Artık bu konulardan bıktım sürekli baltalayan troll GS taraftarından zinhar sıkıldım, Şike davası şike süreci felan bunlara inanıyorsanız gerçekten safsınız, İçinde hakemlerin olmadığı bir şike davası olabilir mi? yada şike ile sadece tek takımı yargılamak ne derece doğru ? adam kendi kendinemi para vererek şike yapmış , Kaldı ki ama karşılığında para alarak ama para almadan o sezonun ikinci yarısında en az 10-11 maçta trabzona yatan anadolu takımları oldu ki sebebi istanbul hegomanyasından kurtulmaktı bunları anlamak için maçların özetlerini bile izlemek yeter, TS'nin maç özetleri en fazla 2 dk sürer pozisyonsuzluktan ancak aynı takımlarla bizim özetler 6-7 dk sürer.. Bu dava tamamen siyasidir aziz yıldırım bu ülkenin en güçlü insanlarından birisiydi yıllarca mafya olmakla suçlandı,olmadı şikeci olmakla suçlandı, eğer dava gerçekten şike olsaydı hemen ilk celsede ergenekon veya örgüt kurmaya bağlanmaya çalışılmazdı.. Aziz Yıldırım'ın aldığı ihaleler(şirket bazında) bu sürecin ortaya atılmasının tek nedenidir...
Bu konuda konuşacak olan tek taraf vardır oda TS'li taraftar ligi nerde bitirdiği belirsiz kişiler hele hele geçmişleri dopinglerle 1 günde lisans çıkarılıp türk yapılan yabancılarla, hakeme tüküren hocalarıyla futbolcularıyla dolu kulüplerin Taraftarları hiç değildir..
Sike yapmistir yapmamistir onu bilemeyiz ama sunu biliyorum Aziz Yıldırım iceriye sikeden degil ihale zimbirtisindan girdi buna sike süsü verdiler.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
quote:
Orijinalden alıntı: esrar006
Sike yapmistir yapmamistir onu bilemeyiz ama sunu biliyorum Aziz Yıldırım iceriye sikeden degil ihale zimbirtisindan girdi buna sike süsü verdiler.
Ben de böyle düşünüyorum.
quote:
Orijinalden alıntı: esrar006
Merak Edenler için Aziz Yıldırım'ın içeri atılmasının TEK ve GERÇEK nedeni isteyen okur isteyen yav he he der tercih sizin ;
14 Nisan 2011'de Aziz Yıldırım önderliğinde yürürlüğe Yeni Şiddet Yasası ve Futbol Disiplin Talimatları Girer... 21 Nisan 2011 4 Milyar $ Değerinde ki Helikopter İhalesi Sonuçlanıyor ve İhaleyi Kazanan Konsorsiyum'un içinde Kimler var ? Aziz Yıldırım ve Serdar Adalı ... 24 Nisan 2011 "Şike" adı altında maçların ve Yöneticilerin izlenmeye başlanması..
İhaleye Daha ayrıntılı Bakalım ve sonrasında size ihale ile şike suçunun sebeplerinide söyleyeceğim..
İhale'de kaybeden tarafta Çalık grubu var? Peki kimdir bu grup ?Bu Linkten sadece ve sadece yan taraftaki 2011 ve 2012 Yıllarında ki NET gelirlerine bakın.. 10 KAT'lık bir artış var bu paralar sizce nereden geldi durun ben söyliyim, Aziz Yıldırım ve Serdar Adalının elinden Alınan ihaleden..
İhale ile şike suçlamasının bağlantısını şu KANUN maddesi ile kurabiliriz.. Bakın 4734 sayılı kamu ihale kanunu ne diyor:
"İhaleye Katılamayacak Olanlar
Madde 11- aşağıda sayılanlar doğrudan veya dolaylı veya alt yüklenici olarak‚ kendileri veya başkaları adına hiçbir şekilde ihalelere katılamazlar:
a) (değişik: 20/11/2008-5812/4 md.) Bu kanun ve diğer kanunlardaki hükümler gereğince geçici veya sürekli olarak kamu ihalelerine katılmaktan yasaklanmış olanlar ile 12/4/1991 tarihli ve 3713 sayılı terörle mücadele kanunu kapsamına giren suçlardan veya örgütlü suçlardan veyahut kendi ülkesinde ya da yabancı bir ülkede kamu görevlilerine rüşvet verme suçundan dolayı hükümlü bulunanlar."
