adamlar önünüze çeşitlilik sunuyor ama hala nereden saldırayım diye pusuda bekleyenler var. öyle iddialı bir biçimde çıkarmıyor nokia zaten bu telefonu.
Çeşitmiş. Aynı telefonun kaç çeşidini yaptı bilmiyor gibi konuşşuyorsunuz. 5800 ve türevleri, gpssiz, wifisiz, klavyelisine n97 deniyor. Bide aynısının minisi var. En az 6-7 telefon sayarım. Daha ne çeşidi. Aynı telefonu çevirip çevirip yediriyor millete. Bunlar hep maliyet. Yazılım desteğinde gecikme demek. 1 tane yap her kategoride ama adam gibi yap ve destek ver.
şimdide buna İphone katili derler
adamların niyeti telefon üretmek değil apple ı karalamak
Tekofaks değil ya TELPA denen saçmasapan kuruluş..W960ları 1200 liradan piyasaya sürüp 3 ay sonra toplatan 4 ay sonra 1300 lira diyip 1 sene boyunca stokta bekletip hadi gel al acıdım havasıyla 1200 liraya geri veren sonra da telefoncularda sadece maketine baktırtıp bu arada samsung satsın diye birtarafını yırtıp samsung'un bugünlere gelmesini sağlayan TELPA...Hakkım varsa haram olsun sony ericsson 'a K790'la uçuşa geçip aynı hızda yere çaktıran TELPA
quote:
Orijinalden alıntı: #Lionheart#
quote:
Orijinalden alıntı: gorkemuse
T ile başlayan samsung'la beraber sony ericsson satan bir distribütör vardı zamanında..Onun yüzünden sony ericsson öldü bu memlekette..Symbian diye işletim sistemimi olur ya, makyajla arayüzü değiştir sat ne de olsa hala renksiz ekran telefon satan bir zihniyet.
Tekofaks?
Panasonic ile beraber Sony Ericsson'un distribütörüydü. Sonrasında ne oldu bilmiyorum, SE'ler Türkiye'ye gelmemeye başladı, E250'ler ele ayağa düştü falan. Bizim milletteki Nokia hastalığı yüzünden SE Türkiye'de pek ilgi görmedi. Hatta şöyle bir olay anlatayım, arkadaşım telefon alacaktı bende W810 vardı arkadaşta Nokia 7250. Benim telefondan almasını söyledim ama adam kullanmadığı telefona çamur atmaya başladı. İşte Nokia şöyle Nokia böyle kullanımı kolay falan senin telefonun tipi bile ofsayt (!!!) diye gitti 6280 aldı. Yani insanlar böyle, bilmedikleri şeyler hakkında ahkam kesmeyi çok seviyoruz.
Neymiş, Nokia'da Symbian varmış da Symbian'a program atılıyormuş da, ba ba ba ba ba.
