1 hafta önce aldığım e72 ye mailimi şu ana kadar tanıtamadım. e-posta kur dan gerekli adımları izleyerek windowslive.com uzantılı mailimi tanıtıyorum. Herşey yolunda gidiyor. Fakat, gönder/al dediğimde hiç bir mesajı almıyor. E posta da göndermiyor. Gönderme başarısız oldu demekle yetiniyor
E-posta altında bunu yapamadığımı farkedince normal kısa mesaj menüsünde @ kısmında hotmail üzerindeki maillerimin geldiğini, yenile eşitle dediğimde de yeni düşen mailleri aldığını farkettim. Tam emin olmamakla birlikte E72 de mesaj bölümünden ziade, eposta kısmında bu işin olması gerekiyor sanırım. en erken de 15 dk da güncelleniyor. Peki ben anında maillerimin düşmesini nasıl sağlarım ? yani nerede hata yapıyorum yada ne eksik yaptım çözmüş değilim. Araştırmama ramen bu işin altından kalkamadım. Email.nokia.com ' a da mailimi tanıttım oysaki. ( tanıtınca ne olduğunu çözemedim )
Yani demek istediğim, hotmaili kuran, ada sorunsuz mailleri telefona düşen, kim kimler kullanıyor sa rica ediyorum bu ayarları bizimle paylaşabilir mi ? Sır gibi saklamayalım efenim paylaşalım :)
Selam arkadaşım, Hayırlısı olsun, güle güle kullan. Sana bu konuda bir yardımım olamayacak malesef, benim için çok acil çok önemli olmadığı için bununla hiç uğraşmadım. Maillerime direkt girip bakıyorum...
Sağol gökhan beycim. Hayırlısı ile kullanıyoruz şimdilik bir sıkıntı yok. Telefon asıl özelliği olan mail alma/verme yi de halledersem hiç sıkıntım kalmayacak galiba.
1. E-posta ayarı" kısmından "gelişmiş posta kutusu ayarları" kısmına gir. 2.Orada " gelen e-posta ayarları"nda kullanıcı ismi kısmına mail adresini tam olarak yaz. 3. Ardından aşağı kısıma şifreni. "Gelen posta sunucusu" kısmına "pop3.live.com" yaz. 4."Erişim noktası kullanımda" kısmına internete nasıl bağlanmayı tercih ediyorsan onu seç. mesela Vodafone veya digerleri 5."Güvenlik" kısmında "Açık (SSL/TLS)" seç. "Bağlantı noktası" = "Standart" ve "APOP Güvenli oturum" = "kapalı". "Giden e-posta ayarları"nda ise, "kullanıcı kimliği doğrulama" = "gelen için olanla aynı", "kullanıcı ismi" = yine mail adresin, "Giden posta sunucusu" = smtp.live.com, "erişim noktası kullanımda" = yukarıdaki ile aynı, "güvenlik" = Açık (StartTLS), "bağlantı noktası" = 587.
Bu arada bu ayarları yaptıktan sonra ovi'ye sitesi üzerinden kayıt olup hotmail hesabını oraya tanıtman gerekiyor. NOT :Yukarıdaki bilgiler alıntıdır ama işe yarıyor
valla ben yapamadım. açıkçası birşey de anlamadım e 72 bu kadar şey yok... Benim kisi hiç mesaj almıyor :(((