Şimdi Ara

Nokia 'Geri döndü!' Lumia 920 video inceleme (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
590
Cevap
10
Favori
30.045
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yahu ben teli almaya gittim . Şöyle bi elime alıp ''ağırlığını'' hissedince beni acaip bi düşünce aldı . Hala da düşünüyorum bunumu alayım 8x imi alayım diye ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CATBALCA -- 21 Kasım 2012; 5:51:24 >
  • İnceleme guzel olmus. Merak edilen noktalara iyi deginilmis. İsletim sistemi yuzunden bu alete guvenemiyorum yoksa diger ozellikler tasarimi cok hosuma gidiyor, agirligida onemli degil benim icin yada isinma sorunu cok asiri olmuyorsa. Su anda ikin i hattin takili oldugu htc hd2 zorlandigi zaman deli gibi isiniyor aliskinim zaten.
    Cogu kisi bildirim isigi olmali demis ve olmamasini eksi olarak nitelendirmis sonucta mesaj gelince titriyor alet bana yeter bu kadari. İphone 3g ciktigindan beri surekli ya asil telefonum yada ikinci hattimin takili oldugu telefonum iphone oldu(su anda olan 4), iphone da da mesaj geldimi yada arama kacirildiginda surekli yanan bir bildirim isigi yok vede beni hic rahatsiz etmedi belki de telefonu kontrol etmek aliskanlik oldugundandir

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Allaha şükür bitti. Hiç bitmeyecek sandım videoyu. Birdaha yatar ayak video izlersem 2 olsun. Yazık ettim canım videoyu.

Telefon gerçekten iyi olmuş ama ne ekranı aşağı kaydırmadan dolayı kesinlikle tercih etmeyeceğim bir seçenek olmuş. Belki spb mobile gibi ekstra arayüz uygulamalarıyla birşey yapılabilir ama market bomboş.

• quote:

Orijinalden alıntı: semih611

bir chorme kullanıcısı olarak bu siteden video izliyememekten gına geldi.

neden acaba bi sorun olmasın ben chrome kullanıyorum hd videolar bile sorunsuz çalışıyo

• Telefonun avantajlari

1- Kamera fonksiyonlari

2- Offline Gps hizmeti sunmasi

3- Kablosuz sarj

4- Offline muzik dinleme

5- Cok hizli internet deneyimi

6- Menuler arasi gecislerin cok akici olusu

7- Office uygulamalarina erisim

8- Aksesuarlari

9- Klavyedeki Turkce sozlugunun cok genis olmasi

10- Sosyal aglarin iyi bir sekilde mobilize edilmesi

11- Bilen Goz uygulamasi

12- Hareketli resimler

Dezavantajlari

1- Telefonun agirligi

2- Telefonun isinmasi

3- Kameradaki gunduz cekimlerinin net olmamasi

4- Kisisellestirilebilir arayuzun bulunmamasi

5- Telefon rehberinin aramalarda zahmetli olusu

6- Marketinin bombos olmasi

7- Samsung gibi Multiscreen ozelliginin olmamasi

8- Bildirim cubugunun olmamasi

9- Yandexe kisayol atamasi

10- Windows gibi bir sistemle cikmis olmasi (En azindan 1 yil beklemesi gerekirdi)

11- Ard arda cekim yapamamasi

12- Video sirasinda fotograf cekememesi

13- Uygulamalari sadece asagi yukari hareket ettirerek bulma. Yuklenen uygulama sayisinin artmasiyla aramalarin zahmetli olmasi.

Muhakkkak daha cok sey vardir ama izledikten sonra aklimda kalanlar sadece bu. Bana gore en buyuk donanimsal yeniligi kameradaki titremeyi minimumua indirmesi. Gece cekimleri icin gunduz cekimleri feda edilmisse yani yazilimla duzeltilmezse kameranin da hicbir anlami kalmayacaktir. Marketin bos olmasi nedeniyle, olan uygulamalarin da gelistiriciler degil de microsoftun yazmasi nedeniyle kotu bir uygulama tecrubesi sunacak gibi gozukuyor. Birde videoda soramdiginiz seyi ben sorayim.

Neden windows ile ciktin?

• Bir İPhone degil

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Samsung Galaxy S3 ile Takas Edilir mi acaba ?

• quote:

Orijinalden alıntı: LINEBACKER

Sorması ayıpta bu 600 gram neyin ağırlığı. Benim S2 130gr civarında da ondan sordum. Bir telefon 600gr olmaz heralde. Ne bu laptopmu?

Galaxy S2 116 gram.

