Şimdi Ara

[ Nokia Lumia 820 { WP8 - 1.5 GHz DC | 4.3' WVGA CB-AMOLED | 8MP - 1080p | NFC ] (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6.231
Cevap
42
Favori
242.781
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hepsiburada Lumia 820 Satışına Başladı, 1249 TL

[ Nokia Lumia 820 { WP8 - 1.5 GHz DC | 4.3' WVGA CB-AMOLED | 8MP - 1080p | NFC ]

Ülkemizin en büyük online alışveriş sitesi olan Hepsiburada.com, Lumia 820 satışına başladı. Telefon kredi kartı ile 1249 TL’ye, eft veya havale ile ödemede ise 1224TL’den satılıyor. World, Bonus, Maximum ve CardFinans kredi kartları ile 6 taksit ile ve kargo ücretsiz alışveriş yapabiliyorsunuz. Renk olarak siyah, kırmızı, beyaz ve sarı ürünler arasında seçim yapabilirsiniz. Nokia Türkiye’den garantili olarak satılan telefon, şu anda stokta görünüyor. Operatör üzerinden almak istemiyorsunuz, bu harika telefonu taksitli olarak hepsiburada.com’dan alabilirsiniz.

Ürün Sayfası

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WindowsTelefon -- 26 Aralık 2012; 11:42:03 >

• Bir işletim sisteminin stabil olması için bence biraz zamana ihtiyacı vardır. WP8 hızlı çıkış yaptı ama 1-2 yılı daha var oturması için. Elbette rahat edenler bu süre zarfında kullanabilirler ama sürekli olarak geçiş döneminin sıkıntılarıyla karşılaşırlar. Nokia'nın başka çaresi kalmadığı için WP8'e varını yoğunu koyacaktır; Windows'un da bu pazarda yer edinmesi için bu işte başarılı olması gerek. Ben WP8'in geleceğinden umutluyum ama şimdilik biraz daha beklemeyi tercih ediyorum.
  • Nokia Türkiye, Facebook sayfası üzerinden Gizli Numara adı ile bir yarışma başlattı. İstenilen 7 adet görevi başarı ile tamamlayan kullanıcılar harika hediyeler için çekilişe katılmaya hak kazanacak. Sizde ücretsiz olarak bu yarışmaya katılabilir, Lumia telefonları keşfederken harika hediyeler kazanma şansını yakalayabilirsiniz. İşte yarışmanın linki ve harika hediyeler…

https://www.facebook.com/NokiaTurkiye/app_373622229398581

[ Nokia Lumia 820 { WP8 - 1.5 GHz DC | 4.3' WVGA CB-AMOLED | 8MP - 1080p | NFC ]

• quote:

Orijinalden alıntı: kkug

Bir işletim sisteminin stabil olması için bence biraz zamana ihtiyacı vardır. WP8 hızlı çıkış yaptı ama 1-2 yılı daha var oturması için. Elbette rahat edenler bu süre zarfında kullanabilirler ama sürekli olarak geçiş döneminin sıkıntılarıyla karşılaşırlar. Nokia'nın başka çaresi kalmadığı için WP8'e varını yoğunu koyacaktır; Windows'un da bu pazarda yer edinmesi için bu işte başarılı olması gerek. Ben WP8'in geleceğinden umutluyum ama şimdilik biraz daha beklemeyi tercih ediyorum.

Dediğiniz stabil olma konusuna katılıyorum, ancak WP7 sürümünü düşününce o süre çoktan geçti. 1 yıldan fazla süredir windows telefon kullanıyorum, stabilite konusu WP7 ile sağlandı zaten. Oradan gelen tecrübe yeni kernel üzerinde 8 sürümüne aktarıldı.

