Şimdi Ara

No 70:Eye of Basir (Çıktı)[PC ANA KONU|Türk Yapımı]

Bu Konudaki Kullanıcılar:
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
2
Favori
1.079
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • No 70:Eye of Basir (Çıktı)[PC ANA KONU|Türk Yapımı]

Tür:Adventure, Puzzle, Horror
    Platform: PC, Mac, Linux
    Dil: Türkçe,İngilizce
    Çıkış Tarihi:28 Haziran 2017

Resmi Site:
    http://tr.no70game.com/

Steam Sayfası:
    http://store.steampowered.com/app/370440/?utm_campaign=DonanimHaber&utm_medium=referral&utm_source=DonanimHaber

İş Ortakları

BİLGİ

Basir-Aile Yadigârı

Basir; Aras ve Erhan’a babaannelerinden yadigâr kalan bir mercektir. Bu mercek, Kuran’ı Kerim’de geçen basir bölümüyle tılsımlanmıştır. Özelliği gereği, mercekten bakıldığında ortamda bulunmayan nesneleri ve kişileri gösterebilir.

Aras-Kreatif Direktör

Aras; 35 yaşında, yıllarını reklam sektörüne vermiş bir Creative Director’dür. Cesur ama hayatında ani değişiklikler olmasını pek sevmeyen bir karakterdir. Tüm işlerini planlı bir şekilde ilerletir. Kaybolan kardeşi Erhan’ı bulmak için uğraştığı sırada, 1 ay önce kendisine Erhan tarafından yazılan bir mektup ulaşınca, No70’e geri dönmüştür. Tek amacı kardeşini bulmak olan Aras’ın, işler hiçte istediği gibi gitmeyecektir.

Erhan-Arkeolog

Erhan, 36 yaşında başarılı bir Arkeolog’dur. Hayatını tarihi eserler üzerine şekillendirmiştir. Küçüklüğünde No70’de yaşadığı korku dolu olayları unutamamış ve yıllar sonra kabuslar görmeye başlamıştır. Bu kabuslardan kurtulmanın tek yolun evdeki gizemleri çözmek olduğunu düşünen Erhan, eve dönünce esrarengiz bir şekilde ortadan kaybolur. Fakat kaybolmadan önce Aras’a eve gittiğine dair bir mektup yollamıştır.

Hikâye

Ana karakterimiz olan Aras ve Erhan iki kardeştir. Yıllarını babaanneleriyle beraber No70 isimli bir evde geçirmiş ve o evde bazı korku dolu olaylara maruz kalmışlardır. Yaşadıkları anıları kimseye anlatmayan iki kardeş birbirlerine verdikleri sessiz kalma sözünü yıllar boyu tutmuşlardır. Erhan yapısı gereği meraklı ama korkak bir karakterdir. Aras ise cesur ama bu tip olayların üstüne gitmeyen bir karaktere sahiptir. Yıllar iki kardeşe bu olayları unutturmamış ve Erhan’ın kabuslar görmesine neden olmuştur.

Merakına yenik düşen Erhan, geçen 20 yılın ardından No70’e geri döner ve olayları çözmek için uğraşır. Aras’ın onu geri çevireceğini bildiği için hiçbir şey söylemeyen Erhan, evin içinde bazı şeylerin iyi gitmediğini görmektedir ve başına bir şey gelebilme ihtimaline karşılık Aras’a 1 ay sonrası için taahhütlü bir mektup yollar. Amacı olası ters bir durumda Aras’ın olaylardan haberdar olmasını sağlamaktır. Evin içerisinde açıklama notları bırakarak araştırma yapan Erhan, bir anda ortadan kaybolur.

Aras mektubu alır almaz hemen No70’e geri döner. Amacı sadece kardeşini alıp gitmek olan Aras’ın, eve girdiği anda tüm çıkış yolları kapanır ve kardeşini aramak için notları takip etmeye başlar. Bir anda kendini hiçte istemediği olayların içinde bulan Aras için, artık tek amaç kardeşini bulmak olmayacaktır.

