Şimdi Ara

_____NOKIA E51 -- ANA BAŞLIK (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.204
Cevap
0
Favori
144.265
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bar tipi telefonlar pek hosuma gitmezdi ama bu cok hosuma gitti resimlerini gorunce fakat hevesim kursagimda kaldi yorumlari okuyunca.benimde birkac sorum olacak.
    e65 ile kiyaslayabilirmisin ekran boyutu,pil süresi,konusma sesi ,kamera ve kullanim rahatligi açısından.
  • quote:

Orjinalden alıntı: oguzhant

Ben !
    Dandik telefon!
    Konuşma sesi kötü,
    Mp3 çalma sesi idare eder ama bas çok yok,
    pil dayanma süresi iyi 3 güne yaklaşıyor,
    wifi çekmesi iyi,
    kamerası inanılmaz kötü 3310a kamera konsa o kadar olurdu,
    kağıt gibi e50 gibi bir telefon,
    2.elde alım satımı zayıf (her e serisinin sorun),
    radyo hareket halinde iyi çekiyor,
    dış gümüş kasa idare eder soğuk havalarda buz gibi olması kötü,

walla para varsa n82 alın derim.

quote:

Orjinalden alıntı: keremim

Arkadaşlar bu telefonu kullanan arkadaş varsa ayrıntılı olarak bilgi verebilir mi?

Tam kendime göre telefon buldum derken benimde hevesim kursağımda kaldı doğrusu. Ama böyle paylaşımların olması yanlıs karar vermemek adına çok güzel bir şey @oguzhant arkadaşım değerli yorumların için çok teşekkür ederim. Bu kadar bekledik biraz daha bekleriz sağlık olsun.

• arkadaşlar bu telin kullanım amacı mp3 dinlemek veya fotoğraf çekmek kesinlike değil ama nokia yinede hiç olmazsa bulunsun diye koymuş bunları. mesela oguzhant arkadaşın beğenmediği yönler benim için hiç önemli değil bence işlevsellik olarak süper bir telefon. wi-fi , hızlı işlemci , kaliteli ekran , bana göre süper dizayn kaliteli malzeme kullanılmış ve dayanıklı , programlar için 50 mb boş alan -özellikle 3-4 uygulama açılınca kilitlenme olmaması için ideal- , edge , özelliklerine göre uzun pil süresi , 2 işlevli 3 adet kısayol tuşları vs... yani güzel resim çeksin , mp3 dinlerim ses kalitesi iyi olsun diyorsanız zaten bu telefon size göre değil. oguzhant arkadaşa bir ricam var bu teli kamerası kötü, sesi kötü diye dandik diye niteleme lütfen...
  • oguzhant bir kac cektigin resmi paylaşirmisin bizle merak ettim inanilmaz kotu diyince

bide ekran boyutlari nasil onu merak ediyorum ufak ekranda wi-fi kullanimi zor olur diye düşünüyorum.
    konuşma sesi telefondanmi kaynakliyor yoksa hattan mi onuda bilmek gerek.
    suanlık son sorumu soruyorum e65 mi yoksa e51 mi?
  • www.gsmarena.com sitsinden incelemesine bakabilirsiniz
  • Ben de artık bir E51 kullanıcısıyım. Çok iyi bir tercih yapmışım. Telefon gerçekten harika.....
  • Arkadaşlar bu telefon şu anda nerelerde satışta ? Bildiğiniz yerleri paylaşır mısınız lütfen
  • quote:

Orjinalden alıntı: antidote

arkadaşlar bu telin kullanım amacı mp3 dinlemek veya fotoğraf çekmek kesinlike değil ama nokia yinede hiç olmazsa bulunsun diye koymuş bunları. mesela oguzhant arkadaşın beğenmediği yönler benim için hiç önemli değil bence işlevsellik olarak süper bir telefon. wi-fi , hızlı işlemci , kaliteli ekran , bana göre süper dizayn kaliteli malzeme kullanılmış ve dayanıklı , programlar için 50 mb boş alan -özellikle 3-4 uygulama açılınca kilitlenme olmaması için ideal- , edge , özelliklerine göre uzun pil süresi , 2 işlevli 3 adet kısayol tuşları vs... yani güzel resim çeksin , mp3 dinlerim ses kalitesi iyi olsun diyorsanız zaten bu telefon size göre değil. oguzhant arkadaşa bir ricam var bu teli kamerası kötü, sesi kötü diye dandik diye niteleme lütfen...

antidote a katılıyorum..sonuçta bu bir e serisi telefon, bir multimedia phone değil..Ayrıca elma (e serisi) ile armut (n serisi) u karşılaştırmayalım zira fiyatları çok farklı..Ben kendim için söyliyim benim için ideal bir telefon..Fiyatı biraz daha düşerse çok daha ideal hale geleceğini düşünüyorum..

