Şimdi Ara

[ Nokia Lumia 820 { WP8 - 1.5 GHz DC | 4.3' WVGA CB-AMOLED | 8MP - 1080p | NFC ] (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6.231
Cevap
42
Favori
242.781
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Öncelikle kendi zevklerimden bahsedeyim ki sizde ona göre değerlendirin ;) Akıllı telefon deyince aklıma hep kompakt yapı geliyor, bu yapıyı seviyorum. Çok büyük ekranlı telefonları sevmiyorum. se k750i, blackberry storm 2, motorola razr, ve htc nin bazı telefonlarının tasarımını beğeniyorum. Ekran dışındaki fazlalıklarla ilgili ciddi bir problemim var, bu yüzden galaxy s3, iphone serisi ve asıl sony nin yeni telefonlarının tasarımlarından nefret ediyorum. Ekran dışındaki çıkıkların mümkün olduğunca az, az olmasada estetik görünmesini istiyorum. Lumia 820 almamın bir sebebi de bu.

Telefona dönersek;

Bence çok etkileyici... Iphone nasıl pahalı ve şık görünüyorsa, Blackberry'ler nasıl iş telefonu gibi görünüyorsa, Samsung nasıl fiyat-performans tipi görünüyorsa, sony nasıl ağır cool görünüyorsa, lumia 820 de o kadar "modern", "şık" , ve "güzel" görünüyor. Bu üç kelime cihazın tasarımını anlatmak için ideal. Modern, şık ve güzel...

Benim kişisel zevklerime göre lumia 920 ve htc 8x bayağı iğrenç görünüyor. Lumia 920 kalas gibi dururken, Htc 8x'in tasarımı, telefon hoparlörü yapısı berbat. Htc 8s ise yine ciddi anlamda güzel bir telefon, çok hoş bir rengi var, kompakt ve zarif bir yapısı var. 8s'te beatsaudio yazılımını pek sevmediğim için, 512 mb belleği olduğu için ve nokia yazılımlarını barındırmadığı için bu telefonu tercih etmedim. Lumia 820, 8s'e göre çok daha büyük olmasına rağmen dikkate değer derecede zarif görünüyor, şüpheniz olmasın. Ayrıca ciddi anlamda sağda solda gözler 820 nin üstüne kayıyor, standart bir akıllı telefon kasası gibi durmuyor.

820 için tarz olarak şunları da söylebilirim: Kırmızı ve sarı kapaklarla gerçek anlamda mutluluk verici genç işi bir karakter alıyor, siyah kapak ise telefonu ciddileştiriyor. Nokia mühendisleri bence gerçekten çok ince düşünmüşler. Bir telefonun kapak değişimiyle bu kadar karakter değiştirmesi bence çok iyi bir özellik.

Bir önemli nokta da telefonun kapağının ciddi anlamda telefonu koruması. Nokia gerçekten kasa olarak sağlam bir telefon yapmış. Telefon, ekranı (gorilla glass yok) üzerine düşmedikçe bir zarar geleceğini sanmıyorum. Ekranı üzerine düşerse de iyi bir düşüş yaşaması lazım ki kırılsın. Sağda solda bir kaç video gördüm bu yüzden söylüyorum. Ekranı üzerinde gorilla glas olmasada tüm telefonun ön yüzünü kaplayan nokianın geliştirdiği bir koruma var. Telefon kapağına dönersek aslında telefonu elinize aldığınızda farketmeseniz de telefon ile kapak farklı dünyaların insanı gibi :) Kapak içerisindeki yumuşatıcı yapılarla birlikte asıl telefona küvet koruma işlevi görüyor. Bunu yeni bir mobilya takımı aldığımızda annelerimizin ona uygun yeni bir kılıf yaptırması gibi düşünebiliriz. Telefonda ikinci bir koruma varmış gibi, esnek ve estetik. Telefon düştüğünde tahminim darbenin hatırı sayılır bir kısmını emiyodur. Sonyciler bilirler, sony telefonlarının kasa plastiği çok başarılıdır, kolay kolay telefona zarar veremezsiniz, esneklik oranı tam kıvamındadır. İste bu kapakta öyle bir şey. Ayrıca kapaklar bildiğimiz makrosiklik yapıdaki boyalarla boyanmamış, çizilse bile rengi gitmiyor. Telefonun arka yüzüne parmagınızla bastırdığınızda esnekliği hissedersiniz.

