Şimdi Ara

_____NOKIA 5800 XM -- ANA BAŞLIK (15. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41.614
Cevap
25
Favori
2.521.898
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ekşi sözlükte barbee nickli yazar Nokia 5800 XM in dokunmatik ekran özelliğini şöyle alıntılamış-açıklamış:

tek kötü yanının dokunmatik ekranı olduğu söylenen telefon. sebebi ise parmağınızdan aldığı elektrikle değil ekrana yapılan baskı ile çalışıyor olması.

yani capacitive yerine resistive olmasıymış.

http://gizmodo.com/...th-nokias-first-s60-touch-phone

sayfanın sonundaki videodan da görebilirsiniz.
  • quote:

Orjinalden alıntı: SiNaN33

quote:

Orjinalden alıntı: eser_83

Arkdaşlar videoları izledim ve açıkcası şaşırdım. Ben Nokia dan daha iyi bir şey beklerdim. Bu aleti Sylus kalem olmadan menüllerinde çok zor gezersiniz. Mesele bayana dikkat edin parmağının ucuyla dikkatli bir şekilde bastırıyor. Biz erkeklerin parmakları daha büyük ve zorlanacağımız kesin. Ayrıca dikkat edin diğer videolardada resmen ekrana dokunmuyor bastırıyorlar. Buda bence aletin düşük algıladığını gösteriyor. HtC Touch diamond veya Iphone kullananlar nedemek istediğimi daha iyi anlayacaktır. Benim emektar Hp rw6815 in bile algılaması daha yüksek. Ayrıca alet bariz yavaş bunu fotoğrafı izlerken adam ekranı yatırınca 2 - 3 saniye sonra g sensörünün ekranı çevirdiğini ve çevirirken iphone, i900, htc gibi animasyonlu ve hızlı değilde ekranı kapatarak çevirdiğini gördüm. Buda açıkcası bende hayal kırıklığı yarattı. Ayrıca istediğin kadar Carl Zeis mercek kullan 3,2 Mp. tarih oldu artık. Ben bu konuyuda hem nokia ya hemde iphonenun 2 mp. olduğunu duyunca apple a yakıştıramadım. Koy şuna 5 - 8 mp bir kamera yap multimedia canavarı. Neyse ben genede HTC TOUCH HD yi beklemeye devam edeceğim. Yada Sony bakalım hangisini telefonum olacak...

hocam azına sağlık.. bende bunu söylemeye çalışmıştım ama arkadaşlar daha gelişecek dediler neyse

yazılımsal olarak daha da hassaslaştırabilirler demek istiyorum ve lafımın arkasındayım hala.. Reis'de bnm demek istediğimden farklı bişi söylememiş..

quote:

Orjinalden alıntı: Reis-i Eagles

hassaslık 1az donanımsal 1az yazılımsal cam sertse yapcam 1şey yok
    ama yazılımla acayip hassasa çevirebilirler. kolay hataya da sebep olabilir ama
  • hocam sanırım yazılımsal değil donanımsal bir teklonoji. ama yinede belli olmaz elime almadan kesin bir şey söyleyemem.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi scanh -- 4 Ekim 2008; 22:00:31 >
  • Ya aslında bakarsanız nokia nın tüm modellerinde menü falan çok klasikleşmiş hepsi aynı neredeyse. Bu ürün Apple Iphone'nın yerini bile tutamaz.Tabi kendi düşüncem ve kullanmadanda bilemeyizde
  • Bende teknik verileri tam bilmiyorum ama işin yazılımsal kısmı var onu biliyorum.

Denildiği üzere baskı ile çalışıyorsa belli basınç değerini geçmeden tuşu aktifleştirmiyor demektir.
    Ama camla ekran arası uzaksa ona 1 şey yapılamaz.

Arayüze gelince katılıyorum. ikonlar falan çok sade. symbian 8.1 gibi.
  • quote:

Bende teknik verileri tam bilmiyorum ama işin yazılımsal kısmı var onu biliyorum.

Denildiği üzere baskı ile çalışıyorsa belli basınç değerini geçmeden tuşu aktifleştirmiyor demektir.
    Ama camla ekran arası uzaksa ona 1 şey yapılamaz.

Arayüze gelince katılıyorum. ikonlar falan çok sade. symbian 8.1 gibi.

symbianda hep aynı zaten ikonlar symbain cıtıgından berı aynı sadece gorsellıgı degıstırılıyor iphonede bır degısıklık yapmamıs
  • http://www.ktunnel.com/index.php/1010110A/3b2c16e0775d93348558bb8093cb1dc1070de5dbd7542489d25ae15789b503111e07c80ab6fd5e6419986

bu videoda cihaz çok hızlı çalışıyo,adamda ikide bir söyleyip duruyo zaten.ayrıca hiç bişeye de çift tıklamıyo.bence diğer videolar cihazın deneme versiyonları,ham daha yani..
  • quote:

Orjinalden alıntı: traks

http://www.ktunnel.com/index.php/1010110A/3b2c16e0775d93348558bb8093cb1dc1070de5dbd7542489d25ae15789b503111e07c80ab6fd5e6419986

bu videoda cihaz çok hızlı çalışıyo,adamda ikide bir söyleyip duruyo zaten.ayrıca hiç bişeye de çift tıklamıyo.bence diğer videolar cihazın deneme versiyonları,ham daha yani..