Ekran Görüntüleri

No 70:Eye of Basir (Çıktı)[PC ANA KONU|Türk Yapımı] No 70:Eye of Basir (Çıktı)[PC ANA KONU|Türk Yapımı] No 70:Eye of Basir (Çıktı)[PC ANA KONU|Türk Yapımı]

No 70:Eye of Basir (Çıktı)[PC ANA KONU|Türk Yapımı] No 70:Eye of Basir (Çıktı)[PC ANA KONU|Türk Yapımı] No 70:Eye of Basir (Çıktı)[PC ANA KONU|Türk Yapımı]

No 70:Eye of Basir (Çıktı)[PC ANA KONU|Türk Yapımı] No 70:Eye of Basir (Çıktı)[PC ANA KONU|Türk Yapımı] No 70:Eye of Basir (Çıktı)[PC ANA KONU|Türk Yapımı] No 70:Eye of Basir (Çıktı)[PC ANA KONU|Türk Yapımı]
    No 70:Eye of Basir (Çıktı)[PC ANA KONU|Türk Yapımı] No 70:Eye of Basir (Çıktı)[PC ANA KONU|Türk Yapımı] No 70:Eye of Basir (Çıktı)[PC ANA KONU|Türk Yapımı] No 70:Eye of Basir (Çıktı)[PC ANA KONU|Türk Yapımı]

Tanıtım Videoları

5 Eylül 2016
    No70: Eye of Basir Gameplay Trailer

TÜRK KORKU OYUNU: No 70 Oynuyoruz - İlk Bakış/Oyungezer

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi R-10 -- 30 Haziran 2017; 21:29:27 >

• Ankaradaki fuarda oynama fırsatım oldu. Öncelikle yapan ekiptekilerin sıcak tavrı hoşuma gitti. çoğu oyun firması o fuarda yetkililer yerine üniversitelerden öğrencileri çalıştırıp, oyunlarıyla ilgili doğru dürüst bilgi veremezken no:70 standlarında yapımcılarının bulunması oyun hakkında geri dönüş yaparken boşuna konuşmamış olma hissi verdi.

Oyunun tamamı yoktu. ilk bölümü oynadım sadece. bu yorumum ilk bölüm için geçerli. Oyuna başlamadan önce bana oyunun hikayesini anlattılar. Ama oyuna başladığımda hikaye ile ilgili herhangi bir yazı&konuşma ya da bulunan bir materyal olmadı. Oyunun ortasından bir adımdan başlamış gibi hissettim. Bir video olur, çizgi roman çizimi gibi bir gösterim olur vs o tarz bir hikayenin özet geçildiği oyun başlangıcında bir şey olmalı. Sonuçta oyunu yüz yüze görüşüp satışı yapılmayacak. steam üzerinden satacaklar. Oyunun hikayesini bir şekilde anlatman lazım. Oyunun sesleri güzeldi. Oyunu bana bulmaca&gerilim şeklinde tasvir ettiler. Gerilim için sesler iyi ama grafikler eh işte. Grafiğe takılmıyorum hikaye ve bulmaca tarafına bakmaktan yanayım. Yanlış hatırlamıyorsam 2 bulmaca çözdüm. Ama hikaye ile bir bağlantı kuramadım. Örnek vereyim. bir odaya giriyorsun. etrafa iyice bakıyorsun etkileşim kurduğun tek nesne kitap oluyor. kitabı alıyorsun ama üzerinde bir yazı ipucu yok. içinden bir şey de çıkmıyor. o kitabı niye aldım yani. sonra başka bir odaya giriyorsun yine aynı kitaptan buluyorsun(toplam 2 ya da 3 kitap buluyorsun). neden aldığına dair bir fikrin yok. sonra en alt kata gidiyorsun masayla etkileşim kurup masadaki bölmelere kitapları yerleştiriyorsun üst katta bir yerden kapı açılıyor.

Çıktıklarında satın alıp destek olacağım ama hikaye ve bulmacaları hikayeye yedirme konusunda oyunu güçlendirmeleri lazım. Kendilerine de bu geri dönüşü yapmıştım. Elimizden geleni yapacağız dediler.

• Türk Yapımı Korku Oyunu No70’ten Son Gelişmeler

http://oyungezer.com.tr/haber/45700-turk-yapimi-korku-oyunu-no70-ten-son-gelismeler

Daha önce sizlere tanıttığımız, hatta geliştirici ekibiyle hem yazılı hem de görüntülü birer röportaj gerçekleştirdiğimiz gerilim-bulmaca oyunu No70: Eye Of Basir, bugün yayınlanan bir basın bülteniyle uzun süreli sessizliğini bozdu.

Old Moustache ekibi oyunun büyük bir kısmının tamamlandığını, bu ay düzenlenecek Gamescom’da katılımcı olarak yer alacaklarını ve fuar sonrası takipçilerine güzel bir sürpriz hazırladıklarını müjdeledi.

No70’in çıkış sürecinin uzadığının farkında olduğunu belirten ekip, bunun sebebini oyunculara en iyi deneyimi sunmak istemelerine ve bu amaçla pek çok geliştirme yapmalarına bağlıyor. Bunların arasında en önemlileri artık görünür olan bir envanter sistemi ve oyun boyunca karşımıza çıkacak olan çeşitli bulmacaların iyileştirilmesi.

