Bektas34 arkadaşım incelemen için saol çok güzel bi inceleme olmuş. Bu incelemede senin iki telefonuda aktif bir şekilde kullanmanın büyük etkisi olmuştur elbette. Bende neredeyse 2 hafta delirecem kararsızlıktan hergün 5800 le yatıp 5530 kalkıyorum bütün siteleri dolaşıyorum sabahtan akşama kadar fiyat düşmüş mü artmış mı diye şuan için 2 telefonunda fiyatı hakikaten çok makul seviylerde fakat 5800 fiyatının bu kadar düşmesi benide endişelendiriyor sorunlu olabileceği yönünde kaldıki 5800 forum sayfası günde 5 sayfa atlıyor herkes yok ben güncelleyemiyorum yok benim ki nsu da görünmüyor diyip duruyor(5530 un sayfa sı ise 1hafta da 3 sayfa atlıyor ya millet sorunlarını yazmıyor yada telefon hakkaten sorunsuz).Fakat beni 5800 ün kutu içeriği biraz daha celbediyor (işte pena falan filan)bide 5530 göre kaba olması onu daha sağlam gösteriyor.Fakat ikisinide aktif olarak kullanmadım onun icin bişey diyemiyorum. Dolayısıyle yine sizlere soracağım: 1)5530 un mu yoksa 5800 ün mü kulaklıktan alınan ses kalitesi daha iyi??Aynı kulaklıkla test edilmiş olması şartıyla. 2)Artık son karar sizce hangisini alayım??lütfen bir fikir verin yoksa ya ikisinide alacam yada deliler hastanesine gidecemm Vereceğiniz fikirler için şimdiden çok teşekkürler(Bektas34 sen ikisinide kullanmışsın yardımcı olabilirsen sevinirim)
quote:
Orijinalden alıntı: DrHcr
Bektas34 arkadaşım incelemen için saol çok güzel bi inceleme olmuş. Bu incelemede senin iki telefonuda aktif bir şekilde kullanmanın büyük etkisi olmuştur elbette. Bende neredeyse 2 hafta delirecem kararsızlıktan hergün 5800 le yatıp 5530 kalkıyorum bütün siteleri dolaşıyorum sabahtan akşama kadar fiyat düşmüş mü artmış mı diye şuan için 2 telefonunda fiyatı hakikaten çok makul seviylerde fakat 5800 fiyatının bu kadar düşmesi benide endişelendiriyor sorunlu olabileceği yönünde kaldıki 5800 forum sayfası günde 5 sayfa atlıyor herkes yok ben güncelleyemiyorum yok benim ki nsu da görünmüyor diyip duruyor(5530 un sayfa sı ise 1hafta da 3 sayfa atlıyor ya millet sorunlarını yazmıyor yada telefon hakkaten sorunsuz).Fakat beni 5800 ün kutu içeriği biraz daha celbediyor (işte pena falan filan)bide 5530 göre kaba olması onu daha sağlam gösteriyor.Fakat ikisinide aktif olarak kullanmadım onun icin bişey diyemiyorum. Dolayısıyle yine sizlere soracağım: 1)5530 un mu yoksa 5800 ün mü kulaklıktan alınan ses kalitesi daha iyi??Aynı kulaklıkla test edilmiş olması şartıyla. 2)Artık son karar sizce hangisini alayım??lütfen bir fikir verin yoksa ya ikisinide alacam yada deliler hastanesine gidecemm Vereceğiniz fikirler için şimdiden çok teşekkürler(Bektas34 sen ikisinide kullanmışsın yardımcı olabilirsen sevinirim)
5800ın yazılımsal sorunlar hakkında birşey diyemem ama 5530 kullanıcısıyım ve 5800da defalarca kez eline almış biri olarak 5530un kesinlikle daha sağlam göründüğünü söyleyebilirim.5800ı elime aldğımda öncelikle bu maketi mi diye düşündüm. Bildiğiniz plastik parçası gibi geliyor. Sen nereden vardın sağlam durduğu görüşüne bilmiyorum ama eğer eline almadıysan sağlıklı bir görüş olmayabilir. Bunların dışında tercihini kolaylaştırması için ben de sana aynı şeyleri söylerim zaten diğer sayfaları da okursan senin için en iyi kararı verirsin. Ama yine de özetlemem gerekirse: 3g, gps şart ekran ille de 3.2 olsun telefonun büyümesi fark etmez diyorsan 5800, 3g gps kullanmam ekran 0,3 inchlik fark çok da önemli değil tasarım biraz daha güzel boyutları cepte taşımaya uygun olsun diyorsan 5530 Benim yapabileceğim bu kadar sonuçta karar senin.
