Şimdi Ara

NOKIA 6300 <ŞIK VE KARİZMATİK> <ANA TOPIC> (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.879
Cevap
14
Favori
507.380
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: asts

arkadaslar selam

babama 6300 aldık ama bir problemimiz var.

yazıları en buyuk karakterede alsakta babam menu yazılarını okumakta zorlanıyor.

tema degissekte fontlar büyümüyor.

nokia e50 de fontları degistirmek icin bir incelik vardı.

bu telefonda da o tür incelikler var mı?

yardımcı olcak arkadaslara simdiden tskler...

Ana menü görünümünü liste olarak ayarlayınca biraz daha büyük görünüyor yazılar bi dene istersen..
  • quote:

Orjinalden alıntı: rotasmmm

yeni versiyon çıkmış 5.00 deneyeniniz varmı? ne gibi değişiklikler var

RM-217 Phone Data Package 3.00 Installation
    ===========================================
    AMS Phoenix release 2007.12.2.1753 or newer is required.

This major data package (DP) is to indroduce the sales sw SW5.00, for
    Nokia 6300 RM-217 in Europe, MEA, China, APAC.

Variants:

............
    0537630 MEA-1, Arabic, blksilver
    ............

http://www.zshare.net/download/25615948df04ab/

Nokia software updater ile denedim en son 4.71 i gösteriyor.. Deneyen varsa ve bilgilendirirse memnun oluruz..

• Arkadaşlar, 6300'ı bugün 420 ytl'ye aldım. Harika bir telefon. Size sorum: Video dönüşümü için hangi programı kullanıyorsunz ve hangi ayarlarda?
  • quote:

Orjinalden alıntı: ozyy54

bende 6300 4.71 yüklüydü.telefonla sesli arama yapamıyordum.telefon reset atıyordu.bende tekrar yazılım
    yukledım.yıne 4.71.sorun hal oldu fakat ingilizceydi.NSS programıyla turkce dilini yukleyıp tekrar guncelleyınce
    sesli arama sorunu yine çıktı.
    abimin telefonuda aynı ve böle bi sorunu yok.tek fark onda 4.70 yüklü olması.bende 4.70 i yüklemek istiyorum
    bu sorunu halletmek için.fakat eski sürümü nasıl yüklerim???? nerden seçmeliyim.4.71 i yuklerken sorulmadı
    çünkü.
    Kısacası 4.70 i yuklemek için nerden seçmeliyim??????????????????
    Tşkler...

Nokia software updater ile 4.70 i nasıl yükleyebilirim??? 4.71 değil ama.Eski sürümü yüklemek için ne yapmalı???

• quote:

Orjinalden alıntı: deep47

Arkadaşlar, 6300'ı bugün 420 ytl'ye aldım. Harika bir telefon. Size sorum: Video dönüşümü için hangi programı kullanıyorsunz ve hangi ayarlarda?

Ben Freez 3gp Video Converter kullanıyorum. Kullanımı gayet basit..
    Şu ayarlarda convert ediyorum;
    Video Codec: MPEG4
    Resolution: 176x144
    Video Quality: 12-Basic
    Framerate: 14.985
    Zoom Mode : Stretch

• Telefonun çözünürlüğü 320*240 olduğundan bu çözünürlükte video izlemek istiyorum. Bu mümkünmü? mc_BlackMamba'nın verdiğin ayarlarda video pek kaliteli olmuyor, daha yüksek bir kaliteyi nasıl elde ederiz
  • Tam ekran video gösteriyor. Yani 320*240 çevirirseniz izlersiniz...
  • Video çevrimi içinhttp://www.erightsoft.com/SUPER.html adresinden indirebileceğiniz SUPER © isimli programı kullanın.

Output Container kısmından 3gp (Nokia/NEC/Siemens) veya mp4 seçin.
    Output Video Codec kısmından MPEG4 seçin.
    Output Audio Codec kısmından AAC seçin.

Video Scale size olarak 320:240 seçin
    Aspect otomatik olarak ayarlanmadıysa 4:3 seçin

Frame/Sec ayarı için bir kaç deneme yapmanız gerekiyor. Telefonunuz çevireceğiniz videonun orjinal FPS'sine göre çevrilmiş bir videoyu büyük ihtimalle takılarak oynatacaktır ama yine de denemeden bilinmez. Eğer takılmıyorsa, çevireceğiniz videonun orjinal FPS değerini seçin. Takılıyorsa, çevireceğiniz videonun orjinal FPS değerinin yarısı olarak seçin. Mesela 30 FPSlik bir video çevirecekseniz 15, 25 FPS lik bir video çevirecekseniz 12.5 seçin.