• Herkese selamlar Lumia 820 almayı düşünüyorum mevcut symbian telefonumdan geçiş yapacağım o yüzden şuanki tüm işletim sistemleri benim için yeni sayılacak Lumia 820 sahibi olan arkadaşlar kafama takılan bir kaç konuya açıklık kazandırırlarsa çok sevinirim :) öncelikle Lumia 820'nin Windows Phone 8 işletim sisteminde dns ayarı değiştirebilme imkanımız varmı ? bunun haricindehttp://www.windowsphone.com/tr-tr adresinden uygulamaları takip ediyorum ama indirip kullanmayı düşündüğüm uygulamaların türkçe dil desteği olmadığını görüyom solda dil seçenekleri içinde türkçe dil seçeneği göremedim aceba telefondan markete girdiğimizde indirdiğimiz programlarda türkçe dil seçeneği mevcutmuydu ? bir diğer sorumda Windows Live Messenger Windows Phone 8 ile birlikte entegreli olarak hali hazırdamı geliyor aceba ? cevaplarınızı merakla bekliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Hellslayer_ -- 26 Aralık 2012; 15:14:58 >

• beyler ekran koruyucu bulup kullanan var mı ya ? ekran çizilmiş ince ince nası üzüldüm ya bilinen bişeydi bu cihazın çıkacağı, neden ekran koruyucu yapmazlar ki anlamıyorum ya
  • Ya alarm sesi az çıkıyor sesi nasıl arttıracağım:D

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lumia 920 sayfasından selam getirdim sayfayı açmışız :D ho
  • inceleme yok mu beyler? ses kalitesi, ekrani vs. diger telefonlarla karsilastirmasi nasil?

• En ilginç forum burasıdır. Telefonu alanlar var ama bir tanesi çıkıpta düzgün iki kelime yazmıyor :-)
  • 4 gundur kullanıyorum gozlemlerimi yazayım... Ekran buyuk ve yeterli cozunurluge sahip. Parlaklık ve renkler mukemmel, ahize sesi yuksek ve gür ama gelen ses sanki biraz boguk. Ama bu kullanıma engel degil. Zil sesi ve hoparlor sesi de yeterli seviyede, kamerası ile cok guzel kareler yakalanabiliyor.ön kamera vasat. Gps i cok cabuk uydu bulup baglanabiliyor. Klavyesi oldukca buyuk ancak daha once kucuk ekranlarda dokunmatik klavye kullandıysanız alışana kadar bir çok defa yanlış tuşlara basabiliyorsunuz. Kısacası paranızın hakkını kuruşu kuruşuna veriyor...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BoltAction -- 27 Aralık 2012; 11:10:53 >
  • -İnterneti çok hızlı
    -ses kalitesi iyi özellikle kulaklıkta dolby teknolojisiyle dinleyebiliyosunuz... Bir sürüde ekolayzır ayarı var... Telefonun yanında kulak içi kulaklık veriyorlar telefonun renginde benimki sarı mesela...
    -kamerası oldukça iyi gündüz güzel çekimler yapabiliyorsunuz ortalama 2-3 mb civarı fotolar çekiyor... 1080p video çekebiliyor... Akıllı çekim var sinemagraf var sinemagrafta mesela Bi fotoğraf çektikten sonra fotoğraftaki nesnenin arka planını hareketli yapıyorsunuz..
    -ekran dokunmatik olarak hassas mod var eldivenle kullanabiliyosunuz. Kalite olaraktan güneş ışığında sorunsuzca ekran görülüyor hatta simgeler vb inanılmaz net görülüyor. Pixel olarak dikkatli bakınca rahatsız olabilirsiniz ama yazılarda vb.. Hiç sıkıntı olmuyor. Benim gibi gözünüz bozuksa metin boyutlarını baya buyutebiliyosunuz ve wp8 yazı stili görselliği etkilemiyor en büyük fontta bile..
    -oyun zaten x5imde de oynamıyordum sadece hava okeyi ve motor yarışı vardı wp8 de ikisini de daha kaliteli versiyonları varmış ucretsiz olarak.
    -konuşma sesleri oldukça iyi gelen giden ses kaliteli
    -lumia920 incelemesinde rehbere ulaşma sıkıntısından bahsetmişlerdi ama kesinlikle öyle bişey yok kişilere tıkladığınızda seçenekler çıkıyor direk sola suruklediğinizde reberi görüyorsunuz ayrıca bu bölümde facede ki yeni paylaşımlarıda görüyorsunuz.
    -mesajlara girdiğinizde ilk olarak normal mesajlar görülüyor ekranı sağa yada sola suruklediğinizde face de çevrim içi olanları görüp sohbet edebiliyosunuz.
    -facebookta paylaştığınız her şeyi wp8 ile paylaşıldı diye gösteriyor.
    -klavyesi muhteşem yaptığınız hataları %90 düzeltiyor ve baya büyük.
    -ekran kilitliyken kamera tuşuna basılı tutunca direk açıyor kamerayı yine ekran kilitliyken arama tuşuna basılı tutunca Google ı açıyor.
    -arka kapağı değişiyor ve kapakta değişik aparatlar var bataryayı kablosuz şarj edebilmek için...
    -mesaj alıp atma hızı çok iyi Bi menüden diğerine anında geçebiliyorsunuz.
    -şarj olarak baya iyi ekran ve özelliklerine gore... Dun 10-11 saat yolculuk boyunca full müzik dinledim internete girdim 3g ve wifi ile geldiğimde %5 kalmıştı..
    -ön kamerası var 4g destekliyor.
    -ağırlık olarak 160 gr ama telefonun boyutu ve ağırlık dağıtımıyla bunu hiç ama hiç hissetmiyorsunuz hafif bile gelebilir...
    -whatsapp face sohbet vb.. Telefonun mesaj menusu gibi görsellikte ve çok hızlı geçiş yapabiliyorsunuz...

