Şimdi Ara

Renault Scenic Niye Tutulmadı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
3.844
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Dün içine binme şansına sahip oldum 1.6 otomatik scenic sanırım 2006 -2007 modeldi.Yahut 2005

İçi çok ferah ve geniş özellikle tavanı yüksek çekişi falanda çok iyi yahu normal renolara hiç benzemiyor

Niye tutulmamış bu araç

• Yapay Zekanın Yanıtı

Renault Scenic Neden Tutulmadı

Renault Scenic, ilk kez 1996 yılında tanıtılan bir mini MPV'dir. Geniş iç mekanı, modüler koltuk düzeni ve pratik özellikleriyle öne çıkmasına rağmen, Türkiye pazarında beklenen başarıyı elde edememiştir. Bu durumun arkasında yatan birkaç faktör bulunmaktadır.

Küçük Motor Seçenekleri: Renault Scenic, Türkiye'de yalnızca küçük motor seçenekleriyle satışa sunulmuştur. Bu motorlar, özellikle yokuşlu arazilerde yetersiz kalmakta ve performans beklentilerini karşılayamamaktadır.

Yüksek Yakıt Tüketimi: Scenic'in küçük motor seçeneklerine rağmen, yakıt tüketimi yüksektir. Bu durum, özellikle ekonomik koşulların zorlu olduğu dönemlerde müşterileri caydırmıştır.

Rekabetçi Alternatifler: Scenic, Türkiye pazarında Volkswagen Touran, Opel Zafira ve Ford B-MAX gibi güçlü rakiplerle karşılaşmıştır. Bu rakipler, daha iyi performans, daha düşük yakıt tüketimi ve daha fazla özellik sunarak Scenic'in satışlarını olumsuz yönde etkilemiştir.

Pazarlama Stratejileri: Renault'nun Scenic için Türkiye pazarına yönelik pazarlama stratejileri yetersiz kalmıştır. Araç, rakiplerine göre daha az tanıtılmış ve öne çıkarılmıştır. Bu durum, Scenic'in potansiyel müşterilere ulaşmasını engellemiştir.

Sonuç Olarak:

Renault Scenic, Türkiye pazarında tutulmamasının arkasında çeşitli faktörler bulunmaktadır. Küçük motor seçenekleri, yüksek yakıt tüketimi, rekabetçi alternatifler ve yetersiz pazarlama stratejileri, Scenic'in beklenen başarıyı elde edememesine yol açmıştır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Fiyatı çok yüksek.
  • Valla ben bu tarz arabaları severim ama yeni modeli bana göre oldukça tipsiz. Aslında araba markaları bütün modellerinin tiplerini niye birbirne benzetmeye çalışıyor onu anlamış değilim zaten.
  • hafif ticariler var
  • Yakıtının yüksek oluşu hakkında yakınan arkadaşlarım vardı; ama ne kadar yaktığını bilmiyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sıfır fiyatları yüksek, alan adam da uzun süre kullanıyor, ikinci elde düşük km olanları çok yüksek fiyat istiyor.
  • Renault servisinde gördüm bi tane çok şekil araç c-max'den vs güzel.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Renault twingo neden alınmaz ?
    16 yıl önce açıldı
    Kia Cerato mı Hyundai i30 mu
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Tutmadığına nasıl kanaat getirdiniz? Ben bol bol görüyorum, her köşe başında olmaması normal herkese hitap edecek bir araba değil nihayetinde.
  • Bence gayet iyi tutuldu...
  • çünkü Türk insanı biraz prestij ister ... biraz gösterişte ister. .. kullanım kolaylı vs. önemli değil .. önce Görünüş .. bu yüzden genelde sedan tercih ediliyor ...

ilerde çoluk çocuğa karışırsam sanırsam tercihim scenicden yana olacak )
    1.6 dCI'de buna takarlarsa çok güzel olur )
  • sizin bindiğiniz scenic 2 gayet de iyi satış yapmıştı.

ama yeni scenic satış adedi olarak onun kadar tutmamış olabilir
  • Tutmadı diye bişey yokta sıfırının fiyatı oldukça yüksek ve ikinci elde sedanlardan daha fazla değer kaybettiği ve bizim milletin aile arabası olarak sedanı bilmesinden kaynaklanan bir olay bence yoksa genellikle bu tür bir araca binen kolay kolay başka bir sınıfa geçiş yapmaz
  • Yaklaşık 6 yıldır scenic e biniyorum bir hatayla scenic 2001 model RXTyi satp punto aldım( punto sınıfına göre çok güzel bir araç ama scenic sınıfı bir araca alışınca normal bineklere alışamıyorsunuz. Normal araçlara binip inmesi zulum oluyor). Sonra hemen satıp 2005 scenic II aldım severek biniyorum. Bu tür bir araca binince kolay kolay vazgeçemiyorsunuz. Hemde fiyatına göre çok çok dolu donanımlı bir araç. ASR-ESp den tut zenon far hız sabitleme ful deri döşeme lastik basınc sensörü kararır katlanır aynalar park sensörü açılır cam tavan cd değiştirici otomatik far ve silegeçler v.s. 50-60 bin liralık araçlarda bu kadar donanım bulunmuyor. Tamam sıfırları çok pahalı ama ikinci elleri bence gayet uygun. 25-30 arası temizleri bulunuyor. yakıt olarak da çok iyi 30 litre gazla şehir içi 300-310 km şehir dışı 370-380 km yapıyor. Araç çok donanımlı olduğu için insanlar arıza vereceğinden korkuyorlar. Ayrıca bizim insanımız sedana o kadar alıştırılmış ki daha scenic-verso-cmax gibi araçların olduğunu bile bilmiyorlar. Yalnız aracın çok kötü bir yanı var ki oda bu araca alışınca kesinlikle normal binek araçalra binemiyorsunuz ya da rahat edemiyorsunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karaaagac -- 29 Ağustos 2013; 23:07:12 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.