Şimdi Ara

NO MAN'S SKY (PS4 ANA KONU) (25. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.109
Cevap
6
Favori
32.444
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: pastadanadam

Space Engine'da saatlerini harcamış ve hala harcayan birisi olarak No Man's Sky beni büyük hayal kırıklığına uğrattı. Keyfi kaçmasın diye bir çok videosuna bakmadan almıştım ama baksaymışım keşke.
    Bir sürü güneş sistemi gezegen gezdim ve sorularım şunlar. Yanlışsam beni aydınlatın.

1-Neden yıldızlara yakın gezegenler yok? Yada çok uzak gezegen yok? Neden halkalı gezegen yok?
    2-Neden bütün gezegenlerin atmosferi var?
    3-Neden bütün gezegenlerde hayat var?
    4-Gezegenlerdeki geceler neden aydınlık? Gezegenin karanlık tarafına ineyim bide geceyi göreyim diyorum, ama hayır indikçe aydınlanıyor.
    5-Arkadaş uzay neden renkli ya? Bi yere gidiyorum yemyeşil, bi yere gidiyorum kıpkırmızı, ful siyah olan çevredeki yıldızları görebildiğimiz biyer yok mu?
    6-Oyun neden bu kadar renkli? Saturation dibine kadar dayamışlar. TV'den rengi kısıpta oynayabiliyorum.

Ya inşallah bana denk gelmemiştir. Yoksa bir, tek kişinin yapıtığı Space Engine'a, birde 30 kişilik ekibin yaptığı No Man's Sky'a bak. Ben büyük hayal kırıklığına uğradım ya, baya üzüldüm yani :(

Edit: Birde Space Engine'nın benim i3'lü, 4 GB ramli, Radeon HD 6850'li PC'imde gayet güzel çalıştığınıda belirteyim. Bu No Man's Sky baya sinirimi bozdu benim.

Hocam 1,2,3. soruların cevabını bulabilir misin bilemiyorum. 18 kattrilyon trilyon zibilyon tane gezegen varmış içinde halkalı vardır belki bilemezsin :) Atmosferi olmayan vardır belki bilemezsin :) Hayat olmayan da vardır belki bilemezsin :) Zehirli atmosferi olan gezegenler vardı , soğuk ya da aşırı sıcak olan. Ona göre kıyafetimizi geliştiriyorduk.
    4. soru : Şehir dışında dağ tepede bulunmuşundur etrafta hiç ışık olmadığında zifiri karamlık olur. Yıldızları görürsün vs. Eh NMS'deki gezegenlerde şehirler yokki doğa var. Çok karanlık olmalı. E ama bu bir keşif üzerine yapılmış oyun. Simsiyah gecelerde keşif mantıksız bence.
    5. soru : Herşey ışık ile alakalıdır. Cosmos gibi belgeselleri izlemeni tavsiye ederim :)
    6. soru : Gezegenler ve içindeki doğal hayat sen gittikçe random olarak işleniyor. Bunu yapabilmek için en kolay yöntem daha basit grafikli ve renkli paletler kullanmaktır. BF4 gibi grafikli olsa düşünsene gittiğin gezegeni görebilmen için 2 saat falan beklerdin herhalde :)

• radyasyonlu gemiden indiğin anda 2 dakika gezemeyeceğiniz gezegenler var.

bir tanesinde fırtına vardı ama çok bi efekt yoktu karanlıktı sadece.
  • quote:

Orijinalden alıntı: JazHoyt

radyasyonlu gemiden indiğin anda 2 dakika gezemeyeceğiniz gezegenler var.

bir tanesinde fırtına vardı ama çok bi efekt yoktu karanlıktı sadece.

en degerli madenler de kesin o tip gezegenlerdedir :)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok farklı bir şey ile karşılaşan var mı? Daha önceki mesajlarda bir arkadaş yazmış da başka yazan olmadı.
  • gezegenin birinde devasa bir yılan varmış videolarına bakın nette
  • quote:

Orijinalden alıntı: pastadanadam

Space Engine'da saatlerini harcamış ve hala harcayan birisi olarak No Man's Sky beni büyük hayal kırıklığına uğrattı. Keyfi kaçmasın diye bir çok videosuna bakmadan almıştım ama baksaymışım keşke.
    Bir sürü güneş sistemi gezegen gezdim ve sorularım şunlar. Yanlışsam beni aydınlatın.

