Şimdi Ara

NİYE BU FORUMDA SHARP ÜRÜNLERİ HAKKINDA KONUŞULMUYOR?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
678
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Haftasonu doğubankdaydım. bütün lcdleri inceledim. en kaliteli görüntü sharpda idi. fakat neden hep bu forumda başka markalar inceleniyor......????
    Bu arada diğer tekno marketlerde lcd tvlere belgesel dvdleri takılıp müşterileri yanıltırken, Doğubankdaki dükkanlarda normal tv yayını vardı. Böylelikle yanılma riski minimuma inmiş oluyor.

• Cevabı senin cümlende saklı. Sadece doğubank vb yerlerde var. Olsa dükkan senin testde ederiz yorumda yaparız.
  • TEKNOSA SATIYOR BU ÜRÜNÜ!
  • Güya onlar satıyora ama ben hiçbir teknosada sharp göremedim(tabi istisnalar olabilir)
  • 7 sene önce amerikadan sharpin bir video kamerasını getirtmiştim 26X optik zoom mini dv ve sd card kayıt yapıyor ayrıca 5+1 ve streo ses kaydı vardı yanındada zoom mic .i .. diğer modeller şu an ancak çıkardılar bu kameraları. Sharp zamanının çok ilerisinde ve kaliteli ürünlere imza atan bir marka fakat tr. de nedense ilgi görmüyor belki Teknosa yüzünden.
  • quote:

Orjinalden alıntı: gleen

ARKADAŞ
    Haftasonu doğubankdaydım. bütün lcdleri inceledim. en kaliteli görüntü sharpda idi. fakat neden hep bu forumda başka markalar inceleniyor......????
    Bu arada diğer tekno marketlerde lcd tvlere belgesel dvdleri takılıp müşterileri yanıltırken, Doğubankdaki dükkanlarda normal tv yayını vardı. Böylelikle yanılma riski minimuma inmiş oluyor.

Türkiyedeki Samuray ve Ortağı engelliyordur..

• Mngb dostum ne oldu bizim Philipsler?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • arkadaşlar Teknosa satarken bu tv incelenmişti.Hatta dublanc@ isimli arkadaşın güzel bir incelemesi oldu.
  • Forum içinde kocaman bir Sharp/Xd1e başlığı var..Aratırsanız bulursunuz...
  • Forumda sharp denince Dublanc@ akla gelir ona sorabilirsin. Bende de var bana da sorabilirsin...Diğer modeller kadar konuşulmamasının sebebi, piyasada yeterince var olamaması, samsung, philips, sony, panny gibi doğru dürüst temsil edilmiyor ve gündeme gelemiyor.

Bu arada sharpın distributoru değişmiş...Teknosa değilmiş artık...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi scubat -- 25 Eylül 2007; 9:17:59 >
  • SHARP'ın Türkiyede Ne yetkili bir satıcısı ne de yetkili servisi var. "Arkadaş" :)
    Projeksiyonum var, adamlara yazdımdı bir lamba olayı için, verdikleri cevap bu idi.
    Çok severim Markamdır ama Türkiyede Salyangoz misali alınmaz servissiz, yetkisiz...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xo -- 25 Eylül 2007; 9:58:13 >
  • izmir agoradaki teknosa yetkilisine sordum sadece teknosanın web sitesinde bulabileceğimi söylediler
  • En aktif olarak İstanbul Bilişim ve doğubankta satılıyor. Kaliteli marka ancak daha çok Amerika pazarını önemsiyor. Zaten orada lcd de bir numara...
    Genelde sony, samsung vb. kutularında assembled in .... falan diye avrupadan bir ülke yazar. Bu sharplarda direkt made in japan yazıyor. Bence önemli bir artı. LCD fabrikaları çok meşhur. Fabrika ile ilgili sayfaları aşağıda.
    http://sharp-world.com/kameyama/index.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dataminer -- 25 Eylül 2007; 21:41:25 >
  • sevgili arkadaşım,

doğubank esnafı genellikle Türkiye de yerleşik yabancı kuruluş yada onların distribütörlerinin desteğine sahip değil. Üstelik büyük kısmı 10 yıl önce nasıl çalışıyorsa şimdi de hemen hemen aynı alışkanlıklarla çalışmaya devam ediyor. Tekno market yada marka mağazalarında gördüğünüz HD belgesel vb görüntüleri çoğunlukla bu ana firmalar sağlıyor. Çünkü bu TV lerin gerçek performansı HD görüntülerle ortaya çıkıyor. Siz belki konuya sadece çözünürlük olarak bakıyorsunuz, belki şu an eve gidince nasıl bir SD görüntü alacağım diye düşünüyorsunuz. Ancak çözünürlük dışında, resmin kontrastından tutun , renk scalası, parlaklığına kadar hemen hemen bütün değerleri HD görüntüde değişiyor.
    Bu nedenle merak ediyorsanız elbette TV leri SD görüntülerde izleyebileceğiniz mekanlara bakmalısınız yada satıcılardan bunu istemelisiniz. Ancak en fazla SD görüntünün sizi yanıltacağını unutmayın. Neden?

TV kanallarında gösterilen görüntülerin kalitesi son derece değişkendir. Görüntünün çekildiği dönem yani zaman, kamera kalitesi yada kayıt kalitesi ve ayrıca yayın kalitesi görüntünün kalitesine direkt etki eder. Normal bir TV yayınında en güvenebileceğiniz görüntüler, Sinyal gücü ve yayın kalitesi yüksek ulusal kanallardaki Haberler gibi düzgün ışık ayarları yapılmış , güncel stüdyo görüntüleridir. Ancak herşeye rağmen, yayın kalitesi , hatta bulunduğunuz yerdeki bağlantı kalitesindeki küçük kusurlar bile sizin testinizde yanlış fikirler edinmenize sebep olabilir. Ayrıca üstün performanslı bir TV yi, düşük kalite bir görüntüyle test etmek de bence bu işin mantığına ters.

Size başımdan geçen bir örnek vereyim. yaklaşık 1 sene kadar önce arkadaşım için TV baktığımız bir mağazada aynı marka ve hemen hemen aynı model TV lerin farklı görüntü kalitesine sahip olduğunu gördük ve merak edip mağaza sahibine sorduk. TV sayısının çokluğundan bağlantı dağıtıcısının yetersizliğinden bazı tv leri scart to scart bağlayarak görüntü verdiklerini gösterdi. Bu şekilde ikinci TV daha kötü 3. ise iyice kötü görüntü veriyordu. Biz tabii ki bu mağazadan hemen uzaklaştık. Çünkü işi TV satmak olan bir satıcının bu şekilde TV izlettirmesini müşteri olarak pek hayra alamet bir işaret olmadığını düşündük. Tabii ki böyle şeyler kötü niyet olmaksızın imkansızlıktan da yapılabilir, belki de bazen kötü niyetle de yapılabilir. Dikkatli ve uyanık olmak lazım.

Bu nedenle HD görüntülerin sizleri yanılttığına değil, tam tersine size TV lerin gerçek performansını gösterdiğine inanın. Ama mümkünse marka logosu gördüğünüz görüntülerden çok, aklınızda bir şüpheye yer bırakmamak için PS3 gibi, BLu-ray film gibi yada HD uydu görüntüleri gibi görüntüler tercih etmenizde fayda var.

quote:

Orjinalden alıntı: gleen

ARKADAŞ

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bigmaster077 -- 26 Eylül 2007; 2:19:37 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.