Şimdi Ara

nissanlar niye tutulmuyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
105
Cevap
0
Favori
43.883
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • iki arkadaşım ve bir komşumda nissan primera var.donanımları güzel sayılır.alış fiyatlarıda başka modellere göre oldukça cazip.bir ara bende alacaktım.ama kime sorsam parçası çok pahalı uzak dur dedi.kullananlar ise aracın herşeyini övüyor ve parçası,bakımı ucuz diyor.buradaki araç tavsiyelerindede nissan adı neredeyse hiç geçmiyor.bu nissanlardan l çekinme sebepleri varsa büyük sorunları neler.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Nissan'ların Tutulmama Nedenleri

Bazı Nissan modelleri, diğer rakiplerine kıyasla daha az tercih edilmektedir. Nissan Primera, Almera, Vanette ve Note'un tutulmama nedenleri arasında şunlar sayılabilir:

• Nissan Primera: Primera, Toyota Camry ve Honda Accord gibi güçlü rakiplerle rekabet etmektedir. Bu rakipler, daha geniş iç mekanlar, daha iyi yakıt verimliliği ve daha güvenilir bir itibar sunarak Nissan Primera'yı geride bırakmaktadır.

• Nissan Almera: Almera, Volkswagen Golf ve Ford Focus gibi popüler hatchback'lerle rekabet etmektedir. Bu rakipler, daha şık tasarımları, daha verimli motorları ve daha gelişmiş teknolojik özellikleriyle Almera'dan daha fazla ilgi görmektedir.

• Nissan Vanette: Vanette, Toyota HiAce ve Ford Transit gibi ticari araçlarla rekabet etmektedir. Bu rakipler, daha yüksek yük kapasiteleri, daha düşük bakım maliyetleri ve daha güçlü motorlarıyla Vanette'a göre daha cazip seçeneklerdir.

• Nissan Note: Note, Toyota Yaris ve Honda Fit gibi kompakt hatchback'lerle rekabet etmektedir. Bu rakipler, daha düşük fiyat noktaları, daha iyi yakıt verimliliği ve daha geniş iç mekanlarıyla Note'tan daha fazla tercih edilmektedir.

Nissan, bu modellerin tutulmamasını iyileştirmek için tasarım, teknoloji ve güvenilirlik alanlarında iyileştirmeler yapmaya devam etmektedir. Ancak, rakiplerin güçlü varlığı ve tüketici tercihlerindeki değişimler, bu modellerin pazar payını artırmasını zorlaştırmaktadır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Murano diye felaket bi jeepi var burda fena tutuluyo. (Amerika)

İnanılmaz ya Türkiyenin clio su gibi burda her yerde Murano var...

Tabi Türkiyeye biraz lüx kaçtığı için pek görmüyoruz orda.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 720p

Murano diye felaket bi jeepi var burda fena tutuluyo. (Amerika)

İnanılmaz ya Türkiyenin clio su gibi burda her yerde Murano var...

Tabi Türkiyeye biraz lüx kaçtığı için pek görmüyoruz orda.
    ben tutulmadığını düşünmüyorum. her gün 4 5 tane micra 1 2 tane note görüyorum. bugün gariptir ki hemen evin kapısında iki tane partfinder vardı..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Burhan

ben tutulmadığını düşünmüyorum. her gün 4 5 tane micra 1 2 tane note görüyorum. bugün gariptir ki hemen evin kapısında iki tane partfinder vardı..

Alıntıları Göster
    Amcamın Nissan SKYSTAR 4*2 170bin km Maşallah TIK yok Servisler arıza yapmaması yüzünden batacak:D ama bizim insanımız doğru aracı almıyor
  • quote:

Orjinalden alıntı: necmi42

iki arkadaşım ve bir komşumda nissan primera var.donanımları güzel sayılır.alış fiyatlarıda başka modellere göre oldukça cazip.bir ara bende alacaktım.ama kime sorsam parçası çok pahalı uzak dur dedi.kullananlar ise aracın herşeyini övüyor ve parçası,bakımı ucuz diyor.buradaki araç tavsiyelerindede nissan adı neredeyse hiç geçmiyor.bu nissanlardan l çekinme sebepleri varsa büyük sorunları neler.

