Bir de sürekli 4 çeker olması ve servis olayı da dezavantaj o yüzden vazgeçtim. Aynı şekilde Mitsubishi nin tipinden , Suzuki nin ise motor+lpg sinden korktuğum için uzak durdum. Kimisi uyum sağlamıyor dedi uzak durduk.. Sorentoları çok fazla inceledim. Gürültüsünden kabalığından vergisinden kaçtım. Sportagelerin ise ön konsol bomboş olduğundan dolayı direk eliyorum . Çok basit geliyor araç malesef... Isınamadık bir türlü :)

Ben en son Rav4 te karar kıldım ve gerçekten çok yorulmaya başladım artık. Rav4 yeni kasalara bakmanızı tavsiye edeirm. Bütçeniz el veriyorsa. 2006 ve üstü. Bagajda aynı CR-V lerde olduğu gibi tüpü saklamak için güzel bir yer var :) Eski kasa RAV4 lerin bagajına tüp koyduğumuzda, bagajda yer kalmıyor malesef. O yüzden yeni kasaya yöneldim... Yeni kasaların pertleri 37 civarı başlıyor :) Her daim RAV4 takibindeyim :) Yakında ALINIK diye ilana bile çıkasım var :D

Kolay gelsin...

sahibinden rav4 lere biraz baktımda bunlarda sürekli 4 çeker galiba ve diğerlerine göre kasa ufak (biz biraz kalabalık aileyizde :) ) fakat digerlerine göre daha donanımlı gözüküyor gördügüm kadarıyla digerlerinde olmayan cruise control ve esp de var.. yeni kasalar 2007 ve üzeri olanlar onlarda 41000 den başlıyorlar ve tipleride güzel bu da demek oluyorki araştırmaya devam :)))

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Cihangirx hocam .

Kolay gelsin...

sahibinden rav4 lere biraz baktımda bunlarda sürekli 4 çeker galiba ve diğerlerine göre kasa ufak (biz biraz kalabalık aileyizde :) ) fakat digerlerine göre daha donanımlı gözüküyor gördügüm kadarıyla digerlerinde olmayan cruise control ve esp de var.. yeni kasalar 2007 ve üzeri olanlar onlarda 41000 den başlıyorlar ve tipleride güzel bu da demek oluyorki araştırmaya devam :)))

Alıntıları Göster
    quote:

Bunlarda sürekli 4 çeker . Edindiğim bilgilere göre bunlardaki 4 çekerler ancak teker zorlama anında devreye giriyor. Teker boşa çıktığında , virajlarda... O yüzden yakıtları tüpte çok fazla üzmüyor-muş-. 2001-2006 kasaları ufak. 2006 da eski kasa bitiyor yeni kasa başlıyor.2006 yeni kasalar da mevcut. Şunu söyleyeyim eski kasaların 2001-2004 arası üretimlerden otomatik şanzumanın beyni kronik sorun. Onlardan uzak durmanızı tavsiye edeirm. Masrafı ortalama 2-3 bin TL imiş. Ona göre de bakabilirsiniz . :) Oynatmaya az kaldı benim :)

• benim gönlümde xtrail yatıyor ama ondada donanım yetersizliği var göstergelerinin ortada olmasının çok önem taşıdığını zannetmiyorum zira benim scenicinde göstergeleri ortada sayılır scenic i kullanmaya başlayıncada çok yadırgamadım şimdi normal geliyor. omu bumu derken sıyıracağız galiba :)
  •  nissan xtrail mi yoksa honda crv mi
  • cr-v iyidir , ici buyuk motoruda guclu
  • quote:

merhaba arkadaşlar bende renault grand scenic var bunu satıp yerine daha yüksek iyi çeken ve daha büyük araç düşünüyorum. forumlarda biraz araştırma yaptım ve nissan x trail ile honda crv bana yatkın gibi geldi bu ikisi arasında bilgisi olan arkadaşlardan yardım beklerim eksileri ve artıları nelerdir.

