Şimdi Ara

Nokia E90 incelemesi-Fotoğraflar/SSS/Problem çözümleri vb (48. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
950
Cevap
6
Favori
85.356
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4445464748
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Yauv arkadaşlar biri yardım etsin tüm incelemeyi okudum ama bunun hakkında hiç bahsedilmemiş , aşağıdaki resimlerde daire içine aldığım sensöre benzeyen şey nedir????? sensör mü ki hiç sanmıyorum ama cevabınıda öğrenmek istiorum acıkcası :):):)
     Nokia E90 incelemesi-Fotoğraflar/SSS/Problem çözümleri vb

Nokia E90 incelemesi-Fotoğraflar/SSS/Problem çözümleri vb

şimdiden tesekkürler :D

• Onu ben de anlamadım, ön kapığı açmak için konulan bi çıkıntı diye düşündüm ama ona da aklım yatmadı pek
  • Ortamdaki ışığı yetersiz gördügünde tuş takımının aydınlatmasını açan bir ışık sensörü de olabilir
  • Evet gelelim maceraya

Birincisi E90 daki o sensör karanlıkta ekran ışığını ve klavyenin tuş ışığını karanlıkta otomatik ayarlamaya yarayan ışık sensörüdür....

İkincisi ise........

2004 yılında nokia 9500 communicator ile başlayan akıllı telefon maceram, E90, N73, E52, N900 ile devam edip tekrar E90 a dönmem ile bugüne ulaşmış bulunmakta :)

İşim sürekli dışarıda ve hareket halinde bir iş olduğu için kullanacağım telefon herşeyden önce otomobilde giderken kolaylıkla numara çevirebileceğim ve gün içinde saatlerce konuşma yapmakta olduğum için uzun batarya süresine sahip bir telefon olmak durumunda ve yine bu telefon microsoft word uygulaması ile mobile olarak yanımda bilgisayar olmadan teklif yazmak zorunda kaldığım zamanlarda bana bir telefon olarak azami yardımcı olabilmek durumunda ve tüm bunlara ek olarak bazende dışarıdayken telefona kayıtlı olan pdf dosyaları açarak işimle ilgili bazı cihaz ve aletlere müdahele edebilmek için onların servis manuel bilgilerine ulaşmak durumundayım. Yine bunlara ek olarak sürekli gezdiğim için GPS ten faydalanarak trafikte ve bilmediğim yollarda zaman kaybetmeden ilerleyebileceğim şekilde bir navigatöre sahip bir telefon olursa başka isteyeceğim birşey kalmaz.

Şimdi bu şartlar altında zaman içinde tamamen pratikten yola çıkarak vardığım sonuçları sizlerle paylaşmak istedim..

Herşeyden önce dokunmatik ekran bir telefonun herşeyden önce telefon ile arama işlevlerini iyi bir şekilde yerine getirebilmesi mümkün değil çünkü numara çevirirken parmağınızla hissedebileceğiniz tuşları yok ve bu yüzden numara çevirirken ekrana sürekli bakmak zorundasınız.... Bu demektir ki o sırada yola bakamazsınız ve otomobilde bu bir sıkıntı yaratır, ve yine tuş kilidini açmak için telefonu elinize alıp bakmadan kilidi elinizle açacağınız tuşlar yoktur yani yine ekrana bakmak zorundasınız. Bu işin böyle olduğunu N900 kullandığımda resmen çuvallayarak anlamış oldum ki N900 gibi telefon değil resmen bir bilgisayar olan cihaz ile numara çevirmek adına otomobille kaza yapmak işten bile değildi.

Bugüne kadar kullandığım hiçbir telefon E90 kadar uzun süre konuşmaya dayanabilecek kadar batarya ömrüne de sahip değildi

Bugüne kadar sadece nokia 9500 ile E90 hariç hiçbir telefon ile word dosyaları sorunsuz açılmadı bilgisayarda hazrılanmış bir teklife mail üzerinden ulaştığımda diğerlerinin hepsinde antet kaymaları ve bilgisayardaki formatta olmama ve olduğundan yanlış görünme sorunları ile karşıkarşıyaydı ki buna iphone da dahildi, ve diğerlerinin tümünde yazı yazabilmek ve hatta teklif hazırlamak ise olmayan veya olsa bile uğraşılmayacak kadar zahmetli olan klavyeleri yüzünden zaten imkansızdı.

Yine İphone ile Nokia 9500 ve E90 hariç diğerilerinin hiçbirisinde küçük veya E90 kadar büyük olmayan ekranlar nedeniyle pdf dökümanları ile çalışmak işkenceden öte değildi.

