Şimdi Ara

No Man's Sky (2016) [ANA KONU] (27. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
864
Cevap
21
Favori
31.853
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: MsSsS

Oyunu nasıl oynuyorsunuz her gezegeni sömürüyor musunuz?

Gezegen çok büyük öyle geldim sömürdüm olmuyor. Zaten sentinel varsa birşey yapamıyorsun bir alarm verdi mi kamyonla adam yığıyor oraya.

Oyundaki madenler belli zaten.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben çok zayıf buldum oyunu açıkçası.

-En başta asıl konu olan "keşif" hissi sıfır neredeyse. Zaten uzaylılar her yere yerleşmiş, bayrağını dikmiş, üssünü kurmuş. Biz sadece bayraklara dokunup, isminizi beğenmedim buranın adı "Haydar'ın Dümeni" olsun diyoruz. Arada bir iki harabe var ama onlarda kelime öğretmeden başka bir işe yaramıyor. Selçuk Erdem'in "Abi bak uzaylı bulduk, neler neler öğrettik" karikatürü geliyor akla. Keşke elle araya serpiştirlimiş özel gezegenler, ırkların ana dünyaları, büyük şehir veya üssler olsaydı. Gördüğümüzde vay arkadaş diyeceğimiz bir şeyler olsaydı. Şu haliyle Atlas ın ne ayak olduğunu öğrenince bir şey kalmıyor.
    Bulduğumuz binalarda ise hep aynı şeyler oluyor.Bir süre sonra nasıl olsa bir şey yok içeride diye girmemeye başlıyoruz.

-UI içler acısı, konsol için yapıp bırakmışlar. Klasikleşti artık aslında, PC dekiler pasta yesin diyor sürekli firmalar bu günlerde.

-Grafiklere pek aldırmayan biriyim ama bir oyun çağ dışı grafiklere rağmen bu kadar optimizasyon problemiyle geliyorsa gene PC için hiç çaba sarfetmemişler demek düşüyor bana. Witcher 3 full ayarlarda böyle takılmalar yapmıyordu...

-Hayatta kalma olayı da çok yüzeysel. Giysinin şarjı zaten her şey ile doluyor. Olmadı çiçekler dolduruyor. Güzel bir silaha sahip olduktan sonra sentineller bile komik oluyor. 5. yıldızda bile pek sorun yaratamıyorlar ortalama silah güçlendirmelerinden sonra.

-Uzay savaşları idare eder diyeyim, gemi kafasına göre hareket etmediği sürece problem yok. Çok uğraşmama rağmen kalabalık savaş çıkaramadım.

-Düzgün bir harita yok "keşif" oyununda. Bir gezegeni, sistemi gezdikçe bari yavaştan oluşsaydı bir harita, en azından nereleri gezdiğimiz çıkardı ortaya.

-Müzikleri ve ses efektleri çok güzel. Bilim kurgu havasını çok iyi veriyor, onlarda olmasa 3-4 saatte bırakırdım herhalde oyunu.

İşin en acı kısmı ise oyunun fiyatı, günümüz AAA oyunları ile aynı fiyatı biçmişler. Space Engineers erken erişim haliyle dövüyor bu oyunu içerik olarak, hem de dörtte biri fiyatına.

• oyunun özeti;

plotinyum,tomimyum,carbon topla
    geminin depoyu fulle
    başka gezegene uç
    plotinyum,tomimyum,carbon topla
    geminin depoyu fulle
    başka gezegene uç
    ...
    ...
    ...
  • quote:

Orijinalden alıntı: adnansetek

quote:

Gezegen çok büyük öyle geldim sömürdüm olmuyor. Zaten sentinel varsa birşey yapamıyorsun bir alarm verdi mi kamyonla adam yığıyor oraya.

Ben alayına dalıyorum. FPS oyunu misali
  • quote:

Orijinalden alıntı: JAX

quote:

Orijinalden alıntı: adnansetek

quote:

Ben alayına dalıyorum. FPS oyunu misali

Silahım henüz dandik beni haşat ediyor hepsi

En kötüsü de bir madeni alıp ya da bir canlıyı öldürünce sentinel gelip inceleme yapıyor ya tam gerilim hemen kaçıyorum ordan

