Şimdi Ara

NOKIA BATARYALAR HAKKINDA TÜM BİLİNMESİ GEREKENLER [GÜNCELLENDİ] (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
120
Cevap
8
Favori
48.058
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • yarari diger acilan konulara nazaran cok cok ustun bir konu olmus, bu tip arastirmalara cok SIK rastlamak isterim.
  • yaralı bi konu olmuş , hızlıal'dan BST-38 batarya aldım en ucuz ordaydı (25 tl) dediğiniz gibi fason çıktı , ordan alışveriş yapmayın bence
  • ellerine sağlık hocam teşekkürler
  • Aydılatıcı olmuş sağ ol..
  • quote:

Orijinalden alıntı: e1ektronick

yarari diger acilan konulara nazaran cok cok ustun bir konu olmus, bu tip arastirmalara cok SIK rastlamak isterim.

quote:

Orijinalden alıntı: yunuss.10

yaralı bi konu olmuş , hızlıal'dan BST-38 batarya aldım en ucuz ordaydı (25 tl) dediğiniz gibi fason çıktı , ordan alışveriş yapmayın bence

quote:

Orijinalden alıntı: .nirvana.

ellerine sağlık hocam teşekkürler

quote:

Orijinalden alıntı: Haddat

Aydılatıcı olmuş sağ ol..

Rica ederim arkadaşlar, sormak istedikleriniz varsa yardımcı olurum.

• Teşekkürler.

Bende n73 için batarya aldım hızlıaldan geçen gün. 20 lira kargo dahil. Tahmin ettiğim gibi 2. kaliteymiş demek. 5 yıllık bataryamdan iyidir gene. 2 sene götürse yeter.
  • Konuyu açan arkadaşa verdiği bu değerli ve aydınlatıcı bilgilere, bunları hazırlamak için ayırdığı zamana tekrar tekrar teşekkürler.

Peki ama TR'de Nokia Shop'lar, hatta KVK ve GEnPA(Tech), hepsiburada.com, muhtelif TeknoMarketler gibi "sağlam" olması gereken yerlere de bir şekilde imitasyon bataryalar girebiliyor mu? Zira bu imitasyon işiyle, hele ki Çin'deki imitasyonlarla başetmek olanaksız gibi.

Bundan 3-4 yıl önce Çin'de Shenzhen'de Huanqiang Bei denilen elektronik alışveriş bölgesinde, ağırlıklı olarak cep telefonları ve aksesuarlarının satıldığı 2-3 katlı ama devasa alana sahip bir AVM'deki manzarayı hiç unutamayacağım... Burada bir dükkanda (aslında dükkan değil, bir stand) gördüklerim unutulmayacak türden. Bahsettiğim stand alında bir masadan biraz boyutluca bir banko. Yanyana iki Çin'li oturmuşlar. İlkinin önünde tepeleme etiketsiz Nokia bataryalar duruyor. O Çin'li habire o bataryalara etiket yapıştırıyor (geçmiş zaman unuttum, BL-4C veya 5C gibi olabilir...). Yandaki habire hologramları yapıştırıp, en azından uzaktan orijinal Nokia gibi gözüken blister ambalajlara paketliyor! Tabii adamlarda İngilizce falan hakgetire. Ben "kaç para" işareti yaptım, adam hesap makinesine bir sayı yazdı (Çin parası RMB cinsinden), baktım yaklaşık 1.5 USD kadar. Sonra eliyle "beş" işareti yazıp yeni bir sayı yazdı, o da USD 1.0 kadar! (Yani "toptan" fiyat ciddi indirimli...)

Bu tasvir ettiğim manzara gezebildiğim sınırlı sürede gördüğüm en az 10 diğer dükkan/stand'de de aynen geçerliydi.

Gerisini sizler düşünüp hayal ediniz!...

• quote:

Orijinalden alıntı: mafaky
    Konuyu açan arkadaşa verdiği bu değerli ve aydınlatıcı bilgilere, bunları hazırlamak için ayırdığı zamana tekrar tekrar teşekkürler.

Peki ama TR'de Nokia Shop'lar, hatta KVK ve GEnPA(Tech), hepsiburada.com, muhtelif TeknoMarketler gibi "sağlam" olması gereken yerlere de bir şekilde imitasyon bataryalar girebiliyor mu? Zira bu imitasyon işiyle, hele ki Çin'deki imitasyonlarla başetmek olanaksız gibi.