benim scenic full donanımlı herhalde almayı düşündüğüm bu iki araç scenic kadar dolu olmayacak herhalde scenic teki şikayetlerim rampalarda çekmemesi arkada oturanın kafasını yanlara çarpması ve alçak olması yoksa geniç ve ferah bir araç fazla kişi olunca arka koltukları açıp 7 kişilik olması.

ben hafta sonları araziye gitmeyi seviyorum off road için degil gezmek için. dediğim gibi bu iki araç için bilgisi olan varsa paylaşmasını isterim saygılar.

o iki araçlada off road yapamazsın zaten off road için özel dizayn araçlar lazım bu bir.ikincisi arazi konusunda nissanla hondayı kıyaslamak bile yersiz honda kimmiş arazi dedinmi nissan bin basar hondaya bu iki.ayrıca sanırım xtrail biraz daha yüksek ve büyük crv ye göre

• x-trail gemi gibi çok geniş ve güçlü bir araç.
  • peki arkadaşlar x-trail in donanımlarını ve özelliklerini bilen varmı varsa yazabilirmisiniz. mesela 4 camda otomatikmi kapanıyor esp varmı alarm varmı ne bileyim park sensörleri varmı gibi bizi aydınlatırsanız menmun oluruz.
  • 2006 elegance,deri koltuk ısıtmalı ön koltuklar,katlanır yan aynalar,camlar otomatık kapanmıyordu 70 liraya aparat taktırdım gayet güzel oldu,geniş bir sunrof,arka park sensöru mevcut,6 lı cd çalar,başka merak ettiğn birşer varsa sorabilirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cimbom1682

2006 elegance,deri koltuk ısıtmalı ön koltuklar,katlanır yan aynalar,camlar otomatık kapanmıyordu 70 liraya aparat taktırdım gayet güzel oldu,geniş bir sunrof,arka park sensöru mevcut,6 lı cd çalar,başka merak ettiğn birşer varsa sorabilirsin.

cimbom1682 peki şunları da sorayım.

yan aynalar düğmeylemi (elektirkli ) yoksa elle mi kapanıyor

şöför camıdamı otomatik kapanmıyor

arka park senörü standartmı yoksa sonradanmı takılmış

curise contol varmı

esp varmı

asr zaten vardır

klima dijitalmi

karlı yollarda yokuş indirme. adı ne bilemedim şu an

bide direksiyon kolları arsında üçgen şeklinde tuşlar gözüküyor radyo kontrol düğmelerimi
    şimdilik aklıma gelenler bunlar.

• quote:

quote:

2006 elegance,deri koltuk ısıtmalı ön koltuklar,katlanır yan aynalar,camlar otomatık kapanmıyordu 70 liraya aparat taktırdım gayet güzel oldu,geniş bir sunrof,arka park sensöru mevcut,6 lı cd çalar,başka merak ettiğn birşer varsa sorabilirsin.

cimbom1682 peki şunları da sorayım.

yan aynalar düğmeylemi (elektirkli ) yoksa elle mi kapanıyor

şöför camıdamı otomatik kapanmıyor

arka park senörü standartmı yoksa sonradanmı takılmış

curise contol varmı

esp varmı

asr zaten vardır

klima dijitalmi

karlı yollarda yokuş indirme. adı ne bilemedim şu an

bide direksiyon kolları arsında üçgen şeklinde tuşlar gözüküyor radyo kontrol düğmelerimi
    şimdilik aklıma gelenler bunlar.