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• arkadaşlar ben 0xc00007b hatası alıyorum oyunu açamıyorum nasıl çöze bilirim bunu?
  • Primarch P kullanıcısına yanıt
    Yorumunuza kısmen katılıyorum, şöyle açıklıyayım. Elite Dangerous'ta genelde sizin dediğiniz gibi sistemden sistem mal taşıyorduk, aynı sistem içinde böyle bir ticaret açığı olmuyordu. Mantıkta bunu gerektirir ancak şöyle birde durum var. Yine Elite'ten örnek vereceğim, orada yakıt çok ucuzdu. Sistemler arası tavşan gibi zıplıyorduk ancak burada Hyperdrive ünitemize bir zıplayışta bir Warpcell yüklememiz gerekiyor. Bu yakıt kolay, ucuz bulunan bir şey olmadığı için sistemler arası alışverişte daha kısıtlanıyor. Düşündüğümüzde hem mantıklı olan yönleri var hem mantıksız olan yönleri var. Şimdi teknoloji bu kadar gelişmiş ama ilginç bir şekilde yakıt teknolojisi hala sıkıntı arz ediyor. Böyle olunca sistemden sisteme mal taşımak değil sistem içinde belli bir noktada değerli olan şeyi yine aynı sistemde bulup ticaretini gerçekleştirmek mümkün kılınıyor. Bir bakıma Dünya'dan Mars'a ticaret gibi bir şey. Yani ben çok mantıksız görmüyorum, yakıt olayının oyunda diğer uzay oyunlarına göre çok çok daha zor yapıldığı için. Ama fikrinize saygı duyuyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KingdomOfH3aven -- 14 Ağustos 2016; 12:14:06 >

• Oyun hakkinda bir arastirma yapmadim da oyunda kac tane element var bilen var mi ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: KingdomOfH3aven

Yorumunuza kısmen katılıyorum, şöyle açıklıyayım. Elite Dangerous'ta genelde sizin dediğiniz gibi sistemden sistem mal taşıyorduk, aynı sistem içinde böyle bir ticaret açığı olmuyordu. Mantıkta bunu gerektirir ancak şöyle birde durum var. Yine Elite'ten örnek vereceğim, orada yakıt çok ucuzdu. Sistemler arası tavşan gibi zıplıyorduk ancak burada Hyperdrive ünitemize bir zıplayışta bir Warpcell yüklememiz gerekiyor. Bu yakıt kolay, ucuz bulunan bir şey olmadığı için sistemler arası alışverişte daha kısıtlanıyor. Düşündüğümüzde hem mantıklı olan yönleri var hem mantıksız olan yönleri var. Şimdi teknoloji bu kadar gelişmiş ama ilginç bir şekilde yakıt teknolojisi hala sıkıntı arz ediyor. Böyle olunca sistemden sisteme mal taşımak değil sistem içinde belli bir noktada değerli olan şeyi yine aynı sistemde bulup ticaretini gerçekleştirmek mümkün kılınıyor. Bir bakıma Dünya'dan Mars'a ticaret gibi bir şey. Yani ben çok mantıksız görmüyorum, yakıt olayının oyunda diğer uzay oyunlarına göre çok çok daha zor yapıldığı için. Ama fikrinize saygı duyuyorum.

Hocam Warp Cell icin Antimatter gerekli. Antimatter icin de Electron Vapor (5.000u kadar bir seydi), Heridium ve Zinc gerekiyor.

Oyun ilk asamada direk Antimatter toplamamizi istedigi icin zor oluyordu evet onu ben de yasadim ama o blueprint'i alinca mesele cok kolay oluyor zira yukaridaki seyleri toplamak ya cok basit ya da cok ucuz.

10 dakikada 500.000u para veriyor demissiniz. Bu yukaridakileri toplamak bir 15 dakika surer ya da parasini basip en fazla 30.000u'ya toplarsin hepsini daha kolayindan 2 dakikada.

Yani gecisler zor degil aslinda ilk asamadan sonra. Yine de dediginiz mantikli olabilir tabi bilemiyorum :) Saygilar.

• -Optimizasyon sıkıntıları

-Gemilerin,yaşam ünitesinin enerji tüketiminin çok hızlı olması

-Kötü kaplamaların

-Envanter çantasının,silah slotlarının küçüklüğü

Daha da eksiklikler vardır,bunların acilen düzeltilmesi lazım HD texture pack gibi bir şey yayınlayacaklarını sanmıyorum ama.

• quote:

Orijinalden alıntı: Akbaba89

-Optimizasyon sıkıntıları

-Gemilerin,yaşam ünitesinin enerji tüketiminin çok hızlı olması

-Kötü kaplamaların

-Envanter çantasının,silah slotlarının küçüklüğü

Daha da eksiklikler vardır,bunların acilen düzeltilmesi lazım HD texture pack gibi bir şey yayınlayacaklarını sanmıyorum ama.

