Şimdi Ara

Nokia Lumia 735 Kullananlar Kulübü | Ana Konu (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
2.948
Cevap
26
Favori
95.443
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Telefonlarda platformlar arası özellik-fiyat kıyaslaması yapılmaz, aynı özellikte bir android daha ucuz olabilir ama söz konusu performans olunca android windows ile kıyaslanabilecek bir işletim sistemi bile değil. O yüzden yok o fiyata S4 alalım yok bu çok pahalı demek gerçekten gülünç ayrıca S4 2 gb ram ve 1.6ghz quad core işlemci bulundurmasına rağmen yerlerde sürünüyor. Diğer yandan telefonu L925(1,5 ghz dual core krait) ile kıyaslamak isteyenler olacaktır ancak windowsta önemli olan tek çekirdek performansı değildir zaten performans testlerinde de bunu görebilirsiniz. Telefon gerçekten alınabilir düzeyde
  • quote:

Orijinalden alıntı: kancanara

Telefonlarda platformlar arası özellik-fiyat kıyaslaması yapılmaz, aynı özellikte bir android daha ucuz olabilir ama söz konusu performans olunca android windows ile kıyaslanabilecek bir işletim sistemi bile değil. O yüzden yok o fiyata S4 alalım yok bu çok pahalı demek gerçekten gülünç ayrıca S4 2 gb ram ve 1.6ghz quad core işlemci bulundurmasına rağmen yerlerde sürünüyor. Diğer yandan telefonu L925(1,5 ghz dual core krait) ile kıyaslamak isteyenler olacaktır ancak windowsta önemli olan tek çekirdek performansı değildir zaten performans testlerinde de bunu görebilirsiniz. Telefon gerçekten alınabilir düzeyde

performans olarak alınabilir düzeyde... ancak fiyat konusunda size katılmak mümkün değil...

onca arkadaş bu konuda yazdı, yorumladı. satış grafiğinden de bu konuda haklılığımız ortaya çıkacak...

Öncelikli hedef kaliteli cihazlarla pazarda pay edinmekse; şu anki durumla, kullanıcı profilleri, alışkanlıkları, rakiplerin tanınmışlığı, özellik/fiyat/performansları ve bu fiyat politikası ile mümkün olamaz.

syg.

• quote:

Orijinalden alıntı: seckinar

performans olarak alınabilir düzeyde... ancak fiyat konusunda size katılmak mümkün deĞ?il...onca arkadaş bu konuda yazdı, yorumladı. satış grafiĞ?inden de bu konuda haklılıĞ?ımız ortaya çıkacak...Ã?ncelikli hedef kaliteli cihazlarla pazarda pay edinmekse; şu anki durumla, kullanıcı profilleri, alışkanlıkları, rakiplerin tanınmışlıĞ?ı, özellik/fiyat/performansları ve bu fiyat politikası ile mümkün olamaz.syg.

Tüm piyasayı android piyasasına göre yorumlamak yanlış, satış grafiğinin sorumlusu kullanıcıların ön yargısı diye düşünüyorum. Ayrıca Microsoft piyasaya hakim olmak için marka değerini düşürecek bir şirket değil. Yavaş yavaş, ağır ağır. Microsoft'un politikası şuan bu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nowex -- 15 Kasım 2014; 22:38:09 >
  • quote:

quote:

performans olarak alınabilir düzeyde... ancak fiyat konusunda size katılmak mümkün deĞ?il...onca arkadaş bu konuda yazdı, yorumladı. satış grafiĞ?inden de bu konuda haklılıĞ?ımız ortaya çıkacak...Ã?ncelikli hedef kaliteli cihazlarla pazarda pay edinmekse; şu anki durumla, kullanıcı profilleri, alışkanlıkları, rakiplerin tanınmışlıĞ?ı, özellik/fiyat/performansları ve bu fiyat politikası ile mümkün olamaz.syg.

Tüm piyasayı android piyasasına göre yorumlamak yanlış, satış grafiğinin sorumlusu kullanıcıların ön yargısı diye düşünüyorum. Ayrıca Microsoft piyasaya hakim olmak için marka değerini düşürecek bir şirket değil. Yavaş yavaş, ağır ağır. Microsoft'un politikası şuan bu.

merhaba,

önyargı var evet ama... burada asilzadelikten bahsetmiyoruz, modern dünyada satış-pazarlama gerçeklerinden bahsediyoruz; kaldı ki bir cihazın fiyatını çok üst seviyede tutunca marka değeri en üstlere çıkmadığı gibi, normal fiyat, hatta indirimli fiyattan satılsa dahi marka değeri yerlerde gezmez.. aslına bakarsanız alt-başlangıç segmentinin hakimi olan Nokia'nın -sizin marka değeri tanımlamanıza göre- çok aşağılarda, az önceki tabirle yerlerde gezmesi gerekir..