Çalık Grubu piyasa da yeni sayılabilecek ve yandaş bir gruptu o ihalede ki tek engeli ise kendisinden daha deneyimli şirketler di ve Yandaşı olduğu hükümet o konuda gerekeni yapmıştır..
Burdaki yazılanları araştırarak herkes bulabilir biraz daha derinlemesinede araştırabilirsiniz ben kısa sürede bu kadar toparladım..
Dip Not : Kanun içerisinde koyu renkte gösterdiğim bölüm davanın neden ısrarla bir örgüte dönüştürülmek istediğini yeterince iyi anlatıyor sanırım ?
şimdi uefa bu kararı geçmişe yönelik mi veriyor yoksa cezası kesinleşmemiş bir davaya mı veriyor ikiside saçmalık eğer geçmişe yönelik cezalar vermeye başladıysa milan a juve ye de versin cezaları eğer yargılama sonucuna göre diyorsa dava bitmeden ceza vermek nedir iyice saçmalıyorlar bunların gücü de bize yetiyor işin içine büyük ligler girince hemen kılıfına uyduruyorlar
Bu teoriyi bekliyordum
@Mujdat.Celik
Ben biliyordum hocam dediğim gibi süs verildi ihale olayını bizzat istihbarattan olan birinden duydum babam sormuştu arkadaşına.
quote:
Orijinalden alıntı: fz18
quote:
Orijinalden alıntı: aXi1o
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: El Presidente
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: TÜRK Aygırı
Şike yaptığımız söyleniyor(En iyi Allah bilir), ama yapsakta veya yapmasakta bu davanın açılma ve sürdürülme sebebi sportif değil siyasal.
Aziz Yıldırım ve düşmanları, FB ile UEFA arasında savaşıyor ve A.Yıldırım olduğu sürece bu kulüp hep böyle olur.(Yapsakta yapmasakta) Halen meselenin sportif dava olduğunu düşünen varsa, bu dava siyasi dava ve Yıldırım gitmeden asla bitmez.3 Temmuz öncesi kadromuz çok iyidi makine gibi işliyordu, Emenike gelmişti ve çok iyi futbolcuları alıyorduk. Ekotto, Cardozo, Serdar, Cenk ile Veysel v.s transferleri bitecekken veya ünlü ve kariyerli yabancı hocalarla ilgilenirken, bu olayların çıkması aynı şeyin 3 Temmuz'da da yapılması sizce tesadüf mü?
Birde Taksim'de yaşanan olaylarda üç takımın taraftarının omuz omuza, kalp kalbe birleşip tek yumruk olması bazılarını çok korkutmuş ki üç takımın taraftarlarının arasını bozmaya çalışıyorlar ve bunları yapanlar ya Yıldırım'ın düşmanları ya da düşmanlarının dostu. Son olarak Yıldırım gittikten sonra bu olaylarının hiçbirinin çıkmayacağını düşünüyorum ve diğer konularda yaptıklarıyla eğer FB'yi seviyorsa FB'nin bekası için gitmeli.
taksimde bazı taraftarların omuz omuza vermesi uefa yı fena germiş, bu birliktelik devam ederse şl yi türklerin almasından korkuyorlarmış... nasıl bir zihniyettir bu?
ampul
avatarın da ki ot ne sen önce onu açıkla,
Bunu ciddi ciddi soruyormusun?
böylesi birine anca bu sorula bilir, konuya cevap vermek yerine ampul diyip aklınca konuyu baltalıyor, sürekli provokatörlük yapan birini ciddiye alıp da bir şey yazacak değilim elbette,
Sen Fenerbahce Konusuna Yorum Yazınca Provokatörlük yapmıs Sayılmıyormusun tuttugun takım itibariyle ? AMPUL ciddiye alıp yazacak degılım dıyorsun genede yorum yapıyorsun
quote:
Orijinalden alıntı: cuoresportivo
Takip ediyorum da , artık lütfen şike yaptık yada yapmadık diye başlamasın mesajlar. Ne olduğunu iki gözü iki kulağı olan herkez duyup gördü , önemli olan o andan itibaren AAziz Yıldırım'ı gönderebilmekti , onu yapamadınız. Bu saatten sonra başınıza gelebilecek herşeyin sorumlusu taraftar , ben böyle düşünüyorum.