Dün aldığımız 5530 ile bir türlü evin kablosuz internetine bağlanamadım. Acaba yapmamız gereken farklı bir ayar var mı ?
quote:
Orijinalden alıntı: DrHcr
kardeşim şuan 5800 elimde arkadaşı arıyorum telefonumu getir diye adam bi kaç gün daha bende kalsın diyo ama bi kaç gün daha bende kalırsa kırarım bu takozu inan sağlamlık olarak dışardan bakınca 5800 sağlam görünsede 5530 u 2 ayda çizemedim bu 5800 2 haftada haşat ettim hele bide o yes no ve menü tuşu yokmu bu 5800 ın beni deli etti ya parmakların tam yumuşacık o dokunmatik ekrana alışıyo birden menü yada yes no tuşlarına basmaya kalkıyosun sanki orda tuş diil taş yapmışlar küt küt basınca insanda bi şaşırma oluyo telefon dediğin ya hep dokunmatik olucak yada dkomple tuşlu geçendede üstüne para veriim takas edelim dedi arkadaş yok dedim edermiyim ya yarında getirmesin telimi vururum onu diğer 5800 kullanan arkadaşta pişman olmuş zaten telefoncuda bunlara 600 den vermiş tel 500 e düşmüş deliriyolar kulaklık olayına gelince evde mp3 playerımın kulaklığını kullanıyorum 5530 lada onu kullanıyodum 5800 lada onu kullanıyorum 5800 ın güncellemesinide yeni yapmışlar 5530 eski versiyon değiştirmekle uğraşamadım şunu söliim kulağım çok iyidir hergün garantili olarak yolda 2 saat müzik dinlerim ve garanti veriyorum ikisininde sesi aynı yalnızca 5530 da yeni bi telefon olduğundan heralde ses daha bi baslı geliyo bana 5800 5700 5610 5530 bunların ses çıkışları birebir aynıdır hepsini kullandım ve versiyon olayı dışında seslerin arasında hiç bi fark yoktur 5800 a para vermek istiyen arkadaşlara tek kelime 2 arkadaşımda elimdeki 5530 u kullanana kadar 5800 larından çok memnundular taki benim elimdeki 5530 u alıp alıcı gözüyle kullanana kadar işte bombada orda patlıyo adamlar telefoncuyu vurucaklardı en son şimdi yakama yapıştı arkadaş bunu bana ver diye diğer 5530 u olan arkadaşında durumu aynı artık kurtulmak istiyoruz tüm 5800 sahiplerinden bence sen düşünme git 5530 al ama 58800 da alırsan pişman olmazsa tabi yakınında 5530 u olan bi arkadaşın yoksa
quote:
Orijinalden alıntı: Gürcan34 Dün aldığımız 5530 ile bir türlü evin kablosuz internetine bağlanamadım. Acaba yapmamız gereken farklı bir ayar var mı ?
yapmaniz gereken farkli bi ayar yok ben sifreyi yazdim baglandi sorununuz nedir. kablosuz agimi gormuyo yoksa sfremi kabul etmiyo?
Perşembe günü mavi renkten HB'den sipariş verdim ama hala tedarik sürecinde ürün.Bu sorunu yaşayanlar var mı?Biraz gecikti gibi geldi bana ürün gönderimi.
quote:
Orijinalden alıntı: DrHcr Bektas34 arkadaşım incelemen için saol çok güzel bi inceleme olmuş. Bu incelemede senin iki telefonuda aktif bir şekilde kullanmanın büyük etkisi olmuştur elbette. Bende neredeyse 2 hafta delirecem kararsızlıktan hergün 5800 le yatıp 5530 kalkıyorum bütün siteleri dolaşıyorum sabahtan akşama kadar fiyat düşmüş mü artmış mı diye şuan için 2 telefonunda fiyatı hakikaten çok makul seviylerde fakat 5800 fiyatının bu kadar düşmesi benide endişelendiriyor sorunlu olabileceği yönünde kaldıki 5800 forum sayfası günde 5 sayfa atlıyor herkes yok ben güncelleyemiyorum yok benim ki nsu da görünmüyor diyip duruyor(5530 un sayfa sı ise 1hafta da 3 sayfa atlıyor ya millet sorunlarını yazmıyor yada telefon hakkaten sorunsuz).Fakat beni 5800 ün kutu içeriği biraz daha celbediyor (işte pena falan filan)bide 5530 göre kaba olması onu daha sağlam gösteriyor.Fakat ikisinide aktif olarak kullanmadım onun icin bişey diyemiyorum. Dolayısıyle yine sizlere soracağım: 1)5530 un mu yoksa 5800 ün mü kulaklıktan alınan ses kalitesi daha iyi??Aynı kulaklıkla test edilmiş olması şartıyla. 