Şimdi Ara

_____NOKIA 5800 XM -- ANA BAŞLIK (2052. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41.614
Cevap
25
Favori
2.521.899
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 20502051205220532054
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: thall

Bugün; 20:54:45

Selam arkadaşlar,

Geçenlerde telefonu pc'ye bağladığımda hafıza kartında ne kadar gereksiz dosya var diye yaptığım silme işleminden sonra;
    "Sistem Hatası" almaya başladım. Uyarının telefonun çalışmasına hiç bir engeli yok,
    asıl önemlisi severek kullandığım bazı oyunların silinmiş olması. (o kadar level geçmişim rekorlu:))
    Anlaşılan oyunların başvurduğu sistem dosyalarını da silmişim.

Hadi levelleri baştan bitiririm deyip, oviden tekrar indirmek istediğimde;
    "İndir" yerine sadece "başlat" var yani hala telde kurulu gözüküyor. (kaldırmak ta istemiyorum belki kurtarırım diye)

Soruma gelince;

Aynı oyunları tekrardan nasıl yüklerim. "Sistem Hatası" uyarısından nasıl kurtulabilirim?

yok yere oyunların sistem dosyalarını silmişsniz çaresi yok silip yeniden yükleyeceksiniz çünkü kurmaya çalışırken kurulu görüyor mecburen tamamen kaldırmanız gerek.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mito1172

quote:

Orijinalden alıntı: Basteryus

quote:

hata değil o kardeşim demekki hiç boşaltmamışsın hafızayı dolmuş

quote:

Orijinalden alıntı: stone2627
    önemli değil arada bi bunu uygula . :d doldurmuşsun, yukarıdaki arkadaşın dediği gibi
    telefon hafızasını kasdediyosanız 21 mb boş yer var gizlilik verileride boş
    Ayrıca system klasörü de boş
    Neyse ben en iyisi file browser bulayım
    tekrar teşekkürler

kardeş bak 21 mb diyorsun benim 33.1 mb demekki seninki 11 mb civarı fazla benimkinden yani demekki dolu demesinin sebebi bu dediğin yerler boş ise sanırım resim falan tel hafızasına fazla koymuşsun eğer öyleyse onları karta taşı yada program kurduysan kurarken tel hafızasını seçmişsin demekki. program kurarken veya resim atarken tele hafıza kartını seç ozaman tel hafızan çabuk dolmaz

siz RAM ile DİSKi karıştırıyorsunuz. RAM bellekte programlar çalışır. Diskteyse veriler saklanır. İnternete girerken yetersiz hafıza veriyorsa bu büyük ihtimalle ramla alakalı bir durum. ha tarayıcı eğer çalışırken dosya filan oluşturuyorsa o da diski dolduruyor ve hataya sebep oluyor olabilir. mesela ben sbs mobile (ya da onun gibi bişeydi adı) bir program kurdum. ekranı güzelce düzenliyor ama bellekte çok yer kaplıyor ve bazı programlar yetersiz bellek hatası veriyor.
  • kesinlikle katılıyorum spb mobileyi bende kullanıyorum ve nete girmeye kalktığım an anında hzıza dolu diyor. çok güzel bir program ama ram i harcıyor açkçası.
  • quote:

Orijinalden alıntı: beyinsis

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Basteryus

quote:

hata değil o kardeşim demekki hiç boşaltmamışsın hafızayı dolmuş

quote:

Orijinalden alıntı: stone2627
    önemli değil arada bi bunu uygula . :d doldurmuşsun, yukarıdaki arkadaşın dediği gibi
    telefon hafızasını kasdediyosanız 21 mb boş yer var gizlilik verileride boş
    Ayrıca system klasörü de boş
    Neyse ben en iyisi file browser bulayım
    tekrar teşekkürler

