Şimdi Ara

Niye mi 1 araba alırken 1 de devlete alıyoruz açıklıyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
826
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • her moku abarttığımız için ulaşamadıklarımıza mok attığımız için
    forda biniyosa en iyisi ford daha iyisi mümkün değil

Allah aşkına göz var nizan var c serisi mondeo dan kötüymüş
    e serisi çöpmüş

bindikleri arabada clio fiesta anasını satayım

her şeyi takım tutar gibi tuttuğumuz içinde bu haldeyiz işte
    siyaset araba vs herşeyi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• İyi arabalara bişey attığımız için mi onlarda vergi yüksek?
  • dj batuhan D kullanıcısına yanıt
    şu konunun ana fikrinin siyasetten arabaya herşeyi abartmamız oldugunu anlayamadıysan

• Okulların açılmasına son 3 hafta

• cancan_burak kullanıcısına yanıt
    +1000
  • Teslacı beyefendi de gelmiş zaten.

• bu yaz uzun sürdü cok velet yapti bölüm.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • mok yüzünden olacağını düşünmemiştim

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu gün hollandalı bir gurbetçi arkadaşım orada 2001 model station astrayı 1000 euroya aldığı söyledi ardından birisi bunun arabasına vurmuş tamponu kırılmış sigorta buna 1200 euro ödeme yapmış gülerek bana anlatıyordu 200 euro da kara geçtim diye :)
    Bizim 97 model astra için de 250 euro dan fazla kimse vermez dedi buradaki piyasasının 15 ile 25 arası olduğunu duyunca :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: -Uzumaki Naruto-

Teslacı beyefendi de gelmiş zaten.

naruto herkes donanım haberin kıymetini bilsin forumda troll çok ama şöyle bir iyi yanı var burada herkes herkesin trollüğünü çekiyor başka forum olsa çoktan taşlanmış dışlanmış ve forumdan sınırsız uzaklaştırılmıştık, hatta forumla beraber herkes birbirinin kıymetini bilsin

• Ben açıklayayım. Devletimiz, 0km araçların hepsi ithal olduğu için (ülkemizde üretilenler de ithal sayılır) ve halkımızdaki otomobil tutkusunu bildiği için bunu dizginlemek adına diğer yandan da vergi vurgunu yapmak için bu yola başvuruyor. Yani diyor ki otomobil lüks tüketimdir. Yeni otomobilin varsa demek ki durumun iyi, o zaman : 0km alırken en az %50ötv+%18kdv üstüne akaryakıttan alınan fahiş vergi ve yıllık olarak mtv vereceksin diyor.

Bir yerde 2nci ele yönlendirerek 0km araç satışını dizginleyebilmek ve vatandaşın cebindeki paranın veya banka kredilerinin yurtdışı yerine ülke içinde kalması, mesela otomobil yerine ev alınması şeklinde bir teşvik yapmaya çalışıyor. Bana göre 5664 gibi uygulamaların da maksadı bu. 2nci eldeki güven bunalımının önüne geçmek için aracın geçmişinin sorgulanması hatta son gelen kuralla 2nci el araç satıcısının sattığı araca belli bir süreliğine garanti vermek zorunda olması da bu politikanın göstergesi. Tabii ki bu politika ben de dahil otomobil tutkunlarının hoşuna gitmiyor. Sana ne diyesi geliyor insanın. Ama durum da bu maalesef.

Halkımızda bilinç olsa, varını yoğunu otomobil tutkusuna harcamasa, bilinçli alışveriş yapsa, b segment araç işini görecekken d segment almaya çalışmasa, yılda 10bin km yapmak için dizel peşinde koşmasa vs. o zaman 0km araç satışları da bu kadar olmaz.

Hükümet yandaşı hiç değilim ancak benim yıllardır tanıdığım halkın yapısına göre uygulanan fahiş vergiler.

Hatta bir tezim var yakın zamanda mazot ve benzinin fiyatı da eşitlenecek. Zaten Avrupa ülkelerinde bu şekilde. Burda tepkiden çekindiklerinden ve mazotun sadece otomobillerde değil nakliye görevi gören ticari araçlarda da kullanılması nedeniyle mazot fiyatını pek artırmıyorlar. Ama son 10 yıla bakıldığında makasın iyice kapandığı görülebilir. Şu anda mazot fiyatı 4.55, benzin fiyatı 5,22. Yani 50ltlik bir depoda 35tl gibi bi fark var. Yeni jenerasyon 1.0 tsi motorlar nerdeyse 1.6 dizellerle aynı yakıyorlar. Buna göre sadece depo fullendiğinde cepte kalan 35 tl oluyor dizel sahibi için.

• quote:

Orijinalden alıntı: Fiat S.p.A.

quote:

Orijinalden alıntı: -Uzumaki Naruto-

Teslacı beyefendi de gelmiş zaten.

naruto herkes donanım haberin kıymetini bilsin forumda troll çok ama şöyle bir iyi yanı var burada herkes herkesin trollüğünü çekiyor başka forum olsa çoktan taşlanmış dışlanmış ve forumdan sınırsız uzaklaştırılmıştık, hatta forumla beraber herkes birbirinin kıymetini bilsin

Işim geregi yurt disina cikacagim icin,ve 1 2 ay forumda olmayacagim icin benden yana sorun yok.

Az bir içerik baksalar da bunlar boyle konu acmasalar.

• sorunun cevabını ben açıklayayım en iyisi. saraylarda yaşattığımız devlet adamları yüzünden, 100 tl lik geçişli ama bir türlü geçemediğimiz osmangazi ve 3. köprü yüzünden, ülkenin en çok yatırımı alan (yol, köprü viyadük vs ne varsa ) konya gibi illerimiz yüzünden...

yani o kadar vergi nereye gidiyor tabii ki devlet adamlarının istedikleri yatırımları nereye yapıyorlarsa oraya gidiyor. ben ne yapayım osmangazi köprüsünü? neden cumhurbaşkanı saraylarda yaşıyor? oranın giderlerini kim karşılıyor? bu adamların altlarındaki o süper arabaları kim alıyor ? bu adamların bizden insan olarak ne farkı var besliyoruz böyle?

hiçbiri ironi değildir ve ben hiç bir zaman siyasete tek taraflı bakmam fakat şuanki devlet adamları halktan inanılmaz rakamlar alıyırkar ve keyiflerini sürüyorlar...

ve bende konya ya yapılacak yeni bir yol için, geçmeyeceğim osmangazi köprüsü için, cumhurbaşkanımızın sarayı için arabayı alırken 1 araba da devlete almak zorunda kalıyorum. işte sorunun cevabı budur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi patya -- 30 Ağustos 2017; 22:35:6 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.