Şimdi Ara

nissanlar niye tutulmuyor (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
105
Cevap
0
Favori
43.904
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: serkan1216

nissan primera nasıl bir araçtır arkadaşlar ..
    almayı düşünüyorum uyguun baya .hemde donanımlı
    çok yakarmı sürüşü nasıldır acaba ... ? tavsiye edermisiniz alıp kullanmak istiyorum senelerce 7 8 sene kadar ..

arkadaşımda almera var cok memnun ben bir kaç kez sürdüm iyi bir araç gibi geldi..primera ondan daha şık içide dışıda..ben tavsiye ederim..lpg taktırırsınız ömürlük binersiniz..şimdiden ne alırsanız alın hayırlı olsun..
  • Arkadaşlar uzun süredir otomobil arıyorum kafamda birçok seçenek vardı almera da bunlardan biriydi ancak yorumları okuyarak ve bundan öte kişisel olark mesajlaştığım kişilerin söylemleri doğrultusunda seçeneğimi focus olarak belirledim ancak istediğim fiyat aralığında piyasada tamam budur diyebileceğim bir araç bulamadm 2000 ghia bakıyordum.. Bir tane bulmuştum tam ekspertiz için bakmaya gidecektim ki kazasız denen araç 4000tl hasarlı çıktı bu doğrultuda eski seçeneklerimi de gözden geçirmeye karar verdm bunların başında da her ne kadar konuştuğum kişiler motorun kasasına göre yetersiz olabileceği ve yakıt tüketimi konusuna değinseler de daha detaylı bilgi almak istiyorum yakıt tüketimi benm için önemli aldığımda büyük ihtimalle lpg de taktıracağım fakat benzinliyken emsallerine göre durumu nedir? Parçalar biraz pahalı deniliyor ancak birçok kişiden de rutin bakımları haricinde servise uğramadıklarını duydum..
    Aslında max. 15000 tl civarı bir araç bakıyordm fakat focus merakı biraz daha zorlattı bütçeyi bu araç için de biraz zorlanabilir gibi geliyor yalnız bütçe dahilinde bulabilirsem çok daha iyi olur...
    netten kaç haftadır ilanlara bakıyorum almera 2000 2001 modeller var bunların piyasa fiyatları takriben nedir çok ucuza kaçıp hatalı bir araç almak istemiyorum ve pek tabiki piyasa üstü olmaması lazım.. luxury - comfort - tekna - visia gibi modeller var sanırım luxury en donanımlısı siz hangisini önerirsiniz? tam hatırlamıyorm bir modelin diğerlerine oranla yakıt tüketiminin düşük olduğunu belirtmişti çok fark olabiliyor mu?
    özetle beni çok uğraştırmaması, servise de yolumuz düştüğünde yolunmamak, yakıt tüketimi, donanım kriterlerinde tavsiye eder misiniz?

• quote:

Orijinalden alıntı: Mozel

Genelde insanlar araştırmak yerine kulaktan duyma bilgilere daha fazla güveniyor. Örneğin Nissan'ı Renault'un aldığı haberi gibi. Renault'un elinde Nissan hissesi var ama çoğunluk hisse değil. Onun yerine stratejik işbirliğine gittiler. Birlikte motor, şanzıman vs geliştiriyorlar. Renault'un pazarlama stratejisi ile Nissan'ın ki birbirinden farklı. Mitsubishi ile Mercedes arasında da böyle bir işbirliği vardır.

Türkiye'de satış elemanlığı etik uygulanmıyor. Bir çok gelişmiş ülkede satış elemanı sizi yanlış yönlendirir veya diğer marka hakkında gerçek dışı bir şey söylerse hem kişi hem de onu çalıştıran firma ciddi tazminatlarla karşı karşıya kalıyor. Oysa Türkiye'de öyle değil, herkes kafasına göre takılıyor.

Nissan alırken çevremde kullanan herkesin tek bir ağızdan söylediği problemsiz olduğuydu. Aldım, her geçen gün sevmeye başladım. Renault'un kalitesini hiç sevmem ama Nissan'ın kalitesini düşürdüğünü düşünmüyorum

Amiral gemi her marka için değişir. Renault için Symbol, Tofaş için Doblo, Fiorino, Jeep için Cherokee gibi araçlarken, VW için Golf/Passat, Audi için A4, Mercedes için E serisi olabilir. Nissan'ı Nissan yapan 4X4 özelliği ile Patrol-Pathfinder ve efsanesi 350Z modelidir.

