< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OneTreeHill -- 29 Aralık 2017; 21:55:4 > |
Bildirim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OneTreeHill -- 29 Aralık 2017; 21:55:4 > |
Hangisi doğru oluyor şimdi?
![]() http://www.guru3d.com/articles_pages/noctua_nh_d15_review,11.html Soğutucu incelemelerinde istediğiniz kadar siteye bakın sonuçlar tam anlamıyla birbirini tutmaz.Çünkü çok fazla değişken var.Soğutma performansın etkileyen en başta macun sürme yöntemi var.Belki fanlar pwm modda çalıştığı için son devirde dönmek yerine 1000 li rpm ler de çalıştı.Belki soğutucular kasa içinde test ediyordu ve kasa işi hava sirkülasyonu kötü olduğundan hava soğutmalar kötü performans alırken, sıvı soğutucularda radyatöre konumlandırılan fan havayı dışarıdan alacak şekildeydi.Bu incelemelere başlamamın nedeni zaten yabancı incelemelerdeki tutarsızlıklar ve belirsizlikler.Ondan bu kadar kasıp farklı macun ve fanla test ediyorum.Ben testlerime güveniyorum çünkü performans beklentimden düşük çıkarsa üşenmeden 7 8 kere farklı montaj yaparım.Ondan testlerime güvenim tam .Sizin güvenmiyorsanız dikkate almazsınız incelemelerimi. |
Paylaştığınız sitedeki testler daha tutarsız. H100 ile nh-d14 ele alırsanız (yük durumundaykenki hallerinin paylaşıldığı sayfada) hiç bir yerde 10 derece fark açıldığını göremezsiniz o iki soğutucu arasında. Hiç bir sitede veya kullanıcı incelemesinde görülemez. Yok öyle bir dünya. Aynı şekilde Corsair h75'te, nh-d15'ten iyi olamaz, bu kapasitesi yok, ne radyatör olarak ne de fan olarak... Bir düşünün...
Kullanılan işlemciler ve frekansları farklı. Bu en büyük etken, belki de sizin veya herkesin yanılmasına neden olabilecek bir etken. Çünkü i7 4930k'nın 4.6ghz'deki yaydığı ısı değeriyle, i5 2500k'nın 5ghz'de yaydığı ısı değerleri ciddi derecede farklı. Oraya bakarak buradaki testler tutarsız diyemezsiniz. Saçmalarsınız. |
Iste incelemeyi okumadan verilen emege saygisizlik yapmak diye buna denir
![]() Gerci siz incelemeleri dogru düzgün okumadiginizdan yapanlari da pek bilmezsiniz sanirim ama OneTreeHill yaptigi objektif ve güvenilir incelemeler ile forumun kredibilitesi yüksek üyelerindendir ![]() |
Hocam ben aynı ikilemde kalıp tercihimi hava soğutmadan yana kullandım. Evet çok fazla yer kaplıyor, sağında solunda bir işlem yapmayaya çalıştığınızda parmaklarınızı kesiyor ama en azından kafam rahat. Sıvımı kaçırdı, içi oksitlendimi, pompa arızası verirmi, boruları çatlarmı gibi endişelerim yok. Her ne kadar güncel aio sıvı soğutmalar ilk örneklerinden daha güvenilir olsada benim için hala şüpheyle yaklaştığım cihazlar. Bu arada nhd15 ya da 15s i çok büyük buluyorsanız nh u14s gibi tek kuleli soğutucu düşünebilirsiniz. Taş çatlasın 3 4 derece fark vardır.
|
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Simplyfor -- 3 Haziran 2014; 5:58:43 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ßekir -- 3 Haziran 2014; 10:03:55 > |
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ßekir -- 3 Haziran 2014; 10:38:09 > |
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HiqhWoltage -- 3 Haziran 2014; 13:05:47 > |
|
|