• quote:

Orijinalden alıntı: vitor reis

quote:

Orijinalden alıntı: semih611

bir chorme kullanıcısı olarak bu siteden video izliyememekten gına geldi.

neden firefoxun etkili dünyasına adım atmıyorsunuz? Size çok daha iyi bir browsing deneyimi vaad ediyor

tamamen arayüz yüzünden.firefox ta kullandım 1 sene kadar fakat artık chorme arayüzüne alıştığım için chorme kullanıyorum.

videoyu firefox tan sorunsuz izledim

izlenimlerime gelince telefondan çok işletim sistemiyle karşılaştırma yapıyorum.performans anlamında benzer telefonlar çünkü

eksi yönlerini şöyle sıralıyabilirim;

-android te özellikle tw5 arayüzü aramayı pratikleştirmek adına mesajlardayken telefonu kulağa getirdiğimizde direkt arama yapıyorken wp8 de arama yapabilmek bu denli zorlaştırılması en berbat yanı olmuş.

-arama tuşu sadece yandex e kısayol olması ve youtube programının da sadece bir kısayol olması bence fiyasko ama zamanla giderilebilir..

-bildirim ışığının olmamasıda dezavantaj ki ben s2 de bunun yokluğunu hissediyorum

-kamera özellikleri çok iyi fakat beyazların sarı çıkması fotoğrafa önem verenleri soğutabilir telefondan

- kablosuz şarj wp8 e özel değil fakat dezavantajı yok değil.örneğin telefonun şarjdayken telefonu çok sık kullanırım kablosuz şarjdayken telefonla internete giremiyeceğiz veya başka işlem yapamıyacağız.

-market sıkıntısı çok büyük zira bukadar para verip bu telefonu alacaksam eğer aradığım uygulamayı bulmak isterim.birçok akıllı telefon kullanıcısının öncelikleri arasında geliyor diye düşünüyorum uygulamalar.

-bildirim çubuğu olmaması çok kötü örneğin wifi yi açmak çok pratik olmayacaktır.

-wp8 yana doğru kaydırma olduğu için menülerde görsel açıdan estetiklik katmak için yazıları tam sığdırmamışlar fakat bence bu hoş olmamış.android tede ayarlar kısmında bazı yerlerde yazıalr ekrana sığmıyor veya açıklayıcı bilgi tam verilmiyor.benim açımdan sinir bozucu.

-uygulama menüsü liste şeklinde olmasını çok yadırgadım.ve arkaplanın heryerde siyah olması performansa olumlu yansıdada görsel açıdan iyi değil.kişiselleştirme neredeyse hiç yapılamıyor.

-incelemdede değinildiği üzere hoparlörün yeri oyun oynarken veya film izlerken sıkıntı olsada arkada bulunmasına nazaran telefon masaüstündeyken sesin kaybolmamasını sağlar.(oyun oynarken el ışık sensörünü kapadığı için büyük sıkıntı oluyor tabi ışık ayarı otomatikteyse.galaxy s2 için bu sorun tabiki:) ).

artı yönleriise

web performansı

şık tasarımı ve malzeme kalitesi

renk seçenekleri

menülerdeki akıcılık

menüler arası geçişlerdeki animasyonlar

ekran teknolojisi ve hassasiyeti

titreşim engelleyici kamerası

ve

navigasyon

• Nokia şimdi oldu işte! Pişmesi kıvama gelmesi 1.5 seneyi bulur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: jakops.

quote:

Orijinalden alıntı: semih611bir chorme kullanıcısı olarak bu siteden video izliyememekten gına geldi.
    neden acaba bi sorun olmasın ben chrome kullanıyorum hd videolar bile sorunsuz çalışıyo

hocam herzaman olmuyor ama sadece bu sitenin videolarında arasıra bu aralar sıklıkla karşılaşıyorum bu sorunla.başka hiçbir sitede böyle sıkıntılar yaşamıyorum.

firefox zamında beni çökmeleriyle bıktırmasaydı bulaşmazdım chorme ye :)

• nokianin tek eksigi adam akilli bir reklam yapamamasi apple gibi insanlarin gözüne gözüne sokabilirse cihazlarini insanlara kendine rahat yer bulabilir yoksa biraz zor gibi cünkü mesela iphone alan herkes ne kadar teknolojisini kullaniyor herkes olmasada cogu hava atmak icin aliyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kim ne derse desin Lumia
  • vıdeoyu ındırdım ızlemeye başlayalım

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Video İnceleme için çalışan ekibe teşekkürler, çok fikir veren, aydınlatan ve tarafsız bir video olmuş. Nokia ismi ve Microsoft desteği denilince gidip alayım diye düşündüm fakat;