Yine efsane SSS Bluebird modeli de rekorlar kırmıştı. Ama bu segmentteki modellerini geri çektiler. Bilemiyorum gereksiz bir savaşın içine girmek istemiyor olabilirler.

Pazarlama stratejisi olarak bunun yanında küçük segmente de girdi. Micra özellikle üretildiği İngiltere ve Avrupa'da çok tutuyor. Note'un fanatikleri var. Car of The Year'a aday olan Cube modeli bize çok ters ama yurtdışında özellikle Japonya'da çok beğenilen bir model.

Nissan'ı bilenler alsın çok memnun kalırlar.

Yanlış... Renault, Nissan'ın en büyük hissedarıdır. Çoğunluk hissesi olmasa da kontrol edebilir (voting share) hisseye sahiptir.

• Evet Infiniti Nissan'ın markasıdır. Tıpkı Toyota'nın Lexus'u gibi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mc_dyy

Arkadaşlar uzun süredir otomobil arıyorum kafamda birçok seçenek vardı almera da bunlardan biriydi ancak yorumları okuyarak ve bundan öte kişisel olark mesajlaştığım kişilerin söylemleri doğrultusunda seçeneğimi focus olarak belirledim ancak istediğim fiyat aralığında piyasada tamam budur diyebileceğim bir araç bulamadm 2000 ghia bakıyordum.. Bir tane bulmuştum tam ekspertiz için bakmaya gidecektim ki kazasız denen araç 4000tl hasarlı çıktı bu doğrultuda eski seçeneklerimi de gözden geçirmeye karar verdm bunların başında da her ne kadar konuştuğum kişiler motorun kasasına göre yetersiz olabileceği ve yakıt tüketimi konusuna değinseler de daha detaylı bilgi almak istiyorum yakıt tüketimi benm için önemli aldığımda büyük ihtimalle lpg de taktıracağım fakat benzinliyken emsallerine göre durumu nedir? Parçalar biraz pahalı deniliyor ancak birçok kişiden de rutin bakımları haricinde servise uğramadıklarını duydum..
    Aslında max. 15000 tl civarı bir araç bakıyordm fakat focus merakı biraz daha zorlattı bütçeyi bu araç için de biraz zorlanabilir gibi geliyor yalnız bütçe dahilinde bulabilirsem çok daha iyi olur...
    netten kaç haftadır ilanlara bakıyorum almera 2000 2001 modeller var bunların piyasa fiyatları takriben nedir çok ucuza kaçıp hatalı bir araç almak istemiyorum ve pek tabiki piyasa üstü olmaması lazım.. luxury - comfort - tekna - visia gibi modeller var sanırım luxury en donanımlısı siz hangisini önerirsiniz? tam hatırlamıyorm bir modelin diğerlerine oranla yakıt tüketiminin düşük olduğunu belirtmişti çok fark olabiliyor mu?
    özetle beni çok uğraştırmaması, servise de yolumuz düştüğünde yolunmamak, yakıt tüketimi, donanım kriterlerinde tavsiye eder misiniz?

Üstadım,Almera benim gözümde B sınıfı araçlar içerisinde en klas otomobillerden biridir..Hatta bir çok markanın C sınıfı araçlarına yakın kalitededir.Son derece güçlü bir motora,yüksek donanıma sahiptir.Yakıtı da makul ölçülerdedir.LPG seçeneğini düşünüyorsanız,bagaj hacmini hesaba katmanızı tavsiye ederim.Otomobil için bütçeyi delmeye değmez,her zaman sizin bütçenizin üstünde seçenekler mevcut olacaktır.

• quote:

Orijinalden alıntı: aristo48

Üstadım,Almera benim gözümde B sınıfı araçlar içerisinde en klas otomobillerden biridir..Hatta bir çok markanın C sınıfı araçlarına yakın kalitededir.Son derece güçlü bir motora,yüksek donanıma sahiptir.Yakıtı da makul ölçülerdedir.LPG seçeneğini düşünüyorsanız,bagaj hacmini hesaba katmanızı tavsiye ederim.Otomobil için bütçeyi delmeye değmez,her zaman sizin bütçenizin üstünde seçenekler mevcut olacaktır.