Sadece E90 Hariç diğer hiçbir telefonda otomobilin konsolunda yatay duruken ekranı bana doğru bakabilen ve ekran üzerinde yolu görebilmek için konsola doğru yaklaşma ihtiyacı hissetmeden keyifle yol alabildiğim başka bir telefon olmadı

Şimdi gelelim bilinenlere tamam

Browserı biraz yavaş siteleri jet hızıyla açamıyorsunuz, ama zorda kalırsanız bal gibi hepsini açıyorsunuz ve bilgisayara yakın bir görünümle kocaman ekranda görüyorsunuz,

Evet belki kendisi kocaman ve bu bir eksi ama yine aynı nedenden dolayı oldukça artıları da var mesela ön tuşlara basması bu kadar rahat ve içindeki menülere ulaşmaya bu kadar uyumlu ve yetenekli başka bir telefona ben denk gelmedim

Neyse sonuçta ön ekranı bozulup göstermemeye başladıktan sonra zaten eskidi ve büyük diye bıraktığım ve o an için mutlu bile olup daha sonra çıtayı N900 ve İphone a kadar yükselttikten sonra onlardan E90 dan sonra kullandığım N73 kadar bile sonuç alamadığımı gördükten sonra bugün gidip oldukça ucuza hatta komik denecek fiyata yeniden ikinci el bir Nokia E90 aldım ve bu defa kartı takmamla birlikte daha eve varmadan telefonların mercedesini kulanmaya başladığımı anlamam bir oldu :)

Sonuç şu ki E90 gerçek bir iş telefonu ve hız herşey değil hatta hiçbirey değil

Büyük ekrana sahip olmak, gerçek anlamda bir klavyeye sahip olmak uzun konuşma sürelerine ve kolay tuşlara ve menülere sahip olmak ve lafta değil gerçek anlamda PC ile birebir uyumlu bir office uygulamasına sahip olmak birşey arkadaşlar

Tüm bunlar tarafımdan yaşanmış olarak tecrübeyle sabittir :)

• Şu konu kayıtlarıma girsin :)
  • @enolaguy: iyi güzel yazmışsınız da yazılım desteği yani firmware güncellemeleri kesilince bütün herşey anlamını yitiriyor. bir süre sonra bazı sitelere ulaşmakta zorluk yaşayabilirsiniz mesela. çünkü web sürekli değişiyor ve gelişiyor. ee bu telefonun en önemli özelliği communicator olduğu için o da işlevini zamanla yitiriyor. burada nokia en azından tek bir telefon da olsa bu seriyi güncellemeli, e7 bu serinin güncellenmişi gibi dursa da tam anlamıyla bu telefonun devamı olan birşey çıkmadı. nokia bu saatten sonra yola wp7 ile devam ettiğine göre gene böyle birşey yapabilir. ama sizin istediğiniz dokunmatik olmayan tuş takımı olduğundan işleri zora sokuyor. eğer bundan sonra birşey olurda yeniden e90 alamazsanız, en azından yolda giderken biraz yavaşlayın, olmadı 3-5dk durun bir yerde ama tele dokuncam diye kaza geçirmeyin.
  • uygulama imzalamak için aşağıdaki programı indirmenizi tavsiye ederim.

http://symbiandev.cdtools.net/
  • E90 ını 1 yıla yakındır aralıksız kullanıyorum çift batarya ile dewamlı nette kullanmama ragmen ısınma sorunundan aşka herhangi bir sorunla karşılaşmadıım ancak mesajlar bölümünde ilişkilendirmiş oldugumuz postaları alabiliyorum okuyabiliyorum ancak burdan direk mail atamıyorum mailler gitmiyor giden kutusunda bekliyor öyle browserdan maile girip atmam gerekiyor mailleri bu sorunu çözen varmı acaba gmail ve hotmail için.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SaFRaN_FaTiH

E90 ını 1 yıla yakındır aralıksız kullanıyorum çift batarya ile dewamlı nette kullanmama ragmen ısınma sorunundan aşka herhangi bir sorunla karşılaşmadıım ancak mesajlar bölümünde ilişkilendirmiş oldugumuz postaları alabiliyorum okuyabiliyorum ancak burdan direk mail atamıyorum mailler gitmiyor giden kutusunda bekliyor öyle browserdan maile girip atmam gerekiyor mailleri bu sorunu çözen varmı acaba gmail ve hotmail için.

store'dan "nokia messaging" uygulamasını indirin. 10 hesaba kadar eposta kurabilirsiniz. harika bir uygulamadır. tavsiye ederim. bu program sayesinde gelen kutusuna bağlı kalmadan sorunsuz şekilde epostalarımı kullanıyorum 2 yıldır.
    başka bir alternatif de profimail dir ama nokia messaging daha kolay bir çözümdür.

• quote:

Orijinalden alıntı: lazzeus

quote:

Orijinalden alıntı: SaFRaN_FaTiH

E90 ını 1 yıla yakındır aralıksız kullanıyorum çift batarya ile dewamlı nette kullanmama ragmen ısınma sorunundan aşka herhangi bir sorunla karşılaşmadıım ancak mesajlar bölümünde ilişkilendirmiş oldugumuz postaları alabiliyorum okuyabiliyorum ancak burdan direk mail atamıyorum mailler gitmiyor giden kutusunda bekliyor öyle browserdan maile girip atmam gerekiyor mailleri bu sorunu çözen varmı acaba gmail ve hotmail için.

store'dan "nokia messaging" uygulamasını indirin. 10 hesaba kadar eposta kurabilirsiniz. harika bir uygulamadır. tavsiye ederim. bu program sayesinde gelen kutusuna bağlı kalmadan sorunsuz şekilde epostalarımı kullanıyorum 2 yıldır.
    başka bir alternatif de profimail dir ama nokia messaging daha kolay bir çözümdür.

Teşellür ederim çok sagol Birde BT fare kullanan varmı e90 la beraber nasıl kullanıyorsunuz ben baglantıda sorun yaşıyorum bi türkü baglayamadım bt fareyi.

• 
Sayfa: önceki 4445464748
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.