Bundan 3-4 yıl önce Çin'de Shenzhen'de Huanqiang Bei denilen elektronik alışveriş bölgesinde, ağırlıklı olarak cep telefonları ve aksesuarlarının satıldığı 2-3 katlı ama devasa alana sahip bir AVM'deki manzarayı hiç unutamayacağım... Burada bir dükkanda (aslında dükkan değil, bir stand) gördüklerim unutulmayacak türden. Bahsettiğim stand alında bir masadan biraz boyutluca bir banko. Yanyana iki Çin'li oturmuşlar. İlkinin önünde tepeleme etiketsiz Nokia bataryalar duruyor. O Çin'li habire o bataryalara etiket yapıştırıyor (geçmiş zaman unuttum, BL-4C veya 5C gibi olabilir...). Yandaki habire hologramları yapıştırıp, en azından uzaktan orijinal Nokia gibi gözüken blister ambalajlara paketliyor! Tabii adamlarda İngilizce falan hakgetire. Ben "kaç para" işareti yaptım, adam hesap makinesine bir sayı yazdı (Çin parası RMB cinsinden), baktım yaklaşık 1.5 USD kadar. Sonra eliyle "beş" işareti yazıp yeni bir sayı yazdı, o da USD 1.0 kadar! (Yani "toptan" fiyat ciddi indirimli...)

Bu tasvir ettiğim manzara gezebildiğim sınırlı sürede gördüğüm en az 10 diğer dükkan/stand'de de aynen geçerliydi.

Dostum ben bile bunları bilmiyordum.
    Bravo walla...

• şöyle bir durumda var;
    yeni alınan telefonla gelen batarya 3 sene kadar götürüyor. Ondan sonra pilin dayanma gücü genellikle 10 saate düşüyor ve telefonun aksamı da bozulmaya başlıyor. cihaz çok geç tepki vermeye başlıyor vs. Ayrıca pili değiştirmeniz de buna çözğm olmuyor. Yani bir telefon 3-4 sene içerisinde kullanımdan düşüyor. Birçok marka kullandım, en çok dayananı 1112 (4 sene) ve 5510 (4 sene) samsung e900 3 sene, sony ericsson, philips vs 2 yılı dolduramadan güme gitti.

Bunu ayarlayıpta mı üretim yapıyorlar anlamıyorum. Pil öldüyse telefonda ölüyor. Kullandığım tüm cihazlar istisnasız bu şekilde kullanılamaz hale geldi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sungur 13
    şöyle bir durumda var;
    yeni alınan telefonla gelen batarya 3 sene kadar götürüyor. Ondan sonra pilin dayanma gücü genellikle 10 saate düşüyor ve telefonun aksamı da bozulmaya başlıyor. cihaz çok geç tepki vermeye başlıyor vs. Ayrıca pili değiştirmeniz de buna çözğm olmuyor. Yani bir telefon 3-4 sene içerisinde kullanımdan düşüyor. Birçok marka kullandım, en çok dayananı 1112 (4 sene) ve 5510 (4 sene) samsung e900 3 sene, sony ericsson, philips vs 2 yılı dolduramadan güme gitti.

Bunu ayarlayıpta mı üretim yapıyorlar anlamıyorum. Pil öldüyse telefonda ölüyor. Kullandığım tüm cihazlar istisnasız bu şekilde kullanılamaz hale geldi.

Sony ericssonun hangi modelini kullandin da bataryasi gume gitti?

Neredeyse bi cok pil markasinin alt yapisini sony yapar ve sony ericssonun pilleri cok kalitelidir benm 3 yillik w880i nin bst-33 model 850 mah'lik pili hala 4 gun gidiyo

• quote:

Orijinalden alıntı: mafaky

Konuyu açan arkadaşa verdiği bu değerli ve aydınlatıcı bilgilere, bunları hazırlamak için ayırdığı zamana tekrar tekrar teşekkürler.

İlginç anınızı bizle paylaştığınız için ben teşekkür ederim. Sorunuzu yanıtlamaya çalışayım.

