Şimdi Ara

_____NOKIA 5800 XM -- ANA BAŞLIK (16. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
41.614
Cevap
25
Favori
2.521.898
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: Reis-i Eagles

Evet bunu da izledim. Eleman harbiden sadece dokunuyo.

Ama değişiklik gösterebiliyo. N82'de naviwheel var deniliyordu çıkmadı.

bu bahsettiklerimiz dediğin gibi biraz donanımsal biraz yazılımsal.. N82 için naviwheel deniliyordu ama ben duyurulduğundan çıktığı güne kadar naviwheelli bir hands on ya da naviwheelli normal bir videosunu görmemiştim..
  • quote:

Orjinalden alıntı: Hi-Tech-Man

En sonunda Tabiri caizse YILLAR SONRA Nokia da bi akıl edip dokunmatik olayına girebildi , hele şükür.

• yurt dışında çıktı mı yani? 270 euro çok iyi öyleyse
  • daha çıkmadı nokia'nın dediği fiyat 279 euro
  • Türkiye 1000 ytl'den aşagi olmaz kesin.
  • quote:

Orjinalden alıntı: TechZone

quote:

Orjinalden alıntı: traks

279 euroya sim kilitsiz çıkmış bir aletin tr de 500 euro olması imkansız.cep tellerden alınan vergi %100 değilki.ayrıca mobile review yaptığı incelemede bu cihazın iphone a ciddi bi rakip olmak için,fiyat politikasının çok agressive oldugu söyleniyor.bence şebeke desteğiyle bedava olmasa bile aylık belli bi garanti konuşma süresi ile çok ucuza gelebilir.ama piyasaya girmesi bence biraz gecikti.ortalık iphone vs samsung omnia karşılaştırmaları ile dolu.zaten nokianında fiyatı böyle tutmasının başlıca sebebi de,kaybettiği avantajı yakalamak..

hocam o yüzden mi sim kilitsiz iPhone 3G'nin Amerika fiyatı 599$(780YTL) iken, Türkiye'de ortama 1.300 - 1.400TL???

doları pariteye bölüp euroya çevirirsen iphone amerika fiyatı 438 euro yapar ki(nokia sadece 279 euro!) iphone un amerikada avrupaya göre çok daha ucuz olduğunu söyleyebiliriz.çünkü aslında hedef pazar amerikadır.vergiler ve bayii karları dahil nokianın sim kilitsiz, 800-850 ytl aralığında olmasını bekliyorum.daha öncede yazdığım gibi nokia piyasaya geç girdiği için saldırgan bi fiyat politikası izleyecektir..
    Ayrıca ben iphone la nokia 5800 karşılaştırmasını da çok doğru bulmuyorum,iphone kendine has çok daha basit ve kullanıcı odaklı bi telefon ve yapabileceği şeyler sınırlı,apple ın kendine göre geliştirdiği bi mantıkla hareket edip çalışıyo.ama kötü de cihaz değil 3 günden beri kullanmaktayım.yoğun bi kullanıcı olduğum için turkcell den bedava geldi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi traks -- 5 Ekim 2008; 15:59:38 >
  • her dokunmatik ekranlı telefona da iphone taklidi muamelesi yapmak doğru olmaz.(hele ki ilk fikir lg ye aitken)
    kapalı ve sürgülü telefonlar eskiden samsungla özdeşleşmişti diye şimdi tüm kapalı telefonlar samsung taklidir diyebilir miyiz? symbian ve windows mobile gibi farklı alternatiflerin olması söylenenin aksine gayet avantajlı.iphone benzeri bir şey almak isteyen niye nokia alsın ki iphone varken?
  • quote:

Orjinalden alıntı: positroN

her dokunmatik ekranlı telefona da iphone taklidi muamelesi yapmak doğru olmaz.(hele ki ilk fikir lg ye aitken)
    kapalı ve sürgülü telefonlar eskiden samsungla özdeşleşmişti diye şimdi tüm kapalı telefonlar samsung taklidir diyebilir miyiz? symbian ve windows mobile gibi farklı alternatiflerin olması söylenenin aksine gayet avantajlı.iphone benzeri bir şey almak isteyen niye nokia alsın ki iphone varken?

son cümle harici söylediklerinize katılıyorum ama son cümleye katılmıyorum.Htc touch hd çıkacak mesela iphone benzeri ama özellik olarak iphone dan üstün iphone varken gidip o alınabilir mesela

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emre_14 -- 5 Ekim 2008; 18:18:15 >
  • htc cihazlarında windows mobile kullanıyor.iphone benzeri demek doğru olmaz.zaten demek istediğim de buydu.dokunmatik ekranlı telefonlar illa iphone u taklit etsin diye değil.nasıl ki kapaklı telefonlar samsung u taklit etmiyorsa.
    cihazın ismi de xpressmedia mı xpress music mi belli değil.bir de tube eklentisi var.tube olayı youtubedan gelme galiba. xpress music walkmane karşı çıkmış bir şey.böyle gidersek bir çok şeye benzetebiliriz.
  • ilk hatrı sayılır geniş ekranlı cihaz iPhone olduğu için her cihaza iPhone Killer lakabı veriliyor.