-ARAMA MENÜSÜ (kişilere gir kişiyi bul numarasını bul ara) bugün birçok platformda bu işlem çok daha basit ve hızlı,
    -UYGULAMA MENÜSÜ Bugün "artık sıktı, hep aynı" denen iOS'ta bile Uygulamalar Menüsü daha derli toplu, her uygulamada o liste uzayacaksa kullanım açısından hiç pratik değil.
    -FOTOĞRAF BEYAZ DENGESİ (FISKİYE) Genel anlamda iPhone'un yanına yaklaşamayacağı kadar başarılı bir fotoğraf makinesi ama o beyazın patlaması hoş olmadı özellikle fotoğraf ve video iddiası ile çıkmış bir cihazda.

yine fakat;

-NOKIA MÜZİK gerçekten Mesut beyin söylediği gibi "ücretsiz ve güncel" ise çok başarılı olacağını tahmin ediyorum çok konuşan radyo programcıları olmadan müzik dinlenebilir.
    -BİLEN GÖZ bu uygulama bizim gibi "meraklı ve işaretlemeyi seven" bir milletin elinde belki de en gelişmiş versiyonunun Türkiye'de olacağını düşünüyorum :) "biz hallederiz" :)
    -NOKIA MAPS HERE bunu bugün iOS'ta deneme şansım oldu takip edenler bilir iOS versiyonu yayınlandı apartmanımın olduğu noktaya kadar doğru navigasyonu henüz denemedim ama Nokia "uzun" zamandır haritalarını geliştirdiği için başarılı olacağını düşünüyorum.

en önemli iki fakat ise;

-BATARYA ve ISI işte bu iki madde herşeyi düğümlüyor, instagram olmadan yapabilrsiniz, twitter açık kalmasa da olur diyebilirsiniz, bende fıskiye resmi çekmem de diyebilirsiniz ama bu iki maddenin hiçbir "hoşgörüsü" olamaz.

Ben şahsen bu cihazda Nokia'nın özverisini ve eski günlerindeki gibi "kaliteli kasa yapısını" gördüğümden umutlanmıştım fakat maalesef bu iki madde çok can sıkıcı bir duruma sokuyor insanı. uzun bir iPhone kullanımından sonra "seri, stabil, güvenli" bir platforma Nokia kalitesi ile geçmek isteğim var idi, hatta iPhone 6'ya kadar bunu kullanırım diye düşündüm (ortalama 2 yıl, Apple'ın tüm yenilikleri iPhone 6'ya sakladığını düşünüyorum)

Samsung'un plastik oyuncaklarından sonra bu çok iyi gelecekti, ah bu iki madde

Not: Samsung kullanıcıları hemen bozulmasınlar bana 6,5 ay S3 kullandım ekran ikiye bölünüyor olsa da o kasa bana göre değil...

• daha izleyemedim :(

• şu dün akşam maçtan sonra incelemenin yanïna girmesine anlam veremedim futbol neki acep. :)

• bakalım nokia bu sefer beni cezbedebilecek mi

videoyu izledim evet bazı yönleri hoşuma gitti fakat gerçekten süsmelerden başka bişey değil cihazı alıp 1 ay sonra sıkılırım sanırım iphone derim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi *GameOver* -- 21 Kasım 2012; 9:28:19 >
  • Rehbere girip birini aramak zor denmis ama bendeki Android cihazda da farklı sayilmaz. Uygulamadan çıkıp ana ekrana dönmem ve iconlarin yavaş yavaş belirmesini beklemem 10 sn + telefon butununa basıp tuslarin gelmesini beklemem 8 sn + rehber sekmesine geçmesi ve aradigim kişiyi bulmam secmem 10 sn + telefonun bunu algılaması ve aramaya başlaması en az 6 sn = 34 sn!!! Yarım dakika diyelim biz buna. 1,4 ghz 512 ram'li Touchwiz arayuzlu Android cihazimda uygulamadan çıkıp rehberdeki birini aramak yarım dakika sürüyor eminim Windows Phone bundan iyidir.

• Bu arada incelemede %80 olumlu bahşedilmiş cihazdan yorumlara bakılırsa %20lik olumsuz şeyleri çekip almış çoğunluk. Bu da ulkemizdeki magazin haberciligini anımsattı bana :) Neyse videoda Android sever iki kişinin bu denli hayranlıkla Lumia 920'yi anlatması alınabilir bir cihaz olduğunu kanıtlıyor.

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.