• telefondan soğudum !

nedenleri ;

1)kamera mühim değil ama iş serisi telefonlarda YÜKSEK SES KALİTESİ,,SES ÇIKIŞI muhakkak olmalı(bakınız e60)

2)radyo mühim deil ama iş serisi telefonlarda GENİŞ EKRAN,,EKRANI YATAY KULLANIM muhakkak olmalı(bakınız e60)

3)ne kadar money o kadar köfte mantığıyla işleyen ticaret mekanizmasında ; her özelliği barındıran bir telefondan malzeme kalitesi bekleyemiyorum..bence aranan özelliklerden bazılarından taviz verilebiliniyorsa bir üst bloc E serisi tercih edilmeli...e65(soyuluyor,problem etmezseniz güzel telefon),,e60(kamera olmasada mükemmel kalite),,e70(biraz daha para verebiliyorsanız karşılığını garanti alırsınız)

4)sar değeri çok yüksek..sakıncaları sadece kanser riski değil,,baş ağrısı ve huzursuzluk !!!

ben e60 mı yoksa e51 mi kıyasında şunları düşünüyorum(almayı düşündüğüm 2 si olduğu için bu 2 sini kıyaslıyorum)

kameradan taviz verebiliyorum 3-5 mm fazlalığı kabullenebiliyorum..o yüzden YÜKSEK SES ÇIKIŞ ve GÜÇLÜ HANDSFREE,,YETERLİ EKRAN BOYUTLARI,,EKRANI YATAY KULLANMA İMKANI,,ve en önemlisi YÜKSEK KALİTE MALZEME kullanılan E60 almaya karar verdim..

kamera mecburi değilse e51 almaya gittiğinizde e60 ve e51 i birlikte elinize alın ve kalitesini kıyaslayın derim..!

tamamen kişisel görüşlerim olup e51 kötüleme amaçlı değildir....ZEVKLER ve RENKLER diyelim kısaca..

hepinizin seçiminde yanılmamasını ve içinize sindirerek kullanmasını temenni ediyorum..

sy..

• bana sorarsanda e60 ve e65 elimde suan ona gore soyliyim ekranı yan kullanma gercekten cok guzel hoş e60 kadar rahat olmasada programla hallediliyor o da iş görüyor ama bazen co kacil bir resim yollamak gerekiyor şimdi acıyorum msn i cekip resmi yolluyorum. e60 mukemmel bir telefon cok severek kullandım ama ikiside farklı bence ihtiyaca gore
  • quote:

Orjinalden alıntı: egeli1981

telefondan soğudum !

nedenleri ;

1)kamera mühim değil ama iş serisi telefonlarda YÜKSEK SES KALİTESİ,,SES ÇIKIŞI muhakkak olmalı(bakınız e60)

2)radyo mühim deil ama iş serisi telefonlarda GENİŞ EKRAN,,EKRANI YATAY KULLANIM muhakkak olmalı(bakınız e60)

3)ne kadar money o kadar köfte mantığıyla işleyen ticaret mekanizmasında ; her özelliği barındıran bir telefondan malzeme kalitesi bekleyemiyorum..bence aranan özelliklerden bazılarından taviz verilebiliniyorsa bir üst bloc E serisi tercih edilmeli...e65(soyuluyor,problem etmezseniz güzel telefon),,e60(kamera olmasada mükemmel kalite),,e70(biraz daha para verebiliyorsanız karşılığını garanti alırsınız)

4)sar değeri çok yüksek..sakıncaları sadece kanser riski değil,,baş ağrısı ve huzursuzluk !!!

ben e60 mı yoksa e51 mi kıyasında şunları düşünüyorum(almayı düşündüğüm 2 si olduğu için bu 2 sini kıyaslıyorum)

kameradan taviz verebiliyorum 3-5 mm fazlalığı kabullenebiliyorum..o yüzden YÜKSEK SES ÇIKIŞ ve GÜÇLÜ HANDSFREE,,YETERLİ EKRAN BOYUTLARI,,EKRANI YATAY KULLANMA İMKANI,,ve en önemlisi YÜKSEK KALİTE MALZEME kullanılan E60 almaya karar verdim..

