Şimdi Ara

_____NOKIA 5800 XM -- ANA BAŞLIK (13. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
41.614
Cevap
25
Favori
2.521.886
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: SiNaN33

yaw ben bu videoları seyrettim iphone kullanıyorum ve bana tam anlamıyla bi fiyasko geldi telefon. adam ekrana dokunmuyor resmen bastırıyor bu ne ya hassasiyet iğrenç ayrıca telefonu yan çeviriyo resim 2 3 saniye sonra dönüyo bu ne ya iphone kullandıktan sonra bu cihazı kullanamam heralde.

daha yeni DUYURULDU!!! adı üstünde DUYURULDU!!!

yani geliştirmeye devam ediliyor.. iPhone'da ki gibi o eksik bu eksik, yok MMS'i programla çalıştırıcam yok EDGE'yi kapatamıyorum gbi sorunları olmayacak en azından.. telefonda her şey dokunmatikte bitmiyor..
  • quote:

Orjinalden alıntı: TechZone

quote:

yaw ben bu videoları seyrettim iphone kullanıyorum ve bana tam anlamıyla bi fiyasko geldi telefon. adam ekrana dokunmuyor resmen bastırıyor bu ne ya hassasiyet iğrenç ayrıca telefonu yan çeviriyo resim 2 3 saniye sonra dönüyo bu ne ya iphone kullandıktan sonra bu cihazı kullanamam heralde.

yani geliştirmeye devam ediliyor.. iPhone'da ki gibi o eksik bu eksik, yok MMS'i programla çalıştırıcam yok EDGE'yi kapatamıyorum gbi sorunları olmayacak en azından.. telefonda her şey dokunmatikte bitmiyor..

hocam daha neyini geliştiricekler adam yapılmış cihazın videosunu çekmiş geliştirme aşamasında olan bi telefonun nasıl videosunu çekicek ayrıca nokia sitesinde bile verilmiş telefon artık geliştirme derken multi touch hassasiyet daha iyi sensör eklenmicek heralde bu saatten sonra
  • cihaz çok deli ya ekran özellikleriyle de iphone ile yarışmakta

verildimi bilmiyorum ama

resimler:http://www.teknokampus.com/haberler/709/Nokia+5800+XpressMusic.html

videolar:http://www.teknokampus.com/haberler/710/Videolarla+Nokia+5800+XpressMusic.html
  • quote:

hocam daha neyini geliştiricekler adam yapılmış cihazın videosunu çekmiş geliştirme aşamasında olan bi telefonun nasıl videosunu çekicek ayrıca nokia sitesinde bile verilmiş telefon artık geliştirme derken multi touch hassasiyet daha iyi sensör eklenmicek heralde bu saatten sonra

Bunu ezik SE firmasına sor onlar bu işi çok iyi biliyor :D X1 1 senedir geliştiriliyor dünya kadar videosunu istediğin yerden bulabilirsin.
  • Öncelikler herkese günaydın;

Açıkcası tartışma yaratmak ya da telefon yarıştırmak gibi bir niyetim olmadığını belirtmek isterim. Fakat iPhone kıyaslamalarını yanlış bulmaktayım, şöyle ki;

Özellikle elektronik, bilgisayar dünyasıyla haşır neşir olan herkes, apple ürünlerinin zerafaetini kabul ederler:D İşletim sistemi(her nekadar uyum sorunları olsa da) ve tasarımları mac book ları, her zaman bir alternatif haline getirmese de; çekici kılar
    Açıkcası iPhone da durum böyledir. YİNE SÖYLÜYORUM TASARIM OLARAK, GÖRSEL ANLAMDA BENCE ÇOK ÇOK İYİ...Kuzenimin vardı bi tane, ilk jenerasyon, bi süre kullandım. İlk bir saat mükemmel bir haz aldım, interneti kullanım v.s oldukça iyi, ipod olması olayına girmiyorum bile... Fakat bi süre sonra (yaklaşık 1 hafta) kendi N82 imi arar oldum.Neden? Çünkü resim çekme ihtiyacı duyuyorum, ya da değişik uygulamalar (symbian uygulama zenginliği:)) ve ya belki gps...Sonuç olarak bi yerden sonra apple a bakmak bile, görsel anlamda bir zevk yaşatsa da geriye pek bişey kalmıyor.
    Gelelim konun 5800 ilgili yanına; bence her ne kadar touch screen olmaları iki cihazı karşı karşıya getirse de, bence farklılar... videolara göre hantal mı? evet, görünüş öyle... Düzeltilir mi? evet belki, daha önce Nokia örneklerini verdi... Ve en önemlisi Bu henüz Nokia için ilk sayılır (ilk dokunmatikleri saymıyorum, segment ve ihtiyaçlar o devirde faklıydı)
    Saygılar,
  • Nokia'nın iPhone'a cevabı

hurriyet.com.tr

Resmi açıklama yapıldı: Nokia'nın dokunmatik telefonu 5800 ile ilgili tüm detay ve fotoğraflar burada.