Bahsettiğiniz satış noktalarının gerçek olmayan batarya satışı yapması mümkün değil. Zira bu konunun doğurduğu yasal yükümlülükler çok ciddi şekilde yaptırımlar ve birtakım cezalar gerektiriyor. Risk almaya değmeyecek kadar ağır.

Fason diye tabir ettiğimiz batarya aslında orijinal bataryadır. Nokia'nın maliyet açısından kazanç sağlamak için ucuza üretimini yaptırdığı birçok aksesuar gibi batarya üretimi de yapmakta. Ve tüm aksesuarlar Çin'de üretilmekte. Mesela tam orijinal bataryaların üzerindeki hologram gerçek 3 boyutludur. Fotoğraf makinesinde net olarak gösteremiyorum. Aşağıya doğru çapraz tutarak baktığınızda turkuaz mavisi bir tonda Nokia'nın "el sıkışan" animasyonu derinlik kazanıyor ve sanki hologramın dışına taşıyormuş gibi görünüyor. Ve yanlış hatırlamıyorsam bu hologramların her birinin maliyeti 1,2$ civarında. Bu bile maliyet yükselten bir etkendir ve yüksek satış fiyatlarının en önemli nedenlerinden birisidir. Bu bataryalar Avrupa ülkelerine ve uzak kıtada ABD, Kanada gibi ülkelere gönderiliyor. Bazı orta doğu ülkelerinde henüz 5800 modeli yeni satışa girmiş durumda. Bu ülkelere ucuz maliyetli bataryalar gönderiliyor. Siz bu bataryaların distribütöründen özel olarak talep etmediğiniz sürece temin edemiyorsunuz.

En çok önemsediğim konu internetten satın aldığınızda iade garantisi olan bir yerden almanız. Orijinal batarya olduğu için neticede fason batarya ile de karşılaşabilirsiniz. Ve bu orijinal değil diye de iddia edemiyorsunuz. Bu yüzden kayıtsız şartsız iade alan yerlerden alışveriş yapmalısınız. Bahsettiğimiz yöntemleri kullanarak ayırt edebilmenizin çok kolay olduğunu düşünüyorum. Ayrıca satış fiyatlarından da biraz fikir sahibi olabilirsiniz.

Mesela hizlial.com'da 20 lira civarı olan BL-4U olan batarya hepsiburada.com'da 85 liraya satılıyor.

Burada dikkat edilmesi gereken sahtecilik yapanlar. Fiyatı yüksek tutarak akıllarınızı çelebilirler. 15-20 lira olan bir fason bataryayı fahiş fiyatlardan satabilirler.

Ve en önemlisi bu hileyi yapmaya çalışan birtakım telefoncuların en büyük sahteciliği "aynı model batarya üretilmiyor yeni modeli bu" diye uydurdukları yalandır. Tamamen orijinal bir bataryayı hiçbir şekilde taklit edemezsiniz. Benzer ama asla aynı olamaz. Fason bataryanın üzerindeki hologram bile ciddi maliyettir. Sizin Çin'de gördüğünüz olay ise sadece basma parlak kağıttan ibaret uyduruk hologram. Maliyeti 100 tanesi için yalnızca 1 dolar..

Son olarak bence bir malın yalnızca tek bir orijinal üretimi olabilir. 2. üretim diye fason satış yapılmasını doğru bulmuyorum. Ve çoğu teknik servis olsun, Nokia Shop olsun çalışanları dahi bu ayırımı yapamıyor. En iyisi yasal yollara başvurarak bu saçmalıkların ortadan kalkmasını sağlamak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tekkral34 -- 11 Nisan 2011; 11:24:49 >

• Yeni bilgiler dahil edilerek konu genişletilip güncellenmiştir.
  • Öncelikle elinize sağlık.
    Sahtelik gerçeklik konusunda değil ama bir ilavede ben yapmak isterim.
    Pil alırken pilin üretim tarihini kontrol etmeli ve en yeni üretimi tercih etmeli çünkü Li-Ion piller kimyası gereği üretilir üretilmez yaşlanmaya başlarlar Bu yaşlanmanın hızı depolama sıcaklığı şarj kapasitesine göre her sene %2 ile %20 arası kapasite kaybı ile neticelenir.Bu tip pillerin en iyi saklama şekli %50 şarjda +4 derecedir. (%2 kapasite kaybı,oda sıcaklığında ise %4 kapasite kaybı olur.) En büyük düşmanı ise sıcaklıktır.
    Pil üretileli çok olmuş ve sıcak ortamda tutulmuşsa yarı ömrünü tüketmiş halde dahi almak mümkün olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sse