Tasarımdaki olumsuzluklara gelirsek şunları söyleyebiliriz :

Kapağın iç kısmında kapakla bütünleşik bir yonga var !? Ve bu yoga enerji bağlantısı için aynı bataryanın telle birleştiği yerdeki gibi metal elektrotlar barındırıyorlar, bu bana çok saçma geldi. Artık nfc yongasımıdır, antenmidir her ne haltsa.

Pil telefona entegre değil, kapak ve destekleyiciler sayesinde yuvasında duruyor. Yani kapak olmasa anında düşer. Saçma... Tabi buradan pilin değiştirilebildiğini de anlamış olduk :P

Bir diğer olumsuzluk ise telefonun kapağını çıkartmak... İlk seferinde bayağı bir uğraştım ama sonunda pratik tekniği buldum. Kapağı çıkartmak için bir boşluk klips tarzı birşey yok. Hiç tırnağınız yoksa ciddi anlamda zor. Kapağı çıkarırken ilk aşamada cihazın üst tarafını çıkarmayı denedim, üst taraf biraz çıkınca yan taraflarınıda biraz çıkartırsam olur dedim ama olmadı. Size tekniği söyleyeyim:

Başparmağınızın elinizle birleştiği büyük yanağı telefonun sırtına yaslıyorsunuz ve tırnaklarınızı telefonun üst kısmına batırırıp uygun bir kuvvetle çekiyorsunuz, hemen açılıyor. Hiç telefonu yan taraflarından açmayı denemeyin.

Telefonun micro sim ve micro sd kart kullanıyor haberiniz olsun, ayrıca nfc için 256k sim şart.

Telefonun ele oturuşuna gelirsek, ben dönem dönem galaxy s2, s3,htc sensation, iphone 3gs, 4, 4s kullansam da aslında uzun süredir htc nin ve sony nin fiziksel klavyeli modellerini kullanıyordum. Bu yüzden dokunmatik klavyeye pek alışık değilim. Henüz telefonun dokunmatiğini ve klavyesini verimli bir şekilde kullanamıyorum. Bu benden mi kaynaklanıyor yoksa cihazdan mı emin değilim. Telefonu yatay tutarken çok rahat yazıyorum, dikey tutarken ciddi anlamda zorlanıyorum. Tek el elime büyük çift el ise telefon elime küçük geliyor. Çift başmarmakla yazmaya çalışırken kalan parmaklar telefonun sırtında kör düğüm oluşturuyor:)

Birde oyun oynarken yani telefonu yatay tutarken eliniz istemsizce windows tuşuna dokunuyor, fakat oynadığım oyunlarda resume'dan oyuna devam etmeyi başardım.

Anlamlı bir inceleme olsun diye yarın arkadaşımdaki iphone 5 ile yanyana koyup kıyaslayacağım. Telefonun güzelliği hakkında orada iyi bir fikir edinmiş olurum diye düşünüyorum. Çünkü telefon güzellik olarak bence çok çok iddialı.

Şimdilik bu kadar, hatalarım kusurlarım varsa affola, düzeltirseniz sevinirim ;)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eulogy -- 30 Aralık 2012; 11:05:08 >

• @eulogy
    hangi renk aldın? ben kırmızı düşünüyorum ama çok dikkat çeker veya basit durur gibi tereddütlerim var, sarı da güzel gibi ama sıkılırım ondan, sence en yakışan renk ne?

bir de telefonu alanlar fotoğraflarını paylaşırsa forum biraz renklenir, ekranı dışardan nasıl görünüyor gün ışığında özellikle, merak konusu
  • quote:

Orijinalden alıntı: Odysseus348

@eulogy
    hangi renk aldın? ben kırmızı düşünüyorum ama çok dikkat çeker veya basit durur gibi tereddütlerim var, sarı da güzel gibi ama sıkılırım ondan, sence en yakışan renk ne?

bir de telefonu alanlar fotoğraflarını paylaşırsa forum biraz renklenir, ekranı dışardan nasıl görünüyor gün ışığında özellikle, merak konusu

Dostum kırmızı renk aldım, sarı ve siyahı inceledim. Eğer htc 8s teki mavi gibiyse mavisi, mavisinden de alacağım. Yarına siyah siparişi veriyorum. Yaş bilmem kaç, çoluğa çocuğa karışmışım, hayatta kırmızı renk bir telefon alacağım aklıma gelmezdi, ama aldım. Gerçekten çok güzel duruyor. Üstelik arayüzdeki kırmızı kutucuklar ile yeşil kutucuklar tasarımı estetikleştiriyor. Ben sarıyı çok fazla sevmedim, ama telefonu alırken turkcell'deki kızların hepsi sarıya saldırıyordu.