buna binaen, Apple, marka değerini fiyat olarak üst segmentte yer alan Iphone cihazlar sayesinde değil, tüm ürünleriyle, ar-ge, yenilikçilik, tasarım ve kalite ile yükseltti. değilse, dünyanın en pahalı telefonlarından sayılan Vertu çok çok değerli bir marka olurdu dünyada..

bir ürünün fiyatını belirlerken "nasıl olsa alırlar.." mantığıyla hareket etmez; maliyet analizi yaptıktan sonra rekabet için piyasayı araştırır, fiyatı ona göre belirlersiniz.

işletim sisteminde evet, yavaş yavaş, ağır ağır. bazen eleştiriyoruz da, ama WP sistemlerin akıcılığından, sağlamlığından memnunuz. ancak gelişim konusunda biraz daha seri hareket edilmeli kanaatimce.

"..Tüm piyasayı android piyasasına göre yorumlamak yanlış.." demişsiniz ancak istatistiklere, grafiklere göre konuşmak lazım. Android sistemlerin, Ios'un ve hatta Ios versiyonlarının pazar payındaki oranlarını, satış rakamlarını incelemek gerekli.. aksini iddaa eden cümleler maalesef havada kalır ve hayalden öteye gitmez.. gidemez..

14 yıldır profesyonel olarak bilişim sektöründeyim, 10 yıldır da finans-pazarlama sektöründe bilfiil çalışıyorum. ben realiteye, eldeki verilere bakarım. burada kimse, cebindeki paraya bakıp da "Lumia 735 çok pahalı.." demiyor. yorumcuların, üyelerin bir çoğu bilişim konusunda kendilerine yer edinmiş, tecrübesi olan arkadaşlarımızdır. siz hariç, hemen hemen hepimizin düşüncesi bu cihazın piyasa şartlarında ve rakiplere göre pahalı olduğu.. aksini savunmak için sanırım bir Microsoft/Nokia çalışanı olmak gerekli diye düşünüyorum..

syg.

• "üyelerin bir çoğu bilişim konusunda kendilerine yer edinmiş, tecrübesi olan arkadaşlarımızdır. siz hariç, hemen hemen hepimizin düşüncesi bu cihazın piyasa şartlarında ve rakiplere göre pahalı olduğu.. aksini savunmak için sanırım bir Microsoft/Nokia çalışanı olmak gerekli diye düşünüyorum.. ". Teşekkürler ... 2 mesajda da anlatmak istediğim konuyu anladığınızı sanmıyorum, iyi günler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nowex -- 16 Kasım 2014; 10:34:12 >
  • quote:

"üyelerin bir çoğu bilişim konusunda kendilerine yer edinmiş, tecrübesi olan arkadaşlarımızdır. siz hariç". Teşekkürler ... 2 mesajda da anlatmak istediğim konuyu anladığınızı sanmıyorum, iyi günler.

özür dilerim ama yanlış okudunuz galiba, cümlenin gerisi : "siz hariç, hemen hemen hepimizin düşüncesi bu cihazın piyasa şartlarında ve rakiplere göre pahalı olduğu.." diye devam ediyor. yani bilgi, birikim konusunda ne kendimi ne de sizi birşeylerden ayırıyor değilim..

yani siz hariç, bu telefonun pahalı fiyatı konusunda hemen hepimiz hemfikiriz.

bakın mesajımda düzeltme de yok, "siz hariç" ibaresi 2. cümleme ait. aksi takdirde kimsenin bilgisi konusunda ileri geri konuşmak haddim değil.

yanlış anlaşıldığım için özür dilerim. ancak, siz de noktanın, virgülün yerine dikkat ederek okuyun lütfen, kimse zan altında kalmasın.

fikir ayrılıkları nedeniyle hiç bir zaman karşımdaki insanı küçük görmem. yorumlarımı okuyan arkadaşlarım da buna şahit olacaklardır. kimseye de saygısızlık yapmadım şimdiye kadar.. yapacak da değilim.

ayrıca anlaşılmayan bir konu var ise dinlemeye de hazırım.

saygılarımla,

• dikkat çekmek istediğim yer aslında microsoft/nokia çalışanı kısmıydı pardon :) düzeltmeyi yaptım...
  • Glance screen özelliği var mı nokianın sitesinde var yazıyor ancak gsmarenanın incelemesinde yok yazıyor kullanan biri cevap verebilir mi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: fenerli1965

Glance screen özelliği var mı nokianın sitesinde var yazıyor ancak gsmarenanın incelemesinde yok yazıyor kullanan biri cevap verebilir mi

Yok. Lumia 830'da var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eP_362 -- 18 Kasım 2014; 16:58:16 >
  • Televizyonda ki reklamına baktım selfie diye özellikle vurgulamışlar köpeğin selfie sine bayıldım

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

burada pek çok arkadaşla beraber yazdık, söyledik yanlış fiyat bandında çıkıyor diye. hiçbir android ya da ios kullanıcısı gidip de Lumia 735'e 1000.tl vermez.. o fiyat bandında çok dişli, güçlü, tanınmış ve kemikleşmiş kullanıcısı olan cihazlar var..