Üstad dediklerinize katılmamak mümkün değil bi araca bakarken onun hakkında fikir edinmek için etraftan veya forumdan soruşturuyorsun kendilerince haklı olarak 1-2 daha ekle şunu al gibisinden yorumlar ister istemez fikir değişikliğine sebep oluyor bundan ziyade nette araçlara bakarken insanın ister istemez bütçe dahilinde değil de gönül tercihi olan modellere gözü kayıyor..
    Almera konusunda görünüm olarak fiyat bazında en tatmin edici araç diyebilirim açıkçası 2. el satımlarda diğerlerine nazaran satımı zor olması haricinde ve motorun biraz daha güçlü olabilmesi gerektiği dışında olumsuz bir şeye rastlamadm keşke 1 aydır araştırmalarımı bu araç üzerinde yoğunlaştırsaydım.. Lpg konusuna gelirsek bagaj hacmi çok mu küçük stepne yerine takılabilecek simit tüplerin iş görebileceği kanısındaym bunun yanında lpg uyumluluğunu nasıldır? Üstteki mesajımda da belirtmiştim bu araçların ortalama fiyatı nedir?

• nasıl tutulmuyor?
    adamlar sedan araç getirmiyor, ona rağmen sedan otomobil alacak insanlar nissan SUV'ye kayıyor QASHQAI sallıyor piyasayı yıllardır.
    micra'nın tek dez avantajı çok feminen olması, erkelerin fazla rağbet göstermemesi.
  • Konya'ya gel tutuluyor mu tutulmuyor mu gör..
  • quote:

Orijinalden alıntı: mc_dyy
    Üstad dediklerinize katılmamak mümkün değil bi araca bakarken onun hakkında fikir edinmek için etraftan veya forumdan soruşturuyorsun kendilerince haklı olarak 1-2 daha ekle şunu al gibisinden yorumlar ister istemez fikir değişikliğine sebep oluyor bundan ziyade nette araçlara bakarken insanın ister istemez bütçe dahilinde değil de gönül tercihi olan modellere gözü kayıyor..
    Almera konusunda görünüm olarak fiyat bazında en tatmin edici araç diyebilirim açıkçası 2. el satımlarda diğerlerine nazaran satımı zor olması haricinde ve motorun biraz daha güçlü olabilmesi gerektiği dışında olumsuz bir şeye rastlamadm keşke 1 aydır araştırmalarımı bu araç üzerinde yoğunlaştırsaydım.. Lpg konusuna gelirsek bagaj hacmi çok mu küçük stepne yerine takılabilecek simit tüplerin iş görebileceği kanısındaym bunun yanında lpg uyumluluğunu nasıldır? Üstteki mesajımda da belirtmiştim bu araçların ortalama fiyatı nedir?

Bagaj hacmi 330 litre,o sınıf hacthback'lere göre yeterli..LPG tankı,simit olursa,bagajda sadece fazladan stepneniz olur..LPG ile uyumu konusunda hiç bir fikrim yok,tanıdığım tüm Nissan sahipleri araçlarını benzinli kullanıyorlar.Belki de LPG ihtiyacı hissettirmeyen yakıt ekonomisinden kaynaklanıyor olabilir.

1.5 Litre motor da 98 hp güç üretiyor ki,bu B sınıfında araçlar içerisinde Almera'yı ön sıralara taşımak için yeterli..2001 Luxury 14 bin civarına alınabilir..Donanıma gelince zaten rakipsiz..Sis farı,alaşım jant,ABS,Klima,4 hava yastığı,elektirikli yan aynalar,deri direksiyon başka hangi B sınıfı araçta var?Belki deri koltuk olanını bile bulabilirsiniz..

Konya Nissan'ın kalesidir,belirtmeden geçemeyeceğim.