FOTOĞRAFLAR İLE NOKİA 5800 FOTO GALERİ FOTO GALERİ

Nokia merakla beklenen ve hakkında sayısız dedikodu yapılan dokunmatik ekranlı telefonunu nihayet resmen tanıttı. 5800 XpressMusic aylardır internet dedikoduları için malzeme oluşturdu; özellikle de 5800 Tube ismi altında.

_____NOKIA 5800 XM  --  ANA BAŞLIK

Yüksek çözünürlüklü dokunmatik ekran

Cihazın dokunmatik ekranı Nokia'ya göre 3,2 inç (8,13 santimetre) ve menü, fotoğraf ve videolar için fazlasıyla alan sunuyor. 640 x 360 piksel ekran içeriklerin en iyi şekilde gösterilmesini sağlıyor. Nokia 5800 XpressMusic'i ister parmağınızla ister kalemle yönetebiliyorsunuz.

Müzik ve daha fazlası

İsmi kendini ele veriyor: 5800 XpressMusic bir müzik cep telefonu. "Comes with Music" ismindeki Nokia hizmeti ile kullanıcılar bir sene boyunca hit parçaları 5800'a yükleyebilecek. Beraberinde verilen 8 GB büyüklüğündeki microSD kart, normal MP3 kalitesinde beş buçuk günlük müzik keyfi sunabiliyor. WLAN ve HSDPA gibi veri hizmetleri, GPS navigasyon ve 3,2 Megapiksel kamera da Nokia'nın yeni multimedya modelinin özellikleri arasında yer alıyor. Nokia, 5800 XpressMusic'in pazar başlangıcı olarak bu yılın sonunu işaret ediyor. Ortalama fiyat ise 380 dolar civarında (KDV ve kontrat olmadan). Telefonun ülkemize geldiğinde daha yüksek bir fiyattan satılması ise neredeyse kesin...

Hürriyet

Evet fiyatının TR'de çok yüksek olacağı kesin, iPhone dan geri kalmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rider30 -- 3 Ekim 2008; 11:42:30 >
  • Şunu anlamak lazım artık.
    Eğer bir cihazın yanında Stylus kalem veriliyorsa; o cihaz Iphone'a rakip makip olmaz. Gitsin kumda oynasın.
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: TechZone

quote:

telefonun gelişmesinden bahsetmiyorum ben symbian işletim sistemindeki geliştirmelerden bahsediyorum.. dikkat edersen iPhone'un da MMS, EGDE sorunlarından bahsettim.. bunların hepsi yazılımsal sorun..
  • www.nokiausa.com

nokianın amerika için sitesine girince ilk girişte bu telefon var
  • Beyler şu konuyu atlamayın

279 euro fiyatı, fakat müzik aboneliğiyle beraber bu fiyatta.
    Yani muhtemelen 1 senelik bir sözleşme üzerinden satılacak ve kendi müzik sitesine üyelik de aylığa bağlanacak. 279 euro diye sevinmeyin, zaten istesek de adamlar o fiyatta vermez.
  • Cihazın yanında plastikten kalp gibi bir şey var bağlanmış cihaza oda cihazı kullanmaya yarıyor...
    http://www.vtunnel.com/index.php/1010110A/92ffa4dd2cf8e6bc5e579887e2fbc34efe369d34e2740149eec0465da0cd7a172e6c18888015dccc16656
  • o kalp gibi olan şey, stylus la aynı işlevi görüyor, sanırım parmağınız büyük gelirse fln gbi durumlarda kullanmak için, yada kalemi kullanmayı sevmeyenler için.

