Şimdi Ara

==> Nokia 808 | 41mp - 1/1.2''- Xenon - 1080p | 1.3ghz-512mb | 4''nHD-AMOLED | HDMI <== (490. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10.477
Cevap
29
Favori
326.964
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 488489490491492
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: mrdemirel

beyler odaklamadaki
    sonsuzluk ve hiperfokal
    tam olarak ne işe yarıyor?
    teşekkürler.

Yakına veya uzak bir noktaya odaklanmaya yarıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nodar

quote:

beyler odaklamadaki
    sonsuzluk ve hiperfokal
    teşekkürler.

makro daki gibi bir nesneye seçerek odaklayamıyorum ayrıca odak sırasındaki yeşil uyarı da çıkmıyor
    tam anlayamadım
  • bildiğim kadarıyla sonsuzluk manzara çekimlerinde kullanılan odaklama tipi, hiperfokal de hızlı nesnelerin fotosunu çekerken yardımcı oluyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: nodar

quote:

beyler odaklamadaki
    sonsuzluk ve hiperfokal
    teşekkürler.

makro daki gibi bir nesneye seçerek odaklayamıyorum ayrıca odak sırasındaki yeşil uyarı da çıkmıyor
    tam anlayamadım

Hiperfokal ön veya gerideki nesneyi odaklamaya yarıyor, macro ise sadece öndeki nesneyi odaklıyor..
    Sonsuzlukda ise odak noktası olmadığından tüm kare aynı netlikte resme yansıyor.

Gerçi foto konusunda ustalar var, daha detaylı anlatabilirler olayı..

Zoom ve macro için alibabadan ucuz lens siparişi verdim, merakla bekliyorum.Gelsin bakalımda gözlemimi
    paylaşırım.

• teşekkürler.

odak konusu
  • Şöyle bir lens kiti sipariş ettim... Macro için

Tele lens

==> Nokia 808 | 41mp - 1/1.2''- Xenon - 1080p | 1.3ghz-512mb | 4''nHD-AMOLED | HDMI <== ==> Nokia 808 | 41mp - 1/1.2''- Xenon - 1080p | 1.3ghz-512mb | 4''nHD-AMOLED | HDMI <==

• nodar kullanıcısına yanıt
    Ben bir yıldır kullanıyorum aynı lens kitini dealextreme den almıştım bende macro lens gayet kullanışlı tatmin ediyor.
  • Bu arada hepsiburadaya 699 liraya bizim telefon gelmiş..
  • quote:

Orijinalden alıntı: slmsoyle

Ben bir yıldır kullanıyorum aynı lens kitini dealextreme den almıştım bende macro lens gayet kullanışlı tatmin ediyor.

Ben siparişi alibaba dan verdim. Dilerim aynı çıkar, ben sadece üçlü lens kitini sipariş verecektim. Kargo free olunca
    fazla da maliyeti olmadığından tele zoom ( 8x ) lensi de sipariş vereyim dedim.. Resimde kalitenin düşeceği belli ama
    fazla da önemli değil... Wide ve macro lensler iş görsün yeter.
    bizim telefonda lensin olduğu bölgenin etrafı metal.
    bu lenslerde mıknatıslı. yani direkt bizim tellerin önüne tutturma şansımız var.
    fakat wide lens ile kullanınca ağır oluyor. mıknatıs taşıyamıyor. fakat wide ı ayırıp macro lens takınca hafiflediği için macro lens i tartabiliyor mıknatıs.

zoom aparatındaki lensler plastik sanırım çok fazla kalite bekleme ama iş görüyor :)

en kullanışlı olanı tripod

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi slmsoyle -- 18 Haziran 2014; 1:14:17 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: slmsoyle

bizim telefonda lensin olduğu bölgenin etrafı metal.
    bu lenslerde mıknatıslı. yani direkt bizim tellerin önüne tutturma şansımız var.
    fakat wide lens ile kullanınca ağır oluyor. mıknatıs taşıyamıyor. fakat wide ı ayırıp macro lens takınca hafiflediği için macro lens i tartabiliyor mıknatıs.

zoom aparatındaki lensler plastik sanırım çok fazla kalite bekleme ama iş görüyor :)

en kullanışlı olanı tripod

Aynı şeyi tahmin etmişiz demekki, lenslerin fotosuna bakınca bende de plastik izlenimi bıraktı zoom lens
    mercekleri.
  • Slm millet bu aralar windows phone 8.1 ile gelen miracasttan ötürü acaba diyorum lumia 630 + foto makinası kombinasyonuna girsem mi?