Distribütörünün dangalaklığından olabilir tutulmaması , ayrıca servislerinin az sayıda ve 3 kağıtçı oluşu da başka bir etken olabilir.

Parçası çok pahalı değil. Nissan kötü araçlar üretmiyor, bildiğin japon arabası idi en son , Renault ile ortak olduktan sonra da Japon+Fransız arası bir yol tutturmayı başardılar gibi , Qashqailer falan da kötü sayılmaz ama hitap ettiği çok geniş bir kesim olduğu da söylenemez.

• quote:

Orijinalden alıntı: 09nanometer

quote:

Orjinalden alıntı: necmi42

iki arkadaşım ve bir komşumda nissan primera var.donanımları güzel sayılır.alış fiyatlarıda başka modellere göre oldukça cazip.bir ara bende alacaktım.ama kime sorsam parçası çok pahalı uzak dur dedi.kullananlar ise aracın herşeyini övüyor ve parçası,bakımı ucuz diyor.buradaki araç tavsiyelerindede nissan adı neredeyse hiç geçmiyor.bu nissanlardan l çekinme sebepleri varsa büyük sorunları neler.

Distribütörünün dangalaklığından olabilir tutulmaması , ayrıca servislerinin az sayıda ve 3 kağıtçı oluşu da başka bir etken olabilir.

Parçası çok pahalı değil. Nissan kötü araçlar üretmiyor, bildiğin japon arabası idi en son , Renault ile ortak olduktan sonra da Japon+Fransız arası bir yol tutturmayı başardılar gibi , Qashqailer falan da kötü sayılmaz ama hitap ettiği çok geniş bir kesim olduğu da söylenemez.
    Bence Nissan Sedan araç üretimini kaldırarak yanlış yaptı. ama micra, note ve mpv SUV modellerinde renault dizel motorunu kullanması satışlarını canlandırdığını düşünüyorum. diğer japon arabalarında toyota hariç dizel araba görmek mümkün değil.

eski bir nissan kullanıcısı olarak aracımdan gayet memnundum. nissan almak isteyen arkadaşlar hemen satmayı düşünmedikleri sürece problem oluşmaz 2.eli biraz zayıf aam piyasasının 1-2 bin tl aşağı verdinmi hemen satılır. parça fiyatlarıda o kadar pahalı değil çokta ucuz değil opelle kıyaslarsak opelden %20 pahalı diyebiliriz.

• quote:

Orijinalden alıntı: superxp

Bence Nissan Sedan araç üretimini kaldırarak yanlış yaptı. ama micra, note ve mpv SUV modellerinde renault dizel motorunu kullanması satışlarını canlandırdığını düşünüyorum. diğer japon arabalarında toyota hariç dizel araba görmek mümkün değil.

eski bir nissan kullanıcısı olarak aracımdan gayet memnundum. nissan almak isteyen arkadaşlar hemen satmayı düşünmedikleri sürece problem oluşmaz 2.eli biraz zayıf aam piyasasının 1-2 bin tl aşağı verdinmi hemen satılır. parça fiyatlarıda o kadar pahalı değil çokta ucuz değil opelle kıyaslarsak opelden %20 pahalı diyebiliriz.

Alıntıları Göster
    200 model primeralar çok hoşuma gidiyor bir yakınımızda vardı aracı 7 sene kullandı yaklaşık 200000 kmnin üzerindeydi çok sorun çıkarmadığını söylüyordu.
    bu biraz araca bakmakla alakalı bir durum diyorum....
    aracımı değişecek olsam NİSSAN skystar düşünüyorum...
    renault ile ortak olduktan olduktan sonra bazı yabancı ülkelerde clio kasasında nissanlar var daha önce paylaşılmıştı sanıyorumm

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Chery Neden Tutulmuyor ?
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: daschund

200 model primeralar çok hoşuma gidiyor bir yakınımızda vardı aracı 7 sene kullandı yaklaşık 200000 kmnin üzerindeydi çok sorun çıkarmadığını söylüyordu.
    bu biraz araca bakmakla alakalı bir durum diyorum....
    aracımı değişecek olsam NİSSAN skystar düşünüyorum...
    renault ile ortak olduktan olduktan sonra bazı yabancı ülkelerde clio kasasında nissanlar var daha önce paylaşılmıştı sanıyorumm

Alıntıları Göster

• quote:

Alıntıları Göster
    Nissan buraya araba getirse tutulur.. Adam akıllı arabası yok Türkiye'de.