Öncelikle elinize sağlık.
    Sahtelik gerçeklik konusunda değil ama bir ilavede ben yapmak isterim.
    Pil alırken pilin üretim tarihini kontrol etmeli ve en yeni üretimi tercih etmeli çünkü Li-Ion piller kimyası gereği üretilir üretilmez yaşlanmaya başlarlar Bu yaşlanmanın hızı depolama sıcaklığı şarj kapasitesine göre her sene %2 ile %20 arası kapasite kaybı ile neticelenir.Bu tip pillerin en iyi saklama şekli %50 şarjda +4 derecedir. (%2 kapasite kaybı,oda sıcaklığında ise %4 kapasite kaybı olur.) En büyük düşmanı ise sıcaklıktır.
    Pil üretileli çok olmuş ve sıcak ortamda tutulmuşsa yarı ömrünü tüketmiş halde dahi almak mümkün olabilir.

Nokia bataryaların üzerinde herhangi bir tarih ibaresi yer almadığı için bu konuda bilgi sahibi olmamız mümkün olmuyor. Ayrıca li-ion piller birden fazla çeşit üretimi olan pillerdir. Cep telefonları için üretilen bataryalarda böyle bir durum sözkonusu değil. Çünkü -Nokia için konuşalım- üretilen her telefonun kutulanıp satışa hazır hale gelmesi 1 ay gibi süreyi buluyor bunların dağıtıcılarına oradan da perakendecilerine ulaşması 3 ay gibi bir süre demek. Türkiye'ye gönderimi jet hızında olan en yeni modellerin bile üretim yılı ya da ilk versionun tarihine baktığınızda en az 3-4 ay öncesinin tarihi olduğu görülebilecektir. Kaldı ki bu tarihin 1 yılı bulduğu durumlarla da karşılaşmak mümkün. Bu süreyi göz önüne aldığımız zaman paket içeriğindeki bataryanın haliyle bayatlamış olması gerekirdi. Bizzat kendi testim de sonucun bahsettiğiniz gibi olmadığını gösteriyor. Nokia 6670 model telefonun içinden çıkan bataryası 7 yıldır normal kullanımla 1 haftayı devirmekte. 1 sene önce aldığım orijinal batarya da 8-9 gün gitmekte. 7 senede 1-2 gün kaybı olması kullanıma ve sürekli şarj ve deşarj olmasına bağlı olarak azalması normaldir. 7 senede ortalama kaybın maximum %20 olduğunu görebiliyoruz. Bu oran yıllık olsaydı ortalama 4 senede bataryayı çöpe atmamız gerekirdi.

• tEŞEKKÜRLER
  • bilgileriniz için çok teşekkürler. Benim bi sorunum var. İnterneten teleservis garantili telefon aldım.2 ay sonra kapanmaya başladı. teleservise götürdüm dediler batarya bozulmuş faturasını getir değiştircaz bataryayı ama bende faturası yok :/ şimdi ben bu fason bataryalardan alsam onu götürsem servis kabul edermi ?

amacım çakallık yapmak değil çünki ben bu telefona başka bl-4s batarya taktım aynı sorun devam ediyo ekran filminin yandığı bariz ortada ama servis dio batarya bozuk :/
  • quote:

Orijinalden alıntı: style_ouf_5

bilgileriniz için çok teşekkürler. Benim bi sorunum var. İnterneten teleservis garantili telefon aldım.2 ay sonra kapanmaya başladı. teleservise götürdüm dediler batarya bozulmuş faturasını getir değiştircaz bataryayı ama bende faturası yok :/ şimdi ben bu fason bataryalardan alsam onu götürsem servis kabul edermi ?

amacım çakallık yapmak değil çünki ben bu telefona başka bl-4s batarya taktım aynı sorun devam ediyo ekran filminin yandığı bariz ortada ama servis dio batarya bozuk :/

Aslında ekran filminin bozulması telefonun kapanmasına değil, ekranın açılmamasına, bozuk görüntü vermesine, yanıp sönmesine veya beyaz ekran vermesine neden olur. Çoğunlukla da sürgülü telefonlarda olur bu sorun. Sürgü fonksiyonundan dolayı çok çabuk deformasyona uğrar ekran filmi. E66 model cihaz kullanıyorum. Aynı problemden muzdariptim telefon durduk yerde kapanıyordu bataryasını değiştirdim hiçbir problem yok. Ne zaman eski bataryayı taksam telefon yine kapanıyor.