hocam video nedense takılıo ve ses gelmiyor..

videoyu takıldığı yerden stop play yapıp bitene kdr seyrettim. ses yoktu ama dokunma olayının hassaslığı gayet yerinde.. benden 10 puanı aldı

demiştim ben ilk hands on ile seri üretim arasında fark olur diye

biraz önce videoyu internet explorer ile tekrar seyrettim, ses de geldi takılmada ortadan kalktı...

gördüğüm kadarıyla dokunmatiğin hassaslığı çok iyi ayarlanmış. ayrıca hands on videosundaki gibi işletim sistemi yawaş çalışmıyor.. her işlemi gayet hızlı bir şekilde yerine getiriyor.. sadece ekran dönüşlerinde animasyon yok ve görüntü ekran karardıktan sonra dönüyor (N95 8GB V20'de ki gibi)... seri üretime geçene kadar bununda üstesinden gelirler nasıl olsa ;)

işte şimdi sevdim.. N95 8GB'ın yanına çok iyi gider die düşünüyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AlkanExclusive -- 5 Ekim 2008; 2:29:42 >
  • düne kadar iphone almayı düşünüyordum ama artık değil :) herkesin zevki ayrı ama iphone kullanan arkadaşlar cihazı haybeye kötülemiş , kamerası kötü deniyor ama rakibinden iyi , ekran desen 230400 piksel nokia 153600 piksel iphone gibi devasa bir fark var birde 3,5 inç 3,2 inç e oranı hesaba katılırsa nokianın çözünürlüğü iphone un nerdeyse iki katı , iphone daha şık deniyor zevkler tartışılmaz ama gsmarena gibi bir çok sitede 8,5 a 7,5 dizayn notu ile nokia daha önde gps,bluetooth vs gibi donanımlardada yıllardır onlarca cihaz üretmiş nokia nın başarısı ortada , kalın olmuş deniyor ama aralarında 3 mm fark var ve nokia nın boyutları taşımaya daha müsait vs vs vs neyse uzun zamandır nokia dan böyle bir cihaz bekliyordum kesinlikle alacağım . tabiki eksileri var dahili hafıza 10/15gb olsa kamera 5/10mp olsa kalınlık 10/11 mm olsa daha iyi olurdu ama yinede hoş ve iddalı bir cihaz
  • İlerde son kullanıcı incelemelerinde bakarız hassasiyete.
  • trdeki çıkşfiyatı ne kadar??
  • ben en az 500€ + KDV olur diye düºünüyorum..

yani 1.100YTL'den giriº yapar piyasaya

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AlkanExclusive -- 5 Ekim 2008; 13:15:07 >
  • 1i üyelik olabilir diyordu doğru olabilir aslında
  • quote:

1i üyelik olabilir diyordu doğru olabilir aslında

o üyelik sistemi olursa fiyat 850 - 900YTL'ye düşer..
  • 800 YTL falan olsa ne güzel olur
  • Ben şimdi baya 1 video izledim youtube'tan falan ağır gibi geldi cihaz yaw. yani normal nokia ağırlığı.
    Rotation'larda gecikme var mesela. Yazılımla 1 nebze düzeltilir.
    Bana da bastırıyorlar gibime geldi ama bakıcaz son kullanıcılar nasıl yapacak.
  • 279 euroya sim kilitsiz çıkmış bir aletin tr de 500 euro olması imkansız.cep tellerden alınan vergi %100 değilki.ayrıca mobile review yaptığı incelemede bu cihazın iphone a ciddi bi rakip olmak için,fiyat politikasının çok agressive oldugu söyleniyor.bence şebeke desteğiyle bedava olmasa bile aylık belli bi garanti konuşma süresi ile çok ucuza gelebilir.ama piyasaya girmesi bence biraz gecikti.ortalık iphone vs samsung omnia karşılaştırmaları ile dolu.zaten nokianında fiyatı böyle tutmasının başlıca sebebi de,kaybettiği avantajı yakalamak..
  • yok reis traks nickli arkadaşımızın gönderdiği video da adam gayet rahat kullanıyordu telefonu.. hiç bastırma sezmedim ben..

http://www.sansursensin.com/watch?v=JG4UpnJjMXc&feature=related
  • Evet bunu da izledim. Eleman harbiden sadece dokunuyo.

Ama değişiklik gösterebiliyo. N82'de naviwheel var deniliyordu çıkmadı.
  • quote:

Orjinalden alıntı: traks

279 euroya sim kilitsiz çıkmış bir aletin tr de 500 euro olması imkansız.cep tellerden alınan vergi %100 değilki.ayrıca mobile review yaptığı incelemede bu cihazın iphone a ciddi bi rakip olmak için,fiyat politikasının çok agressive oldugu söyleniyor.bence şebeke desteğiyle bedava olmasa bile aylık belli bi garanti konuşma süresi ile çok ucuza gelebilir.ama piyasaya girmesi bence biraz gecikti.ortalık iphone vs samsung omnia karşılaştırmaları ile dolu.zaten nokianında fiyatı böyle tutmasının başlıca sebebi de,kaybettiği avantajı yakalamak..

hocam o yüzden mi sim kilitsiz iPhone 3G'nin Amerika fiyatı 599$(780YTL) iken, Türkiye'de ortama 1.300 - 1.400TL???

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AlkanExclusive -- 5 Ekim 2008; 14:18:41 >
  • 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.