Envanter çantasının küçük olması gerçekten saçmalığın dini imanı. Uzaya çıkmışız, gemiler yaratıklar, çanta, migros'un orta boy poşetinden bile küçük. Bir de Vr'ı getirsele pc'ye, süper olur, çok uygun.
  • vbalikci kullanıcısına yanıt
    Evet baya küçük, upgrade ediyoruz güya ama ugprale gelen yeni kısımlarada giysi upgraleri gidiyor...
    Yeni gemi veya yeni bir silah alıken de bir heyecan yok. Tek artısı 2-3 tane fazladan boşluğu olması....

Bu arada gemiler için bir tiyo vereyim. Elinizdeki gemi ne kadar iyiyse satılık olarak görecekleriniz veya tamir ederek bindikleriniz bir kademe iyi oluyor hep. (1-2 istisna hariç)
    Bu sayede tek bir gezegende bile 10 milyon tutan gemilere bedava ulaşabilirsiniz biraz uğraşarak. Şu bypass çiple kullandığımızda(turuncu ışınlar) bize yer gösteren kulelerde "Transmisson tower" ı seçerek, önce kuleyi oradan da, düşen gemiyi buluyoruz. Geminin tam yanına inerek sadece pulse engine ve launch thrusterları tamir edip, aynı işlemi tekrarlıyoruz. Her bulduğumuz gemi bir öncekinin bir kademe kuvvetlisi olacak ve 5 kuruş ödemeden 30-40 boşluklu gemilere geçebiliyoruz.
    İyice kazançlı çıkmak için tamir ettiğimiz gemideki kullanmayacağımız upgradeleri bozarak hammaddeye çevirebiliriz, bir süre sonra baya kaliteli malzeme çıkmaya başlıyor.
    Aman diyim yeni gemiye geçerken kargoyu aktarmayı unutmayın

• Bayağı oynadım güzel oyun ama 150 TL edecek bir oyunda değil malesef.İçi bomboş.Minecraft bile çok daha detaylı bu oyundan.Star Citizen'ı beklemeye devam.

Steam iade olayı gayet güzel çalışıyor
  • Beyler oyunda savaş sistemi nasıl birbirimizin uzay gemisini düşürebiliyoruz mu

• oyun single player
  • quote:

Orijinalden alıntı: b0Ni

oyun single player

Aynı sunucuda takılma filan yok mu hatta yani bulduğun gezegene senin verdiğin adın verilmesi ve diğer oyuncuların görmesi

• Reaktans kullanıcısına yanıt
    teşekkürler
  • Single player oyununun çok da eğlenceli olacağını düşünmüyorum, sürekli aynı şeyleri yaparsın 2 gün sonra sıkılırsın zaten 150 tl gibi bir fiyat aşırı uçmuşlar bence.
    Oyunu alan arkadaşlara hayırlı olsun güzel bir kazık yemek herkesin harcı değil.
  • Oyunun renk paletini, dünyasını çok beğendim Ucuzlayınca alıp oynamayı düşünüyorum bu oyunu ama o zamana kadar Dünyası bu oyun gibi renkli olan tavsiye edebileceğiniz bir oyun var mı?

• insalar boş yorum yapmaktan ibaret 1 yıldır bu oyunu takip ediyorum zaten adamlar yapabileceklerinizi oyun çıkamadan önce anlattılar benim tek yandıgım şey multiplayer olmaması çünkü bir konuşmdamlar oyunda mada multiplayermış gibi birbirinizi bulma ihtimaliiniz çok düşük gibi yorumları vardı ekstradan ne bekliyor insanlar merak ediyorum böyle bir oyun arıyodum açıkcası her gezegenin görüntüsü farklı gemi kullanışı biraz daha kompleks olabilirmiş yani çok basit mesela gemiyi düşürme ihtimaliniz yok ama gemi ile gezinmekten aşırı derecede keyif alıyorum her gezegenin atmosferi farklı saat 10 da başladım akşam 8 e kadar oynamışım normalde kattiyen singleplayer oynamayan biriyim beni bu kadar oynattıysa helal olsun.aadencilik-pazar-savaş-keşif var diyolardı aynen o şekildede olmuş ne bekliyorsunuz çok merak ediyorum ki çok fazla easter egg olduğu söyleniyor tam stream yapmalık oyun bence muhabbet sohbet ederken gezinmelik oyun.

edit:Fiyatı tartışılır 150tl eder mi? bence hiç bir oyun 100tl üstünde ederi yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi inspiretr -- 14 Ağustos 2016; 16:47:25 >

• 
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.