Şimdilik gözlemlerim bu kadar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baranselona -- 27 Aralık 2012; 11:31:58 >

• quote:

Orijinalden alıntı: cosicoz

En ilginç forum burasıdır. Telefonu alanlar var ama bir tanesi çıkıpta düzgün iki kelime yazmıyor :-)

"1- Boyut&Ergonomi;
    L820 boyut olarak biraz büyük görülebilir ama ekran genişliği ve ince yapısıyla bunu çok güzel ekarte etmiş Nokia..Ele tam oturuyor,tek elle çok rahat kullanabilirsiniz fakat kapakta kullanılan malzeme,telefonun elinizden kaymasına neden oluyor..Düşürme ihtimaliniz çok yüksek bilesiniz..Kasa malzeme konusunda L920'den geri kalmış ama yine de kaliteyi hissettiriyor..Kapaklar değiştirilebiliyor ve bence çok büyük bir artı bu..Ben şimdiden sarı renkten sıkıldım mesela:D Telefonun bir diğer eksiği ki bana göre çoğu kişi bundan rahatsız olacaktır;telefonu oynattığımızda arka kapaktan takır tukur ses geliyor.Bu ses yüksek değil tabii ki ama telefondan bir parça kopmuş hissi veriyor ama arka kapağa biraz baskı yapınca ses kesiliyor.Açıkçası ben çok rahatsız oldum,Nokia böyle bir seri çıkarıyor ama bu sorunu neden halletmeden çıkarıyor anlamadım açıkçası.NFC donanımı yüzünden bu ses meydana geliyor bilginiz olsun..

2-Windows ve Nokia ;
    Android kullanmış,ios kurcalamış ve en sonda blackberryi tecrübe etmiş biri olarak söylüyorum; Windows çok klas bir iş yapmış.Kullanıcıyı yormayan,gayet pratik,basit,renkli,uygulamalar bakımından kısıtlı ama temel uygulamaları destekleyen bir işletim sistemi.Merak ediyorsunuz,keşfediyorsunuz ve yavaştan gelişen bu sistemde inanın çok keyif alıyorsunuz.Nokia kendine özgü uygulamalar ile WP8'i tamamlamış.

3-Kamera ve Ekran;
    Kamerayı akşam kullandım biraz ama çok bana hitap etmiyor bu foto olayları.Şunu söyleyebilirim,kesinlikle fotoğraf kalitesi başarılı.Emin olun kamera yönünden L920 ile yarışamaz,o da bana göre görecelidir.Bana yetti kamera yani.Ekran olarak ise, renkler canlı ve parlak.Piyasadaki üst modellere çok rahat kafa tutar ve bence eksiği yok.Ekranda parmak iziniz çok kalıyor ama bilginiz olsun.Ekran koruyucu kullanmak gerekiyor bana göre ama o da ekran kalibrasyonuna zarar verebiliyormuş.Bakalım neler olacak..

