Şimdi Ara

Noctua NH-D15 İncelemesi [Efsane Geri Döndü] (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
226
Cevap
3
Favori
27.131
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: OneTreeHill

quote:

Orijinalden alıntı: oem

R7 1700 3.9Ghz de çalışan sistemimde H100i var.Tam yükte 80 derecelere kadar çıkıyor.Pompa sesi de başladı.D15-s modelin alsam H100i den daha iyi bir performans yakalar mıyım?

Aslında H100 serisi genel olarak NH-D15 ile aynı performansı sergiler. Bazı teslerde H100 bazı testlerde NH-D15 önde çıkar. NH-D15 sorgusuz tek üstün olduğu yanı sessizliği. İşlemci sıcaklığı yeni mi yükselmeye başladı? Yani pompa bozulmaya başladı desem sıcaklıkların bu kadar yükselmesi için su akışının çok yavaşlaması lazım. Ya da uyguladığınız voltaj çok fazla.

Belirtmeyi unuttum.OCCT testinde sadece bu değerleri alıyorum.Oyunlarda 50 derece civarında.

• Çok Güzel bir ürün inceleme olmuş ellerinize sağlık.
  • Öncellikle inceleme güzel olmuş eline sağlık.
    Aynı soğutucudan aldım 3 gün önce gerçekten cok başarılı bi soğutucu bundan önce Corsair H80i V2 vardı yükte (60-65 derece) 2500 rpmlere çıkıyordu kafa bırakmıyordu sesten dolayı, 7700k ile kullanıyorum bu arada.
    iyikide almışım noctuayı yükte 1000 rpm e bile gelmiyor max 55-60 derecelerde hiç pişman etmedi.
    Tek kafama takılan Cooler Master Masterbox5 kasa ile kullanıyorum 2. fan ramlerin üstünde kaldı kapağı kapatırken çok hafif bi baskı uyguluyor fana şimdilik bi problem yok ama ilerde sorun çıkarmaz umarım.

Noctua NH-D15 İncelemesi [Efsane Geri Döndü]

• OneTreeHill kullanıcısına yanıt
    Aradan uzun zaman gecmis. Noctua performası hala konuşulur iken değişen tek şey fiyatı olmuş. tabiki oda o güzelim ülkemizde

d15 se alacağım bende fakat. Fiyatını hakedermi etmezmi bilemedim doğrusu. Sıvı sogutucular kullandım fakat pompa sesi şu sesi felan çıkarsa sessizlik adına çıldırtır adamı

Hoş air240 kasaya sıgmaz herhalde. Penceresiz kullanıyorum kasa kadar sogutucu
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: OneTreeHill

quote:

R7 1700 3.9Ghz de çalışan sistemimde H100i var.Tam yükte 80 derecelere kadar çıkıyor.Pompa sesi de başladı.D15-s modelin alsam H100i den daha iyi bir performans yakalar mıyım?

Aslında H100 serisi genel olarak NH-D15 ile aynı performansı sergiler. Bazı teslerde H100 bazı testlerde NH-D15 önde çıkar. NH-D15 sorgusuz tek üstün olduğu yanı sessizliği. İşlemci sıcaklığı yeni mi yükselmeye başladı? Yani pompa bozulmaya başladı desem sıcaklıkların bu kadar yükselmesi için su akışının çok yavaşlaması lazım. Ya da uyguladığınız voltaj çok fazla.

Belirtmeyi unuttum.OCCT testinde sadece bu değerleri alıyorum.Oyunlarda 50 derece civarında.

Sıcaklıklarla ilgili veriyi iki incelemede buldum.

Oyunlarda 56°C , Yükte 67°C . Tabi hız aşırtma yok. Soğutma custom.
    https://www.bit-tech.net/reviews/tech/amd-ryzen-7-1700x-review/7/

Burada 1.425V'de 80°C çıkmış.
    Legit Reviews
    AMD Ryzen 7 1700 Overclocking - Best Ryzen Processor? - Page 10 of 11 - Legit Reviews
    http://www.legitreviews.com/amd-ryzen-7-1700-overclocking-best-ryzen-processor_192191/10

Burada H110i extereme ile yükte 63°C.
    Vortez
    AMD Ryzen 1700 Review - Temperatures & Overclocking
    https://www.vortez.net/articles_pages/amd_ryzen_1700_review,4.html

Burada hız aşırtmayla 74°C görmüş.