Yoksa lumia 630 + foto makinası için 808 imi kullansam mı?

Ya da lumia 1320 + 808 mi? Windows phone kullananlar fikir paylaşırsa sevinirim.
  • Hocam fotoğraf çekmeyi çok seviyorsanız ve bütçe de uygunsa lumia+ foto makinası daha iyi bir tercihdir bence.

Bir süre sonra insan daha iyi fotolar çekmek istiyor. Zaten görmüşsünüzdür bir önceki sayfa da @ahmetdemirci
    650D ile 808'i kıyaslamış ve arada bariz fark var ve imrenmemek mümkün değil... Maalesef 808 lensden kaybediyor.
    Bu tahminim tüm lumia serisinde de böyledir.

İki gün önce yüksek bir yere çıkıp gün batımı çekeyim dedim ama kızıllaşan güneşin önündeki bulutu cihaz tam olarak seçemedi maalesef.
    Yarın bir kaç örnek koyacağım zaten.

Kısacası, bütçem olsa 650D hatta nikon d70 almak isterdim.
  • slm millet sonunda lumia + foto makinası almayı kafaya koydum

Makina için iki fikir var aklımda canon 600d gibi bir makine taşıyamam gibi geliyor. O kadar profesyonel çekmicem zaten.

Yine sensör boyutu 600d boyutunda APS-C olan iki makine buldum. Aynasız kompakt diye geçiyormuş.

Birisi canon eos m

Diğeri samsung nx 1000

Cihazlar hakkında yorum yapar mısınız?

Cihazlar aynı slr gibi filtre leri de değişiyor. Hatta araya bir aparat takıp profesyonel makina filtreleri de takılabilir.
  • Sorunun cevanını bende merak bekliyorum.
  • İki gün önce yüksek bir yere çıkıp gün batımı çekeyim dedim ama kızıllaşan güneşin önündeki bulutu cihaz tam olarak seçemedi maalesef.
    Yarın bir kaç örnek koyacağım zaten.

Daha önce bahsettiğim sorun:
     ==> Nokia 808 | 41mp - 1/1.2''- Xenon - 1080p | 1.3ghz-512mb | 4''nHD-AMOLED | HDMI <==
     ==> Nokia 808 | 41mp - 1/1.2''- Xenon - 1080p | 1.3ghz-512mb | 4''nHD-AMOLED | HDMI <==

Kızıl güneşin önündeki bulut ekrana yansımıyor... Lens tam olarak ışığı ayıt edemi,yor.

Bu da aynı yerden bir manzara:

.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nodar -- 24 Haziran 2014; 18:15:08 >

Neresi orası ya ne muhteşem bir yerdir
  • Hocam Marmaris/Osmaniye köyü yükseğinde bir yer.. Marmaris'de de zaten yeri bilen birkaç kişi var. Haa bir de safariciler biliyor.

Geçen hafta pazar günü gittiğimde turist grubuyla karşılacınca şok oldum... Bulunması zor bir yer ve çok da tenha da, nasıl öğrendiler şaşırdım.
    Eğer hava poyraz olsaydı hemen karşıda Rodos adasının üst tarafları da fotoya yansıyacaktı.. tabi ki gün batımında değil.. Bir kaç mesaj yukarı da
    gündüz çekimlerindeki fotolarda...
  • arkadaşlar bir sorunum var telefon rehberinde kayıtlı numaralar var hepsinde kayıtlı insanların isimleri yazılı o rehberdeki bir kişi arayınca ekranda ismi yazmıyor sadece numara yazıyor bende numarayı o anda hatırlamadığım için siz kimsiniz falan diyorum bu sorunu nasıl aşarım sim,i telefon rehberinede yedekledim sonuç aynı ne yapmam lazım aynı durumdan şikayetci olanlar varmı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pascal24 -- 1 Temmuz 2014; 19:05:43 >
  • İstanbul'da yaşayan arkadaşlar arasında Nokia 808'in navigasyon özelliğini kullananlar var mı? Haritalar uzun süredir güncellenmemiş. Mevcut durumda bu cihazla navigasyon için iş görür denilebilir mi?
  • 
Sayfa: önceki 488489490491492
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.