Lumia 735 tanıtımıyla ilgili başlıkta bir sürü yorum var pahalı diye, hiç mi bir Microsoft çalışanı açıp okumaz ? biz kendi kendimize mi konuşuyoruz burada ?

şurada hiç "Oo, çok güzel telefon, androidi bırakıyorum..." ya da "..fiyat süper, yarın siparişi veriyorum.." diyen var mı, yoksa biz mi göremedik ?

bizler bile fiyatın düşmesini beklerken sen bu fiyatla bu cihazla nasıl pazar payını arttıracakmışsın ?

kızmamak elde değil, satış pazarlama işini kim yapıyorsa biraz zahmet edip de forumları, yorumları okumalı; hiç bilemediyse büyük mağazalardaki satış oranlarına, segmentlere ve modellere bakmalı..

syg.

1000tl'ye ne alternatifi var ki?

• quote:

Orijinalden alıntı: Oscar Bravo Echo

quote:

burada pek çok arkadaşla beraber yazdık, söyledik yanlış fiyat bandında çıkıyor diye. hiçbir android ya da ios kullanıcısı gidip de Lumia 735'e 1000.tl vermez.. o fiyat bandında çok dişli, güçlü, tanınmış ve kemikleşmiş kullanıcısı olan cihazlar var..

Lumia 735 tanıtımıyla ilgili başlıkta bir sürü yorum var pahalı diye, hiç mi bir Microsoft çalışanı açıp okumaz ? biz kendi kendimize mi konuşuyoruz burada ?

şurada hiç "Oo, çok güzel telefon, androidi bırakıyorum..." ya da "..fiyat süper, yarın siparişi veriyorum.." diyen var mı, yoksa biz mi göremedik ?

bizler bile fiyatın düşmesini beklerken sen bu fiyatla bu cihazla nasıl pazar payını arttıracakmışsın ?

kızmamak elde değil, satış pazarlama işini kim yapıyorsa biraz zahmet edip de forumları, yorumları okumalı; hiç bilemediyse büyük mağazalardaki satış oranlarına, segmentlere ve modellere bakmalı..

syg.

1000tl'ye ne alternatifi var ki?

wp olarak 1320
    android olarak s4,g2 ve xperia z
    ios olarak 4s

• arkadaşlar hizlial sitesinde card finansa kampanya var tel artı 5 tllik bişey alın tel size 904 tlye geliyor bilginize
  • Arkadaşlar çok fazla bir bilgim yok, bana soran bir arkadaşımdan alıntılıyorum. Bu 4'lü içinde kalite olarak en iyisi hangisi sizce?

Lumia 735
    Samsung prime
    Sony experia c
    S3 mini

Arkadaşa 735'i seç diyeyim mi? Sadece ona baktım ve gayet güzel gözüktü gözüme. Ben 920 kullanıyorum.
  • mkeynes M kullanıcısına yanıt
    KALİTEYİ SAĞLAMLIK OLARAK DİYORSAN EN SAĞLAMI 735 EN KASMAYACAK OLANIDA EN KULLANABİLECEĞİDE O OLUR
  • mydonose2 M kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler. Kalite derken alım yapılırken fiyat göz önünde bulundurulmayacak, içlerinde en iyisi alınacak anlamında sormuştum. Sağolun cevap için. Ben de öyle düşünmüştüm zaten.

• 735 aldım arkadaşlar tavsiye ederim pil performansı çok iyi
     Nokia Lumia 735 Kullananlar Kulübü | Ana Konu Nokia Lumia 735 Kullananlar Kulübü | Ana Konu Nokia Lumia 735 Kullananlar Kulübü | Ana Konu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• mydonose2 M kullanıcısına yanıt
    hayırlı olsun, güle güle kullanın.

deneyimlerinizi, izlenimlerinizi fırsat buldukça yazarsanız seviniriz, neticede sahip olmak istediğimiz ancak fiyatı yüzünden yanına yaklaşamadığımız güzel bir cihaz.

saygılar,
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.