Nedense çok garip nokia yı aşağılayan veya tam tersi yorumlar yapılmış, yine iphone ile karşılaştırmalar olmuş. gayet güzel görünüşlü modern dizaynı olan ortalamanın üzerinde bir cihaz bence, hiç de öyle küçümsenecek bir cihaza benzemiyor, herkes retina , amoled ekranı olan, 1 ghz işlemcili , hd video recording yapan bir cihaz kullanacak diye bir kaide mi var? isteyen 500 liralık, isteyen 1500 liralık cihaz alır, fiyat/performans oranı makul olduktan sonra neden almayım ki bu telefonu ? uygun bir fiyatı olursa gayet alınası bir telefon, ip4 kullanıcısı olarak söylüyorum bunu. Nokia nın son zamanlarda duyurdugu cihazlar bence gayet güzel görünüyor, c7, c3-01, vs vs. Forumda son zamanlarda hep konular üst segment cihazlar üzerinde, samsung vawe, galaxy, htc , ip4 vs kimse 100-200, 200-300 tl baremindeki cihazları konuşulmaya deger bulmuyor hepimiz 1000-1500 tl lik telefonlara dikmişiz gözümüzü demekki ! forumda artık giriş seviyesi veya orta seviye cihazlar hakkında konu bulmak nerdeyse imkansız, bin tane ip4 konusu , bir sürü galaxy,wave konusu, bir sürü htc konusu, pardon 5800 e haksızlık etmeyeyim onu unutmuşum. Neyse konuyu dağıtmayayım ben bu nokia yı alırım, gönül rahatlığı ile de kullanırım niye mi? Sırf iphone dan 44 gr daha hafif diye bile alıp kullanırım, 93 gr cihaz , bir de makul fiyatlı ise neden olmasın. Ve lütfen pahalı iyi cihazlara sahip arkadaşlar da , orta veya alt segment cihazlarla dalga gecip durmasınlar. Eleştri tabi ki olacak böyle bir cihaza 800-900 tl fiyat isterlerse, bu eleştrilecek ve tartışılabilecek bir konu ama her çıkan telefonu iphone ile karşılatırmak, hepsi şöyle eksik, böyle zayıf diye yerden yere vurmak manasız. Bu tip tartışmaların yapılabilmesi için önce telefonun fiyatının belli olması lazım. Lütfen alt ve orta segment hakkında biraz daha objektif olursak bu cihazları satın almak isteyen, veya satın alma kararı verecek arkadaşlara daha yardımcı oluruz.
Benim yorumlarımda öyle bir kıyas göremezsiniz. Ben niye şu yok, niye bu yok demiyorum. Flaş neyse de otofokus 5mp de olmazsa kızarım yalnız. Neyse benim eleştirim zaten nerdeyse aynı özellikte 6-7 modeli var zaten. Kasasını değiştirip yeni model diye sunmasına kızıyorum. Ha 5800 yerine çıktıysa çekersin 5800'ı piyasadan bunu sürersin. Her hafta model çıkarıyor. Sonrada hangi birinin sorunlarını çözecek merak ediyorum. 1 yıl oldu neredeyse hala RDS sorunu gibi basit şeylerle uğraşıyoruz.
quote:
Orijinalden alıntı: Grader
Benim yorumlarımda öyle bir kıyas göremezsiniz. Ben niye şu yok, niye bu yok demiyorum. Flaş neyse de otofokus 5mp de olmazsa kızarım yalnız. Neyse benim eleştirim zaten nerdeyse aynı özellikte 6-7 modeli var zaten. Kasasını değiştirip yeni model diye sunmasına kızıyorum. Ha 5800 yerine çıktıysa çekersin 5800'ı piyasadan bunu sürersin. Her hafta model çıkarıyor. Sonrada hangi birinin sorunlarını çözecek merak ediyorum. 1 yıl oldu neredeyse hala RDS sorunu gibi basit şeylerle uğraşıyoruz.
Grader aslında senin eleştrilerini kastederek yazmadım ben bu yazıyı, bu telefonun eksiklerini tabi ki yazacaksınız ki alacak insan neyin eksik neyin iyi olduğunu anlayabilsin, ben daha cok iphone ve benzeri cihaz sahiplerinin küçümseyerek bu tip (alt, orta) cihazlara osu eksik busu eksik diye küçük görmelerinden bıktıgım için yazdım bu yazıyı, yoksa bu telefon tabi ki kusursuz değil vardır birşeyleri eksik veya fazla. Ama bazı insanlar sırf fiyatına ve dizaynına bakarak hiç bir özelliğini kullanmayacak olsa bile alacaklardır. yani genel serzenişim forumda hep üst segment cihazların tartışılması, bu tip cihazlara yer verilmeyişi.