Siyah ise telefonu biraz android telefon kasalarına yaklaştırıyor. Bence bu dezavantaj ama yine de çok güzel görünüyor.

Odysseus348 Dostum sen telefonu alırsan sana ne yapacağını söyleyeyim, masanın, kitabın üstüne koyup bir müddet güzelliğini izleyeceksin. Fotoğraflarını en kısa sürede paylaşacağım ama kalıcı olarak nereye upload etmeliyim tavsiye verirseniz sevinirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: eulogy

quote:

Orijinalden alıntı: Odysseus348

@eulogy

Dostum kırmızı renk aldım, sarı ve siyahı inceledim. Eğer htc 8s teki mavi gibiyse mavisi, mavisinden de alacağım. Yarına siyah siparişi veriyorum. Yaş bilmem kaç, çoluğa çocuğa karışmışım, hayatta kırmızı renk bir telefon alacağım aklıma gelmezdi, ama aldım. Gerçekten çok güzel duruyor. Üstelik arayüzdeki kırmızı kutucuklar ile yeşil kutucuklar tasarımı estetikleştiriyor. Ben sarıyı çok fazla sevmedim, ama telefonu alırken turkcell'deki kızların hepsi sarıya saldırıyordu.

Siyah ise telefonu biraz android telefon kasalarına yaklaştırıyor. Bence bu dezavantaj ama yine de çok güzel görünüyor.

Odysseus348 Dostum sen telefonu alırsan sana ne yapacağını söyleyeyim, masanın, kitabın üstüne koyup bir müddet güzelliğini izleyeceksin. Fotoğraflarını en kısa sürede paylaşacağım ama kalıcı olarak nereye upload etmeliyim tavsiye verirseniz sevinirim.

kırmızı ve siyah renkler birarada güzel duruyor, normalde ben de kırmızı telefon kullanmayı düşünmezdim ama bunda kırmızı feminen değil, ateş gibi :) ferrariye kırmızı nasıl yakışıyorsa 820'ye de öyle yakışıyor. fotoğraflarıhttp://imageshack.us/ 'e yükleyip linkini paylaşabilirsiniz

• beyaz rengi nasıl acaba? kötümü durur?
  • Ben beyaz alacağım hem daha karizma olur... Siyah çok klasik kırmızıda cırtlak biraz... Zaten Nokia Shoptan arayacaklar beyaz renk geldiği zaman...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Tarayıcı olarak Windows 8 çok iyi ve benim istedigim ses deneyimi varmı acaba hiç ses konusunda sıkıntısı olan varmı..
  • quote:

Orijinalden alıntı: baranselona

Ben beyaz alacağım hem daha karizma olur... Siyah çok klasik kırmızıda cırtlak biraz... Zaten Nokia Shoptan arayacaklar beyaz renk geldiği zaman...

Dostum beyaz rengi de vardı pek incelemedim... Diğer renklerin arayüzle oluşturduğu kompozisyonlar daha güzel sanki, tabi zevk meselesi :) Ben iphonunda beyazını hiç sevmiyorum, ama alanı çok var
  • quote:

Orijinalden alıntı: RaymonD7

Tarayıcı olarak Windows 8 çok iyi ve benim istedigim ses deneyimi varmı acaba hiç ses konusunda sıkıntısı olan varmı..