2)Artık son karar sizce hangisini alayım??lütfen bir fikir verin yoksa ya ikisinide alacam yada deliler hastanesine gidecemm Vereceğiniz fikirler için şimdiden çok teşekkürler(Bektas34 sen ikisinide kullanmışsın yardımcı olabilirsen sevinirim)
bu telefonla hic sorun yasamadim kesinlkle tvsiye edrim 5800 kullanmdim ama durusu cok kotu almk icn gittim vzgectim... sony kulaklikla ses sprrr oluyo nokianin kendi kulakligi bu kadar iyi deil bence 5530 5800 a gore daha saglam duryo 5800 tam bi takoz.Ins aldigin telefondan pismanlik yasamazsin secm senin hayirlisi olsun
Bektas34, KIDD ve muti1326 gerçekten çok teşekkür ederim fikirleriniz için. Bu konudaki fikrim çok değişti ama bir kaç şey daha soracam. Sanırım 5530 da tuş kilit tuşunda bi oynama oluyormuş 5800 de de böyle birşey varmı?Gerçi çokda önemli değil ama bide batarya süreleri arasında çok bi fark oluyor mu acaba??? Benim peder bi samsung star 5233 almıştı batarya süresi 800 saat diyodu gelgelelim 800 ü geçtim 500 gitse o da iidir ama 120 saat falan gidiyo yani 5 gün kaldı ki babam ne oyun bilir nede müzik dinler velhasıl bu ikisinin batarya karşılaştırması nasıl acaba?Sonuçta 100 saat fark gözüküyo. Bide arkadaşlar 5800 ün kamerası sözde carl zies ama 5530 la karşılaştırdım internette iksinin arasında pek fark yok gibi.Bence ikisinin foto kalitesi baya kötü..Neyse yorumlarınızı bekliyorum..
ntquartex şiparişin gecikmiş sanırım. Bilmiyorum ilgisi var mıdır ama 5800 ün sayfasındaki herkes hb de bi gecikme sorunu yaşıyordu Belki Hb de genel bi sorun vardır?? Benim peder de Hb den almış tı Samsung star ı 2-3 günde geldi.
Est.İns. yardımcı olabilmişimdir.dediğim gibi 5800 kullanmadım o yüzden bilemeyeceğim ama Batarya gücü 5530 ( 1000 mAh ) 5800 ( 1320 mAh ) 5800 batarya da üstün kac saat bunu denemek lazım ama sen ön kamera özelliklerine değil ön kamerayı ne kadar kullanacağını sor kendine gerekliyse veya kullnacaksan çift kameralı bir telefon daha iyi olur 5530 un kamerası gün ışığında çok iyi ama kapalı alanda görüntü bozuk sebebini bilmiyorum carl zeis mercek olmadığından olabilir ama gün ısıgında ve yakın cekimler gercekten çok iyi... ben yakın cekim yaptığımda fotodan dikkat etmediğim göremediğim ayrıntıları bile görebiliyorum çok iyi gerçekten.
(Forumda düzeltme yapamıyorum cevapları zor yazıyorum bir sorun var galiba sitede alıntıda yapamadım)
quote:
Orijinalden alıntı: Gürcan34
Dün aldığımız 5530 ile bir türlü evin kablosuz internetine bağlanamadım. Acaba yapmamız gereken farklı bir ayar var mı ?
Kablosuz LAN / Seçenekler / Ayarlar / Seçenekler / Gelişmiş Ayarlar'a girin ve Otomatik Yapılandırma Kapalı ise Etkin olarak belirleyin..
Bunun dışında da farklı modemlerde deneyin, diğer modemlere bağlı ancak sadece sizin modeme bağlanamıyorsa şifrelemenizde veya varsa filtrelemenizde modeminiz yani bilgisayarınız üzerinden ayarlama yapmanız gereklidir.. Şifreyi ve tüm filtrelemeleri kaldırıp bağlanmayı deneyin, yine bağlanmazsa telefonunuzda bağlanırsa ise cümlemin başında belirttiğim şekilde modem ayarlarınızda uyumsuzluk vardır..