Durumu güzel anlatmışsın hocam eline sağlık
quote:
Orijinalden alıntı: grcim
Nedense çok garip nokia yı aşağılayan veya tam tersi yorumlar yapılmış, yine iphone ile karşılaştırmalar olmuş. gayet güzel görünüşlü modern dizaynı olan ortalamanın üzerinde bir cihaz bence, hiç de öyle küçümsenecek bir cihaza benzemiyor, herkes retina , amoled ekranı olan, 1 ghz işlemcili , hd video recording yapan bir cihaz kullanacak diye bir kaide mi var? isteyen 500 liralık, isteyen 1500 liralık cihaz alır, fiyat/performans oranı makul olduktan sonra neden almayım ki bu telefonu ? uygun bir fiyatı olursa gayet alınası bir telefon, ip4 kullanıcısı olarak söylüyorum bunu. Nokia nın son zamanlarda duyurdugu cihazlar bence gayet güzel görünüyor, c7, c3-01, vs vs. Forumda son zamanlarda hep konular üst segment cihazlar üzerinde, samsung vawe, galaxy, htc , ip4 vs kimse 100-200, 200-300 tl baremindeki cihazları konuşulmaya deger bulmuyor hepimiz 1000-1500 tl lik telefonlara dikmişiz gözümüzü demekki ! forumda artık giriş seviyesi veya orta seviye cihazlar hakkında konu bulmak nerdeyse imkansız, bin tane ip4 konusu , bir sürü galaxy,wave konusu, bir sürü htc konusu, pardon 5800 e haksızlık etmeyeyim onu unutmuşum. Neyse konuyu dağıtmayayım ben bu nokia yı alırım, gönül rahatlığı ile de kullanırım niye mi? Sırf iphone dan 44 gr daha hafif diye bile alıp kullanırım, 93 gr cihaz , bir de makul fiyatlı ise neden olmasın. Ve lütfen pahalı iyi cihazlara sahip arkadaşlar da , orta veya alt segment cihazlarla dalga gecip durmasınlar. Eleştri tabi ki olacak böyle bir cihaza 800-900 tl fiyat isterlerse, bu eleştrilecek ve tartışılabilecek bir konu ama her çıkan telefonu iphone ile karşılatırmak, hepsi şöyle eksik, böyle zayıf diye yerden yere vurmak manasız. Bu tip tartışmaların yapılabilmesi için önce telefonun fiyatının belli olması lazım. Lütfen alt ve orta segment hakkında biraz daha objektif olursak bu cihazları satın almak isteyen, veya satın alma kararı verecek arkadaşlara daha yardımcı oluruz.
süper telefon fiyatına göre modeli ve ekran genişliği güzel fiyatı 370-380 olur bu fiyata bundan iyisi varsa yazın yoksa , iphone'un 1500 liralık ikiz kule gibi olan kazığına oturun :))))
quote:
Orijinalden alıntı: Grader
MAdem iş serisi 8 MP ve çift led flaşın ne işi var.
Çünkü Nokia cihazlarında 8 MP çözünürlüğü standart haline getirme çabasında. Ayrıca cihaz 720p'de video çekiyor. Bu yüzden 8 MP sensörün koyulmasını daha doğru bulmuşlar tahminim.
quote:
3 mp kamerada bile standart olan bir özelliği kırpmakla iş serisinin ne alaksı var.
Çok alâkası var. Pazarlama stratejisi diyelim biz buna. Nasıl ki 1.3 MP kameralı basit bir cihazda bile olan flaş özelliği 1500 liralık Galaxy S'te olmuyorsa bu özellikte E7'de olmayabilir.
quote:
Bu nokianın çakallığından başka bişey değil.
Sadece Nokia çakal olsa iyi hepsi çakal. Aslında buna çakallık değilde pazarlama stratejisi diyelim. Birinde olan özellik o cihazın daha iyisinde olursa o cihazın satışları baltalanmış olur. Bu yüzden birinde olmayan diğerinde olmak zorunda.
quote:
Ama 8mp koyuyorsan kameraya önem verilmediğini söyleyemezsin.
Bu standart haline geldiktan sonra önem verilmeyebilir. İlk 3.2 ve 5 MP cihazlar çıktığında hepsinde oto fokus vardı. Fakat kamera çözünürlüğü 8'e yükselince otofokus olmayan 3.2 ve 5 MP cihazlar da çıkmaya başladı. Şimdi Nokia en yüksek çözünürlüğü 12'ye çıkardı ve otofokusu olmayan 8 MP cihazlar çıkarmaya başladı.
quote:
1500 lira para verecceğim modelde bi zahmet otofokus lsun. Bunun savunulacak bi yanı yok.