Sonuç olarak; Dün telefonu ilk aldığımda çok garip hissettim açıkçası.L920de bunu yaşamadım açık söyleyim.Fanboy gibi laflar atanlar oldu şahsıma ama L920 kullanan biri için bu telefon çok ince,çok klas gelebilir.En azından kendim dememe imkanı buldum ve şahsi görüşüm bu yönde.Kendi malını övme değil benimki lütfen bazıları gibi saçmalamayın.1 günlük kullanımda benim hissettiklerim,gözlemlediklerim bu yönde.Alacak arkadaşlar şundan emin olabilir;ödediğiniz paranın karşılığını kesinlikle alıyorsunuz, eminim L920 de öyledir. L820 alanlar çok şey kaybetmeyecektir bana göre,aksine benim için kameradan daha önemli olan kapak değişimi,hafıza artırımı,batarya değiştirebilme,ergonomi,hafiflik ve duruş..Ben şahsım adına iyi ki bunu almışım diyebiliyorum..

Herkese iyi forumlar.. "

Bunu aldığım ilk gün yazmıştım, 3. sayfada.. Düzgün gelmedi galiba sana :)

• quote:

Orijinalden alıntı: baranselona

Ya alarm sesi az çıkıyor sesi nasıl arttıracağım:D

yok ya bende gayet iyi çıkıyor, sabah çok küfür ediyorum yani :D

ama şimdi bana yüksek gelen ses sana düşük de geliyor olabilir hemen telefonumun sesi niye az çıkıyor deme :D
  • quote:

-İnterneti çok hızlı
    -ses kalitesi iyi özellikle kulaklıkta dolby teknolojisiyle dinleyebiliyosunuz... Bir sürüde ekolayzır ayarı var... Telefonun yanında kulak içi kulaklık veriyorlar telefonun renginde benimki sarı mesela...
    -kamerası oldukça iyi gündüz güzel çekimler yapabiliyorsunuz ortalama 2-3 mb civarı fotolar çekiyor... 1080p video çekebiliyor... Akıllı çekim var sinemagraf var sinemagrafta mesela Bi fotoğraf çektikten sonra fotoğraftaki nesnenin arka planını hareketli yapıyorsunuz..
    -ekran dokunmatik olarak hassas mod var eldivenle kullanabiliyosunuz. Kalite olaraktan güneş ışığında sorunsuzca ekran görülüyor hatta simgeler vb inanılmaz net görülüyor. Pixel olarak dikkatli bakınca rahatsız olabilirsiniz ama yazılarda vb.. Hiç sıkıntı olmuyor. Benim gibi gözünüz bozuksa metin boyutlarını baya buyutebiliyosunuz ve wp8 yazı stili görselliği etkilemiyor en büyük fontta bile..
    -oyun zaten x5imde de oynamıyordum sadece hava okeyi ve motor yarışı vardı wp8 de ikisini de daha kaliteli versiyonları varmış ucretsiz olarak.
    -konuşma sesleri oldukça iyi gelen giden ses kaliteli
    -lumia920 incelemesinde rehbere ulaşma sıkıntısından bahsetmişlerdi ama kesinlikle öyle bişey yok kişilere tıkladığınızda seçenekler çıkıyor direk sola suruklediğinizde reberi görüyorsunuz ayrıca bu bölümde facede ki yeni paylaşımlarıda görüyorsunuz.
    -mesajlara girdiğinizde ilk olarak normal mesajlar görülüyor ekranı sağa yada sola suruklediğinizde face de çevrim içi olanları görüp sohbet edebiliyosunuz.
    -facebookta paylaştığınız her şeyi wp8 ile paylaşıldı diye gösteriyor.
    -klavyesi muhteşem yaptığınız hataları %90 düzeltiyor ve baya büyük.
    -ekran kilitliyken kamera tuşuna basılı tutunca direk açıyor kamerayı yine ekran kilitliyken arama tuşuna basılı tutunca Google ı açıyor.
    -arka kapağı değişiyor ve kapakta değişik aparatlar var bataryayı kablosuz şarj edebilmek için...
    -mesaj alıp atma hızı çok iyi Bi menüden diğerine anında geçebiliyorsunuz.
    -şarj olarak baya iyi ekran ve özelliklerine gore... Dun 10-11 saat yolculuk boyunca full müzik dinledim internete girdim 3g ve wifi ile geldiğimde %5 kalmıştı..
    -ön kamerası var 4g destekliyor.
    -ağırlık olarak 160 gr ama telefonun boyutu ve ağırlık dağıtımıyla bunu hiç ama hiç hissetmiyorsunuz hafif bile gelebilir...
    -whatsapp face sohbet vb.. Telefonun mesaj menusu gibi görsellikte ve çok hızlı geçiş yapabiliyorsunuz...