Aslında benim inceleme yazısı yazmak istediğim konu o. Fakat şimdilik sadece elimde cx 300 II ve cx 880 olduğu için erteledim. hifiman re-0 siparişi verdim, re-zero da arıyorum. Ufak kabaca bir inceleme yapayım şimdilik.
  • Ses :

Öncelikle kendi zevklerimden bahsedeyim. Daha önce kullandığım tonla mp3 ve kulaklık oldu. Bunların arasında westone, ie8, cx serileri, creative ep serileri, cowon d2, s9, iriver 320, clix, h100, rio, vibez. Efektsiz sesten yanayım. Bu yüzden vibez hala 1. sırada benim için. Colorfly da iyiydi. Ses olarak mid ve tiz ağırlıklı kulaklıkları daha çok seviyorum. Bass ağırlıklıklı müzikleri sevmiyorum.

cx 300 II bildiğiniz üzere bass ağırlıklıdır, cx 880 ise sevilmemesine rağmen bence oldukça dengeli ve başarılıdır. cx 880 in sorunu 32 ohm olması ve geçekten de 32 ohm kulaklıklara göre az ses vermesi. Eski telefonum sony ericsson olduğu için biraz bass ağırlıklı ve kısık sesli olarak dinliyordum. Fakat lumia 820 ile cx 880 kendine geldi, performansı ortaya çıktı. Bu anlamda çok mutluyum.

lumia 820 nin yazılımı ve çıkışı bence windows media player daki oldukça yakın, wmp ile karşılaştırmak yanlış ama sahnesi bana geniş geldi. İyi bir eq ayarıyla çok hoş ses yakaladım. Düşünsenize bilgisayardaki wmp dan daha geniş sahne veriyor sanki. Biliyorum söylediğim saçma ama gerçekten böyle etkisi var. Dolby i efektleri sevmediğim içim pek beğenmedim. ama beğeneneler çıkacaktır.

Genel anlamda bence midleri en iyisi, tizleride fena değil, bassları sony kadar değil bence bu iyi. Ama tizlerde sonyden daha iyi. Bu anlamda cx 300 II ile ortalama diğer telefonlardaki keyfi aldım. Sizde benim gibi beatsaudio ve bass ağırlıklı saçmalıkları pek sallamıyosanız tavsiye ederim.

Aklıma geldi, zune2 nin ses rengine çok yakın. Ses çıkış gücüde benzer sayılır, belki zune 2 biraz daha fazla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eulogy -- 30 Aralık 2012; 12:39:25 >

• Şimdilik lumia ile ilgili yaşadığım bazı eksiklik ve olumsuzluklardan bahsedeyim. En baştan demiştim cihaz absürdlüklerle dolu. Örneğin office var bildiğin office var öyle şaka maka değil bayağı office ama mesela henüz marketinde flac bırak belli başlı müzik formatlarını çalacak oynatıcı yok. Mecburen 320 kpbs cbr mp3 e çevirdim müzikleri şimdilik. Markette bir winamp yok, bir poweramp yok, bir mx player yok, bir file manager yok, yok oğlu yok. Nokianın kendi yazılımları çok güzel sağlam, microsoftun yazılımlarıda çok iyi ama daha sürüsüyle eksik var. Yani yazılımcı olsam şu an parayı kırmıştım emin olun.

Yukarda yazmayı unuttum telefonun led ışığı yok :) komedi...

Ama telefonla bir çok etkinlik yaptım, bu bahsettiklerime rağmen istediklerimi yaptım. Mesela bir file explorera ihtiyaç duydurtmadı sağolsun.

Assassin's creed satın aldım, oynatırken oyundan atıyor, nfs keza öyle... Acil yazılımlara ve zaman ihtiyacı var.

Şunu söyleyeyim ;

Nasıl ki ipad ile surface arasında karşılaştırma yapılıyorken biri oyuncak diğeri bilgisayar deniyor. wp8 de ios e göre bana o hissi verdi. ios ve android gibi oyuncak değil işletim sistemi. Hele bide marketi piyasa yapmaya başlasın siz o zaman görün.

• Programların kullanıcı bilgilerini toplama isteği konum yazışmalar vs vs ios ve android te rezalettir. Aynı rezalet burda da var . Mümkün olduğunca kişisel verilerini toplamak için her türlü çabayı göstermişler.

Olumlu olarak söylenebilecek tek şey program yüklerken sorması ve ie10 daki do not track özelliği, onlarda aslında fasafiso.