Bitrate kısmında videomuzun boyutunu ve kalitesini ayarlayacağız. Göz zevkinize ve çevireceğiniz videoda ne kadar hareketli sahne bulunduğuna bağlı olarak (hareketli sahneler daha çok bitrate gerektirir) bunu deneme yanılma yöntemi ile siz bulun. Ben genelde 384-576 arası bir değer kullanıyorum.

Sağdaki butonlardan Hi-Quality ve Top-Quality nin seçili olması videonun kalitesini yükseltir.
    Strech It seçeneği görüntüyü 320x240 boyutlarında olmaya zorlar.
    3gp v4/v5 seçeneği ise videonun 4. nesil değil de 5. nesil 3gp container'i içinde oluşturulmasını sağlar.

Sesleri bilgisayarda duyduğunuz kalitede duymak istiyorsanız,

Sampling Freq: 44100
    Channels: 2
    Bitrate: 64-128 arası

olmalı. Ama ses o kadar da önemli değil derseniz, değerleri yarıya düşürebilirsiniz.

Son bir ipucu: Telefonunuz videoyu sarmıyor veya videoyu ileri-geri sarıyor ancak sarması yavaş geliyor. Oluşturduğunuz videolarıhttp://yamb.unite-video.com/features.html adresinden indirebileceğiniz YAMB programını kullanarak parçalara bölebilir böylece video içerisinde hızlıca atlayabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GeceBekcisi -- 17 Temmuz 2007; 13:18:36 >

• quote:

Telefonun çözünürlüğü 320*240 olduğundan bu çözünürlükte video izlemek istiyorum. Bu mümkünmü? mc_BlackMamba'nın verdiğin ayarlarda video pek kaliteli olmuyor, daha yüksek bir kaliteyi nasıl elde ederiz

Kaliteyi istersen artırabilirsin ama ses ve görüntü uyuşmazlığı oluyor.. 320x240 çözünürlükte açmıyor videoyu..
  • arkadaslar bir sorum var

6300 da bilgisayardan yukledigimiz bir resmi telefonda zoom yapabiliyormuyuz.
    ornegin bilgisayarda bulunan bir kitap sayfasi resmini okuyabiliyorum telefonda bu resmi zoom yaparak okuyabilir miyim acaba.

ornegin asagidaki resmi telefona yukleyip zoom yaparak bakabilir misiniz? Yazilar net bir sekilde okunabiliyor mu?

NOKIA 6300 <ŞIK VE KARİZMATİK> <ANA TOPIC>
  • Evet yapabilirsin her resime zoom. Ama net çıkıp çıkmaması resmin çözünürlüğüne bağlı..
  • quote:

Orjinalden alıntı: mc_BlackMamba

Evet yapabilirsin her resime zoom. Ama net çıkıp çıkmaması resmin çözünürlüğüne bağlı..

Dostum aslinda benim amacim soyle, samsung bazi modeller exel dosyalarini aciyor, bende exel deki dosyalari pain veya benzeri bir programla kes yapistir yapacagim ve onlari telefona atacagim sonra zoom yaparak telefonda bakacagim, onun icin soruyorum

ornegin asagidaki exel dosyasini painte kaydettim bunu deneyebilir misin, yada basak bi arkadas deneyebilir mi telefona atinca ve zoom yapinca tum satrlar net bi sekilde okunuyor mu acaba?

• quote:

Orjinalden alıntı: kara_eylül

quote:

Evet yapabilirsin her resime zoom. Ama net çıkıp çıkmaması resmin çözünürlüğüne bağlı..

Dostum aslinda benim amacim soyle, samsung bazi modeller exel dosyalarini aciyor, bende exel deki dosyalari pain veya benzeri bir programla kes yapistir yapacagim ve onlari telefona atacagim sonra zoom yaparak telefonda bakacagim, onun icin soruyorum

ornegin asagidaki exel dosyasini painte kaydettim bunu deneyebilir misin, yada basak bi arkadas deneyebilir mi telefona atinca ve zoom yapinca tum satrlar net bi sekilde okunuyor mu acaba?

işletme mi okuyon abi sen

mc_BlackMamba dedii gibi çözünürlük yüksekse bozmadan görürsün

• Baktım arkadaşım gayet net okunuyor resim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: GeceBekcisi

Video çevrimi içinhttp://www.erightsoft.com/SUPER.html adresinden indirebileceğiniz SUPER © isimli programı kullanın.