1-Neden yıldızlara yakın gezegenler yok? Yada çok uzak gezegen yok? Neden halkalı gezegen yok?
    2-Neden bütün gezegenlerin atmosferi var?
    3-Neden bütün gezegenlerde hayat var?
    4-Gezegenlerdeki geceler neden aydınlık? Gezegenin karanlık tarafına ineyim bide geceyi göreyim diyorum, ama hayır indikçe aydınlanıyor.
    5-Arkadaş uzay neden renkli ya? Bi yere gidiyorum yemyeşil, bi yere gidiyorum kıpkırmızı, ful siyah olan çevredeki yıldızları görebildiğimiz biyer yok mu?
    6-Oyun neden bu kadar renkli? Saturation dibine kadar dayamışlar. TV'den rengi kısıpta oynayabiliyorum.

Ya inşallah bana denk gelmemiştir. Yoksa bir, tek kişinin yapıtığı Space Engine'a, birde 30 kişilik ekibin yaptığı No Man's Sky'a bak. Ben büyük hayal kırıklığına uğradım ya, baya üzüldüm yani :(

Edit: Birde Space Engine'nın benim i3'lü, 4 GB ramli, Radeon HD 6850'li PC'imde gayet güzel çalıştığınıda belirteyim. Bu No Man's Sky baya sinirimi bozdu benim.

Oyuna dün akşam başlamış biri olarak 3. soruna cevap verebilirim. Dün oyuna başladıktan sonra gittiğim daha 2. gezegende hayat yoktu. Mineraller ve madenler açısından bile oldukça cimri bir gezegendi. Yeterli stoğum olmasa havalanamayacaktım :)

• bazı arkadaşlar oyunu yerden yere vurmuş ancak bu oyun herkesin seveceği bir tarzda değil ve kimse aksiyon beklemesin bu oyundan .. tamamen keşif +ticaret +maden toplama üzerine yeni teknolojier üretme üzerine bir oyun savaş sadece ufak bir bölümü oluşturuyor..

uzun yıllardır aradığım bir oyun benim için muliplayer olayının olmaması mükemmel .. oyun dediğin tek başına oynanır eskiden multiplayer mı vardı .. beni eski günlere döndirdü gerek grafikleri ve gerekse kullanılan renkleri ile .. süper bir advanture oyunu olmuş ..

bir arkadaşımız oyun neden renkli ya demiş .. oyun neden renkli çünkü tanıtımlarda da oyunun EPIC SPACE ADVANTURE olduğu yani destansı bir başka değişle gerçek ötesi olduğu açıklandı.. bu oyundan bizim dünyamıza yakın görsellik beklemek olmaz ..

bazı arklarda grafikler gerçekçi değil diyor ... oyun 18 trilyon gezegenlik bir algoritmadan oluşuyor .. belli grafik kalıpları var ve çeşitli algoritmayla bu grafik kalıpları ile sürekli başka gezegenler oluşturuluyor başka yüzeyler oluşuyor yani simcity gibi hamur aynı istediği yerde dağ yapıyor başka yerde düzlük ...yani oyun grafik kalıplarının ötesine geçemiyor..haa biraz daha girintili detaylı olabilirdi ama epic bir oyun bu ortada .peki gerçekten gerçekçi grafik kalıpları olabilrmiydi?? bence olamazdı mesela himalaya dağını yaptılar diyelim bire bir .. sen bunu başka gezegende görsen olmaz dimi?? yada himalayanın bir parçasını kullansan başka bir dağ dan başka bir parçayla birleştirsen bu seferde birleştiği anlaşılmaz mı ? yani o zaman 18 trilyon farklı gezegeni bizzat düzenlemeleri gerekirdi .. bu nedenle gerçekçi grafik beklemek abestle iştigal olur...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mavvrick -- 12 Ağustos 2016; 11:42:26 >

• quote:

Orijinalden alıntı: mavvrick
    .. oyun dediğin tek başına oynanır eskiden multiplayer mı vardı ..