Bu arada ie10 çok sağlam. Çok eğlenceli. Hızlı bir tarayıcı yapmışlar.Ben çok beğendim.
  • telefon tasarıma çok hoş be..
  • quote:

Şimdilik lumia ile ilgili yaşadığım bazı eksiklik ve olumsuzluklardan bahsedeyim. En baştan demiştim cihaz absürdlüklerle dolu. Örneğin office var bildiğin office var öyle şaka maka değil bayağı office ama mesela henüz marketinde flac bırak belli başlı müzik formatlarını çalacak oynatıcı yok. Mecburen 320 kpbs cbr mp3 e çevirdim müzikleri şimdilik. Markette bir winamp yok, bir poweramp yok, bir mx player yok, bir file manager yok, yok oğlu yok. Nokianın kendi yazılımları çok güzel sağlam, microsoftun yazılımlarıda çok iyi ama daha sürüsüyle eksik var. Yani yazılımcı olsam şu an parayı kırmıştım emin olun.

Ama telefonla bir çok etkinlik yaptım, bu bahsettiklerime rağmen istediklerimi yaptım. Mesela bir file explorera ihtiyaç duydurtmadı sağolsun.

Assassin's creed satın aldım, oynatırken oyundan atıyor, nfs keza öyle... Acil yazılımlara ve zaman ihtiyacı var.

Şunu söyleyeyim ;

Nasıl ki ipad ile surface arasında karşılaştırma yapılıyorken biri oyuncak diğeri bilgisayar deniyor. wp8 de ios e göre bana o hissi verdi. ios ve android gibi oyuncak değil işletim sistemi. Hele bide marketi piyasa yapmaya başlasın siz o zaman görün.

Marketi gelişecektir W8 in hemen markette uygulama yok gibisinde isyanlar var Androidde 1 sene önce uygulama yoktu zamanla olacak işler bunlar

• quote:

Orijinalden alıntı: RaymonD7

quote:

Şimdilik lumia ile ilgili yaşadığım bazı eksiklik ve olumsuzluklardan bahsedeyim. En baştan demiştim cihaz absürdlüklerle dolu. Örneğin office var bildiğin office var öyle şaka maka değil bayağı office ama mesela henüz marketinde flac bırak belli başlı müzik formatlarını çalacak oynatıcı yok. Mecburen 320 kpbs cbr mp3 e çevirdim müzikleri şimdilik. Markette bir winamp yok, bir poweramp yok, bir mx player yok, bir file manager yok, yok oğlu yok. Nokianın kendi yazılımları çok güzel sağlam, microsoftun yazılımlarıda çok iyi ama daha sürüsüyle eksik var. Yani yazılımcı olsam şu an parayı kırmıştım emin olun.

Şunu söyleyeyim ;

Marketi gelişecektir W8 in hemen markette uygulama yok gibisinde isyanlar var Androidde 1 sene önce uygulama yoktu zamanla olacak işler bunlar

Hocam aynen dediğin gibi 😉

henüz mobile Security yazılımı da yok markette. Anlamıyorum eset kaspersky uyuyolar mı...

• quote:

Şunu söyleyeyim ;

Bende ilgiliyim telefon için led ışık yok demişsin ikili led flaş var biri iışık görevide görebilir..

Gülmeme aldırma sonraki yazın için geldi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RaymonD7 -- 30 Aralık 2012; 13:05:38 >

• Telefonu aldıysanız appswitch yazılımını mutlaka kullanın. Bu yazılım size android ve ios teki bazı popüler yazılımların Windows marketteki karşılıklarını gösteriyor. Şimdilik yazılım çok olmadığı için pek bişey bulamasa da bir kaç programı bulmamı sağladı.

• Eğer lumia aldıysanız Ofis, e-posta, tarayıcı, contacts, gps, haritalar, navigasyon, telefon arama, kameralı görüşme, Facebook, sohbet,kamera sorununuz kalmamıştır. Bunu rahatlıkla söyleyebilirim.

• quote:

Eğer lumia aldıysanız Ofis, e-posta, tarayıcı, contacts, gps, haritalar, navigasyon, telefon arama, kameralı görüşme, Facebook, sohbet,kamera sorununuz kalmamıştır. Bunu rahatlıkla söyleyebilirim.

%90 İlgi ile düşünüyorum 1 haftaya kısmetse android'den dönüş
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.