1500 lira verilen Galaxy S'in de flaşı yok. Peki bunun savunulacak nesi var? Apple bile artık gelen tepkiler üzerine son cihazına flaş koyuyor ama ne hikmetse Samsung tam tersini yapıp Amiral Gemisi olan cihazına flaş koymuyor. Wave'ye koymasa anlardım ama high-end cihazına flaş koyulmaması nasıl bir mantık? Bunun tek bir mantığı var bana göre, Wave'ye flaş koyarak fotoğrafa önem veren kişinin Wave almasını planlıyor. Ama kamerayı o kadar önemsemeyen kişi de gidip Galaxy S alıyor bu kadar basit.
quote:
Bu kadar nokia savunmanın ne getirisi var size anlamış değilim.
Bunun bize bir getirisi yok. Çünkü doğru olan bir şeyi söylüyoruz burada. Bu yüzden benim için bir sorun yok. Peki Symbian'ı kötülemenin size ne getirisi var?
iş milletin cebine göz dikmekse bunu appledan daha iyi yapan firma yok. kimse birbirini kandırmasın.
quote:
Orijinalden alıntı: taken21
ısıtıp ısıtıp koyuyor önünüze nokia. sizde yiyorsunuz aferin aferin
hadi birisi cıksın "nokia dan şaşmam" desin.
nokia dan şaşmam
bazı arkadaşlar nokianın hala iphondan daha iyi dokunmatik ekranı olduğunu iddia ediyorlar eminimki bu sözleri inattan dolayı söylüyorlar çünkü kendileri bile söyledikelrine inanmıyorlardır .
hadi iphonu geçelim çünkü bu bahsedilen cihaz 500-600 lira arasında , rakipleriyle karşılaştırmak daha mantıklı .
bu adı başka olan ama diğer nokialarla içi aynı olan sadece adı değiştirilip kılıfıda değiştirilen bir cihazı samsung , LG yada HTC iile karşılaştırabiliriz .
ben en basitinden söyleyeyim HTC Touch T3333 bile bu cihazdan kat kat daha iyidir çünkü daha önce symbianda kullandığım için aradaki farkı biliyorum . windows 6.5 hernekadar bazen cihazı kassada kullanım olarak symbiandan daha kolay daha pratik arayüzleri daha iyi . hem nokia gibi TAKOZ telefon üretmiyor diğer firmalar .
nokia her seferinde olduğu gibi karşınıza bir hatun çıkartıyor , bu hatunun saç rengini değiştiriyor , makyajını yapıyor , elbisesini değiştiriyor ama içindeki hala aynı kişi , ve nokiacılarda hala dış görünüşün ne kadar güzel olduğundan bahsediyor , HTC Touch sizin bu güzel dediğini cihaz kadar güzel ve sexy değil ama PDA .
hiçkimse symbiancıları kötülemeye hakkı yok ama symbiancılar rakipleri çıktığındada nokia bundan daha iyi , nokia hala pazar birincisi , hepsini toplasan bir cacık olmaz gibi sözler söyleyem hakları yok çünkü nokia hergeçen yıl pazar payını kaybediyor , pazar payını kaybetmese N8 gibi kurtarıcı cihaz yapmaya çabalamaz etekleri boşuna tutuşmazdı . adı sanı bile daha önce duyulmayan HTC bile nokiaya korku saldı , iphone yüksek fiyatıyla bile hala tercih ediliyor ve hala nokianın pazar payından pay koparıyor ayrıca nokia gibi 1500 liraya çıkarıpta iki üç ay sonra 750 liraya bir anda fiyat düşürmüyor .
samsung nokianın gerisinde ama dokunmatikte nokianın çok önünde acaba neden ? hadi onuda geçelim sizlerin övdüğü sybianı samsung bıraktığını açıkladı ..acaba neden ? fazla artılarından dolayı galiba sybianı bırakmış olmalı .