Output Container kısmından 3gp (Nokia/NEC/Siemens) veya mp4 seçin.
    Output Video Codec kısmından MPEG4 seçin.
    Output Audio Codec kısmından AAC seçin.

Video Scale size olarak 320:240 seçin
    Aspect otomatik olarak ayarlanmadıysa 4:3 seçin

Frame/Sec ayarı için bir kaç deneme yapmanız gerekiyor. Telefonunuz çevireceğiniz videonun orjinal FPS'sine göre çevrilmiş bir videoyu büyük ihtimalle takılarak oynatacaktır ama yine de denemeden bilinmez. Eğer takılmıyorsa, çevireceğiniz videonun orjinal FPS değerini seçin. Takılıyorsa, çevireceğiniz videonun orjinal FPS değerinin yarısı olarak seçin. Mesela 30 FPSlik bir video çevirecekseniz 15, 25 FPS lik bir video çevirecekseniz 12.5 seçin.

Bitrate kısmında videomuzun boyutunu ve kalitesini ayarlayacağız. Göz zevkinize ve çevireceğiniz videoda ne kadar hareketli sahne bulunduğuna bağlı olarak (hareketli sahneler daha çok bitrate gerektirir) bunu deneme yanılma yöntemi ile siz bulun. Ben genelde 384-576 arası bir değer kullanıyorum.

Sağdaki butonlardan Hi-Quality ve Top-Quality nin seçili olması videonun kalitesini yükseltir.
    Strech It seçeneği görüntüyü 320x240 boyutlarında olmaya zorlar.
    3gp v4/v5 seçeneği ise videonun 4. nesil değil de 5. nesil 3gp container'i içinde oluşturulmasını sağlar.

Sesleri bilgisayarda duyduğunuz kalitede duymak istiyorsanız,

Sampling Freq: 44100
    Channels: 2
    Bitrate: 64-128 arası

olmalı. Ama ses o kadar da önemli değil derseniz, değerleri yarıya düşürebilirsiniz.

Son bir ipucu: Telefonunuz videoyu sarmıyor veya videoyu ileri-geri sarıyor ancak sarması yavaş geliyor. Oluşturduğunuz videolarıhttp://yamb.unite-video.com/features.html adresinden indirebileceğiniz YAMB programını kullanarak parçalara bölebilir böylece video içerisinde hızlıca atlayabilirsiniz.

Bu ayarlarda video görünmüyor. Telefonunuz 6300'mı?

• ok dostum sagolasin sanirim 6300 alacagim, bu ozellik yuzunden d900 almayi dusunuyordum ama 6300 alacagim

quote:

Baktım arkadaşım gayet net okunuyor resim.
  • quote:

Bu ayarlarda video görünmüyor. Telefonunuz 6300'mı?

Kullandığım telefon 6233.

6233, Series 40 3rd Edition, Feature Pack 1 bir telefon.http://www.forum.nokia.com/devices/6233 adresinde verilen resmi spesifikasyonlara göre telefonum yalnızca 3GPP (H.263) ve MPEG-4 biçemindeki videoları destekliyor. Yukarıdaki ayarlarla sorunsuz bir şekilde video izleyebiliyorum.

6300 ise Series 40 3rd Edition, Feature Pack 2 bir telefon. 6233'e göre daha üst nesil bir telefon.http://www.forum.nokia.com/devices/6300 adresinde verilen resmi spesifikasyonlara göre 6300, 6233'ün oynatabildiği formatların yanı sıra H.264/AVC* biçeminde videoları da oynatabilmekte. Bu durumda mantıken benim telefonumun görüntüleyebildiği dosya, sizde haydi haydi görüntülenir diyerek, oldukça kullanışlı bulduğum bu ücretsiz programla beraber ayarlarımı paylaştım.