Kızabilirsiniz ama gerçek bu.
FB taraftarı başlamış yine ihale, helikopter, cemaat, siyaset demeye. Böyle devam edip, Aziz Yıldırım'ı omuzlarda taşımaya devam ederseniz yakında klübün kapısına kilidi beraber vurursunuz. Aziz Yıldırım'ın başkanlığı bırakmama sebebi FB sevgisi mi sizce? Güldürmeyin beni. Adamın arkasında kendisini ne yaparsa yapsın destekleyen bir topluluk var. Bu toplulukla alacağı cezaları en aza indirtme peşinde. Bu davanın bugüne kadar uzamasının sebebi de bu. UEFA'nın bile sabrı taştı olaya direk kendisi müdahil oldu. Keşke şike olayı patladıktan sonra MAA'nın UEFA'yla anlaşmasına OK deseydi FB, kupa ve primler bize verilecek FB de -25 puan ceza ile kümede kalacaktı. FB en az zararla bu işten sıyıracaktı ve bu olay kapanmış olacaktı. Hem şikeden mevcut 2 yılı kaybettiniz hem de UEFA'nın TFF'ye olan kızgınlığı ile vereceği cezalarla karşı karşıyasınız. İnşallah UEFA'ya herkese hak ettiği cezayı en ufak bir indirime gitmeden verir.
hala diyolar gerçek kişi ayrı tüzel ayrı yaw olm safmısnıız nesiniz sanki adam kendi çıkarı için şike yapıyor. fener için şike yapıyor hala diyonuzki siyasi cart curt lan adam kendi dedi. ben şike yaptysam fener için yaptım kendım için yapmadım diye son olarak :Fenerbahçe eski yöneticisi Hulusi Belgü,şikeyi kabul etti. 2 dakka objektif bakında demokratk davranın. yargıtya ceza verdi eufada vericek siz hala şike yapmadık biz masumuz diyosunuz. abi ne yüzsüz bişisiniz siz ya
quote:
Orijinalden alıntı: inFiniTyDark
hala diyolar gerçek kişi ayrı tüzel ayrı yaw olm safmısnıız nesiniz sanki adam kendi çıkarı için şike yapıyor. fener için şike yapıyor hala diyonuzki siyasi cart curt lan adam kendi dedi. ben şike yaptysam fener için yaptım kendım için yapmadım diye son olarak :Fenerbahçe eski yöneticisi Hulusi Belgü,şikeyi kabul etti. 2 dakka objektif bakında demokratk davranın. yargıtya ceza verdi eufada vericek siz hala şike yapmadık biz masumuz diyosunuz. abi ne yüzsüz bişisiniz siz ya
Tebrik ederim, çok doğru çok haklı bir yorum olmuş ve bunları siz(l)ere kim öğrettiyse onlarada selam söyleyin...Birde hiç geçmişe dönmeden başkanınızın ne olduğunu görmemişsinizdir sanırım, YouTube'a girmenizi öneririm. İyi provokatörlükler, iyi forumlar ve kolay gelsin.(Bu arada attığınız mesajla camiamız onur, şeref bulmuş ve bu eksikliğini kapatmıştır, çok çok sağolun)
herkez kendi aklının öngördüğü bir biçimde olaya yaklaşıyor işte.
misal veriğim 16 -17 yaşlarında sınıfta hoca bize ikiz kuleleri kim vurdu diye soru sordu herkez radikal islamcılar,taliban felan dedi e tabi o yaşlarda neyin ne olduğunu bilmiyoruz içimizden abd nin kendisi vurdu diyecek kapasitede bir tek adam yok. burdaki gençliğin çoğuda benim 16- 17 yaşımdaki gençliğim gibi .
o iddinamede geçen tapelerde şikeyi bulmamak mümkün değil. adamların maç öncesi konuşmaları herşeyin ne olduğunu çok açık bir biçimde gösteriyor.
o polis fezlekelerine göre fifanın güvenlik komisyonu başkanı cris eaton türkiyede şike bağlantılarını tespit ettik açıklaması yaptı bakın dikkat edin güvenlik komisyonu başkanı yani resmi statüdeki adam.
keza şikede önemli yazılar yazan declan hill de fenerbahçe 2. ligde olmalıdır demişti.