hem cihazın kenarında kalemi var hemde kutudan o aparat çıkıyor, saz gitar çalanların kullandığı pena gibi birşey..
  • Arkdaşlar videoları izledim ve açıkcası şaşırdım. Ben Nokia dan daha iyi bir şey beklerdim. Bu aleti Sylus kalem olmadan menüllerinde çok zor gezersiniz. Mesele bayana dikkat edin parmağının ucuyla dikkatli bir şekilde bastırıyor. Biz erkeklerin parmakları daha büyük ve zorlanacağımız kesin. Ayrıca dikkat edin diğer videolardada resmen ekrana dokunmuyor bastırıyorlar. Buda bence aletin düşük algıladığını gösteriyor. HtC Touch diamond veya Iphone kullananlar nedemek istediğimi daha iyi anlayacaktır. Benim emektar Hp rw6815 in bile algılaması daha yüksek. Ayrıca alet bariz yavaş bunu fotoğrafı izlerken adam ekranı yatırınca 2 - 3 saniye sonra g sensörünün ekranı çevirdiğini ve çevirirken iphone, i900, htc gibi animasyonlu ve hızlı değilde ekranı kapatarak çevirdiğini gördüm. Buda açıkcası bende hayal kırıklığı yarattı. Ayrıca istediğin kadar Carl Zeis mercek kullan 3,2 Mp. tarih oldu artık. Ben bu konuyuda hem nokia ya hemde iphonenun 2 mp. olduğunu duyunca apple a yakıştıramadım. Koy şuna 5 - 8 mp bir kamera yap multimedia canavarı. Neyse ben genede HTC TOUCH HD yi beklemeye devam edeceğim. Yada Sony bakalım hangisini telefonum olacak...
  • quote:

Orjinalden alıntı: eser_83

Arkdaşlar videoları izledim ve açıkcası şaşırdım. Ben Nokia dan daha iyi bir şey beklerdim. Bu aleti Sylus kalem olmadan menüllerinde çok zor gezersiniz. Mesele bayana dikkat edin parmağının ucuyla dikkatli bir şekilde bastırıyor. Biz erkeklerin parmakları daha büyük ve zorlanacağımız kesin. Ayrıca dikkat edin diğer videolardada resmen ekrana dokunmuyor bastırıyorlar. Buda bence aletin düşük algıladığını gösteriyor. HtC Touch diamond veya Iphone kullananlar nedemek istediğimi daha iyi anlayacaktır. Benim emektar Hp rw6815 in bile algılaması daha yüksek. Ayrıca alet bariz yavaş bunu fotoğrafı izlerken adam ekranı yatırınca 2 - 3 saniye sonra g sensörünün ekranı çevirdiğini ve çevirirken iphone, i900, htc gibi animasyonlu ve hızlı değilde ekranı kapatarak çevirdiğini gördüm. Buda açıkcası bende hayal kırıklığı yarattı. Ayrıca istediğin kadar Carl Zeis mercek kullan 3,2 Mp. tarih oldu artık. Ben bu konuyuda hem nokia ya hemde iphonenun 2 mp. olduğunu duyunca apple a yakıştıramadım. Koy şuna 5 - 8 mp bir kamera yap multimedia canavarı. Neyse ben genede HTC TOUCH HD yi beklemeye devam edeceğim. Yada Sony bakalım hangisini telefonum olacak...

hocam azına sağlık.. bende bunu söylemeye çalışmıştım ama arkadaşlar daha gelişecek dediler neyse

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lod0ss -- 3 Ekim 2008; 15:57:17 >
  • ne olursa olsun ilklerin öncüsü apple'nin iphonesinden wazgeçmem ah bide su aptalca itunesi olmasa 10 numara
  • bu telefon beni çok heyecanlandırıyor. hep dokunmatik ekran bir telefon istiyordum iphone "BANA GÖRE" Türkiye'de fiyat/performans açısından düşünürsek pahalı bir cihaz. Samsung i900 Windows Mobile ve tasarımını hiç beğenmiyorum, Lg'nin dokunmatik telefonlarınıda pek beğenmedim. Sony Ericsson olanlar güzel gelmedi. Çin malı telefonları düşünmedim bile. Hep symbian işletim sistemli dokunmatik bir telefon hayal ederdim. Symbian işletim sistemli telefonlarıda genel olarak Nokia çıkardığı için hayalimde ki telefonda Nokia'ydı. İlk olarak N98'i gördüm N98'in yalnızca bir adet olan resmini göreli bir seneyi geçti ve herkes fake diyor bencede öyle. Ama 5800'ı gerçekten çok beğendim. Megapixel canavarı değil bence çok güzel sonuçta bu bir fotoğraf makinesi değil. İhtiyaç duyulan hemen hemen tüm özelliklere yer verilmiş. Tek korkum hassas bir dokunmatik ekranının olmaması. İphone kadar bir performans beklemiyorum ama en azından orta büyüklükte bir elle kaleme ihtiyaç duymadan kullanılabilmesi. Fiyatı kesinlikle i900'den düşük olmalı bence Türkiye pazarına 799 YTL gibi bir fiyatla girerse yok satar ama hiç sanmıyorum. Büyük ihtimalle Nokia'nın her daim yaptığı gibi 1000 YTL'nin üzerinde bir fiyatla Türkiye piyasasında ki yerini alır. Umarım cihaz beklediğim gibi olur. Alacak arkadaşlara şimdiden hayırlı olsun.
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: eser_83