• dun aksam basi bos asteroid'lerin arasinda kirmizi isaretli bir mezar vardi. yuksek hizda giderken ya herro ya merro deyip daldim. icinden gecip gittim, yiginla element verdi. mezardaki gomuydu herhalde

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • -bugged- - kullanıcısına yanıt
    eski kafalıyım bu konuda :))
  • arkadaslar ılk cıkıtıgı zaman 228lıra ıdı oyun
    dun baktıgımda 215 lıraya dusmustu
    sımdı 202 lıra spotcularda

dahada dusermı acaba fıyatı duserse alacagım ama dıger magazalara bıle gırmemıs henuz oyun bulamıyorum
  • mavvrick kullanıcısına yanıt
    Tamam multiplayer olmamasını sevmeniz normal de eskiden multiplayer var mıydı denir mi hiç hocam
    PS2 ve Xbox'da multiplayer vardı, bilgisayarda ondan da önce Ultima Online falan vardı
  • arkadaşlar oyunda tamamen serbestiz dimi? herhangi bir görev almıyoruz bi yerden?
  • mavvrick kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle katılıyorum. Artık gına geldi 7/24 başka oyuncularla birbirini vuracağın fps oyunlarından... Oyunda hikaye arayan insanlar 7/24 bf'de her gün aynı şeyi yapıp multide birbirini vuran insanlardır eminim ve sadece multide birbirini öldürmek için 60 dolar veriliyor ki ben de veriyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • AsosyalBilgisayar kullanıcısına yanıt
    İstanbulda spotçularda 190 lira hepsinde. N11'e pahalı koyuyorlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • -bugged- - kullanıcısına yanıt
    90 larda yoktu hocam biraz yaş var diyelim :)neyse konu bu değil kişisel düşüncem
  • Oyun aslında benim gözümde gayet ortalama bir oyundu ama öylesine şuursuz eleştiren bir kesim var ki, insan ister istemez sevmeye başlıyor oyunu. Üzücü olan ise insanların oyun bilinci öyle çirkin bir evrime uğramış durumda ki; neredeyse her yıl 7 saatlik single ve 20 yıldır değişmen TDM, DM, CTF gibi bayık multi modlara sahip oyunlara otomatik ödeme yapıyorlar. Bundan farklısını bünyeleri kabul etmiyor maalesef.

No Man's Sky'ı en güzel tarif edecek söz Star Trek'in mottosudur.

"Space: the final frontier. These are the voyages of the starship Enterprise. Its continuing mission: to explore strange new worlds, to seek out new life and new civilizations, to boldly go where no one has gone before."

"Uzay: Nihai sınır. Bu yıldızgemisi Atılgan'ın yolculuğudur. Görevi: yeni ilginç dünyalar keşfetmek, yeni yaşam ve medeniyetler aramak, kimselerin daha önce gitmediği yerlere cesaretle gitmektir."

• melkor23 kullanıcısına yanıt
    +++++10000
  • barcelona game satıyormus n11 uzerınden 190lıraya aldım bakalım oyunu
    ızledıgım kadarı benı baya ıcıne ceken bır oyun oldu.
    geldıgı zaman yorumlarımıda yaparım
  • melkor23 kullanıcısına yanıt
    Ben de katılıyorum abartıldığı kadar kötü değil. Muhtemelen insanlar her gezegeni birbirinden çok farklı bekliyordu ki bunun yapılması en azından şimdiki nesilde imkansız. Ama bu benzerlik bir yandan da sıkıntı olayı keşfetmek olan oyunu yine mi aynısı dedirtiyor. Bence erken yapmışlar bu oyunu ps6 döneminde falan bu fikir yeniden ele alınmalı. Bu oyun içinse yorumum gereksiz renkli ve çok yaşam var. Uzayın karanlığını ve yalnızlığını hissedemiyorsunuz. 70 falan olmalı kanımca ne 50 vermelik ne de 90 vermelik bir oyun.
  • 
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.