• Nissan'ın Türkiye pazarında hitap ettiği modeller gayet yeterli, neden tutulmuyor diye bir soru bence yanlış çünkü piyasa tarafından gayet tutulmakta olan modelleri var. Ama nedir Türkiye pazarına Nissan Navara'nın yanına Titan modelini getirse sizce satabilir mi? 5.6 V8 benzinli bir pick-up kullanmak isteyecek kişi memleket şartlarında çok azdır diye düşünüyorum... Bu sadece aklıma gelen ilk örnek. Diğer sınıflarındada güzel modeller var ama malesef aracın spesifikasyonları Türkiye'deki alıcı kitlesine maddi anlamda pek uymuyor. Navara bile sınıfı içerisinde en yüksek yakıt değerlerine sahip araçlardan birisi ancak sunduğu konfor ve güç sahibine bu eksiyi görmezden gelmesini sağlıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RoMM3L -- 21 Mayıs 2010; 14:10:17 >
  • quote:

1.5 Litre motor da 98 hp güç üretiyor ki,bu B sınıfında araçlar içerisinde Almera'yı ön sıralara taşımak için yeterli..2001 Luxury 14 bin civarına alınabilir..Donanıma gelince zaten rakipsiz..Sis farı,alaşım jant,ABS,Klima,4 hava yastığı,elektirikli yan aynalar,deri direksiyon başka hangi B sınıfı araçta var?Belki deri koltuk olanını bile bulabilirsiniz..

Almera B değil, C sınıfıdır...
  • quote:

Orijinalden alıntı: vipmail123

quote:

İşte buna çok güldüm..

Primera da D sınıfı o zaman..

• quote:

quote:

quote:

İşte buna çok güldüm..

Almera kompakt sınıf diye tabir ettiğimiz C sınıfındadır. Primera ise son kasasıyla C ile D arasında bir yerde kalsada D sınıfı olarak sınıflandırılır genelde.

• quote:

quote:

İşte buna çok güldüm..

En kötüsü cahillik değil, cahilliğini kabul etmemektir.

Megane, Focus, Astra, Almera gibi araçlar C sınıfıdır.
    Sizin Almera'yı nasıl Getz, Corsa, Fiesta sınıfına sokabildiğini anlamak maalesef mümkün değil...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi soğutucu -- 23 Mayıs 2010; 11:19:57 >

• Güzel kardeşim,mevzuyu cahilliğe sokup,olayı hakaret boyutuna getirmeye gerek yok..Burası forum..Tartışıyoruz,bilmiyorsak öğreniyoruz..Kişilere takılmak başka,hakaret etmek başka bir şey..Kaldı ki,birilerinin 2 mesajı ile o şahıs hakkında bilgi sahibi olduğunu zannetmek,kültürlü,eğitimli olmak değil,tamamen ön yargıdır..

Gelelim Almera konusuna..Almera benim Kanaatimce,boyutsal özellikleri sebebiyle C sınıfı araçlar içerisinde konumlandırılamaz..
    Evet B sınıfı için üst düzey özellikler taşımaktadır ama bu Almera yı C sınıfına terfi ettirmeye yetmez..
    Almera Sedanların Polo classic,clio sembol,ve Fiat Albea dan pek de bir farkı yoktur..Keza hacthbaclari de öyle..
    Primera nın da Megane,Focus,Bora vb. modellerin bir üst sınıfında sayılmasını gerektiren bir özelliğini göremiyorum..Boyut,motor,donanım vs. açısından..

Madem ki aksini iddia ediyorsunuz,buyrun beni ikna edin..O böyledir,şu şöyledir demekle,cahil eğitilmiyor..

• Arkadaşlar tutulmuyor dediğiniz marka bi qashqai çıkardı ortalık qaşhqai den geçinmiyor? az buzda değil minimumu 50 bin lira ama trafikte olsun park halinde olsun her yerde rastlıyorum arabaya...
    Haftasonuda gittim bayide baktım bindim içine deli dehşet güzel olmuş fotoğraflardaki gibi değil insan içine binince çok ayrı bi havalara giriyor yahu :)

Ben Nissan tutulmuyor lafına kesinlikle katılmıyorum adamların 3 modeli var note çok görünmüyor (ama ben çok beğeniyorum almayı düşünüyoruz) fakat ortalıkta micra ve qasqhai den geçinmiyor...
    Demekki başka modelleride olsa onlarda çok satacak maa neden yok bilmiyorum...

Saygılar...
  • Evet arkadaşlar yol 2017
    Olacak primera alınırmı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bizim milletin aptallığından!
  • Her ay 2 bin qq satılıyor nerden nereye be
  • Türkiyede en çok hangi kasa tipi satılıyor? sedan,hatchback
    peki nissan ne satıyor: bunların haricinde ne varsa..
    yani bir anlamda müslüman mahalesinde salyangoz satmaya cesaret ediyor.
    buna rağmen başarısız sayılamaz juke gibi salyangozu bile fazlasıyla satabiliyor.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.