Şimdilik gözlemlerim bu kadar...

ekran koruyucu aldın mı sen ? ya benim ki biraz çizilmiş nası isyanlardayım ya :( bugün bi yerden buldum gidip alıcam ekran koruyucu

• Teşekkürler arkadaşlar, izlenimleriniz için.
    Varsa birazda beğenmediğiniz yönlerini yazar mısınız telefonun ? Her güzelin bir kusuru var derlerde :-)
  • quote:

Orijinalden alıntı: cosicoz

Teşekkürler arkadaşlar, izlenimleriniz için.
    Varsa birazda beğenmediğiniz yönlerini yazar mısınız telefonun ? Her güzelin bir kusuru var derlerde :-)

ekranda parmak izi çok kalıyor, canınızı sıkabilir. ayrıca her lumiada olan şu arka kapaktan gelen ses var..uyuz oluyorum.. ekranı çiziliyor, alırsan hemen bi tane koruyucu tak ekrana. ekan kilidini devreye sokunca wi-fi bağlantıyı kesiyor..neden böyle bi anlam veremedim.. valla şimdilik bunlar açıkçası..başka bir eksiğini görmedim şuana kadar, görürsem seve seve paylaşırım burada.. telefon kendini çok belli ediyor onu söylemeden geçemeyecem..bende sarı rengi var ve baya iddaalı.. bu yaştan sonra iddaalı olmak iyi mi kötü mü çözemedim valla :D şu kapaklar bi gelsinde siyahla beyaz yapıcam 2 tane..eminim havası çok değişecek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WinqSaber -- 27 Aralık 2012; 12:07:12 >

• quote:

Orijinalden alıntı: WinqSaber

quote:

ama şimdi bana yüksek gelen ses sana düşük de geliyor olabilir hemen telefonumun sesi niye az çıkıyor deme :D

Ne yaptıysam bulamadım alarm sesini açmayı seçerken yüksek çıkıyor ama alarm çalarken sanki 15. Seviyede gibi... Ekran koruyucu kullanmıyorum ama kaliteli orjinal bişeye denk gelirsem alırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baranselona -- 27 Aralık 2012; 11:58:23 >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: WinqSaber

quote:

Ne yaptıysam bulamadım alarm sesini açmayı seçerken yüksek çıkıyor ama alarm çalarken sanki 15. Seviyede gibi...

dur bende kurcalayım biraz belki işine yarar bişiler bulurum.. ekranda çizilme oldumu sende de ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WinqSaber -- 27 Aralık 2012; 12:01:56 >

• 1.si alarm sesini açmayı hala bulamadım...
    2. Kapak biraz kaygan telefonda... Eldivenle kullanırken kayacakmış gibi his veriyor.
    3. Diyelim ki Bluetooth la Bi resim göndereceksiniz önce Bluetooth u açmanız gerekiyor sonra gönder seçeneklerinde Bluetooth çıkıyor... Yoksa seçeneklerde Bluetooth olmuyor.
    4.wifi Bluetooth şebeke gibi özellikler için ayarlara girmeniz gerekiyor bildirim çubuğu olmadığı için ama mağazadaki kısayol uygulamasıyla ana ekrana tile olarak ekleyebiliyosunuz bu sorunda kalkıyor ortadan..
    başkada olumsuz özellik gelmiyor aklıma..

• 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.