Şimdi Ara

No Bootable Device ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.043
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bilgisayarımdan no bootable device ikazı alıyorum. Açılırken tık tık şeklinde devamlı ses geliyor ve boot ekranından sonra aşağı resimdeki ekrana çıkıyorum.

Sıkıntı HDD den değiştirmen lazım şeklinde yorumlar gelecek biliyorum ama bilgisayar arada sırada açılıyor yani 15*20 deneme yapıyorum ve bu denemelerde hızlı bi şekilde f tuşlarına basarsam bi şekilde açılıyor.

BİOS ekranında F2 ve F12 vs seçenekler gözükmüyor. (Yani Bios'a girilmiyor starup device seçtirmiyor )

Bilgisayarı windowsda iken fiş çekilir gibi direk kapatırsam bios'a girebiliyorum. Yani windowsu düzgün kapatmazsam.

Bilgisayarım Lenovo Y580 (750 HDD - 64 GB Micro SSD*Bu micro sıkıntı yapmış olabilir mi?)

İşletim Sistemi Windows 8.1 Pro

Tahmini virüs gibi donanımsal olsa açamazdım gibi geliyor çünkü bilgisayar açılışıda çok hızlı. nasıl kurtulurum bu durumla karşılaşan varmıdır ?

No Bootable Device ?

• harddiski görmüyor. en son ne yaptın bilgisayarla? yani yere felan düştü mü yada mıknatıs falan yaklaştırdın mı? hdd ye yada kasaya zarar verebilecek türden şeyler?
  • Yani dikkat etmedim ama bu ilk başta 2-3 ay önce bi defa olmuştu kafaya takmadım açıldı çünkü biraz denedikten sonra. Şimdi sürekli yapıyor.

HDD mi değiştirmek lazım ?
  • olabilir de en pahalı olan işlemden başlamak lazım. hdd bağlantısı yerinden çıkmış olabilir yada sıvı nem falan aldıysa kir pas gibi şeylerden dolayı olmuş olabilir. iyi ihtimaller bunlar. hdd'nin manyetiği bozulduysa yada badsector felan yediyse hdd değişimi gerekir de.

gözümden kaçmış ssd de var sisteminde. işletim sistemi ssd'de mi hdd'mi yüklüydü?
  • Hdd ye yuklu ssd bosta duruyor. Yani beni dusunduren bilgisayar acilinca hicbir sekilde anormallik yok herseyi yapabiliyorum baglantilara baktim bidr wd40 la bakiyim :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bi bağlantı sorunu olduğu bariz belli. bios ' ta hdd görünüyor mu?
  • hdd arızalı olabilir sanki
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    no boot device available
    15 yıl önce açıldı
    "No boot device found" hatası
    10 yıl önce açıldı
    unknown device windows 7 hatası
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • http://tinypic.com/player.php?v=33jn7s7%3E&s=8#.U8JwdOmKBMs

video yükledim bundan önce baya denedim 5 dk. oldu o video sonra bi daha baştan çekeyim dedim hemen açıldı . :D
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.