kardeş bak 21 mb diyorsun benim 33.1 mb demekki seninki 11 mb civarı fazla benimkinden yani demekki dolu demesinin sebebi bu dediğin yerler boş ise sanırım resim falan tel hafızasına fazla koymuşsun eğer öyleyse onları karta taşı yada program kurduysan kurarken tel hafızasını seçmişsin demekki. program kurarken veya resim atarken tele hafıza kartını seç ozaman tel hafızan çabuk dolmaz

siz RAM ile DİSKi karıştırıyorsunuz. RAM bellekte programlar çalışır. Diskteyse veriler saklanır. İnternete girerken yetersiz hafıza veriyorsa bu büyük ihtimalle ramla alakalı bir durum. ha tarayıcı eğer çalışırken dosya filan oluşturuyorsa o da diski dolduruyor ve hataya sebep oluyor olabilir. mesela ben sbs mobile (ya da onun gibi bişeydi adı) bir program kurdum. ekranı güzelce düzenliyor ama bellekte çok yer kaplıyor ve bazı programlar yetersiz bellek hatası veriyor.

ben ramle falan karıştırdığım yok kardeşim sonuçta o dediğin program o hatayı verdiriyorsa birşeyleri doldurduğu kesindir silersin raminde hafızanda rahatlar artı ben hafıza şu kadar dendi bende şu kadar deyip sizddeki benden dolu dedim ramle ne alakası var bu dediğimin neyse

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 1 Ocak 2012; 1:57:54 >
  • arkadaşlar bu ram muhabbeti benim de canımı sıkmaya başları ne zaman internete girsem hafıza dolu uyarısı alıyorum. bilf,diğiniz kullandığınız eşten dosttan öğrendiğiniz bir ram boşaltmaya ayarayan bir program var mıdır acep.
    bir yardımcı oluverseniz
  • arkadaşlar sertifika sorunu çıkarmayan ve türkçe olan ramblow programı olanlar paylaşabilirler mi acaba
  • telefonumda sorunlar var.

mesela müzik çalar açık ya da kapatmışım ana ekrana dönüyorum saat çıkmıyor orası boş kalıyor siyah zeminde. ya da önce turkuaz bir kare gözüküyor ondan sonra saat geliyor. bazen uygulamalardayken ekranda çeşitli çizgiler çok kısa bir süre gelip gidiyor. bazen de telefon kendi kendine kapanıyor ekranda çeşitli çizgiler çıkıyor mor gibi demet haline gelmişler. sonra telefon kendini kapatıp baştan açıyor ve pin kodu istemeden eski haline geliyor. sorun nedir acaba? ekran falan mı değişecek?
  • şu telefona hala para veren var mı
  • quote:

Orijinalden alıntı: Aras.

şu telefona hala para veren var mı

Başka bir tecrüben mi var para vermek dışında
  • quote:

Orijinalden alıntı: supersonicbluepearl

5800'ın ekranını değiştiren oldu mu? Ne kadara mal oluyor?

90TLye orjinali ile değişim yapılıyormuş (ekran artı işçilik). Merak eden olabilir diye not düşüyorum.
  • arkadaşalar merhaba

5800 ım 6 kez servise gitti sorunda genelde haritalarda ekran kararıyor sağada dikey çizgiler çıkıyor telefon kapanıp baştan açılıyor. Sonra güncelleyip geri verdiler ama sorun şu ki artık ne zaman zorlansa hemen uygulamaları kapatıyor sadece whatsapp ve swype yüklü ama m.facebook ta gezerken bile hafıza dolu uyarısı alıyorum ve bazen de yatay çizgiler çıkıp telefon kapanıyor..
    Gerçen bu telefonu aldığıma pişman oldum. Tüketici haklarına nasıl başvurabilirim veya nasıl parasını alabilirim.

