Şimdi Ara

Nokia Lumia 1520 ''Beyaz Leke'' Problemi...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
724
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar sevgili dostlar;Yeni farkettiğim,fakat kronik bir problem olduğunu da öğrendiğim bir problem ile karşı karşıyayım.Dolayısıyla problemi sizlerle paylaşmak,Probleme bir nebze de olsa çözüm bulabilmek ve Problemi daha önce yaşamış olanların gözlem ve neticelerini öğrenebilmek adına durumu dile getirmek istiyorum.

Bahsettiğimiz problem kesinlikle ''ölü piksel'' şeklinde tabir ettiğimiz bir problem olmamakla birlikte;LCD Panelin aşırı ısınmasından dolayı,panelin ışığı yayan kısımlarında oluşan beyaz leke şeklinde dairesel öbeklenmelerdir.

Problem beyaz arka planda daha net görülebildiği üzere,cihaz ne kadar ısınırsa belirginlik de o derece artıyor.

Belki de ''ölü piksel'' ile aralarındaki tek benzerlik belirginlik ve yayılma olabilir.Keza yayılma şimdilik sözkonusu değil.

Netice itibariyle;Daha önce bu problemle alakalı deneyim sahibi olanlar neler yaşadılar ve nasıl bir çözüm yoluna yöneldiler?

Problemimiz ile ilgili örnek görsel;
    http://www.youtube.com/watch?v=E4HceK554Hk

Ayrıca;Hepimizin bildiği üzere ve kanunen (faturalarımız olmasa dahi,çünkü ürünümüz firma databaselerin de kayıtlı) ürünlerimizin takibini ve garanti ihtiyaçlarını İMEİ numarası aracılığı ile gerçekleştirebiliyoruz.
    Merak ettiğim şu;Faturası olmadığı halde Teleservice cihaz gönderen ve sorunsuz hizmet alanlar kimler ve süreci bizlerle paylaşabilirler mi?

Not: Cihazımı garanti koşulları çerçevesinde Teleservice göndereceğim ve genel anlamda Nokia'nın kullanıcıyı mağdur etmeyeceği yanıtını sık sık alıyorum.Yukarıda belirttiğim koşullar dahilinde işlemi gerçekleştirebilirim zannediyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BoDuR -- 11 Ocak 2015; 16:53:15 >

• Bende de var mış yeni gördüm ekranın sol üstüne yakın kamera bolgesinde

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: TeknoBus

Bende de var mış yeni gördüm ekranın sol üstüne yakın kamera bolgesinde
    ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BoDuR -- 11 Ocak 2015; 16:53:36 >
  • Beyaz leke bende vardı. 4 ay önce ekran değiştirildi servis tarafından. Şimdi minicikte olsa yine oldu.büyürse yine göndericem mecburen. Bu olay kronik sanırsam.şuan bendeki beyaz lekeyi benden başka kimse göremedi çok küçük. Ama önceki baya görünürdü.

• Bazı serilerde aşırı ısınmayla beraber yaşanan bir sorun muhtemelen servisten ekran değişimi çıkacaktır geçmiş olsun
  • Arkadaşlar en iyi YouTube Uygulaması hangisi acaba ücretli olması farketmez

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sorunu olanlar telefonun rengini belirtebilir mi ?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    g2 kamera leke
    10 yıl önce açıldı
    samsung galaxy s7 pil değişimi
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Benim siyah.ve bu leke birdenbire çıkıyor. Mesela yere sert düşüş yaşarsa da oluyor başka birinde şahit oldum.

• quote:

Orijinalden alıntı: orktas

Sorunu olanlar telefonun rengini belirtebilir mi ?

Sarı

• BoDuR B kullanıcısına yanıt
    Genelde daha çok siyah telefonu olanlarda vardı bu sorun, o yüzden sormuştum tabi bu genelleme bizim forum için geçerli mesela 10 tane sorunlu var ise 7-8 i siyahtı tabi bunun nedeni siyahın daha fazla satılması ile de alakalı ama ben yine de siyah rengi önermiyorum bir ön yargı oluştu

• ....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BoDuR -- 11 Ocak 2015; 16:54:09 >
  • Arkadaşlar;Cihazı göndereceğim ama Teleservice hakkında çok olumsuz yorum var.Tereddütteyim ama başka çarem de yok,siz ne önerirsiniz?

Ayrıca malum problem (beyaz leke) dışında inşallah fatura v.s diyerek işi yokuşa sürmezler.Her halükarda imei yetiyor diye biliyorum.Açıkçası herşey yolunda gidiyor olsaydı sektörde tırım tırım güvenilir servis ve servis elemanı,şirket arıyor olmazdık değil mi?Kiminden fatura isterler,kiminden istemezler,kiminin telefonunu düzgün yaparlar,kimini süründürürler öfff!!

Telefonun ilk sahibinin kimlik fotokopisi ve telefonu var ama fatura nezaman nasıl geçer elime bilmiyorum.

Malum beyaz leke sorunum dışında kozmetik açıdan daha fazla rahatsız olmamak adına,birkaç mazeret(kamera tuşu takılıyor sim kart slotu oynuyor gibi)eklesemmi kapağıda değiştirtmek için?

%100 panel ve ekran değişecek zaten,onun yanı sıra birkaç problem daha ekleyerek not olarak telefonun yanına ekleyeceğim ayrıca cihazı nasıl verdiysem o şekilde teslim almak istediğimi de belirteceğim.

İnşallah garanti ile ilgili problem çıkmaz(sıvı teması nedeniyle garanti dışı bırakmak gibi mazeretlerde üretmezler) çünkü dünya genelinde imei ile takip ve garanti geçerliliği sabit!!Ki bunu nokia ile görüştüm de onlarda belirttiler.

Yanlız bu heriflere telefonla ulaşmak pek mümkün değil,herhalde telefonuma yada emailime bilgi olarak gönderecekler takip ve gelişme bilgilerini?

Teleservice twitter'da bir kullanıcıya şöyle yazmış bu nedemek acaba?
    "Faturasız cihazlar için üretici kayıtları referans alınmaktadır."

• BoDuR B kullanıcısına yanıt
    Lumia 920 telefonumu aynı sorundan servise vermiştim, ilk anten bozuldu, sonra şarj olmamaya başladı, bir daha gönderdim bu sefer qi şarj kapağını bozdular

• Bugün cihazı kargoya verdim ve problemleri içeren bir not ekledim.İnşallah hayırlısıyla kavuşurum cihazıma,zira telefonsuzluk çok kötü :) Bağımlı mı olduk nedir şimdiden meraklanmaya ve sıkılmaya başladım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.