N95'de de durum böyle oldu yeni cihazlar N95 Killer oldu
  • LG ile başlayan furya, iPhone ile zirveye çıktı resmen.
  • arkadaşlar nokia bu telefonu türkiye getirdiğinde en az 1250 ytl weya daha fazla olur o yüzden hemen almayın bence bunun gibi ikinci bi model çıkardıktan sonra fiyatı hemen düşer...(örnek;N95 çıktığında 1400 lerdeydi şimdi ise 900ytl )
  • quote:

doları pariteye bölüp euroya çevirirsen iphone amerika fiyatı 438 euro yapar ki(nokia sadece 279 euro!) iphone un amerikada avrupaya göre çok daha ucuz olduğunu söyleyebiliriz.çünkü aslında hedef pazar amerikadır.vergiler ve bayii karları dahil nokianın sim kilitsiz, 800-850 ytl aralığında olmasını bekliyorum.daha öncede yazdığım gibi nokia piyasaya geç girdiği için saldırgan bi fiyat politikası izleyecektir..
    Ayrıca ben iphone la nokia 5800 karşılaştırmasını da çok doğru bulmuyorum,iphone kendine has çok daha basit ve kullanıcı odaklı bi telefon ve yapabileceği şeyler sınırlı,apple ın kendine göre geliştirdiği bi mantıkla hareket edip çalışıyo.ama kötü de cihaz değil 3 günden beri kullanmaktayım.yoğun bi kullanıcı olduğum için turkcell den bedava geldi

hocam parite fln diyorsun hala aynı şeyi söylüyorsun..

o bahsettiğin 279€'luk fiyat bildiğim kadarıyla sözleşmeli olarak satılacak fiyat.

ben Türkiye'de 1000YTL'nin altında çıkacağını sanmıyorum...
  • Bu tel ilk cikis fiyati olarka TR de 800ytlnin ustunde bir fiyata cikarsa istedigi satislari elde edemez kanimca.Diger uc markanin telleri karsisinda pek bir sansi olmaz.Ozellikle LG KC910 Renoir in cikis fiyati bu noktada onemli bir rol oynayacak bence.nokianin bu teli 1000ytl gibi yuksek bir fiyattan piyasaya surecegini sanmiyorum.
  • yaw keşke 800YTL civarında çıksada hemen alsak.. ama NOKIA şu anda 1000YTL'den çıkartsa bunu, garantili iPhone 3G'lerin fiyatlarına çok rahat rakip olur.. çünkü iPhone 3G 8GB ortalama 1.200YTL, 16GB'ı ortalama 1.400YTL...

ha tartıştığımız olay 5800 çıkana kadar iPhone 3G'nin 1000YTL'ye düşeceğiyse elbette 1000YTL'den çıkartması saçma olur..
  • quote:

Orjinalden alıntı: TechZone

quote:

hocam parite fln diyorsun hala aynı şeyi söylüyorsun..

o bahsettiğin 279€'luk fiyat bildiğim kadarıyla sözleşmeli olarak satılacak fiyat.

ben Türkiye'de 1000YTL'nin altında çıkacağını sanmıyorum...

arkadaşım 279 euro fiyat UNSUBSIDIZED! Yani sözleşmesiz..hatta youtube da stuff dergisinin adamı cihazı incelerken orange networkle sözleşme yapıp daha bile ucuza alınabileceğini söylüyo.herkes bas bas bağrıyo cihaz ucuz olcak diye bu forumda herkes tutturmuş yok 1200 ytl yok 1000 ytl,herkes ne meraklı çok para vermeye.emin olki bu forumlar ciddi bi şekilde distiribütörler tarafından okunup piyasa nabzı tutuluyo.eh burda herkes fiyatları şişirirse adamlarda koyar tabii 1000 ytl nin üstü fiyat!!! bilmem anlatabildim mi
    bu linkten 8. resme bakın..
    http://www.mobile-review.com/review/nokia-5800-en.shtml

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi traks -- 6 Ekim 2008; 3:35:16 >
  • UNSUBSIDIZED olayını şimdi görüyorum... o zaman 800YTL'den 1 lira fazla olursa almam
  • Benimde beklentim o yönde
  • tamam hocam kusura bakma.. iPhone 3G için 199$* demişlerdi.. o yıldız işaretide at&t 'nin en baba paketini alanlara...

bende öyle bir şey sandım..
  • aslında nokia' nın diğer telefonlarının yurt dışı fiyatlarına ve bizdeki fiyatlarına bakarsak bu telefon için de geçmişteki gibi olmasını ümit ediyorum. eğer ayrıcalık yapılırsa (fiyatı yüksek tutmak gibi) pazarda rekabet şansını azaltır diye düşünüyorum. ben de 800-850 civarı olur diye düşünüyorum. eğer böyle olursa piyasadaki bir çok telefonun fiyatı ya düşer ya da distribütörler alış fiyatının altına inemeyeceği (zarar eder) için satılmaz.

sanırım yılbaşından sonra satılacak ülkemizde. nokia için böylesine yeni bir ürünü piyasaya sokarken, zaman ve fiyat ikilisi çok önemli bence. dikkat ederse piyasa tepe taklak olabilir. aslında bir dezavantajı var bence. iphone' larını sözleşmeli alanların iphone' larını satamayacak olması. belki değiştirmek isteyen olacaktı, ama sözleşme var.(kesin konuşmuyorum). ama ben satarım farkı öderim diyen de olabilir.

son olarak, hem dokunmatik hem de kalemli olması bence çok iyi. ayrıca 16m.. bir de zengin kutu içeriği ile gelsin...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coco76 -- 6 Ekim 2008; 4:20:28 >
  • 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.