Bugün bir bilgisayar aldım. anakart Asus P8Z77-V LE Z77 INTEL LGA 1155 Socket DDR3 2400 Mhz Harddisk Seagate 500 GB 7200RPM 3.5" 16MB SATA 6GB/S. tüm yüklemeleri yaptım. çalışmasında bir sorun yok gibi görünüyor fakat açılırken No harddisc is Detected yazıyor. Biostan marvel i disabled yaptım bu sefer hiç açılmadı tekrar enable yaptım açıldı. Ama bir sorun olmasa bu uyarı çıkmazdı fakat sorun ne ve nasıl çözücem bilemiyorum. Yardımlarınızı bekliyorum.
önce nereden aldınız diye soruyum... belki halkımız firmanın satışlarını yükseltmek ister...
harddiskin güç ve veri bağlantılarını kontrol edilebilir... bağlantılarda bir problem yoksa harddisk sökülüp... başka bir kasaya takılır... oradada da aynı problem oluyorsa harddisk arızalı... hükmüne varabiliriz...
yeni aldığınız için hiç açmadan firmanın teknik elemanlarına... başvurmanız daha mantıklı...
Bimeksten aldım :)
Tekrar taşımak istemiyorum :( kendim halledemez miyim? belki ayarlarından filan bir yolu vardır diye düşündüm.
harddisk sağlam ise... bios ayarlarına girip... sata modu ayarını ide yapınız... bir şekilde bu ayarı değiştirmiş olabilirsiniz...
Sanırım BIOS da First Boot USB Harddisk olarak ayarlanmış yani bilgisayar ilk açılışta USB Harddisk i okumak istiyor yani bu format için felan kullanılır ama genelde First Boot CD/DVD-ROM olur. Eğer bilgisayarın çalışmasında bir sorun yaratmıyorsa önemli birşey değil. Benim bilgisayarımda açılırken CD-ROM Not Found diyor.