Şimdi Ara

nissanlar niye tutulmuyor (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (3 Mobil) - 1 Masaüstü3 Mobil
5 sn
105
Cevap
0
Favori
43.909
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • distribütor hatası en önemlisi, ikinciside sürü psikolojisi, Toyota ve Honda da zamanında tutulmuyordu ama şimdi bakın ne güzel satıyorlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: LAST_DRIVER

Nissan en sağlam Japon araçlarının başındadır...

45.000 liraya Maxima satın TR'de bakın nasıl tutuluyor...

Vergi sistemi, kitleleri yerli araç almaya yönlendirmeye çalışmış...

Ama halk bu tuzağa düşmüş gibi görünsede aslında düşmüyor...

Yabancı araç kullanan bir daha asla yerliye dönmez...

At arabası sevmemek gibi bişi bu

İşte Nissan maxima. İşte 3500 cc halk motoru ...

nissanlar niye tutulmuyor

Ceza için geç bile kalmışlar :) Her başlığa olur olmaz bu saçmalıkları doldurmanın bir manası yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: Şahbaba

bence sorun Tr ayaginda... pazarlama ve reklam eksikligi var.

Doğru modelleri doğru fiyatlarla da getirmiyorlar , herkes Note mu alacak , en üst binek modeli Note sanırım şu an...

Millet Maxima gelsin derken Primerayı da uçurdular
  • kunu 2000 model primera ise kimseyi dinleme. araştır. şehir neresi bilmiyorum ama servisin üzme ihtimaline karşı iyi bir usta bulmak şart. küçük bir şehirdeysen sıkıntı olabilir. aynı şey parça için de geçerli. ama büyükşehirlerde böyle bir sıkıntı yok. şöyle bir durum da var. nerde olursan ol ankara veya istanbuldaki parçacılar (internetten rahatça bulursun) sana bir günde istediğin parçayı gönderirler.
    parça fiyatları normal avrupa/japon araba civarındadır. doğan parçası gibi değildir.
    bir de hemen satmak gibi niyetin yoksa al ve uzun yıllar bin. hem o yıllardaki diğer japon arabalarına bakarsan içi en kaliteli olan araç nissanlardır (lexus'u falan katmayın işe). yani binici arabası.
    ama mutlaka ve mutlaka sen araştır. kulaktan dolma bilgi alma. hatta bir nissan forumu falan bul ve tüm aklındakileri sor. kararın almak olacaktır. hem de kalitesine göre ucuz fiyata.

• 370 Z ve GT-R ucuz olsa hemencik alirim !!!
  • türkiye pazarını hesaplamadan giren firmalar genelde başarısız olurlar, hamburgeri heryerde satamazsınız. yani global düşünüp yerel hareket etmeniz lazım ülkelerde. hyundai mesela türkiyede üretim yapmasaydı aynı kaderi paylaşırdı. bizim millet önce yatırıma bakar. avrupa olmasına sonra, uzaklardan çekinir, bi de yatırımı yoksa tc. de.
  • cube modeli çok hoş ülkemize gelmedi ama
  • ithal bir aracın ülkemizde tutulması için distribütörün ve servis ağının yaygın olması çok önemli, Ankara'da bile nissan'ın iki servisi var ise ve servis için ankaranın bir ucundan diğer ucuna gitmeniz gerekiyor ise, küçük şehirdeki kullanıcılar napsın ? Birde bunun yanında alıcının/kullanıcının psikolojiside önemli, iş ve dost sohbetlerinde arabanızı kıyaslayacak ikinci bir kullanıcı bulamamak şahısta kasıntı yaratıyorsa diyecek bir şey kalmıyor...

Yedek parça konusunda yerli araçların yan sanayiler türkiyede olduğundan fiyat karşılaştırmasında avantajlı oldukları kabul edilebilir ancak ithal bir aracın aynı parçaları karşılaştırıldığıında aradaki makul fark kabul edilebilir seviyede.

Bütçeme göre 2. el arabaları araştırdım, marka kaygısından ziyade "fayda/para" değerine göre araştırmalarım sonucunda ne alacağımı bilerek 2005 model Nissan Almera Tekna 1.5i sahibi oldum, 40.000 km'de aldım o gündür tepe tepe kullanıyorum, şimdi 55.000 km.de, 6-7 defa Sinop'a gittim, Ankara,İzmir, Aydın, Muğla, Marmaris, Fethiye, Denizli, Ankara turu yaptım, hiç bir mekanik/elektronik sorun ile karşılaşmadım.