kamera mecburi değilse e51 almaya gittiğinizde e60 ve e51 i birlikte elinize alın ve kalitesini kıyaslayın derim..!

tamamen kişisel görüşlerim olup e51 kötüleme amaçlı değildir....ZEVKLER ve RENKLER diyelim kısaca..

hepinizin seçiminde yanılmamasını ve içinize sindirerek kullanmasını temenni ediyorum..

sy..

e60 almak için kendine göre nedenlerin var bazılarında halısın. ama beni e60 almamaya iten en büyük neden işlemci ve ram miktarları e51 ile e60 ı karşılaştırırsan performans olarak e50 2 katı daha iyidir hatta bazı uygulamalarda mesela 3d uygulamalarda 2.5 hatta 3 kat daha performanslıdır ve telefonu ilk açtığında e51 de 50 mb kullanılabilir hafıza e60 da ise 16 mb kullanılabilir hafıza var bunu bilgisayarındaki ram miktarı gibi düşün, ha alınmayacak telefonmu kesinlikle hayır ama benim gibi telefonunda takılmalar yavaşlamalar olmasına dayanamayan biri için değil. son olarak e51 malzeme kalitesi olarak bence gayet kaliteli telefonlardan biridir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi antidote -- 30 Aralık 2007; 16:40:14 >

• quote:

Orjinalden alıntı: antidote

quote:

Orjinalden alıntı: egeli1981

telefondan soğudum !

nedenleri ;

sy..

e60 almak için kendine göre nedenlerin var bazılarında halısın. ama beni e60 almamaya iten en büyük neden işlemci ve ram miktarları e51 ile e60 ı karşılaştırırsan performans olarak e50 2 katı daha iyidir hatta bazı uygulamalarda mesela 3d uygulamalarda 2.5 hatta 3 kat daha performanslıdır ve telefonu ilk açtığında e51 de 50 mb kullanılabilir hafıza e60 da ise 16 mb kullanılabilir hafıza var bunu bilgisayarındaki ram miktarı gibi düşün, ha alınmayacak telefonmu kesinlikle hayır ama benim gibi telefonunda takılmalar yavaşlamalar olmasına dayanamayan biri için değil. son olarak e51 malzeme kalitesi olarak bence gayet kaliteli telefonlardan biridir.

telefonlarda block lar önem taşır yani E5x ile E6x ve E7x arasında farklar olacaktır..

tamamı iş telefonu olarak geçsede amaçları farklıdır..

E5x serisi malzemeden taviz verilerek özelliklerin tatminkar düzeyde tutulduğu modellerdir..E50 de meydana gelen sorunlar da bundan kaynaklanmaktadır..

biraz elektronik bilginiz varsa ve telefonu dağıtıp toplayabilecekseniz E50,,E51 ve E60 ın içlerini açın ve sadece bakın...elektronikden anlamasanız da kalite kendini belli edecektir..

E6x serisi ise multimedya özelliklerini sıfırlayıp iletişim özellikleri max da tutulmuştur..bu yapılırken de iş hayatını sekteye uğratmayacak nitelikte mataryallerden faydalanılmıştır..gerek elektronik aksamı gerekse çerçeve ve ekranın yapısı bunun ispatıdır..multimedya olmayan bir telefonda yer alan en yüksek kalitede ses çıkışı telefonun amacını ortaya koymaktadır..her özelliğe rabet etmeyen bu modelde maliyeti ürünün kalitesi oluşturmaktadır..

E60 iş hayatında E65 den çok daha güçlü bir telefondur,,E65 kalitedeki eksiğini özellikleriyle kapatmıştır..

TIPKI E50 gibi orta kalite malzeme,,makul özellikler ile yola çıkan E51 in de E50 gibi yarı yolda bırakmayacağını kimse garanti edemez..ÜSTELİK 600 YTL gibi NOKİA kalitesine ve çizgisine göre çok düşük bir rakamla..

özellikleri bi tarafa koyun,,,birde fiyata bakın..

peki o halde N95,,N82 ve E70 gibi aynı özellikleri hatta daha azını sunan telefonlar şişirme fiyatlarmıdır..HAYIR..