Bıktım ulen FENERBAHÇE'den :D Tvlerde bile FENERBAHÇE şöyle yaptı, böyle ceza aldı, tapeler vs. Biz niye ceza alıyoruz birisi de söyleyiversin.
niye ceza alıyoruz:
cvp: başkanın futbolun teknik kısmına dogrudan sürekli müdahaleleri sebebiyle. üstelik teknik kısmında iddaalı !!!
altyapıda(inşaat,tesis ) iddalıyım dese ok eyw.
madem iddalıyız, iyi biliriz niye şike yapmışız.
eşruhuum
kullanıcısına yanıt
Direk polis, hakim v.s olmadığınızı varsayarsak, sadece medyaya bakarak aklınız ile gözlerinizi kapatmışsınız ve Türk vatandaşı olmanıza rağmen Türkiye' de ki medyadan bi habersiniz anlaşılan. Birde UEFA'nın yaptığı kayırmalardan ve nasıl karar veren bir kurum olduğundan da bi habersiniz anlaşılan... Ayrıca aklınız ile gözlerinizi açmanızı tavsiye ederim...
quote:
Orijinalden alıntı: BOZOK
Direk polis, hakim v.s olmadığınızı varsayarsak, sadece medyaya bakarak aklınız ile gözlerinizi kapatmışsınız ve Türk vatandaşı olmanıza rağmen Türkiye' de ki medyadan bi habersiniz anlaşılan. Birde UEFA'nın yaptığı kayırmalardan ve nasıl karar veren bir kurum olduğundan da bi habersiniz anlaşılan... Ayrıca aklınız ile gözlerinizi açmanızı tavsiye ederim...
valla iddinameyi medya yazdıysa dediklerin doğrudur. gözünü seviğim arkadaşım türk milleti adına yazılan şike iddinamesini iyice bir oku özellikle maç öncesi telefon konuşmalarının ne olduğunu ,ibrahim akına verilen paranın kime hizmet ettiğini bir öğren bakalım ne göreceksin.
eşruhuum
kullanıcısına yanıt
Bu videoya bak;
Sonrada bir ihalede ortak Adalı ile Yıldırım'ın kazandığında, rakiplerinin kim olduğunu ve kimler tarafından yönetildiğini, ne yaptığını hatta faaliyetlerin nasıl yaptığını araştır...
quote:
Orijinalden alıntı: BOZOK
Bu videoya bak;
Sonrada bir ihalede ortak Adalı ile Yıldırım'ın kazandığında, rakiplerinin kim olduğunu ve kimler tarafından yönetildiğini, ne yaptığını hatta faaliyetlerin nasıl yaptığını araştır...
güzel arkadaşım bazı insanların düşünce düzlemleri edindiği bilgiler dolayısıyla üst seviyelerdedir buna genelde bilimsel okuryazarlılık diyoruz bana o videodaki masalları lütfen anlatmayın ihale saçmalıklarınada sığınmayın günümüzde şirketlerin yönetim kurulları denen bir mekanizma vardır kişilere göre değil şirket çıkarlarına göre çalışır ihalelerde x şirketi ihalelere giremesse gider mahkemede dava açar ve o ihale aşamasını durdurur bu çağdışı yaklaşımlarlan anca sizin gibi insanları kandırırlar. sen hiç medyada felanca şirket ihaleye giremedi diye dava açtığını duydunmu. sizin aziz 2004 ten beri askeri ihalelere alınmıyor. ha bide o serdal adlı dediğiniz hükümet karşıtı adam varya ha işte onun beşiktaş başkanı adayıyken yönetim listesindeki adayların hangi bakanların oğlu olduğunu iyice bir sorgulayın bu işler boş işler. ortada sanıkların bile kabul ettiği tapeler ve fiziki takip tutanakları var. sen o mahkemeyi takip etseydin eğer emin ol başkanınızın ve yönetim kurulu üyelerinizin yüzlerine tükürürdün trabzonspor avukatı fb li yöneticileri renkten renge soktu. cevaplanmayan sorular, açıklanamayan bilet paraları mahkemelerden kaçmalar ,hakimlere saldrımalar ,tarla işçilerinin kabul edilmesi vb .