Oyunun resmi dili Türkçe olarak geçiyor. Bunun yanı sıra birden fazla dil desteği de içerdiği için yabancı basından gelen tepkiler bir hayli olumlu, ki bu da geniş kitlelere ulaşması ve bilinirliğinin artması için önemli bir gelişme.

No70: Eye of Basir’in önümüzdeki günlerde Erken Erişim sürecine girmesi, yıl sonuna doğruysa tam çıkışını gerçekleştirmesi planlanıyor.

• Y Ddraig Goch kullanıcısına yanıt
    Değerli yorumunuz için teşekkürler.

Bu arada yeni haber geldi.
    http://oyungezer.com.tr/haber/45923-turk-yapimi-no70-eye-of-basir-e-gamescom-da-buyuk-ilgi

Gamescom’da yer alan pek çok Türk oyun geliştiricisinden biri olan Oldmoustache Gameworks ekibi, Almanya’da düzenlenen fuar boyunca ziyaretçilerden büyük ilgi gördü.
    Korku oyunlarına büyük bir merakı olduğu iyi bilinen Asyalı ziyaretçiler, yabancı basın üyeleriyle birlikte oyunu en çok deneyen kesimlerdendi.
    Gördükleri ilgiden dolayı bir hayli mutlu olan Oldmoustache ekibi oyunun çıkış tarihiyle ilgili sinyaller vermeyi de ihmal etmedi. TOGED ve ODTÜ Teknokent’e kendilerine bu imkânı sağladıkları ve gösterdikleri ilgiden dolayı teşekkür eden ekip, Türk oyuncuların desteğini de her zaman hissettiklerini belirtti.

“Oyuncuların sevgisi bize çok şey katıyor. Bize inanmaları, bize her konuda yardımcı olmaları çok güzel bir şey. Onların desteğine ve ilgisine her zaman ihtiyacımız var.”

PC versiyonuyla Steam üzerinden piyasaya çıkacak olan No70: Eye of Basir’in Aralık 2016 sonlarına doğru oyunseverlerle buluşması bekleniyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi R-10 -- 25 Ağustos 2016; 11:53:07 >

• Öyle bir oyun olsun ki Türkler yaptı diye değil, kalitesi için alalım. Polonyalılar gibi ispat edelim artık kendimizi
  • Yeni trailer geldi.
    No70: Eye of Basir Gameplay Trailer

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi R-10 -- 5 Eylül 2016; 21:37:23 >
  • Bu oyunu merakla bekliyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Yeni resimler eklendi.

• Paylasim icin tesekkurler :)

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Steam de sürüsüne bereket horror walking simulator olmazsa olmaz
  • Oyun geliştirme aşama yüzdeleri güncellendi.

• TÜRK KORKU OYUNU: No 70 Oynuyoruz - İlk Bakış/Oyungezer
  • TÜRKİYE'DE OYUN YAPMAK VE SATMAK (No 70 - Türk Korku Oyunu)
  • Tam Greenlight'da oyumuzu verelim diyecektim..

Çoktan geçmiş zaten. Konu ve Oyun takip
  • Oyun steam mağazasına eklenmiş.

http://store.steampowered.com/app/370440/
  • quote:

Orijinalden alıntı: TheAndromeda

Oyun steam mağazasına eklenmiş.

http://store.steampowered.com/app/370440/

Ek olarak çıkış tarihi 15 Nisan olarak açıklandı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • No70: Eye of Basir - Teaser
  • Türk Oyunu No70'in Özel Demosunu Oynadık!

BEKLENEN KORKU OYUNU ! | No70: Eye of Basir

• Biraz önce sosyal medya da eleştiri tarzında videosunu izledim ve ben beğendim her ne kadar korku,gerilim tarzı oyunları oynayamasam da çıktığı zaman sırf destek amaçlı satın alacağım. Neden mi ? Çünkü bizlerin çıkarttığı sanırım tek düzgün oyun bu. Korku evi şu,bu hepsi gerçekten ÇÖPTÜ ! bari şu oyuna destek verelim de ileride belki güzel işler çıkartırlar. Yıllarca dil konusunda her oyundan çektik ve hala çekiyoruz umudum var umarım diğer firmalarından dikkatini çeker bir yerde dil konusuna da el atarlar artık. Sony'i örnek alıp bizleri de unutmasınlar diye uğraş gösteren herkese selam olsun

• Oyun 3 Haziran'a ertelenmiş arkadaşlar. :(

Resmi açıklama:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Source -- 4 Nisan 2017; 10:45:11 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.