Şimdiden teşekkürler...
  • arkadaşlar sertifika almak için opda'ya kayıt oldum fakat bir türlü sertifikam gelmedi daha. Biraz araştırma yaptım yakın zamanlarda opda'dan sertifika alabilen yok. Bu konuda bana yardım edebilecek var mı? Çok güzel bazı programları sırf sertifika yüzünden kullanamıyorum. Hacklemek de istemiyorum teli orjinal astalığı olduğu için.
    Yakın zamanda sertifika alan oldumu hiç bahsettiğim siteden
  • Ben de almıştım geçen yıl sertifika opda dan.PC den sildim geçenlerde tekrar indirmek için siteye girdim bu seferde bağış yapmamı istedi site.
  • arkadaşlar 5800xm telefonumla olan 2 yıldan fazla birlikteliğimi bitirmiş bulunaktayım...
    bu güne kadar hiçbir mecrada beni utandırmayan ne istedimse yapabildiğim kimsenin ya telefonda
    şuda varmı dediğinde olmazmı ciğerim bak dediğim bir telefondu...
    herkese iyi forumlar...
  • quote:

Orijinalden alıntı: emre_koksal95

arkadaşalar merhaba

5800 ım 6 kez servise gitti sorunda genelde haritalarda ekran kararıyor sağada dikey çizgiler çıkıyor telefon kapanıp baştan açılıyor. Sonra güncelleyip geri verdiler ama sorun şu ki artık ne zaman zorlansa hemen uygulamaları kapatıyor sadece whatsapp ve swype yüklü ama m.facebook ta gezerken bile hafıza dolu uyarısı alıyorum ve bazen de yatay çizgiler çıkıp telefon kapanıyor..
    Gerçen bu telefonu aldığıma pişman oldum. Tüketici haklarına nasıl başvurabilirim veya nasıl parasını alabilirim.

Şimdiden teşekkürler...

aynı sorundan 3 kez servise gittiyse ve servis bu sorunu kabul ettiyse para iadesi talep edebilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: reactor1111

quote:

arkadaşalar merhaba

Şimdiden teşekkürler...

aynı sorundan 3 kez servise gittiyse ve servis bu sorunu kabul ettiyse para iadesi talep edebilirsiniz.

her seferinde parça değişimi yapıldı
    1 kez kvk ya
    3 kez genpa ya ve
    2 kez de teleservice gitti :(
    Nokia yı aradığım her seferde kavga ederek kapattım telefonu...
    Nasıl parasını alabilir nereye başvurabilirim??
  • quote:

Orijinalden alıntı: reactor1111

quote:

arkadaşalar merhaba

Şimdiden teşekkürler...

öncelikle şunu belirteyim, yaşamış oldugunuz sorunların hepsi ram ile ilgili, başta telefonun açılıp kapanması dediğiniz gibi yazılımdandı, çok ram yiyordu bu yeni versiyonlarda düzeltildi, şimdi de hemen uygulamları kapatıyor diyorsunuz, fakat öncelikle şunu bilmek gerekiyor, zaten orjinal yazılımda ortalama ram miktarı 45-50 mb. Kullanmış oldugunuz programlarda sadece ram yiyor zaten, sadece whatsapp 20 mb civarı ram kullanıyor. Durum şu ki, sorunlarınız 3.parti yazlımların kullanımından kaynaklı ve hiçbir marka 3.parti yazılımlarla ilgili garanti vermez, önemli olan şey telefona hard format atın ve en güncel versiyon olsun, hiçbir sey yüklemeyin, eğer ki bu haldeyken normal kullanımda da aynı sorunları yaşıyorsanız, arkadasın dedigi gibi 3. seferden itibaren, ürün degisimi veya iadesi hakkınız doguyor, 5800 ın donanımı belli zaten, 128 mb ram ve 444 mhz işlemci, fakat bu haliyle birçok istege karşılık verebiliyor, özellikle hackli yazılımlar sayesinde cok daha rahat kullanılabliyor
  • 5800 kaldı mı ya
  • quote:

Orijinalden alıntı: ua_anil

quote:

Orijinalden alıntı: Aras.

şu telefona hala para veren var mı

Başka bir tecrüben mi var para vermek dışında

• quote:

Orijinalden alıntı: Selim_34

5800 kaldı mı ya

tüh kaçırdın kardeşim az önce bitti
  • 
Sayfa: önceki 20502051205220532054
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.