batarya olarak 5800 bayabi önde 1320 mahlık bi bataryası var çünkü ama o bataryaya güvenme iki telefondada normal kullanımda 2 günü ne geçer nede altına düşer malum ekranı büyük olunca bataryadan biraz daha fazla yiyo 5800 ama genede 5800 batarya konusunda 5530 a göre daha iyi kameraya gelince carlzeis olayına fazla takmayın nokia bunu hep yapıyo carlzeis yazar ama carlzeis olmıyan tel daha güzel çeker bakın şekiil a) N70 şimdiye kadar ona yakın gerçeklikte renkleri yakalayan pek telefon çıkarmadı buna n79 da dahil n79 un üstünde kocaman carlzeis yazısını okumanıza rağmen 2 mp lik 5 senelik n70 kadar güzel fotolar çekemiyosunuz bu bi oyun 5800 ın kamerasını aynı ortamda çekip denedim ardaki farkı anlamak çok zor ama şunu söliim 5800 da o meşhur kırmızılık olayı devam etmekte resimlerde kapalı alanda özellikle kırmızılığı fark etmememk imkansız lakin 5530 da o kırmızılık yok ama gkapalı alanda gece modunda flaşsız çekim yaparsanız telefonu kırabilirsiniz kısacası kameralar aynı yalnız diğerinde flaşa biraz daha önem verilmiş okadar ama yazılımsal olarakta 5800 da bi sorun var galiba o kırmızılık sinir etti beni ama5800 ın flaşına diğcek yok gerçekten 5530 u eziyo gece yada kapalı ortamlarda
telefonun yazılımını bir türlü yükseltemiyorum. Nokia Software Updater den güncel yazılım arattığımda telefonunuzun yazılımı zaten güncel durumda diyor fakat telefonumun yazılımı 10.0.050 ve forumda bazı arkadaşların telefonunu 11.0.054 yazılımıyla güncellediği yazıyor.telefonumu nasıl 11.0.054 yazılımına yükseltebilirim lütfen yardım edin
Arkadaşlar şimdi telefon almaya çıkıyorum ama hala 5530 mu 5800 mı seçemedim birini alıcam artık .
Son bi sorum var. Kinetic scrolling dediğimiz şey mesela rehberdeyken numaralardan aşağı inmek için elimizle sürükledikçe aşağı inmesi di mi ( ekranın sağındaki çubuk olmadan numaralar üzerinde elimizi sürüyünce de inmesi) ? 5800 da yok mu bu özellik? Mesela şarkılarda aşağı inerken parmağımla aşağı doğru sürükleyemeyecek miyim?
quote:
Orijinalden alıntı: pirate_c
Arkadaşlar şimdi telefon almaya çıkıyorum ama hala 5530 mu 5800 mı seçemedim birini alıcam artık .
Son bi sorum var. Kinetic scrolling dediğimiz şey mesela rehberdeyken numaralardan aşağı inmek için elimizle sürükledikçe aşağı inmesi di mi ( ekranın sağındaki çubuk olmadan numaralar üzerinde elimizi sürüyünce de inmesi) ? 5800 da yok mu bu özellik? Mesela şarkılarda aşağı inerken parmağımla aşağı doğru sürükleyemeyecek miyim?
Arkadaşım ikisinide iyice inceleyip bizede bilgi verirsen sevinirim. Bende senin gibi uzun süredir 5800 mı 5530 mu diye düşünmekten kafayı yiyicem
Arkadaşlar sonunda karar verebildim.Bunda sizinde etkiniz çok oldu(musti1336, KIDD) ve özellikle bektas34 etkisi çok oldu (her nekadar 5800 ü biraz kötülemiş olsanda iiki kötüledin yoksa karar veremeyecektim) bimeks ten bu gün sipariş verdim.İnşallaha sorunsuzca kullanabilirim.Ve artık daha çok soru soracağım sizlere İlk sorumla başlayayım o zaman Ben bu telefona uygun makul bir kılıfı nereden bulabilirim??
quote:
Orijinalden alıntı: her_türlü
telefonun yazılımını bir türlü yükseltemiyorum. Nokia Software Updater den güncel yazılım arattığımda telefonunuzun yazılımı zaten güncel durumda diyor fakat telefonumun yazılımı 10.0.050 ve forumda bazı arkadaşların telefonunu 11.0.054 yazılımıyla güncellediği yazıyor.telefonumu nasıl 11.0.054 yazılımına yükseltebilirim lütfen yardım edin
soruma cevap verebilicek kimse yokmu. cihazı dün aldım ve reset problemi yaşıyorum tek umudum güncelleme lütfen yardım edim
quote:
quote:
soruma cevap verebilicek kimse yokmu. cihazı dün aldım ve reset problemi yaşıyorum tek umudum güncelleme lütfen yardım edim
Nokia Software Updater ile bilgisayardan denemeni öneririm. Telefonda deniyorsan olmayabilir. PC de de olmuyorsa bir sorun var demektir.
quote:
Orijinalden alıntı: ra hmetli
quote:
quote:
Nokia Software Updater ile bilgisayardan denemeni öneririm. Telefonda deniyorsan olmayabilir. PC de de olmuyorsa bir sorun var demektir.
pc den deniyorum ama bulmuyo yeni yazılımı reset sorunuda sık sık oluyo 2. günden servise yollıycaz artık telefonu
Reset sorunu bikaç arkadaş daha yaşamıştı. Hiç yaşamayan arkadaşlar da var. Sanırım senin telefonundaki reset sorunu baya siniredici düzeyde.
Eğer 2. gündeysen iade edebilme imkanın olmalı. Memnun kalmadım diyip telefonu iade edebilirsin.