• quote:

Orijinalden alıntı: Quadrifoglio

Alıntıları Göster

Murano tutulmasın Türkiye'de de alalım uygun fiyatlara..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lazarotti

Murano tutulmasın Türkiye'de de alalım uygun fiyatlara..

Alıntıları Göster
    2001 primera sahibiyim. Aracı almadan önce bana da alma diyen çok oldu. Aldım ve çok memnunum, parça fiyatı da diğer araçların parça fiyatlarından çok farklı değil. Parçası pahalı diyenler hala kuş serisi, toros zamanından kalma araba muhabbetlerini yapanlardır. Bu sebeple doğru söylüyorlar, nissan parçası bunların parçalarından pahalıdır.

• quote:

Orijinalden alıntı: Quadrifoglio

Alıntıları Göster
    Model gamı türkiye ye pek uygun değil. Almera ve Primera gittikten sonra su anda aslında iyi bile satıyor denebilir. Türkiye için fiyat anlamında olmasa da modeller bazında biraz niş bir marka oldu. Arazi araçları yoğunlukta. Ayrıca parça pahalı muhabbeti de artık şehir efsanesi olmuş. Millet 15 sene önce duyduğu şeyleri hala konuşuyor. Bugun a ya da b markasından hiçbir farkı yoktur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bloodomen

Model gamı türkiye ye pek uygun değil. Almera ve Primera gittikten sonra su anda aslında iyi bile satıyor denebilir. Türkiye için fiyat anlamında olmasa da modeller bazında biraz niş bir marka oldu. Arazi araçları yoğunlukta. Ayrıca parça pahalı muhabbeti de artık şehir efsanesi olmuş. Millet 15 sene önce duyduğu şeyleri hala konuşuyor. Bugun a ya da b markasından hiçbir farkı yoktur.

Alıntıları Göster
    mazda da aynı kaderi paylaşıyor.
  • quote:

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: daschund

niyese nısandann nefret etmeye başladım

• quote:

Orijinalden alıntı: GKHN_93

quote:

Orjinalden alıntı: daschund

niyese nısandann nefret etmeye başladım

Alıntıları Göster
    nissan kalitesini bozmaya başlamış bu ne clio nissan adında satıyor bunu da ilk defa gördüm yakışmamış Nissan a

• quote:

Orijinalden alıntı: superxp

nissan kalitesini bozmaya başlamış bu ne clio nissan adında satıyor bunu da ilk defa gördüm yakışmamış Nissan a

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: superxp

Nissan'ın büyük bölümünün Renault bünyesi altında olduğunu bilmediğin için böyle konuşman normal

Nissan tutulmuyorsa yollardaki Navaralar -ki çoğu da otomatik full donanım- hangi firmanın. Ben daha çok Mitsubishi fazla tutulmuyor diye düşünüyodum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Ünal

quote:

Orjinalden alıntı: superxp

Nissan'ın büyük bölümünün Renault bünyesi altında olduğunu bilmediğin için böyle konuşman normal

Nissan tutulmuyorsa yollardaki Navaralar -ki çoğu da otomatik full donanım- hangi firmanın. Ben daha çok Mitsubishi fazla tutulmuyor diye düşünüyodum.