şirket tarafından belirlenen kar marjı yaklaşık olarak aynı yüzdelere tekabul eder..ancak şirket bu özelliklerle artan maliyeti malzemede 2. sınıf tercih eder ve fiyat da 600 gibi rakamlara inmiş olur..

Wlan
    çift kamera
    radyo
    bluetooth
    4GB artırılabilir hafıza
    ..
    ..
    ..
    ..

ve 600 milyon YTL

bu mercedes A serisinin baz modeliyle Fiat Punto FULL ü kıyaslamak gibi birşey..

endüstri müh. ile ilgili birisi olarak benim gözümde bu durumun kilit noktası kalitede saklıdır..

ben size E51 kötü demiyorum,,,ancak aldıktan 2 ay sonra LANET OLSUN diyip verdiğiniz paraya acımanız sizin kadar bizleride üzer..

bence biraz sabırlı olalım ve bekleyelim,,,incelemeler ve yorumlar netleşsin..

600 YTL çok küçük bir para olsada işe yaramadığında çok büyük bir kayıp haline dönüşür..

sy..

• gri ve siyah renkleri çok güzel
    özellikleri güzel..
    alınabilir bir tlf bence . bir de fiyatına bakma klazım
  • arkadaşlar bu telefonu kullanan ve malzemesi hakkında yorum yapacak bir arkadaş varmı acaba? hani birkaç aydır kullanıyordur ve soyulma yada makinada deforme sorunu yaşayan varsa bi zamhmet bizlerle paylaşsın.

Bu arada herkese mutlu yıllar.......
  • şimdi 600 yerine 1000 ytl ye cıkarsa iyi telefonmu olacaktı? ucuz çıksada pahalı çıksada begenmiyoruz :)
  • sonuçta wlan olmaası iyi ama. kalite dediğiniz gibi düşündürür...
  • quote:

Orjinalden alıntı: zzzzz

şimdi 600 yerine 1000 ytl ye cıkarsa iyi telefonmu olacaktı? ucuz çıksada pahalı çıksada begenmiyoruz :)

yok dostum şikayetci değilim..işallah daha da ucuzlar da kazık yemeyiz..

ancak bilinen bi gerçek var ki şirketlerim kar % leri..

şimdi adam bu kadar teknolojiyi koymuş alete..ve bu teknolojiler olmayan aletler kadar fiyat biçmiç..

ee şimdi ben sorarım bunu nasıl yaptın diye..?

ben inşaat mühendisiyim,,kendimden örnek vereyim...10 liraya da boya var 2 liraya da..ikiside süper görünüyo..ama birisi 1 sene bile dayanmazken diğeri 5 sene banamısın demiyo..

yani ticaretin kuralı..hemde ilk kuralı...NE KADAR PARA O KADAR KÖFTE..

şimdi bu adamlar özellikleri emsalsiz bir tel üretiyorlar,,ki gerçekten nokia için yok yok alette,,,ve buna 300 euro civarı fiyat biçiyolar..

ya bu çipleri artık kartondan yapıyolar yada ben bu işten hiiiiç anlamıyorum..

tekrarlıyorum...kötü demiyorum,,diyemem...denemedim çünkü..

ama bazı yorumlardan ve önümüze çıkan fiyattan kaliteli olduğunu düşünmüyorum..

ben herkeze beklemesini öneriyorum...ve telefonu deneyenlerden de bizlere yardımcı olabilecek yorumlarını ve düşüncelerini bekliyorum..

sy..

• bende beklemekten yanayım tek bu telefon değil tumu için gecerli ancak yuksek fiyattan cıksa bence satamazdı e65 fark var ama ancak bukadar fiyat farkı getircek kadar. ama bekleme konusunda hem fikirim bu sebepten e51 yerine e65 aldım yayıldığı zaman onuda inceleriz
  • Güncel fiyat listesi (02.01.2008):

Ereyon.com.tr (Paralel ithalat): 599 YTL / 587 YTL (Havale indirimi)
  • merhabalar...E 51 kullanıcısı varsa cihazdaki proğramların nasıl yüklenebildiğini anlatabilir mi?Nokia'nın kendi sitesinde antivirüs uygulamalarının cihazdaki ''dowload''menüsünden ücretsiz olarak indirilebileceği yazıyor ama ben orada öyle bir sekme göremedim.ilk defa bu tür işletim sistemli bir cihaz kullandığımdan çok zorlanmaktayım,deneyimli arkadaşların yardımını bekliyorum.
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.