Şimdi Ara

Noctua dh 14 1255 sürekli rpmde

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
486
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İ5 3570k da noctua dh 14 kullanıyorum ancak sürek 1255 dönüyor yükdede boşdada ben montajını yaptığım zaman kutu içeriğindeki fanların 2 sini taktığımız tek 2 pine dönüştüren aparatı işlemci soğutucu yerine takarken 2 pinli olduğu için aparatın çıkışı cpu fan bölümünde sağ taraftaki pin boşda kaldı acaba sağ taraftaki pin boşta kalmamasımı gerekiyordu o ayarlayıcımıydı rpmlerde. kullanan arkadaşlar bi söylerlermi acaba onlardadamı sürekli 1255 de dönüyor

• tek giriş > iki çıkış aparatı kullanmana gerek yok(çift çıkışı olmayan anakartlar için verilmiş bi aparat) direk cpu fan ve cpu opt fan kısmına tak girişleri
  • quote:

Orijinalden alıntı: 432

tek giriş > iki çıkış aparatı kullanmana gerek yok(çift çıkışı olmayan anakartlar için verilmiş bi aparat) direk cpu fan ve cpu opt fan kısmına tak girişleri

cpu fan yeri tamamda cpu opt yerini göremedim ben
  •  Noctua dh 14 1255 sürekli rpmde

Sanırım bu ikisi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 432 -- 21 Temmuz 2012; 15:42:19 >
  • quote:

Noctua dh 14 1255 sürekli rpmde

Sanırım bu ikisi

Evet kardeş taktım dierini buna aida 64 den biri 1355 de dönerken diyeride güç kaynağı fanı olarak dönüyor 768 rpmde dursunmu değiştirimmi ?
  • Hocam bios'tan yada gigabyte'nin programından fan rpm'lerini ayarlayabilirsin aslında
    Fan kontrolcüsünden bile daha kullanışlı asus suite örneğin,
    Bi kurcala istersen gigabyte'ninde olması lazım
  • quote:

Hocam bios'tan yada gigabyte'nin programından fan rpm'lerini ayarlayabilirsin aslında
    Fan kontrolcüsünden bile daha kullanışlı asus suite örneğin,
    Bi kurcala istersen gigabyte'ninde olması lazım

şimdi geri aparattan 2 sini teke dönüşütrüp taktım 1355 de dönüyor olsn ya nese artık teşekkür ederim sana kardeşim
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Rica ederim yardımcı olamadık ama o dediğim program ile asus'da düşürülebiliyor rpm, Genede bi dene
    kolay gelsin
  • Aynı soğutucu varbende de.Fanların birini cpu fan soketine diğerini de chasis fan soketine taktım.Bu chasis fan tüm anakartlarda vardır.Ve anakart chipsetinin üzerinde pasif soğutucu olduğu için de genelde boştur.
    Soketin 4 pinli olmasına gelirsek bu uçlardan ikisinde (kırmızı ve siyah) 12V var.Birinde sıcaklık algılyacısı var.Ve 4 üncü yani bazı fanlarda olmayanda da sıcaklığa göre ayarlanan fan devir kontrolcüsüymüş.
    http://forum.donanimhaber.com/m_32621831/tm.htm buraya bak.

Asus Suite programını denedim.Sıcaklığı görebiliyosun fakat fan devir hızını değiştiremiyor.Sanırım bu 4. pin den dolayı.Zaten fanların özelliklerinde 750-1200 rpm / 900-1300 rpm aralarında çalıştığı yazıyor.Çok da fark yok yani.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hooijdonk1120 -- 24 Temmuz 2012; 22:40:03 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.