Alıntıları Göster
    Yanlış politikalar nedeniyle nissan mazda subaru ve diğerşeri malesef türkiyede istediği satış rakamlarına ulaşamadı. Bu arabalar amerikada kapış kapıştır. Yalnız modellerdede sorun var bu markaların birçok modeli var nedense turkıyedekiler tip tasarım olarak en kötüleri.Amerikadaki nissan mazda modelleri zupper ve çok tutulur

• quote:

Orijinalden alıntı: enforacle

Yanlış politikalar nedeniyle nissan mazda subaru ve diğerşeri malesef türkiyede istediği satış rakamlarına ulaşamadı. Bu arabalar amerikada kapış kapıştır. Yalnız modellerdede sorun var bu markaların birçok modeli var nedense turkıyedekiler tip tasarım olarak en kötüleri.Amerikadaki nissan mazda modelleri zupper ve çok tutulur

Alıntıları Göster
    Ben arac alırken kafamda iki tercih vardı biri NISSAN Qashqai diğeri İnsignia Turbo.

İkiside çok farklı araba ama bütceme göre bu iki araba denk geliyordu.

Forumlardan takip ettiğime göre Qashqai alanların çok fazla şikayetleri vardı.Birde malum japon arabaları,
    ikinci elde baya bir deger kaybediyor.İçime sinmediği için bir de niyeyse araca güvenemedigim için almadım.

Türkiye'de fazla tutulmuyor.Ama yurtdışında Nissan satış rakamları gayet iyi

• quote:

Orijinalden alıntı: twilo01

Ben arac alırken kafamda iki tercih vardı biri NISSAN Qashqai diğeri İnsignia Turbo.

İkiside çok farklı araba ama bütceme göre bu iki araba denk geliyordu.

Forumlardan takip ettiğime göre Qashqai alanların çok fazla şikayetleri vardı.Birde malum japon arabaları,
    ikinci elde baya bir deger kaybediyor.İçime sinmediği için bir de niyeyse araca güvenemedigim için almadım.

Türkiye'de fazla tutulmuyor.Ama yurtdışında Nissan satış rakamları gayet iyi

Alıntıları Göster
    bir markanın amiral gemileri sedan araçlarıdır.
    sedan arabalar ne kadar güçlü olursa markada o kadar çok satılır.
    bkz. hemen hemen tüm markalar.
    ancak nissanın amiral gemisi primera sedan dıştan ne kadar güzel gözükse de içten bir o kadar (ön göğüsten dolayı) kötü görünüyor.
    sadece ön göğüsten dolayı satışların en az yarısının başka modellere kaydığını düşünüyorum.
    az satılıyorsa vadır bir sebebi mantığıyla satışlar minimumda kalıyor.
    bu da markanın tanınırlığını etkiliyor ve de .....

note ve micranın da tipinin bir an önce düzeltilmesi lazım.
    çok tipsizler bence..

• quote:

Orijinalden alıntı: yenerz

ancak nissanın amiral gemisi primera sedan dıştan ne kadar güzel gözükse de içten bir o kadar (ön göğüsten dolayı) kötü görünüyor.
    sadece ön göğüsten dolayı satışların en az yarısının başka modellere kaydığını düşünüyorum.

çok tipsizler bence..

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: yenerz

çok tipsizler bence..

Garip bir yorum :) İki araç da sevimli (bilhassa Micra) göründükleri için bu kadar satılıyorlar. Bir markanın satışlarını ön göğüse bağlamak son derece sığ bir görüş. Pazarlama ve reklamın etkisi büyük. Distribütörlerin rolü büyük.

Aracımızı aldığımızda barındırdığı donanımlar pek az araçta mevcuttu. Görüntüsü zaten hiçbir yerde yok. Bunlar alınması için yeterli sebepler.

Mesela "Tutulmadı mı tutulmaz" gibi deli saçması laflara artık kulak asmıyorum. Bilinçli bir insan için her şeyin sebebi vardır. Micra, Note, Almera, Primera, Qashqai, Pathfinder, X-Trail, Patrol, Murano, 350Z...vs ürün gamı epeyce geniş bir marka. Her bütçeye uygun araçları mevcut. Herhangi bir Japon markasından bir eksiği yok kalite bağlamında. Dediğim gibi sorun varsa yukarıdaki sebeplerdendir.

Yakında Infiniti markası da ithal edilmeye başlanacak. Bu da Nissan için artı pazar payı demek.

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.