yan aynalar elektrikli tek tuşla kapanıyor,
    yan aynaları kumandaya bağlatacaktım ama usta beceremedı,sadece camları bağlattım kumandadan kilitleyince tum camlar kapanıyor,sunrofu da istersem bağlattırabilirrdim ama gerek olmadığı için yaptırmadım
    söför ve diğer camlar otomatık kapanıyor
    arka park sensoru benımkınde sonradan takılmış
    cruse control takılı olan cok az,benım araba en fulu ama bende yok ama bazı modellerde olabiliyor,taktırmayı dusunmuyorum bır öncekı arabamda vardı trafıkde kullanmak bana göre biraz tehlikelı .
    esp düğmesi yok
    klima digital
    yokuş indirme yok
    direksiyonda kontrol düğmelerı mevcut ve kullanışlı
    bagajda 12 volt soket var ayrıca araba torpido gözundede var,
    araç içi geniş ve ferah,birçok saklama gözü var,
    bardak tutucular ve torpido gözlerı soğutmalı,
    sunrofun cam tavandan farkı yok 2 farklı acılabılıyor uste ve gerıye
    ayrıca aracın malzemesı kalıteli ne koltuklarda bır bozulma var nede kapı kolları ve plastık aksamında
    4*4 ve 4*2 kullanılabılıyor.
    ben cok araştırdım honda subaru ve kiayı x trailde karar kıldım,zaten eğer hepsini inceleme sansın olursa xtrailin içi senı mest edecek,dış görünüş olarak subaru daha guzel gözüküyor ama xtrail daha erkeksı ve keskin cizgileri var,daha bir suv gibi, kesınlıkle alacaksan xtrail al pişman olmazsın,2005-2007 arası elegance almaya çalış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cimbom1682 -- 25 Ocak 2013; 17:43:00 >

• suzuki grand vitara 20.jlx.al birde bu araca baktımda fena durmuyor bayağıda donanımlı gibi.

2.el olarak 2006 2007 model acaba bu aracı kullanan tecrübe etmiş olan varmı boyut olarak içi x-trail kadar büyükmüdür. lpg takınca siboplarda bi sorun oluyormu x-tril in sibopları belli bir km sonra eriyormuş.

birazda bunu araştıralım bakalım ne çıkacak.
  • quote:

size başka birşey daha sormak isterim. bagaj büyüklüğü hakkında diğer arçları kıyaslmak açısından.

bagajın eni boyu kaç santim arka koltuktan bagaj kapısına kadar ve sag sol çamurluk üstlerinden yani buraya kaça kaç plaka kona bilir. bide arka koltuta 3 kişi rahat otura biliyormu yoksa sıkışıkmı otura biliyor şimdiden teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: hattap33

İstediginiz kriterlere en makul arac rav4.Hem uzun yıllar binebileceginiz ve all roadda da iyi bir arac servise fazla gitmessiniz sınıfında en karizmatik arac xtrail cok kaba ve hantal duruyor crv ve rav4 arasında bir secim yapmanız daha mantıklı olur

benim gölümde yatan arçalar crv - x trail - grand vitara . rav4 donamım olarak fena değil ama bana göre küçük ben olanaklar dahilinde büyük ve donamılı bir araç istiyorum bu 3 araç ında kendilerine göre esileri ve artıları var benim için ilk öncelik en büyüğü donanımlısı ve çekiş rampalarda devirden düşmemesi. çünki şu anki arcımda full donanımlı bayağı büyük fakat altı alçak ve rampalarda bayılıyor o yüzden kompak jeep düşünüyorum.

• nissan x-trail ile suzuki grand vitara 5k arasında kaldım.
    x-trailin bagajı vitaraya göre 20 cm daha büyük lpg tüpünü bagaj içindeki stepne yerine konabiliyor dolayısı ile bagaj komple bize kalıyor.
    grand vitara ise kısa olması dışında çok donamımlı nerdeyse yok yok rahat ve konforlu daha sağlam. herhalde parçaları ve sevisi daha ucuz bunun dizelini almak lazım geliyor ufak bagajı tüple daha da ufaltmamk için.2007 -2008 dizellerde 38.000 45.000 tl arası bukezde bütçeyi fazla aşıyorum. yani kaldım iki arada bir derede.
    bu yazdıklarım diğer okuyucu kişileri bilgilendirmek amaçlı ve bilgisi olan arkadaşlardanda fikir almak amaçlı.
    herkese iyi günler .....
  • şimdide x-trail ile ssangyong kyron arasında kaldım bakalım daha ne araştıracağım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cihangirx -- 28 Mart 2013; 17:38:33 >
  • 90' lı yıllarda Mercedes verirdi ssangların motorunu, hala öyleyse iyi seçim olabilir ama 2.eli çok düşük.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.