Arkdaşlar videoları izledim ve açıkcası şaşırdım. Ben Nokia dan daha iyi bir şey beklerdim. Bu aleti Sylus kalem olmadan menüllerinde çok zor gezersiniz. Mesele bayana dikkat edin parmağının ucuyla dikkatli bir şekilde bastırıyor. Biz erkeklerin parmakları daha büyük ve zorlanacağımız kesin. Ayrıca dikkat edin diğer videolardada resmen ekrana dokunmuyor bastırıyorlar. Buda bence aletin düşük algıladığını gösteriyor. HtC Touch diamond veya Iphone kullananlar nedemek istediğimi daha iyi anlayacaktır. Benim emektar Hp rw6815 in bile algılaması daha yüksek. Ayrıca alet bariz yavaş bunu fotoğrafı izlerken adam ekranı yatırınca 2 - 3 saniye sonra g sensörünün ekranı çevirdiğini ve çevirirken iphone, i900, htc gibi animasyonlu ve hızlı değilde ekranı kapatarak çevirdiğini gördüm. Buda açıkcası bende hayal kırıklığı yarattı. Ayrıca istediğin kadar Carl Zeis mercek kullan 3,2 Mp. tarih oldu artık. Ben bu konuyuda hem nokia ya hemde iphonenun 2 mp. olduğunu duyunca apple a yakıştıramadım. Koy şuna 5 - 8 mp bir kamera yap multimedia canavarı. Neyse ben genede HTC TOUCH HD yi beklemeye devam edeceğim. Yada Sony bakalım hangisini telefonum olacak...

hocam azına sağlık.. bende bunu söylemeye çalışmıştım ama arkadaşlar daha gelişecek dediler neyse

Rica ederim kardeşim. Arkadaşlar telefonun tanıtımı yapıldı hands on videoları yavaş yavaş düşmeye başlıyor. Bu saatten sonra bu model için gelişme beklemeyin. Menüleri windows mobile kadar ufak kalem olmadan veya ince parmaklı olmadan kullanmak bence zor. Stylus kalemin sıkıcılığını ve zahmetini ancak benim gibi kullananlar bilir. Bu saatten sonra ancak yazılım olarak update ler çıkar ondada ahım şahım bir değişiklik beklemeyin. (Bakınız N73 update leri) Ekran algılamasını birçok videoda izledim ve benim yorumum düşük. Ayrıca gene gözlemledim G sensörü yavaş. 300 küsür mhz işlemci rakiplerine göre çok düşük. ( Bakınız HTC TOUCH DIAMOND, I900, IPHONE 3G ) Bu modeli bende bekliyordum ancak beklediğim gibi çıkmadı açıkcası. Birde Nokia bunu N95 örneğinde olduğu gibi 1.500 Ytl den satarsa bence satış rakamlarıda düşük olur. Ben buna 1.500 Ytl vereceğime HTC TOUCH HD veya I900 veya IPHONE 3 g. alırım. 1500 Ytl yede ancak aşırı marka bağımlıları alır.
  • xpressmedia değil ki bu xpressmusic. kim diyor xpress media diye?
  • Multitouch olmadıktan sonra yarışamaz iphonela, ayrıca telefon fazla kalın bence.
  • quote:

Orjinalden alıntı: OnuR

Multitouch olmadıktan sonra yarışamaz iphonela, ayrıca telefon fazla kalın bence.

Evet bencede biraz fazla kalın.
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.