Belki bir yerde bir yanlış yapmışsındır, veya cidden telefon yukarıdaki ayarların hiçbirinde (yukarıda bahsedilmemiş olan H.264/AVC kodlamasında bile) SUPER © isimli yazılımın çevirdiği dosyaları görüntüleyememektedir. Açıkcası 6300 elimde olsa bütün kombinasyonları denerdim sizin için ancak maalesef imkanım yok. Aşağıdaki kombinasyonları deneyip sonuçlarını iletirseniz hepimizi aydınlatmış olursunuz.

• 3gp (Nokia/NEC/Siemens) Container / H.263 Video / AMR-NarrowBand Audio
    • 3gp (Nokia/NEC/Siemens) Container / H.263 Video / AMR-WideBand Audio
    • 3gp (Nokia/NEC/Siemens) Container / H.263 Video / AAC Audio
    • 3gp (Nokia/NEC/Siemens) Container / H.264/AVC Video / AMR-NarrowBand Audio
    • 3gp (Nokia/NEC/Siemens) Container / H.264/AVC Video / AMR-WideBand Audio
    • 3gp (Nokia/NEC/Siemens) Container / H.264/AVC Video / AAC Audio
    • 3gp (Nokia/NEC/Siemens) Container / MPEG-4 Video / AMR-NarrowBand Audio
    • 3gp (Nokia/NEC/Siemens) Container / MPEG-4 Video / AMR-WideBand Audio
    • 3gp (Nokia/NEC/Siemens) Container / MPEG-4 Video / AAC Audio

• mp4 Container / H.263 Video / AMR-NarrowBand Audio
    • mp4 Container / H.263 Video / AMR-WideBand Audio
    • mp4 Container / H.263 Video / AAC Audio
    • mp4 Container / H.264/AVC Video / AMR-NarrowBand Audio
    • mp4 Container / H.264/AVC Video / AMR-WideBand Audio
    • mp4 Container / H.264/AVC Video / AAC Audio
    • mp4 Container / MPEG-4 Video / AMR-NarrowBand Audio
    • mp4 Container / MPEG-4 Video / AMR-WideBand Audio
    • mp4 Container / MPEG-4 Video / AAC Audio

* H.264 video kodlama standardı son zamanda geliştirilen, kodlama verimliliği potansiyeli önceki standardlara göre çok daha iyi olan (aynı kalitede video dizini için %50’ye yakın bit hızı tasarrufu sağlayabilen) uluslararası bir standarttır. H.264’ün yüksek kodlama verimliliği ve farklı komünikasyon ortamlarıyla uyumlu ve gürbüz yapısı bu standardın önümüzdeki bir kaç yıl içinde, dijital TV, DVD, internet üzerinden ve telsiz ağlarda video konferansı ve video iletimi gibi uygulamalarda geniş çapta kullanılacağını işaret etmektedir.

Kaynak:http://www2.isikun.edu.tr/personel/hfates/H264_research.htm

• Video Scale size 176x144 olacak heralde.. Benim verdiğim programda da 320x240 çözünürlükte çevirdiğimiz videoları oynatmıyor.. Sanırım 6233 video çözünürlüğü yüksek olduğundan 320x240'ı oynatıyor..
  • arkadaslar yenı aldım teli gayet güzel.yazılım olarak 4,70 yukluydu ben 4,71 e yukselttım fakat ingilizce oldu NSS programıyla Türkçe kodu girdim tekrar yukleyeyım dedım mevcut versıyonu 4,71 yeni versiyonu 5,0 olarak gosterdı devam ettırdım hiçbir sorun çıkarmadan yukledı suanda telefonun versıyonu 5,0 olarak görünüyor acaba nokia yenı bır yazılımmı cıkardı yoksa codu degıstırdıkten sonra kafayımı yedı alet
  • 6300 in cok fazla foto ornegi yok olanlarda o kadar iyi degil acikcasi ama o fotolar icin soyle diyeyim, fotolar cekilirken isigin gelis acisi iyi ayarlanmamis bununda etkisi var tabi ama, 6300 kullanan arkadaslar buraya biraz daha foto koyabilir mi, isik acisi iyi ayarlanmis fotolar olursa daha kaliteli cikar,

ben bugune kadar hic kamerali telefon kullanmadim, foto makinam oldugu icin ve surekli onun resim kalitesine alisik oldugum icin belki o yuzden fotolar gozume kotu gorunuyor,

isigi telefonun arkasina alarak, telefonda varsa beyaz dengesi, parlaklik ayarlarini yaprak bi kac resim koyarsaniz cok iyi olur
  • 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.