Sorunuza gelecek olursak;
    Fason bataryanın rengi koyu olduğu için tabiri caizse kabak gibi ortaya çıkacaktır aradaki fark. Kendim taktım dediğiniz bataryanın orijinal olduğuna emin misiniz? Bir de batarya ile denediğinizi ancak sonucun aynı olduğu bilgisini ilettiniz mi servise? Koca serviste deneme maksatlı illaki batarya vardır. Sorunun batarya kaynaklı olması muhtemel olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tekkral34 -- 6 Haziran 2011; 22:43:31 >

• quote:

Orijinalden alıntı: tekkral34

quote:

bilgileriniz için çok teşekkürler. Benim bi sorunum var. İnterneten teleservis garantili telefon aldım.2 ay sonra kapanmaya başladı. teleservise götürdüm dediler batarya bozulmuş faturasını getir değiştircaz bataryayı ama bende faturası yok :/ şimdi ben bu fason bataryalardan alsam onu götürsem servis kabul edermi ?

Aslında ekran filminin bozulması telefonun kapanmasına değil, ekranın açılmamasına, bozuk görüntü vermesine, yanıp sönmesine veya beyaz ekran vermesine neden olur. Çoğunlukla da sürgülü telefonlarda olur bu sorun. Sürgü fonksiyonundan dolayı çok çabuk deformasyona uğrar ekran filmi. E66 model cihaz kullanıyorum. Aynı problemden muzdariptim telefon durduk yerde kapanıyordu bataryasını değiştirdim hiçbir problem yok. Ne zaman eski bataryayı taksam telefon yine kapanıyor.

Fason bataryanın rengi koyu olduğu için tabiri caizse kabak gibi ortaya çıkacaktır aradaki fark. Kendim taktım dediğiniz bataryanın orijinal olduğuna emin misiniz? Bir de batarya ile denediğinizi ancak sonucun aynı olduğu bilgisini ilettiniz mi servise? Koca serviste deneme maksatlı illaki batarya vardır. Sorunun batarya kaynaklı olması muhtemel olabilir.

hmm evet doğru size katılıyorum. denediğim batarya orjinal değildi.Ne bilim işte servis formuna faturasıyla beraber getirin die yazınca hizlial.com daki bataryayı gördüm acaba olurmu die düşündüm yada bi yerden orjinal kullanılmış flan bl-4s batarya arıyorum şimdi. en kötü ihtimal nokıa shoptan orjinal batarya alcam :(

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi style_ouf_5 -- 7 Haziran 2011; 0:05:34 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: tekkral34

quote:

hmm evet doğru size katılıyorum. denediğim batarya orjinal değildi.Ne bilim işte servis formuna faturasıyla beraber getirin die yazınca hizlial.com daki bataryayı gördüm acaba olurmu die düşündüm yada bi yerden orjinal kullanılmış flan bl-4s batarya arıyorum şimdi. en kötü ihtimal nokıa shoptan orjinal batarya alcam :(

Bu konuda yardımcı olabileceğimi düşündüğüm 1 adet pm attım size

• 3 aylık Nokia C5-00'ımda olan BL-5CT bataryayı gün aşırı bittiği için servise götürdüm 1 haftalık bir maratondan sonra yenisini verdiler sağolsunlar.. Dün yeni pili aldım geceye kadar bitirip şarja taktım, sabah kalktığımda sadece 2 diş dolmuştu ve pil biraz ısınmıştı. Şarja tekrar taktım yine biraz şarj olup durdu, tak çıkar, tak çıkar biraz daha üst seviyelere çıktı doluluğu.. Batıkent'ten Kızılay'a gitmeye üşenmiyorum ama Kızılay'da yürüdüğüm yol ve Kvk'da beklediğim süre yoruyor beni.. Bir iki gün kullanayım bakalım nolacak..
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.