@gtx295

Air 240'a anca NH-D9L filan sığar. O da anca bunun üçüncü nesil torunu filan olur. Niyetin varsa bu incelemediğim soğutucuyu satayım uygun fiyata, test ettiğim tarihten beri kutusunda duruyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OneTreeHill -- 17 Aralık 2017; 22:25:28 >

Noctua NH-D15 İncelemesi [Efsane Geri Döndü]

Pm den goruselim hocam

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İyi ki almışım. 240mm en iddialı sıvı soğutucuları çok daha az gürültü çıkararak tokatlamış Yük altında 3.8e oc edilmiş 1600x i 500rpm civarında soğutabiliyor

Acaba bunu ekran kartına da takabilir miyiz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hobar -- 11 Kasım 2018; 3:19:42 >
  • Hobar kullanıcısına yanıt
    DIY Perksyoutube
    CPU cooler on GPU - superb performance!
    https://m.youtube.com/watch?v=h6hvsqUEtZ4

işini görür umarım

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Öncelikle noctua d15 incelemsi mükemmel olmuş.

Bu ekran kartına sogutucu fikri supermiş, sessizlik acıdından tam istedigim ama islemci sogutucusu ile beraber nasıl sıgacak kasaya :D

psu ses yapmasın diye 1000 wattlık birsey aldım. cpu da bu noctua d15 gibi sogutuclarla sessizlesir fakat ekran kartı buyuk problem ses acısından :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi raptor00 -- 20 Kasım 2018; 21:1:2 >
  • raptor00 kullanıcısına yanıt
    Zamanında (tnt2, geforce 2,3,4 vs) ekran kartlarının üzerinde pul kadar soğutucu ile satarlardı. O zamanlar ülkemizde özel soğutucu bulmak zordu, ben de işlemci soğutucularını amatörce modifiye eder ekran kartına takardım. Gerçi bu seferde macun olayına dikkat etmediğim için soğutma performansına çok etki etmezdi. Şimdi orjinal soğutucular bile oldukca etkili, cpu soğutucu modifiye etmek yerine asusun strixi gibi bir ekran kartı almak çok daha mantıklı.
  • 8700k ile kullanan var mı? Ürün satılıyor mu şuan TR de?
  • Bu gerçekten büyük ama. Normal bir montajda anakarta da çarpar takamazsın. Çarpmasa bile ağırlığı ile ekran kartını aşağı çeker. Videoda elemanın yaptığı gibi Riser ile uzatıp özel bir montaj gerekir. O da bayağı zor iş.

Asus strix rx580 var bende. Gayet gürültülü bir kart. Masaüstünde fanlar dönmüyor ama dönmeye bir başlayınca kapıyı 1800 devirden açıyor.

raijintek morpheus ii gibi bir soğutucu ve kaliteli fanlar biraz daha iş görebilir.
  • Hobar kullanıcısına yanıt
    Hocam o zaten fantezi işi, pek akıl kârı değil. Yoksa özel soğutma yapılacaksa arctic accelero nun uygun bir modelini takmak daha mantıklı.
  • Merhaba. Bu fan, Corsair Obsidian 750D kasa ile uyumlu olur mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: eylül kabus

Merhaba. Bu fan, Corsair Obsidian 750D kasa ile uyumlu olur mu?
    Evet
  • Aynı fiyata tedarik edilebilen Noctua NH-D14 mü yoksa NHD-15S mi almak daha mantıklı ? HAF 932X kullanıyorum ramler 2x8 Kingston hyperx predator
  • jeffogu kullanıcısına yanıt
    Bildiğim kadarı ile nhd15s 1-2 derece daha iyi performans veriyor. Bunu tek fanı ile yapıyor. İsterseniz ikinci bir fan daha ekleyebilirsiniz, ama aynısından sıfır bir noctua fan eklemek tuzluya gelecektir, fazladan 2 derecelik düşüş için değmez. Özetle nhd15s alıp geçin. Artı olarak önünde fan olmaması olası bir yüksek soğutuculu ram çakışmasına mani olacaktır. Ya da en kötü ihtimal 12 cm lik akasa viper gibi pwm kontrollü yüksek performanslı bir fan ekler hem performansı az da olsa arttırırsınız hem de yüksek soğutuculu ram de kullanasınız sorun olma ihtimalini düşürürsünüz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu NHD15 sogutucunun yaninda corsair rgb ram ler gibi yuksek olanlardan taktigimiz zaman sogutucunun altinda kalirsa oturmayacak gibi

bu sogutucu ram lerin uzerine geliyor mu

gelmeyecek sekilde ayarlanabiliyor mu
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.