iphonedan farkı yokmuş nokiadan şaşılmazmış sony ericssondan daha iyimiş kalite olarak , bu sözlere çok gülüyorum , sony ne zaman kötü kalitede cihaz yapmış acaba ..haberi olan varmı ?
sonyden daha iyi olduğunu söyleyen arkadaş sony xyperia yı görmemiş galiba
symbianda direten arkadaşlar , acaba bu sisteme kaçbin uygulama ekelenbilioyr , windows mobile'a ne kadar uygulama yükleniyor bir karşılaştırsınlar ..
dünyanın bir numarası olmak önemli değil , önemli olan insanlara ne sunabildiğinizdir , amaç birinci olmak değil birinciye ders vermektir , birinci olmanın verdiği rahatlığa kavuşup milelti ambalaj hilesiyle kandırmakta kolaydır ama millete verdiği paranın hakkını verip cihazda satmakta vardır , rakiplerini küçümseyip dalga geçeceğine atı alan üsküdarı ( teknolojide ) geçen rakiplerine bakmalıydı .
işin özü budur arkadaşlar bugün lider nokia ama yarın üçüncü olur ...nedenlerini nokia kullanmaktan vazgeçip yeni teknolojiye geçenler iyi bilir ....
yoksa siz hala babaannenizin margarininimi kullanıyorsunuz
Valla şu an nokia sayfasındamıyım yoksa iphone sayfasındamıyım belli değil. Tamam anlıyorum 1700 tl gibi fiyatlara i4 aldınız güzel cihaz hoş cihaz da kendinizi tatmin etmek için her konuyada yazılmazki arkadaşlar nereye baksam hangi modelin sayfasına girsem iPhone kıyaslaması. Elbette mantıklı eleştirilerde bulunan iphone kullanıcılarıda var taktir ediyorum. Ama bu konudada bakıyorum kendiniz atmıssınız ''şimdide buna iphone killer derler'' iddasını kendiniz cevaplıyosunuz. Bunlara gerek yok..
çakma ıphone alsan daha iyi yaw...
günümüzde Multi tochlu çakma ıphone bile varken hala bunlarla uraşmamak lazım..
:D
Nokia aynı tas aynı hamam..Daha çok ceo kovarlar :D
iphone killer mı ? sizin gözünüz görmüyor galiba .. yazdığınızı okumuyorsunuz galiba ..iphone kullandığımızı nereden çıkartıyorsunuz , aslanlar gibi hakiki iphone killer kullanıyorum . siz htc kullanmadığınız için bilmezsiniz , iphone kullanmadığınız içinde bilmezsiniz . nokiayı gördüğümde hesap makinasına benzetiyorum özellikelde hani şu blackberry çakması olan klavyesi olan varya E bilmemne serisi . siz anlamışsınızdır nokia hastaları . yukarıda en son yazdığımı okursan anlarsınız iphone savunulmuyo ve her markada var ...anlayana ..anlamak isteyene .
Çok beğendim imkan bulursam almak isterim. Saçma sapan laflar diyenler; ekrana dokunmaya gücünüz mü yetmiyor yani bayanlar dokunmatigine bu kadar laf söylemez. Hem istediğiniz tür dokunmatik olsa maliyet ne olacak bunu düşünüyor musunuz. Iş olsun diye eleştiri yapmayın.
1.5 milyar verip iphone alacam sonra da mağazasında yüzlerce uygulama var diye övüncem. Yav tel de uygulama diye bi şe yoksa pc parasını cep teline niye veriyorsunuz. Eskilerinde blutut yoktu şimdi var değil mi. Benim telde uygulama olarak sadece namaz vakitleri bi de ıng sözlük var. Fazlasını da aramıyorum siz ne için tel kullanıyorsunuz anlamıyorum ondan sonra da durmadan bozulur teller. Nokiaya çamur atılmasının sebebinin 1.lerin kıskanılması heralde. Tıpkı microsoftun ağır biçimde eleştirilmesi gibi.