Araçta öne çıkan özellikler bana göre, güvenlik, ekonomi, donanım, konfor ve performans. Türkiye yol şartları göz önüne alındığında elbette aracın dezavantajları mevcut, nispeten; sert amortisorler, yol sesini alması, 110 km.den sonra rüzgar sesi, gerçekçi yorumlarda zaten görebileceğiniz konular.

F1 pilotundan ziyade realistik bir sürücü ruh hali ile aracı kullandığınızda motor performans fazla üzmüyor, kendi tecrübelerim ile özellikle uzun yollarda devirli sürüş nispeten daha düşük yakıt tüketimi ve motor performansı veriyor (yokuşlarda bayılmama)

Bende çorbaya biraz tuz atayım istedim.

Saygılarımla.

• 2001 model nissan almera 1.5 luxury kullanıcısıyım. bende arasımı alırken çok düşüdün, satmak istersen satamzsın dediler ama sırf hemen satabilim diyede renault clio gibi son derece konforsuz bir araca o kadar para veremezdim.

sekiz yaşında bir araç ve aracın hiç bir yerinden ses gelmiyor. ama hala birileri çıkıp yok sağlam değil yok şöyle yok böyle diyebiliyor. ayrıca aracım deri döşemelide olduğu içi pek bir konforlu
  • benim asıl merka ettiğim olay şu. skyline gtr, 350z gibi arabaların sayısı neden bu kadar az. bu tip arabaları neden hiç yollarda görmüyoruz.
  • nissan aslında amerikada çok bilinin yaygın bir markadır.
  • imaj sorunu var bence,daha dogrusu bir imaj cabasi yok
    ne bir nissan reklami gorduum ne de bir tanidigim arkadasim nissan'da soyle iyi araba,boyle saglam dedi...

gozden irak olan gonulden de irak oluyor sonuc olarak..
  • türkiyede tutulan araçlaraa bir baksanıza renault cliolar, fiat paliolar, tipolar, kartallar felan. ne donanım ne estetik nede performans bulabilirsiniz bu araçlarda. sorun sadece sürü psikolojisinin olaya hakim olması diye bakıyorum. ama benim için bu olumlu bir durum. zira 2006 model almerayı 1 hafta önce çok cazip bir fiyatla alabildim. aldığım fiyat ve arabanın kalitesi ve sunduğu donanıma bakınca iyi iş yaptığımı düşünüyorum
  • kardeşimde micra vardı bir aralar parça konusunda evet haklısınız pahalıydı birde görsel olarak çok eblekti be kardeşim.

hiç görseli yok.
  • 19 mayıs 2009 da aldığım piremara 2005 tekna ,nazar değmesin daha bir kere tık demedi.bu kadar az parayla lüksü yaşamak çok güzel. siz boşverin milletin dediğine, inanın çok konforlu ve güzel bir araba.
  • Nissanın kalitesini kimse tartışamaz ,

Nissan Alman malı olsaydı bakın nasıl satardı,Japonlardan ancak Toyota ve Honda kabul edildi piyasada,Nissanda onlardan sonra geliyor
  • Bizim burada sütçüde gördüm 4x2 Nissan arazi aracını. Modelini hatırlamıyorum. İşler iyi gidiyor herhalde dedim.

Nerede ise hergün okula giderken ana caddede falan görüyorum yeni çıkan Qashqai jipleri..

Nissan Navara aracına hayranım bu arada. Çok heybetli ve güzel görüntüsü var. Bir arkadaşım yolcu koltuğunda otururken araba 150 - 170 ile giderken, kendisi 50 - 60 km hızla gidiyormuş gibi hissettiğini söylüyordu.
  • nissan çok iyi araba.. Dayımda note var arabada 2 senedir tık yok fabrikadan yeni çıkmış gibi duruyor. ekonomik+performanslı herkese tavsiye ederim.
  • 4 sene önce Skystar SSS aldık..bizi 1 kere yolda bıraktı, o da aküsü bitti diye..bu sene başındada Navara aldık..Sağlam,güvenli,performanslı araç isteyenler bence düşünsünler..
  • 1992 nissan sunny saloon
    2001 nissan almera
    2004 nissan primera ya gectik bende de suan 2006 micra kullaniyorum evde 2 nissan var 92 den bu yana 1 kere yolda kalmadim sadece yag ve suyuna bakin gerisi hikaye servismis arizaymis vs nissan yurt disindaki araclarini tr ye getirse ki buda vergiyle alakali bi durum millet maximaya binince birdaha passata biniyomu bakalim.araclarda her turlu donanim ve saglamlik var tik demeden 250 bin rahat rahat yaparsiniz.tutulmamasi normal bizim millette suru psikolojisi oldugundan mahalledeki her 4 arabadan biri megane olursa tutulmaz tabi.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.